Hondenstofzuiger.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

#ffffff; text-indent: 0px; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; padding: 0px 0px 15px 0px;"> Dit mag worden verwijderd is iets mis gelopen.

#ffffff; text-indent: 0px; padding: 0px 0px 15px 0px;">.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En toen? 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Vinden jullie het ook vervelend al die hondenhaar op de vloer, het aanrecht, op de bank, op je kleren enz....?

 

Net als ik met een stofzuiger het hele huis heb gedaan lijkt het wel alsof mijn honden een nieuwe vacht hebben gekregen. Overal zie ik weer hondenharen op de grond dwarrelen. Het lijkt wel of mijn honden heel het jaar door in de rui zijn. Zij mogen dan wel schattig zijn, die haren zijn dat zeker niet. Herkenbaar?

Met de hondenstofzuiger verwijder je de losse haren van je hond en gaan rechtstreeks in de stofzuiger, zodat deze niet meer op de bank, je kleding of op de grond belanden. Tegelijkertijd houdt het stofzuigen van je hond de vacht gezond en schoon, het verwijderd de losse haren en verwijderd tevens ook de huidschilfers van je hond. Op deze huidschilfers reageren sommige mensen allergisch, door de hond te stofzuigen verminderd deze reactie aanzienlijk.

Ik heb de hondenstofzuiger uitgeprobeerd bij mijn honden en ze lijken het fijn te vinden. Prettig zelfs, want ze blijven bij me zitten en gaan er soms ook bij liggen. Heb ze er eerst wel moeten aan laten wennen wat ik gedaan heb met het geven van wat hondensnoepjes en ze borstelden zonder de stofzuiger aan te zetten zodat ze aan de stofzuigerdarm gewend konden worden.Daarna heb ik ze geborsteld met de stofzuiger op de laagste stand zodat ze ook aan het geluid konden wennen. De eerste keer dat ik ze echt stofzuigde haalde ik echt een hoop haar van hun vacht af. Nu na drie keer is het al een flink stuk minder en zie ik echt een aanzienlijk verschil met het aantal haren op de vloer.Ik kan nu gerust een paar dagen niet stofzuigen (al is het wel een gewoonte om het dagelijks te doen), zonder dat ik op een harentapijt loop.

Ik gebruik om de honden te stofzuigen de rowenta silence force 4A  animal care, de cofix borstels C voor kortharige honden, D voor middellange vacht en de E voor de langharige vacht,daarnaast gebruik ik dan ook nog de Dyson Groom Hondenborstel om knoopjes uit de vacht te verwijderen.

De hondenstofzuiger en borstels zijn wel prijzig (467,48€) maar het is hun geld meer dan waard.Vind het jammer dat ik die niet vroeger heb aangeschaft.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" En toen?  "

 Er was iets misgelopen met het topic.

 

Trimmer (Gast)

Dit kan je toch ook hewoon met de normale stofzuiger doen? Doe ik wel iig

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ik ben toch geen butler!?

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Dit kan je toch ook hewoon met de normale stofzuiger doen? Doe ik wel iig "

 De stofzuiger die ik daarvoor heb maakt niet zoveel lawaai als de stofzuiger die ik gebruik in het huishouden waardoor de honden veel rustiger zijn 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  De stofzuiger die ik daarvoor heb maakt niet zoveel lawaai als de stofzuiger die ik gebruik in het huishouden waardoor de honden veel rustiger zijn  "

 De stofzuiger is niet bedoeld om de honden af te zuigen toch?

 

Ik heb deze onlangs aangeschaft, geweldig ding. Voor de vloeren dan he.

 

https://www.stofzuigerstore.nl/product/742813/aeg-lx7-1-eb-a.html

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een professionele blazer, dat is toch wat prettiger voor langharige honden, ik gebruik wel eens de stofzuiger, maar de haren trekken uit de vacht, en zitten vast aan de mond van de stofzuiger, hier niet ideaal......       

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Voor 467,48 euro veeg ik de vloer wel wat vaker. Met een Swiffer, €0,25 cent per keer vegen! Kan ik voor hetzelfde geld toch 1870 keer de vloer vegen. (Net alsof ik dat zo vaak ga doen )

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Miele heeft cat and dog,s voor de vloer. Zeer tevreden over,wel met zak. Je kan dit opzetstuk apart kopen. Zuig daar ook de dekens mee tussen 2 wasbeurten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb een goedkope stofzuiger (38 euro) die tevens ook water kan opzuigen van de "van Cranenbroeck". Zo'n torentje met de motor bovenop ivp zo'n blokker stofzuiger. Werkt na toch al 4 jaren dienst nog perfect. Owja en kan helemaal uit elkaar dus als ie stinkt kun je de hele trommel gewoon uitwassen.  

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik geloof best dat een honden stofzuiger handig kan zijn. Bij paarden gebruiken sommigen ook iets soortgelijks. Echter ontkom je er toch niet aan dagelijks te stofzuigen. In dat geval leek mij dus een waterblazer (die ze ook gebruiken schijnt voor zand, stof en vuil) handiger. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik geloof best dat een honden stofzuiger handig kan zijn. Bij paarden gebruiken sommigen ook iets soortgelijks. Echter ontkom je er toch niet aan dagelijks te stofzuigen. In dat geval leek mij dus een waterblazer (die ze ook gebruiken schijnt voor zand, stof en vuil) handiger.  "

 hihih als je niet dagelijks stofzuigt dan komt de stofzuigpolitie, ik stofzuig niet elke dag hoor.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  hihih als je niet dagelijks stofzuigt dan komt de stofzuigpolitie, ik stofzuig niet elke dag hoor. "

 Ik ook niet hoor maar wel wat vaker dan eerder. Met 3 honden die flink haren wordt t wel een beetje harig. 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Ik zie zelf het nut niet zo in van een speciale hondenstofzuiger. Nou scheelt het dat de enige verharende hond groot fan van de stofzuiger is. Zo erg zelfs dat ik hem soms ergens opsluit of buiten laat zitten want die vind vooral dat het voor hem bedoeld is.

Standaard na het stofzuigen neem ik hem dus ook even onder handen en dan is hij weer gelukkig, niet dat ik het idee heb dat het enorm veel scheelt en nut heeft. Ik denk eerder dat het verharen stimuleert dan dat het goed doet aangezien hij dus meerdere malen per week wenst gestofzuigd te worden.

Izzy verhaard niet en heeft ook helemaal geen geduld voor al die poespas die vind het al een drama dat ze elke 10 weken kort geschoren word. Zelfs borstelen vind ze allemaal al lastig, ze heeft er geen tijd voor vind ze.

En Droef mag na het stofzuigen de stofzuiger een kusje geven  Of zelf even stofzuigen.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"  hihih als je niet dagelijks stofzuigt dan komt de stofzuigpolitie, ik stofzuig niet elke dag hoor. "

 Yooop.....echt!? Ik ook niet hoor Vaak wel maar sla ook wel eens over

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  De stofzuiger is niet bedoeld om de honden af te zuigen toch?
 
Ik heb deze onlangs aangeschaft, geweldig ding. Voor de vloeren dan he.
 
https://www.stofzuigerstore.nl/product/742813/aeg-lx7-1-eb-a.html "

 Ik heb de Rowenta silence force 4A  animal care met borstels om honden mee te borstelen. Terwijl ik de honden borstel gaan de haren rechtstreeks in de stofzuiger zodat er geen haren meer op de grond vallen.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Hier een professionele blazer, dat is toch wat prettiger voor langharige honden, ik gebruik wel eens de stofzuiger, maar de haren trekken uit de vacht, en zitten vast aan de mond van de stofzuiger, hier niet ideaal......        "

 Heb ook een professionele waterblazer maar daar krijg je de vacht van de hond niet mee geborsteld.

Een hondenvacht moet ook wel geborsteld worden om de huid gezond te houden.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Je bedoelt dat je deze op de stofzuiger zet?
 
https://www.dierapotheker.nl/Hond/646-Borstel-Kam-Tang/6126-Cofix-Hondenborstel-Complete-Kit-E-Lange-Dikke-Vacht/?gclid=CPzK3JqM-9UCFfcW0wod4NICbg "

 Klopt.

Volgende forumvraag: Gratis puppy pakket?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^