Impact vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Goh, ik had de impact van de vakantie (of eigenlijk, het langdurig thuis zijn erna) op onze nieuwste aanwinst even niet goed ingeschat. Bij zijn komst in april had hij enorme verlatingsangst, zelfs naast onze andere hond die met gemak een dag alleen thuis zou kunnen blijven. Dus heel rustig opgebouwd, en het ging echt heel goed. In principe is 3,5 uur het maximale dat de honden hier alleen zijn in normale weken, en uiteindelijk kon hij dat zelfs al aan. Tijdens onze vakantie zijn de honden bij een vriendin van ons gaan logeren, die ook een hond heeft en met wie we vaak samen wandelen en zij past ook wel eens een middagje op. Dat is heel goed gegaan. Hij is zelfs 1 keer 4 uur thuisgebleven bij haar, zonder bench, omdat ze naar het ziekenhuis moest en dat is ook goed gegaan.

maar na onze vakantie waren mijn man en ik om en om nog 3,5 week thuis, en de kids ook. En nu ineens breekt de paniek al uit als ik de kids naar school breng. In de bench is hij wel wat langer rustig, maar zat hij van het weekend ook te blaffen toen we even wat langer dan een uurtje van huis waren.

We gaan dus in per direct heel veel stappen terug en rustig opnieuw opbouwen. Op zich heb ik er wel vertrouwen in dat het lukt hoor, maar ben ook benieuwd of mensen het herkennen en of jullie nog handige tips hebben.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik denk dat je heel goed bezig bent en gewoon weer opnieuw moet beginnen.Eigenlijk is hij natuurlijk nog helemaal niet zo lang bij jullie,en is hij dus blijkbaar erg onzeker en zal weer vertrouwen moeten krijgen dan jullie weer thuis komen.Maar hoe je het nu aanpakt vind ik de goede manier,ik zou het zelf ook zo doen.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Vanavond 2,5 uur met het hele gezin van huis geweest, via de camera met microfoon kunnen beluisteren hoe het thuis ging: geen piepje of blaf gehoord !!! Hij was uiteraard wel blij toen we thuis kwamen, maar dat was ook "gewoon-blij", niet "hijgend van stress of we nog wel terug zouden komen- blij".

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

FYN dat het zo goed gaat verder zo succes 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Fijn dat het weer goed gaat  hopelijk blijft het zo.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Geweldig dat het goed gaat 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^