Verkoop honden uit dierenwinkels België

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sinds enige tijd word onze vereniging overspoeld met herplaats honden. De Thai Ridgeback is al geen makkelijk ras. Ongeïnformeerd aankopen in een dierenwinkel zonder verdere uitleg is de boosdoener van dit probleem. In België zijn er verschillende dierenwinkels die meer dan 20 rassen verkopen, meestal in combinatie met tig soorten katten. De herkomst en opvoeding van deze dieren is moeilijk te achterhalen. Gisteren kreeg ik alweer een herplaats aanvraag. Pup is nu een jonge hond en die is onbetrouwbaar geworden. Ik weet dat de opvoeding van het baasje er ook wel een deel van uitmaakt maar na nazicht heeft de hond ook genetische problemen. De gezondheidsbouw kent problemen. Het is nog maar de vraag of dit een raszuivere hond is.

Alweer een hond die de dupe is van broodfok. Herplaatsen of inslapen zijn de 2 mogelijkheden die de huidige eigenaar ons bied. We schreeuwen met zn allen dat er in verschillende landen zo slecht met honden word omgegaan. Helaas is dit hier in het westen soms niet anders. Broodfok in barre omstandigheden en dan hopen dat mensen de dieren zielig vinden en ze kopen. Ons mooie ras heeft het al moeilijk omdat het een oerras is en het een hond is met gebruiksaanwijzing, dit soort winkels helpen niet mee aan het welzijn van hond en ras. 

Goedkoop is in deze gevallen ook duurkoop. Eerdere herplaatsers van ons ras konden eerst door dure medische behandelingen alvorens herplaatst te kunnen worden. Gelukkig ligt het aantal geslaagde herplaatsingen hoger dan de aantal honden die het helaas niet aankonden.  Broodfok moet echt harder gecontroleerd en aangepakt worden. Dat verdienen die dieren echt wel.

En als fokker kun je geen tig rassen in huis hebben en er op los fokken. Hoe kun je ze allemaal de liefde en aandacht geven die ze verdienen ?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Dat kun je niet...en ik begrijp ook niet dat er niet op Europees niveau nu eindelijk eens een einde komt aan dit soort praktijken,maar ja stierenvechten in het Spaanse Pamplona houd ook nog steeds stand.De kopers zouden eens beter moeten nadenken,dan alleen kan dit stoppen,maar mensen verdiepen zich uren in de aanschaf van een wasmachine,maar een pup willen ze dezelfde dag waarop ze bedenken dat ze er eentje willen....om te janken gewoon....

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Het is echt verschrikkelijk dat dit nog steeds gebeurd inderdaad.. 

Weet je toevallig in welke dierenwinkel dit is? Ik weet dat ze vroeger in Gejo in Tielt honden verkochten. Weet niet of dat nu nog gebeurt. Zou het voornamelijk ook graag willen weten omdat ik weet dat het qua producten wel een goede winkel is, maar als ze er nog pups verkopen steun ik de winkel liever niet. 

honden page profiel WillemWillem

Dat dit nog steeds kan gebeuren.. snap het echt niet.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Dierenspeciaalzaken zouden ze moeten verbieden om eender welk levend wezen te verkopen zodat de impuls aankopen al wat gereduceerd kunnen worden. Daarbij zou broodfok en puppen koop uit het buitenland moeten verboden worden.

Weet dat het niet mogelijk is om broodfok tegen te gaan wat erg jammer is.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik vind het sowieso absurd dat er honden en katten vanuit dierenwinkels verkocht worden. Ben ooit in Antwerpen op de vogeltjesmarkt geweest waar hele nesten te koop aan werden geboden zonder dat de moeder aanwezig was. Wat broodfok betreft. ..dat is overal een crime. Maar de import van pups vanuit de Oostbloklanden naar bv NL ook. 

 

Naar mijn mening is er alleen kans om eea in te perken als niemand meer een pup vanuit de broodfok cq imort-fok koopt. Maar dat betreffen vaak goedkope pups....en ja....een zielige pup verkoopt ook. Aan de andere kant is het fijn als iemand een dergelijk dier ook een fijn huisje bied....meestal zijn het toch dieren die inderdaad van hand tot hand blijven gaan of uiteindelijk een spuitje (of een nog erger lot) krijgen.

 

Ook in Europa is veel te doen mbt dierenleed. 

 

 

Anoniem (Gast)

Niet alleen in Europa of Spanje. Kijk eens wat dichterbij inderdaad. Je wilt niet weten hoe druk het hier altijd is bij de plaatselijke puppyschuur. Mensen die daar willens en wetens kopen omdat je direct een hondje in de juiste kleurencombinatie kunt meenemen. Goedkoop noem ik bewust niet want ze vragen er nog veel voor ook. En dan die krokodillentranen als de dierenartskosten oplopen. Ik kan daar ook heel slecht tegen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Maar er is toch al enkele jaren in Belgie  een verbod op huisdieren verkoop in winkels ? 

 

Maar ja dan gaan ze aanbieden via Marktplaats om het te omzeilen vermoed ik. Triest die verkapte broodfok.

honden page profiel SitaSita

@ Anny en Lance, ja er is een verbod op verkoop van honden in dierenwinkels, maar er bestaan ook 'fokkers' die gewoon en enkel honden verkopen, die komen uit de broodfok, maar hebben een erkenningsnummer, dus zijn 'fokkers'. Ze verkopen 20 verschillende rassen, die net als in een winkel, in een glazen hok zitten. Maar ja, dat is 'legaal. Dus in principe kan je hier in belgië gewoon nar een 'winkel' gaan en voor 500 eu een hond impulsief aankopen met alle gevolgen van dien. Jammer genoeg. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

België: sinds 1 januari 2009 is het verboden om honden en katten te verkopen in handelszaken voor dieren. Alleen kwekers mogen honden of katten verkopen. Ook op de openbare weg, markten, beurzen en tentoonstellingen is het verboden om honden of katten te verkopen.

 

n.b. kwekers mogen wel honden of katten verkopen. Dus als een kweker een dierenzaak heeft, mag hij daar wel honden en katten verkopen? En die opkopers en verkopers van pups uit Oost Europa, die kweken zelf niet; dus zouden niet mogen verkopen!

 

https://www.vlaanderen.be/nl/natuur-en-milieu/dieren/handelszaak-voor-gezelschapsdieren

 

 

In Nederland is helaas nog geen verbod op verkopen van dieren in winkels.

https://www.sophia-vereeniging.nl/huisdierenoverschot/stopdehuisdierenhandel/

 

honden page profiel SitaSita

Het is hier niet zo deftig geregeld helaas zoals bij jullie in Nederland. Onze overheid kan nog heel wat leren van jullie dierenbescherming, helaas is er weinig interesse daarvoor, hoewel het al 'iets' beter is dan pakweg 10 jaar geleden, maar we zitten nog niet eens aan 10% :(

Wist niet dat er bij jullie wel honen mogen verkecht worden in winkels

honden page profiel SitaSita

@ Loesje, ja, ze kunnen dat eenvoudig omzeilen he, door erkenning aan te vragen. En wat die winkels (ik noem ze zo, wil ze geen fokkers noemen) doen met invoerpups; mja, papieren vervalsen, en deels eigen kweek eh. er is niet tot amper controle op, zelfs niet bij heel veel klachten van 'gedupeerden' (onwetenden dus).

En als ze met een dierenarts of dergelijke samenwerken is het niet te bewijzen van waar de pups komen. Ze vinden altijd wel een gaatje in de wetgeving hoor

Er moet al veel gebeuren wil er ingegrepen worden.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

"In Nederland is helaas nog geen verbod op verkopen van dieren in winkels.
https://www.sophia-vereeniging.nl/huisdierenoverschot/stopdehuisdierenhandel/
"

Huisdieren.....konijnen, cavia's, parkieten.....ik heb nog nergens in een dierenwinkel in NL een nest kittens of pups gezien....in België vele jaren geleden wel.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" @ Loesje, ja, ze kunnen dat eenvoudig omzeilen he, door erkenning aan te vragen. En wat die winkels (ik noem ze zo, wil ze geen fokkers noemen) doen met invoerpups; mja, papieren vervalsen, en deels eigen kweek eh. er is niet tot amper controle op, zelfs niet bij heel veel klachten van 'gedupeerden' (onwetenden dus).
En als ze met een dierenarts of dergelijke samenwerken is het niet te bewijzen van waar de pups komen. Ze vinden altijd wel een gaatje in de wetgeving hoor
Er moet al veel gebeuren wil er ingegrepen worden. "

 

Er zijn vele broodfokkerijen van die dierenbeulen in Oost Europa, die van de Belgische overheid hun pups mogen importeren in België. Fokhonden, die nooit daglicht zien en in hun eigen uitwerpselen leven. Fokteven die uitgebuit worden door deze elke loopsheid te dekken. Teven worden afgedankt als deze niet meer voldoende pups produceren.

 

https://www.lne.be/sites/default/files/atoms/files/erkende%20landen%20en%20kwekers%20bijlage%203%20KB%20270407_update_050717.pdf

 

De meeste in Slowakije en onbeperkt!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zulke mensen......ze mogen branden in de hel van mij.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^