Puppy nestje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind het gewoon een ontzettende verantwoordelijkheid.

Je moet zó veel weten en kunnen.

Het begint al met: Welke testen? En hoe en waar kan je die laten doen?

En dan is je teef helemaal goed bevonden en dan moet je opzoek naar een geschikte reu. Om te beginnen moet die natuurlijk ook alle testen goed hebben doorlopen. Dat is de basis. Is er verwantschap ergens in de lijn? Waarvoor/op wil je fokken? Heeft de reu die eigenschappen die je zoekt in aanvulling bij je teefje?

 

Dekken. Hoe, wanneer, waar, hoe vaak? Gaat dat wel goed? Wil je teefje wel? Dat schijnt ook niet altijd goed te gaan.

 

Wordt ze wel drachtig? Welke zorg geef je je drachtige teef? Welk voer, welke beweging/inspanning?

 

Bevalling. Help. Gaat dat wel goed? Zijn er geen complicaties waar jij als leek niet op de juiste manier op reageert met ernstige gevolgen voor de teef en/of de pups? Een DA komt niet 6 uur of langer de poot van jouw teef vasthouden..

 

Pups. Zo klein, ze teer, zo kwetsbaar, zo veel werk, ruimte nodig, viezigheid. Hoe moet je voor ze zorgen? Wat hebben ze nodig?

 

En dan de hele hausse rondom de pupkopers. Ze vinden, ze beoordelen, ze ontvangen, hun vragen kunnen beantwoorden, zeop de hoogte houden van het wel en wee van de pups, wie krijgt welke pup?, alle administratie, medische zorg, ontwormen, inenten, medische check en dan uiteindelijk je lieve, schattige pups die je al in je hart gesloten hebt moeten meegeven en echt moeten loslaten..

 

Ik kan dat niet. Een nestje is zoveel meer dan schattig, vertederend en zelf alle tijd hebben om met die prachtige pups te mogen knuffelen.

 

En toch ga ik, zoals het er naar uit ziet, fokken met Elsa. Als ze door alle tests heen komt that is.

Waarom? Omdat ze de laatste is uit een lijn. Omdat het hele nestje waar ze uit komt het zo ontzettend goed doet. Omdat alles er nu op wijst dat zij het zo goed doet. Puur en alleen voor het behoud van deze genen in het bestand dus.

 

En dat ga ik niet zelf doen. No way. Ik zal er met mijn neus bovenop staan maar ik ga mijn teef en de pups niet blootstellen aan mijn eigen onbenul en onervarenheid. Daar zijn anderen véél beter in. Anderen die zielsveel van het ras houden en 100% de beste zorg zullen geven.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Voor alle duidelijkheid he.
1) hondjes zijn gezond(ruime testen gedaan) en particulier gekocht. "

 Wat ik maar niet helder krijg is waarop die testen dan zijn gedaan en of dat alle testen zijn die de rasvereniging voor schrijft.

 

In je eerste bericht schreef je alleen dat zij goed waren gekeurd door de DA. Nu weet ik niet veel van fokken en nog minder van mopshondjes maar ik weet al wel dat de testen bij bijvoorbeeld de Border Collie niet allemaal door een gewone DA gedaan mogen worden. De rasvereniging heeft een lijst met specialisten die zij hebben aangewezen voor enkele van die testen.

 

Ergens houd ik dan het gevoel dat jouw teefje dezelfde beoordeling van de DA heeft gehad als mijn pup bij de controles. En dat is iets heel anders dan de rasspecifieke testen voor fokdieren.

 

Een oprecht geïntresseerde vraag, niet om te trollen: Waarom wil je zo graag fokken? Wat is je doel?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een gezondheidsverklaring van een dierenarts is lang niet voldoende om met honden verantwoord te fokken.

 

Neem het fokreglement en reglement zorgvuldige fokker van de mopshonden rasvereniging door. Alleen als je reu en teef aan beide voldoen, is dit verantwoord fokken. Wat weet je van de gezondheid en erfelijke aandoeningen van ouders, grootouders, overgrootouders van de reu en teef?

 

https://www.commedia-mopshond.nl/fokkerij/reglement-zorgvuldige-fokker

 

en de website van de Raad van Beheer betreffende fokken en gezondheidsonderzoeken

https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/

 

Let ook nog even op de mate van het brachysefaal obstructief syndroom door de kortsnuitigheid! Honden, die hun hele leven aan het knorren zijn door ademtekort, is ook voor de honden zelf verre van prettig.

 

http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/399-brachycephaal-obstructief-syndroom-bos

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb het gevoel dat, wat wij ook zeggen, ts haar besluit heeft genomen om te fokken en gewoon niet inziet welke risico's ze hiermee neemt.. 

 

Ts, als je geen antwoord geeft op de vragen die wij stellen, en laks doet over een nestje etc. Waarom kom je hier dan? Ga lekker fokken met je beestje. Veel succes, want dat is blijkbaar het enige dat je horen wil. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Dag.
Wij zouden een nestje kweken met mopshonden. (Gezond en goed gekeurd van de DA).
Maar mijn vraag is dan ook wat je allemaal in huis nodig hebt om de puppy'tjes te verzorgen?
 
Mvg. "

 Om op je vraag in te gaan ,wat je nodig hebt om de pups te verzorgen ?

Qua voeding de eerste drie weken niets ,Alleen voor de moeder vier a vijf x daags ,dat ligt eraan hoeveel pups er komen ,En rust  veel rust  ,elke opwinding of bezoek verstoort, en de melkproductie kan terug lopen bij onrust .Na drie weken begint het bijvoeren  ,dat doet iedereen anders ,ik begin met pap ,een dag of wat later met beschuit en gemalen vlees ,en langzaam worden deze maaltijden per dag opgevoerd naar vier a vijf keer .Daarnaast drinken ze hier zolang de moeders het toestaan nog bij hun en ik heb altijd hele goede moeders die het lang toestaan .

 

Om in te gaan op de gezondheidsonderzoeken die commedia stelt als eis ,voor het fokken ,die zouden bij mij veel strenger zijn ,Van de vereniging mag je al met 16 maanden je teefje vol laten pompen ,vind ik veel te vroeg ,

Van de vereniging mag je fokken met patella graad 1,2 of 3  ,ik vind graad 1 al uit den boze ,

Wat ook nog kwalijk is dat als je mopsje de uithoudingstest niet haalt  je haar of hem mag laten dekken door reu of teef die het wel gehaald heeft ,

Als een mops die test niet kan volbrengen zou voor mij de hond uitgesloten worden van het fokprogamma want zoveel stelt de test niet voor .

 

Dus niet alle eisen die verenigingen stellen zijn goed te noemen ,

Op deze manier als er zo laconiek mee omgesprongen wordt krijg je juist steeds meer ongezonde mopsjes ,wat ten nadele is voor het ras ,

Ook al heeft je mops geen stamboom  dan zou ik toch het patella onderzoek en de ecvo ogentest laten doen .

De uithoudingstest is alleen voor honden met stamboom maar als je mops een wandeling van een paar uur aan kan zonder daarna voor pampus te liggen zit dat wel goed .

 

Als het de mops is die gedekt gaat worden op je profiel foto  zou ik qua exterieur gaan voor een reutje met iets minder plooien en wat meer neus ,maar dat is ieders eigen keuze .

Succes met wat je ook beslist .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik weet wat de verantwoordelijkheid is hoor.
Als alles testen die ik heb afgelegd die ook redelijk bedrag hebben gekost om 1 nestje te hebben op een goede zwangerschap geresulteerd.
Waarom zou ik het dan niet mogen doen?
En weet wat het kost voor een nestje.
En ga nooit een zieke pup aan íemand geven.
Heb zelf gevaren dus ga ik dat ook niet doen met een ander. 
  "

 Goed zo....heb je iemand in de buurt die je er mee kan helpen ? Anders eens vragen aan je dierenarts of hij iemand weet die je kan helpen als het zover is.......je eerste nestje is altijd wat onwetend maar als je een goede steun krijgt...komt het vast en zeker goed.....

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Voor alle duidelijkheid he.
1) hondjes zijn gezond(ruime testen gedaan) en particulier gekocht. 
2)heb 2jaar gewacht op een dekreu.
3)weet ik wat er mij de doen staat met een nestje (alledagen thuis).
4)wil maar 1nestje.
5)er kan altijd iets mislopen (ook perfecte honden)
En voor alle duidelijkheid.. mijn lijn van familieleden zijn allemaal getroffen met kanker, wil dat zeggen dat ik ook geen kinderen mag maken dan??? 
Vroeg enkel beetje advies. "

Ik persoonlijk vind zodra er allemaal ziektes in jouw familie zitten die erfelijk zijn je geen kinderen moet nemen je wilt je kinderen dat toch niet aan doen...?

 

Vertel nou eens duidelijk waar je de teef op hebt laten testen en waar de reu op getest is.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik persoonlijk vind zodra er allemaal ziektes in jouw familie zitten die erfelijk zijn je geen kinderen moet nemen je wilt je kinderen dat toch niet aan doen...?
 
Vertel nou eens duidelijk waar je de teef op hebt laten testen en waar de reu op getest is. "

TS zal nu wel wegblijven en ik kan ze eerlijk gezegd geen ongelijk geven. Je stelt dezelfde vraag als sommige voorgangers en je hebt al gelezen wat ze daarop antwoordde. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik persoonlijk vind zodra er allemaal ziektes in jouw familie zitten die erfelijk zijn je geen kinderen moet nemen je wilt je kinderen dat toch niet aan doen...?
 
Vertel nou eens duidelijk waar je de teef op hebt laten testen en waar de reu op getest is. "

 Nou ja zeg!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik persoonlijk vind zodra er allemaal ziektes in jouw familie zitten die erfelijk zijn je geen kinderen moet nemen je wilt je kinderen dat toch niet aan doen...?
 
Vertel nou eens duidelijk waar je de teef op hebt laten testen en waar de reu op getest is. "

Even voor de duidelijkheid dit is mijn mening daar hoeft niemand iets te vinden. Dit is voor mij gewoon 1 van de redenen waarom ik nooit voor kinderen zal kiezen.

 

DIT GING DUS NIET OVER TS ;)

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

" Ik heb het gevoel dat, wat wij ook zeggen, ts haar besluit heeft genomen om te fokken en gewoon niet inziet welke risico's ze hiermee neemt.. 
 
Ts, als je geen antwoord geeft op de vragen die wij stellen, en laks doet over een nestje etc. Waarom kom je hier dan? Ga lekker fokken met je beestje. Veel succes, want dat is blijkbaar het enige dat je horen wil.  "

 Ik volg de fokregelment..

Maar zit niet in een rasvereniging omdat me niet aan zo iets wil aansluiten.

Heb een dierenarts die ook DA is van bellewaerde (voor de bedweters) heeft een dierenkleniek in ingelmunster..

Btw hou u kritiek voor uzelf! Is niet gezegd dat je op mijn topic moet reageren.

En ik noem mijn honden geen beesten, maar dieren! 

En neen mijn mopsen hebben geen stamboom. 

Gewoon rasliefhebber.

Nog iets? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik begrijp dat je al die kritische vragen lastig vindt, maar besef ook dat je je vraag op een forum hebt geplaatst waar men voor verantwoorde fok is. Zeker met het ras van jouw hond ontkom je dan eigenlijk niet aan enkele basisvragen. Daar kun je het mee eens zijn of niet, achter deze vragen ligt hoofdzakelijk de zorg voor de hond. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Ik volg de fokregelment..
Maar zit niet in een rasvereniging omdat me niet aan zo iets wil aansluiten.
Heb een dierenarts die ook DA is van bellewaerde (voor de bedweters) heeft een dierenkleniek in ingelmunster..
Btw hou u kritiek voor uzelf! Is niet gezegd dat je op mijn topic moet reageren.
En ik noem mijn honden geen beesten, maar dieren! 
En neen mijn mopsen hebben geen stamboom. 
Gewoon rasliefhebber.
Nog iets?  "

 Ja,    al zou je je willen aansluiten bij de rasvereniging, dat zou nooit kunnen, aangezien je honden geen stamboom hebben. 

 

Mensen hier op het forum hebben een liefde voor honden, daarom krijg je deze kritiek.. als jij nu gaat fokken op een onverantwoordelijke manier (want dat is het)    kun je je afvragen wie hier nu een hondenliefhebber is. 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Ik vind het jammer dat TS de opmerkingen als negatief ervaart. Ik lees uitsluitend goedbedoelde opmerkingen om ervoor te zorgen dat er op zo'n verantwoord mogelijke manier een nestje op de wereld wordt gezet. Een nestje fokken is helaas niet simpel een teefje en een reutje bij elkaar zetten, maar dat vereist grondig onderzoek vooraf over de ouders, de lijnen van de ouders, dekking, zwangerschap, geboorte zelf en natuurlijk plan B voor als het fout gaat tijdens de zwangerschap, bevalling en na de geboorte.

Hopelijk weet TS precies wat ze doet en kan ze straks genieten van een leuk en gezond nestje met allemaal blije pupeigenaren.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Losstaand van het feit of ik voor of tegen dit plan ben, vind ik persoonlijk dat 9 van de 10 reacties juist heel behulpzaam zijn. Er worden wat vragen gesteld over de honden, de gezondheid van de honden en je voorbereidingen. Dit zijn hele gewone vragen die ook zeker van belang zijn bij het fokken met honden. Fokken is niet alleen maar een reu bovenop je teef zetten, er komt uiteraard veel meer bij kijken.

 

Ik hoop dat je de vragen en adviezen rustig nogmaals doorleest, zodat je de informatie die je nodig hebt kunt filteren en hier eventueel op kunt inspelen door verdiepende vragen te stellen. Nog een tip: lees boeken over de voortplanting van de hond en het fokken. Zorg voor een flinke kennis over het fokken, want enkel het gevoel volgen zal je niet veel verder brengen.

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Het boekje rondom de werpkist is een aanrader 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"

En is geen enkel familieband tussen de 2.  "

 Hoe kan je dat weten zonder stambomen?

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

" Ik begrijp dat je al die kritische vragen lastig vindt, maar besef ook dat je je vraag op een forum hebt geplaatst waar men voor verantwoorde fok is. Zeker met het ras van jouw hond ontkom je dan eigenlijk niet aan enkele basisvragen. Daar kun je het mee eens zijn of niet, achter deze vragen ligt hoofdzakelijk de zorg voor de hond.  "

 

Zitten wel serieus aanvallende opmerkingen tussen.

Die woordencodes dat DA allemaal soms zeggen kan ik niet spellen. Dm of pl test iets van gewrichten ofzo.. foto van longen en bekkens en echo van baarmoeder (of geen gezwellen zijn). Haar huidplooien zijn goed en geen demotix ofzoiets. Ouders van mijn vrouwtje nooit geen ziektes gehad behalve verkoudheid ( gekend voor dit ras)

Teef is een belgische afkomst.

Reu is van Nederlandse afkomst.

Heb al veel betaald voor de testen.( waarvoor ik het voor over heb).

Maar mijn vraag op de forum ging dan ook echter bedoeld wat ik thuis kan voor voorzien om de bevalling goed de laten verlopen met onder toezicht van DA.

Ik wil absoluut een gezond nestje.. en heb verder geen kwade bedoelingen.

En voor ieder pup ben ik idd verantwoordelijk.. 

En als eerder laten vallen wil maar 1 nestje waarvan ik zelf mopskes hou. 

Op welke vragen kan ik dan nog meer antwoorden? 

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

En als ik de pup van 11 weken die ik nu heb ook nog eens laat testen op genetische afwijkingen. Pup van de dekreu. Is dit nu al verantwoord? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Ik weet wat de verantwoordelijkheid is hoor.
Als alles testen die ik heb afgelegd die ook redelijk bedrag hebben gekost om 1 nestje te hebben op een goede zwangerschap geresulteerd.
Waarom zou ik het dan niet mogen doen?
En weet wat het kost voor een nestje.
En ga nooit een zieke pup aan íemand geven.
Heb zelf gevaren dus ga ik dat ook niet doen met een ander. 
  "

 Een kennis van mij heeft ook op die manier,zelfde verhaal als bij jou een nestje gekweekt.

Dat is dramatisch afgelopen,de pups bleven steken in het geboortekanaal,2 zijn er gestikt,de derde is gehaald met een keizersnede en gered.

Alles stond onder toezicht van een da en toch ging het fout.

Gelukkig is het teefje goed uit de narcose gekomen,want dat brengt een enorm risico met zich mee wat betreft de kortneuzen.

 

Bezint eer ge begint dat is mijn advies.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Dit zijn de testen die de rasvereniging noodzakelijk vind voor verantwoorde fok: Verenigingsfokreglement. Gen testen kun je al zo jong doen, andere testen zullen moeten wachten (bv heupen).

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Maar waarom heb je dat in het begin alleen verteld dat ze is goedgekeurd door de da. Was jij verantwoordelijk bezig, dan had je meteen verteld dat ze getest is.m daarbij wist je niet eens waarvóór ze getest moesten worden.. en nu.. is het allemaal gedaan? (Dit is een vraag, hoop er antwoord op te krijgen)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Op welke vragen kan ik dan nog meer antwoorden?  "

 Hoe je kan weten dat ze geen familie van elkaar zijn als ze geen stambomen hebben, kan je me daar op antwoorden?

Hou ook wat spaargeld aan de kant: moest een puppy toch een erfelijke afwijking hebben( die ze niet hebben kunnen testen) en de pupkopers je voor de operaties laten betalen. Want je bent als fokker nu eenmaal verantwoordelijk voor erfelijke afwijkingen.....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Maar waarom heb je dat in het begin alleen verteld dat ze is goedgekeurd door de da. Was jij verantwoordelijk bezig, dan had je meteen verteld dat ze getest is.m daarbij wist je niet eens waarvóór ze getest moesten worden.. en nu.. is het allemaal gedaan? (Dit is een vraag, hoop er antwoord op te krijgen) "

 Dat lees je vaak,is een beetje naar de mond praten maar het heeft niet als het opgepikt wordt dat de honden getest moeten worden.

 

De da's die ik ken zullen nooit zeggen,de mops is gezond je kan er mee fokken.

Integendeel,ze vinden het ongezonde rassen en zullen alles doen om te vermijden dat ze narcose moeten toedienen.

Er sterven regelmatig kortneusjes op de operatietafel.

Operatie geslaagd,hondje gestorven....Vigo zijn vriendje mijn oppashondje is zo ook aan zijn einde gekomen.

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

" Maar waarom heb je dat in het begin alleen verteld dat ze is goedgekeurd door de da. Was jij verantwoordelijk bezig, dan had je meteen verteld dat ze getest is.m daarbij wist je niet eens waarvóór ze getest moesten worden.. en nu.. is het allemaal gedaan? (Dit is een vraag, hoop er antwoord op te krijgen) "

 Heb nog eens advies genomen met de opmerkingen en adviezen naar de dierenarts toe.

Omdat ze 2jaar geleden die testen hebben gedaan(omdat ik toen van plan was om een nestje te kweken). Maar heb dan niet mee doorgegaan. En al 2jaar in twijfel stond. En nu bedacht omwille een goeie dekreu gevonden te hebben. (Staat al in 1 van mijn reacties)

(En zal er ook bij zetten dat de DA zegt dat ik nog keer opnieuw moet langs gaan omwille dat 2jaar geleden is).

En een nestje is zowiezo niet voor direct. Ze is nog maar een maand geleden loops geweest.

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

"  Dat lees je vaak,is een beetje naar de mond praten maar het heeft niet als het opgepikt wordt dat de honden getest moeten worden.
 
De da's die ik ken zullen nooit zeggen,de mops is gezond je kan er mee fokken.
Integendeel,ze vinden het ongezonde rassen en zullen alles doen om te vermijden dat ze narcose moeten toedienen.
Er sterven regelmatig kortneusjes op de operatietafel.
Operatie geslaagd,hondje gestorven....Vigo zijn vriendje mijn oppashondje is zo ook aan zijn einde gekomen. "

 Bij ieder ras is een kans dat iets misloopt. 

En als platteneus hondjes zo slecht ras is.. waarom fokken mensen en kweker er dan en worden ze zoveel gekocht? 

Iedereen heeft een eigen mening en eigen voorkeur naar ras toe.

Mijn ras is eenmaal mopsjes.

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

"  Hoe je kan weten dat ze geen familie van elkaar zijn als ze geen stambomen hebben, kan je me daar op antwoorden?
Hou ook wat spaargeld aan de kant: moest een puppy toch een erfelijke afwijking hebben( die ze niet hebben kunnen testen) en de pupkopers je voor de operaties laten betalen. Want je bent als fokker nu eenmaal verantwoordelijk voor erfelijke afwijkingen..... "

 Dat kan ik idd niet weten..

Enige dat ik wel weet is dat de dekreu nederlands is en mijn teefje belgisch is en ouders ook.

En naar gelang hoeveel pups blijven er 3 in de familie van mij.

En de gezondheid van mijn diertjes zijn zeer belangrijk!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Heb nog eens advies genomen met de opmerkingen en adviezen naar de dierenarts toe.
Omdat ze 2jaar geleden die testen hebben gedaan(omdat ik toen van plan was om een nestje te kweken). Maar heb dan niet mee doorgegaan. En al 2jaar in twijfel stond. En nu bedacht omwille een goeie dekreu gevonden te hebben. (Staat al in 1 van mijn reacties)
(En zal er ook bij zetten dat de DA zegt dat ik nog keer opnieuw moet langs gaan omwille dat 2jaar geleden is).
En een nestje is zowiezo niet voor direct. Ze is nog maar een maand geleden loops geweest. "

 Oké daar hebben we wat aan. Dus.. jij bent van plan om je hond + dekreu te laten testen op alle erfelijke aandoeningen, en mochten ze daar vrij bevonden van zijn pas een nestje te fokken?   In dat geval wens ik je veel succes

 

 

Ik heb niets tegen honden zonder stamboom, mijn hond heeft geen stamboom  (kruising) maar beide ouders zijn wél getest op erfelijke afwijkingen en vrij bevonden. Dit is namelijk echt ontzettend belangrijk en ik hoop ook echt dat je dit laat doen! 

 

Succes. 

 

Misschien slim om dan voor een dekreu te gaan mét stamboom? Ook zo kun je dan familie uitsluiten. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Oké daar hebben we wat aan. Dus.. jij bent van plan om je hond + dekreu te laten testen op alle erfelijke aandoeningen, en mochten ze daar vrij bevonden van zijn pas een nestje te fokken?   In dat geval wens ik je veel succes
 
 
Ik heb niets tegen honden zonder stamboom, mijn hond heeft geen stamboom  (kruising) maar beide ouders zijn wél getest op erfelijke afwijkingen en vrij bevonden. Dit is namelijk echt ontzettend belangrijk en ik hoop ook echt dat je dit laat doen! 
 
Succes. 
 
Misschien slim om dan voor een dekreu te gaan mét stamboom? Ook zo kun je dan familie uitsluiten.  "

De meeste dekreu-eigenaren zullen hun stamboom-reu geen stamboomloze teef laten dekken...

honden page profiel Lynntje91Lynntje91

honden foto van Lynntje91

"  Oké daar hebben we wat aan. Dus.. jij bent van plan om je hond + dekreu te laten testen op alle erfelijke aandoeningen, en mochten ze daar vrij bevonden van zijn pas een nestje te fokken?   In dat geval wens ik je veel succes
 
 
Ik heb niets tegen honden zonder stamboom, mijn hond heeft geen stamboom  (kruising) maar beide ouders zijn wél getest op erfelijke afwijkingen en vrij bevonden. Dit is namelijk echt ontzettend belangrijk en ik hoop ook echt dat je dit laat doen! 
 
Succes. 
 
Misschien slim om dan voor een dekreu te gaan mét stamboom? Ook zo kun je dan familie uitsluiten.  "

 Ik ben idd maar van plan om een nestje te kweken tot ik zeker ben dat voor beide hondjes goed is.

2jaar geleden was er geen genetische afwijkingen bij teefje.. maar ga nog eens terug. En de dekreu moet ook in orde zijn. 

Heb zoveel reacties. Dat ik niet mee kan.

Enkel goeie bedoelingen voor goed nestje op de wereld te zetten.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Bloed uit penis van puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^