Hondensnoepje/beloningen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LynnepinLynnepin

honden foto van Lynnepin

Hoi allemaal,

Wat geven jullie je pups als beloning? Wanneer we Xavi mee naar huis mogen nemen (a.s. zaterdag) is hij 10 weken oud en dus nog niet zindelijk. Natuurlijk kent hij de basisbegrippen ''zit'' en ''af'' etc nog niet en willen hier graag mee aan de slag gaan.

 

Ieder zijn eigen mening natuurlijk.. maar was toch benieuwd naar jullie eigen ervaringen. 

 

Thanks 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik heb nog nooit voer als beloning gegeven,dat vind ik zelf erg onhandig en ook niet nodig,maar goed dat is mijn mening.Ik beloon met een aai en een vriendelijke stem.Wat een schatje is Xavi,een heerlijke pluizenbol.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat leuk dat Xavi zaterdag bij jullie komt wonen!

 

Ik geef Lynn vaak kleine stukjes gedroogd vlees, zoals blokjes gedroogd runderhart of stukjes pens  En soms gebruik ik ook gewoon brokjes als beloningssnoepjes. 

 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Vaak neem ik haar brokken mee als we gaan wandelen en geef die als beloning, als we cursus hebben gebruik ik zo'n conserve van Zwan in heel kleine stukjes gesneden. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als je hond niet voergericht is hoef je inderdaad geen snoepjes te geven. Mijn hond zou ik niks nieuws kunnen leren zonder eten 

Java kreeg gedroogde pens, visjes, runderhart en runderlong.

Nu neem ik gewoon wat van haar brokjes mee, of gedroogde pastinaak. 

Van de pastinaak is het risico alleen dat ik ook de helft op eet.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Als je hond niet voergericht is hoef je inderdaad geen snoepjes te geven. Mijn hond zou ik niks nieuws kunnen leren zonder eten 
Java kreeg gedroogde pens, visjes, runderhart en runderlong.
Nu neem ik gewoon wat van haar brokjes mee, of gedroogde pastinaak. 
Van de pastinaak is het risico alleen dat ik ook de helft op eet. "

 Haha! Beter de pastinaak dan gedroogde pens of runderhart

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik wissel hier af, omdat mijn hondje de snoepjes na een tijdje vaak weer beu wordt. De handigste/lekkerste/gezondste tot nu toe waren deze: https://www.eko4petz.nl/a-41496788/trainers/carnis-haringtrainers-vanaf-150-gram/#description

 

En deze zijn ook populair bij mijn hondje: http://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/kauwrollen/zachte_kauwrollen/119307

 

Maar ik koop ook soms gewoon eens ongezondere Pedigree snoepjes of zo'n pot snoepjes ter afwisseling: http://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/drops_snoepjes/snoepjes/390550

 

Meestal vindt ze helaas de ongezondere lekkerder dan de gezonde snacks (behalve degene die ik hierboven noemde). Ik heb al allerlei gedroogde stukjes vlees geprobeerd, maar dat is hier meestal minder een succes. Het zal dus ook wat uitproberen zijn wat je pupje lekker vindt. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Haha! Beter de pastinaak dan gedroogde pens of runderhart "

 Gedverdemme 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Rodi worst! Als we echt moeten trainen op het veld kan ik haar met niks anders verleiden. Voor de rest gedroogde dingen als long, pens, hart etc. 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ik geef meestal gewoon de brokken van hun maaltijd, alleen bij de echte trainingen (buitenshuis, waar veel afleiding is) een middel die echt heel goed werkt, zoals gedroogde long of weet ik wat het allemaal is (een puur product zeg maar).

maar ga eerst maar lekker genieten van je kleintje hoor. Zit en af is leuk, maar een pupseltje dat zich geliefd en veilig voelt is het beste begin.

geniet nog even van de voorpret, het is bijna zover!

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Ik geef stukjes vleesworst van Bio food.

Anoniem (Gast)

Hier ook rodi worst. Gewoon bij de supermarkt te verkrijgen €2, in stukjes snijden- in zakjes verdelen om in de vriezer te kunnen doen. Ook in de worst zijn er verschillende smaken voor de afwisseling. Hoewel ik er pas mee begon toen ik op cursus ging. Daar wilde ze echt voor werken.  Succes en geniet ervan!!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hier wordt veel met beloning gewerkt. Eigen brokjes doet hij ook alles voor. Verder gebruik ik in kleine blokjes gesneden gedroogde runderpens, runderlong, kipfilet en kalkoenfilet.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Mij zul je nooit zien zonder beloningssnoepjes, ongeacht of een hond een pup of al de volwassen leeftijd heeft behaald. Zoals de instructrice/eigenaresse/gedragstherapeut op mijn hondenschool altijd zegt "Jij werkt toch ook niet graag als je er geen salaris voor krijgt?!". Kortom wij zorgen dat we altijd wat bij ons hebben voor het geval dat, en zeker in de aanleerfase wordt uitbundig beloond.


Als je hond niks met snoep heeft kun je voor speeltjes, geluidjes of knuffels gaan als beloning. Voor zo een kleintje moet je met snoep echt minuscule stukjes gebruiken want het is al gauw teveel. Wij hebben nu een 'pup' van tien maanden die inmiddels aardig volgroeid is en maar 2.7 kilo weegt. Hij krijgt tijdens de hondenschool lessen meestal heel klein gesneden stukjes worst van de beloningsworsten van Prins en Rodi bijvoorbeeld. Heel soms geef ik hem ook zelf gedroogde kip, maar vaak is hij hier zo lang op aan het kauwen dat dit voor zijn kleine formaat ook niet ideaal werkt. Wat ik verder nog wel eens probeer is een tube smeerkaas of speciale beloningssnoep in een tube waar ze aan kunnen likken. Dit kun je ook heel minimaal doseren en dus gebruiken voor oefeningen, hoewel houdingen zoals 'zit' hiermee wel wat lastiger aan te leren zijn als met kleine snoepjes die je in je hand kunt houden.

Vaak is het een kwestie van uittesten wat het lekkerste voor jou en je hond werkt. Soms kun je een hond thuis ook training met eigen voer, zeker als je brokjes geeft. Tijdens wandelingen en op de hondenschool is dit vaak echter niet 'uniek' en lekker genoeg dus zul je wel met wat beters moeten komen. Maar ook dan zijn er genoeg dingetjes te vinden. Gaandeweg kom je er vanzelf achter wat het beste bij jullie past. Succes hè!

Volgende forumvraag: Pup zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^