Hond nemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel silkesilke

Hallo!

wij (man en ik met 3 kinderen))willen heel graag een hond. We weten alleen niet of het wel kan, we hebben geen tuin, gewone grote huis;niet klein niet heel groot.we wonen wel 100 meter van de een bos(je) af waar je goed honden uit kan laten! En 1 km van het strand af ( den haag) iedereen is om 9/10 uur het huis uit. Mijn man werkt wel 3 van de 5 werkdagen thuis.onze dochter (13) is elke dag om kwart voor 4 thuis en kan dan uitlaten en oudste(16) is in weekend de hele tijd thuis om uit te laten rn te spelen. Laat even weten of het een goed idee is of niet? En of het goed is voor de hond, we kunnen ook een uitlaat service laten komen

honden page profiel Kirsten & Sanna Kirsten & Sanna

honden foto van Kirsten & Sanna

Qua alleen thuisblijven vind ik het prima kunnen, als je een uitlaatservice gebruikt. Ik snap alleen je weekend niet zo. Jullie zijn er niet en de hond is afhankelijk van jullie dochter? Dat kan af en toe, maar die situatie kan over 2 jaar compleet anders zijn als je dochter het huis uit gaat. 

 

Hou er ook rekening mee dat er met de hond veel gedaan moet worden. Het is deels rasafhankelijk, maar elke hond moet gewoon uitgelaten worden en dan zijn rondjes van 5 minuten niet genoeg. 

Anoniem (Gast)

Hoi kirsten en sanna, wat ik bedoelde is dat wij gewoon in het weekend thuis zijn en soms een uitje doen maar we dan een paar uurtjes weg voor zijn, onze oudste dochter dus die van 16 is zoizo thuis en onze andere dochter (13) ook meestal, wij dus ook vaak maar ik bedoelde dat als wij een dagje weg zijn dat onze dochters met de hond kynnen lopen enzo!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat gaan jullie zelf met de hond doen? Ik lees alleen maar wat jullie verwachten dat de kinderen gaan doen. Maar vergeet niet dat zij ook een sociaal leven hebben.

Natuurlijk moeten ze leren wat verantwoordelijkheid is, maar vergeet niet dat jullie de volwassenen zijn en zij de kinderen. Ze moeten ook hun eigen ding kunnen doen.

 

Een hond is een hele verantwoordelijkheid en het vergt meer dan een uurtje per dag wandelen en een paar poep en plasrondjes en een uitlaatservice.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Qua tijd kan het prima als ik het zo lees. Hebben jullie al enig idee wat voor ras jullie willen nemen?

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Zo te lezen past een hond prima in jullie thuissituatie. Maar ik zal nooit een hond voor de kinderen nemen, de verantwoordelijkheid voor de hond ligt bij de volwassenen. 

Anoniem (Gast)

Tuurlijk! Dit begrijpen wij allemaal! We hebben zelf ook veel tijd mijn man werkt vaak thuis en is een grote dierenvriend, ik zelf heb vroeger verschillende honden gehad!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat het ervan afhangt welk ras jullie voor ogen hebben.

Niet alle rassen vinden voldoening in uitlaatrondjes en spelen, en zijn geschikt om uitgelaten te worden door kinderen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat leuk dat jullie een hond willen, ik denk dat het goed zou kunnen werken.

 

 

Lees je goed in over wat een hond/ras nodig heeft zou ik zeggen en wees voorbereid op onverwachte dingen. Niet elke hond is bijv. geschikt om met een uitlaatservice mee te gaan. Niet elke hond kan een paar uur alleen zijn op een dag dus dan zou je iets van een back up moeten hebben.

honden page profiel bentebente

Van 9/10 tot kwart voor vier alleen voor twee dagen per week? Kan makkelijk. Alleen moet je je wel bedenken dat als je een pup neemt, je heeel lang vrij moet nemen om het alleen zijn op te bouwen. 

 

Verder zou ik een ras uitzoeken dat niet zoveel beweging nodig heeft, dus geen border collie, labrador, jack russel etc.. maar wel een gezelschapshond als de maltezer, of een havanezer.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Verder zou ik een ras uitzoeken dat niet zoveel beweging nodig heeft, dus geen border collie, labrador, jack russel etc.. maar wel bv een poedel, waterhond. "

 Dat is een beetje een vreemd advies, want poedels en andere waterhonden zijn juist vrij actieve rassen  

 

Silke: hebben jullie al een beetje een idee wat voor 'n ras jullie zoeken of leuk zouden vinden? En wat zouden jullie graag met de hond willen doen, wat kunnen jullie de hond bieden?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Dat is een beetje een vreemd advies, want poedels en andere waterhonden zijn juist vrij actieve rassen  
 
Silke: hebben jullie al een beetje een idee wat voor 'n ras jullie zoeken of leuk zouden vinden? En wat zouden jullie graag met de hond willen doen, wat kunnen jullie de hond bieden? "

Ik wilde het net zeggen, vreemd advies..

honden page profiel bentebente

"  Dat is een beetje een vreemd advies, want poedels en andere waterhonden zijn juist vrij actieve rassen  
 
Silke: hebben jullie al een beetje een idee wat voor 'n ras jullie zoeken of leuk zouden vinden? En wat zouden jullie graag met de hond willen doen, wat kunnen jullie de hond bieden? "

 Sorry, jullie hebben helemaal gelijk. Ik zal het even aanpassen.

Volgende forumvraag: Verlatingsangst Franse bulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^