Advies bij de keuze van een passende (redelijk kleine) hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sammiesammie

Beste allemaal,

Wij zoeken een hond die goed bij ons gezin past en op internet zie ik door de bomen het bos niet meer dus ik hoop hier wat advies te kunnen krijgen.
Mijn vrouw en ik zijn beiden opgegroeid met honden (ik zelf met een Yorkshire Terrier en Berner Sennen) samen hebben we een Franse Bulldog gehad die 9 jaar is geworden. Toen onze dochter werd geboren was de situatie er voor ons niet naar maar nu ze bijna 6 is willen we graag weer een hond in huis.

We zoeken een hond van klein tot middelgroot formaat.
Een echt gezelschapsdier met een vriendelijk karakter.
De hond moet goed overweg kunnen met kinderen (al weet ik dat opvoeding van kind hier ook van belang is). 
We zoeken een hond die speels is en normale beweging behoeft (20 / 30 min uitlaten per keer) en dus niet onvermoeibaar is maar zo nu en dan ook rust zoekt.
De voorkeur gaat ook uit naar een hond die niet heel veel blaft. Hij mag best aanslaan eens aanslaan maar niet de gele dag keffen om alles.
We hebben ook een sterke voorkeur voor een (redelijk) kortharige hond.
Hij zal niet veel alleen zijn, wij zijn veel thuis en de paar dagen dat mijn vrouw en ik tegelijk werken vangen mijn ouders hem op.
Het moet wel zo zijn dat we kort weg kunnen dus hooguit een paar uur moet wel kunnen.

Zelf ben ik nog steeds verknocht aan de Franse Bull maar gezien de erfelijke gebreken weet ik niet of we hier wel weer aan moeten beginnen.
Een Mops lijkt ons ook fantastisch maar als ik kijk op rashondenwijzer dan hebben deze vaak gelijksoortige problemen als de Franse en Engelse Bull.
(Op de site lijkt het trouwens wel of er geen enkel ras bestaat wat wel in orde is)

We zoeken nu dus een hond die goed bij ons past.
Een Maltezer of Shih Tzu zou misschien een optie zijn maar ik vind ze net iets te klein. We willen ons meer gaan verdiepen in de Beagle die op diverse sites als goede gezinshond word genoemd.

Hebben jullie nog tips voor ons? Dus naar welk ras we een kunnen kijken?

Alvast bedankt

 

Alex

 

 

 

 

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Er zijn ook fokkers van de Engelse bull die hondjes met neus fokken. Maar dit ras is idd aardig kapot gefokt.

je zou eens op een hondenshow kunnen gaan kijken; zodat je fokkers kunt spreken en diverse rassen kunt zien.

 

wees iig kritisch waar je een pup koopt, broodfokkers zijn niet meer zo makkelijk te herkennen en ook niet alle stamboomfokkers zijn zo eerlijk en goed als ze op het eerste gezicht lijken. Stel veel vragen en een goede fokker zal net zo kritisch naar julle zijn als jullie op hem.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Cairn terrier of West Highland White terrier.Ik zou in ieder geval aanraden om niet via Marktplaats(Voorkom meewerken aan broodfok en dierenleed!!) oid een hond aan te schaffen en een goede fokker die is aangesloten bij een rasvereniging te zoeken.Het is al lang geleden dat jullie een hond hadden en de prijzen zijn ook tegenwoordig een stuk hoger,voor een rashond betaal je al gauw 1000 euro of meer.Een asielhond www.ikzoekbaas.nl zou misschien ook een optie zijn om een volwassen hond een gouden mandje te bieden.

honden page profiel LissaLissa

Whippets zijn ook leuke honden en kortharig. Zolang ze een sprintje per dag kunnen trekken vind ik het hele ontspannen honden. Die van mij slaat nooit aan, tenzij ze iemand niet vertrouwd. Vind ik wel een mooie eigenschap. Ook weinig erfelijke problemen zoals al die honden met korte snuiten. 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Als je een kortharige hond wil zou ik de shih tzu en Maltezer al wegstrepen...

de shih tzu moet je namelijk elke dag gekamd worden en elke 3 maanden naar de trimsalon.

ook zou je deze rassen moeten trainen op dat ze niet te veel en vaak gaan keffen.

voor de rest zouden de shih tzu en Maltezer wel passen vind ik...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Cairn terrier of West Highland White terrier.Ik zou in ieder geval aanraden om niet via Marktplaats(Voorkom meewerken aan broodfok en dierenleed!!) oid een hond aan te schaffen en een goede fokker die is aangesloten bij een rasvereniging te zoeken.Het is al lang geleden dat jullie een hond hadden en de prijzen zijn ook tegenwoordig een stuk hoger,voor een rashond betaal je al gauw 1000 euro of meer.Een asielhond www.ikzoekbaas.nl zou misschien ook een optie zijn om een volwassen hond een gouden mandje te bieden. "

 



Geen westie nemen dan. Ze zijn echt echt echt geweldig maar ze kampen over het algemeen met zeer ernstige voedselallergieën. Mijn dierenarts zei ooit:" ik ken geen Westies hier uit mijn praktijk die geen last hebben van bepaalde allergieën ".

Onze westie had er ook verschillende. Haar poten kauwde ze standaard helemaal af tot ze rood waren. En ze had vaak een schilferige, slechte huid. Maar ze kon er redelijk goed mee leven. En wij deden wat we konden... Er zijn Westies die zichzelf echt helemaal kapot bijten en zelfs haar verlies hebben.

Erg is dat, ik zou graag nog ooit weer een westie willen maar ik ga een ras zo ongezond niet in stand houden door er zelf weer 1 in huis te halen.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  

Geen westie nemen dan. Ze zijn echt echt echt geweldig maar ze kampen over het algemeen met zeer ernstige voedselallergieën. Mijn dierenarts zei ooit:" ik ken geen Westies hier uit mijn praktijk die geen last hebben van bepaalde allergieën ".

Onze westie had er ook verschillende. Haar poten kauwde ze standaard helemaal af tot ze rood waren. En ze had vaak een schilferige, slechte huid. Maar ze kon er redelijk goed mee leven. En wij deden wat we konden... Er zijn Westies die zichzelf echt helemaal kapot bijten en zelfs haar verlies hebben.

Erg is dat, ik zou graag nog ooit weer een westie willen maar ik ga een ras zo ongezond niet in stand houden door er zelf weer 1 in huis te halen. "

 Ook de raszuivere met stamboom?Want heel vaak word een hond Westie genoemd en dan is het een boomloze waar van alles doorheen zit.Net zoals mijn da altijd zegt ja dat en dat zie ik vaak bij Shih Tzu's,en dan denk ik hoeveel raszuivere Shih's ziet hij in zijn praktijk en zijn er namelijk maar plm.4000 met stamboom van in NL.Dat is denk ik ook zo bij de WHWT,volgens mij zijn er niet heel veel met stamboom,toch?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

wat vinden jullie van de Boston terriër? 

 

Er zijn tegenwoordig wel meer en meer fokkers die Franse bull bv met langere neus fokken. Je zou daar eventueel ook naar opzoek kunnen gaan. (Door platte neus krijg je ademhalingsproblemen). 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je niet een al te kleine hond zoekt?

Misschien de Clumber Spaniel.

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Wij hebben een boxer gehad, maar verloren aan epilepsie. Wilden geen hond meer door het verdriet, maar na 1,5 jaar begon het weer te kriebelen. Ook onze keus ging uit naar een mops of frans bulletje, maar qua gezondheid ook slecht, net als de boxer. Nog even fekeken naar een retromops, maar daar is moeilijk aan te komen. Toen maar voor een heel ander ras gegaan, een havanezer. Het formaat was even wennen, na een boxer, maar jeetje, wat een heerlijk hondje. Een klein clowntje, vrolijk en vriendelijk naar mens en dier. Kan lang wandelen, maar is ook tevreden met 20 min. Houdt van spelen, gek op kinderen, maar geen hyperactief hondje. Hij weet ook wanneer hij moet stoppen. Waaks, maar absoluut geen irritante keffer. De onze is nu 11 mnd. en kan tot een uurtje of 5 alleen blijven. Maar dit moet je wel goed trainen. Een havanezer zou in jullie situatie goed passen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Wij hebben een boxer gehad, maar verloren aan epilepsie. Wilden geen hond meer door het verdriet, maar na 1,5 jaar begon het weer te kriebelen. Ook onze keus ging uit naar een mops of frans bulletje, maar qua gezondheid ook slecht, net als de boxer. Nog even fekeken naar een retromops, maar daar is moeilijk aan te komen. Toen maar voor een heel ander ras gegaan, een havanezer. Het formaat was even wennen, na een boxer, maar jeetje, wat een heerlijk hondje. Een klein clowntje, vrolijk en vriendelijk naar mens en dier. Kan lang wandelen, maar is ook tevreden met 20 min. Houdt van spelen, gek op kinderen, maar geen hyperactief hondje. Hij weet ook wanneer hij moet stoppen. Waaks, maar absoluut geen irritante keffer. De onze is nu 11 mnd. en kan tot een uurtje of 5 alleen blijven. Maar dit moet je wel goed trainen. Een havanezer zou in jullie situatie goed passen. "

 "We hebben ook een sterke voorkeur voor een (redelijk) kortharige hond."

niet echt van toepassing op een Havanezer 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Airedale Terriër of een Border Terriër misschien?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Met 20 a 30 minuten per keer je hond uit laten moet je zeker geen beagle nemen, ik vind het ook wel erg kort voor elke hond.

honden page profiel wilwil

honden foto van wil

Ik heb zelf een Boerenfox, maar is wel een blaffer. Al gedacht aan een Boston terriër? Schijnen geweldig leuke honden te zijn. Ook heb ik veel goeds over een Tibetaanse spaniel gehoord.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Westie is idd erg leuk (maar ik ben bevooroordeeld).

 

Speels, vrolijk, gericht op het hele gezin, kan prima een dagje wat korter uit maar wij gaan toch wel vier keer per week een ruim uur naar het bos. Verhaart niet, maar heeft wel flink wat vachtonderhoud nodig (geregeld naar de trimmer). Nu hebben wij geluk met onze Puk tijdens vakanties logeert hij elke week tijdens onze werkdagen met de kinderen samen bij opa's en oma's: geen probleem. Hij past zich overal super aan en gaat graag mee. Kan wel wat waaks en blafferig zijn. Hier gelukkig nog geen allergieën  (afkloppen!): hij is nu 10 maanden. 

 

Engelse cocker spaniel is ook erg leuk! Iets groter maar nog steeds een makkelijk mee te nemen formaat. Vrolijk en opgeruimd hondje, speels, relatief makkelijk op te voeden, een allemansvriend. Kent ook wel wat meer vachtverzorging (trimmer). 

 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"  "We hebben ook een sterke voorkeur voor een (redelijk) kortharige hond."
niet echt van toepassing op een Havanezer  "

 Maltezer en shi-tzu vinden ze misschien een optie, dan zal een havanezer ook moeten kunnen.  

Mijn voorkeur was ook kortharig en kortsnuitig, en zie wat we nu hebben, haha. Tot iemand me er op wees had ik nog nooit van een havanezer gehoord. En je kan ze evt. kort houden, toch

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Ik zou een. West highland white terriër aanraden 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Misschien de Tibetaanse Spaniël. Als ik het zo lees zou het kunnen. En zit richting Shi Tzu maar toch wat groter.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Topic is van augustus. Ben wel benieuwd of de TS inmiddels al een keuze gemaakt heeft.

honden page profiel bentebente

Wat dacht je van een italiaanse windhond of whippet? Dit zijn wel breekbare honden dus je moet je dochter echt aanleren zachtaardig om te gaan met de hond, maar verder passen ze goed bij jullie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^