Smuldier pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jamie (Gast)

Hallo allemaal.   Ik voer mn pup nu prins brokken ik wil overgaan op smuldier. Ik weet dat dit niet het beste vers vlees is maarja voor ons is een andere soort gewoon te duur.. en omdat je er toch ook weer goeie verhalen over hoort gaan we het gewoon proberen nu vraag ik me af hoeveel moet.ik mijn pup geven? australian shepherd pup dinsdag 11 weken nu 5.7 kilo. Iets aan de dunne  kant maar begonnen met blaasontsteking toen gruis nu weer lichte onstekingen.  

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Het is 40 a 50 gram per kilo. Maar dar is een richtlijn. Mijne weegt nu 15/16 kilo en eet 800 gram kvv weg. Voer altijd op het oog. Zou beginnen met zou beginnen met 200 gram en dan kijken of ze lekker aankomt. Anders kan je naar 300. 

 

Wat je ook kan doen is 50/50. Voor mij is volledig een goed merk ook prijzig. Ik heef nu 200 gram rodi/smuldier en 200 gram buddy's, duck of energique per voerbeurt, dus 2 keer op een dag 400 gram. Is ook nog redelijk betaalbaar 3 a 4 euro per kilo. Smuldier is bijna 2 euro per kilo. Zo wissel je ook lekker merken af enzo. Smuldier werkt namelijk met calcium poeder en bijvoorbeeld buddy's met echt bot. Dat is ook kwaliteits verschil. Mocht je het echt niet willen, wisselen dan iig af en toe af met rodi (tussen de 60 en 1.59 voor 400 gram) daar is mn andere hond ook gewoon groot op geworden.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Kijk wel uit want de enkelvoudige varianten van Smuldier zijn niet compleet, ook niet als je ze afwisselt. Zeker bij een pup kunnen zeer snel te korten ontstaan met alle gevolgen van dien.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ondanks dat ik een overtuigd versvoerder ben die al 14 jaar kvv voert,zou ik er niet eens aan beginnen als de financien het niet toelaten om een kwaliteits kvv te kunnen kopen.Ik zou een pup liever op een brok als Prins grootbrengen dan op een kvv als Smuldier.Zeker het eerste jaar is volwaardige voeding erg belangrijk,je kan maar 1x goed opgroeien.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Niks mis met smuldier hoor ,Ze krijgen het hier al vanaf ruim drie weken ,tot een maand of drie  daarna vers uit de koe .

Ik gebruik voornamelijk hart ,pens  en rund van smuldier ,ook de oudjes eten het graag  en die worden al ouder en ouder .

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Niks mis met smuldier hoor ,Ze krijgen het hier al vanaf ruim drie weken ,tot een maand of drie  daarna vers uit de koe .
Ik gebruik voornamelijk hart ,pens  en rund van smuldier ,ook de oudjes eten het graag  en die worden al ouder en ouder . "

 Het gaat er eigenlijk meer om dat ts zegt,ik weet dat dit niet het beste vers vlees is.

Als ik twijfel over de kwaliteit van vlees dan zou ik er niet aan beginnen,ik moet wel geloven in het produkt die ik aan mijn hond geef.

 

 

Anoniem (Gast)

Ik zou lekker de prins brokken blijven geven. Daar is een stuk beter en langer over nagedacht dan de inhoud van Smuldier. Zijn ook en stuk openener over wat er in zit en waar het vandaan komt. Daarbij ook nog eens een stuk diervriendelijker.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Het is 40 a 50 gram per kilo. Maar dar is een richtlijn. Mijne weegt nu 15/16 kilo en eet 800 gram kvv weg. Voer altijd op het oog. Zou beginnen met zou beginnen met 200 gram en dan kijken of ze lekker aankomt. Anders kan je naar 300. 
 
Wat je ook kan doen is 50/50. Voor mij is volledig een goed merk ook prijzig. Ik heef nu 200 gram rodi/smuldier en 200 gram buddy's, duck of energique per voerbeurt, dus 2 keer op een dag 400 gram. Is ook nog redelijk betaalbaar 3 a 4 euro per kilo. Smuldier is bijna 2 euro per kilo. Zo wissel je ook lekker merken af enzo. Smuldier werkt namelijk met calcium poeder en bijvoorbeeld buddy's met echt bot. Dat is ook kwaliteits verschil. Mocht je het echt niet willen, wisselen dan iig af en toe af met rodi (tussen de 60 en 1.59 voor 400 gram) daar is mn andere hond ook gewoon groot op geworden. "

Jouw hond weegt 15/16 kilo en krijgt 800 gram kvv 

Mijn hond weegt 40 kilo en krijgt 750 gram kvv   (10 en halve maand oud)

 

Wat een verschil joh. Mag ik vragen welk kvv jij voert???

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Jouw hond weegt 15/16 kilo en krijgt 800 gram kvv 
Mijn hond weegt 40 kilo en krijgt 750 gram kvv   (10 en halve maand oud)
 
Wat een verschil joh. Mag ik vragen welk kvv jij voert??? "

 Vigo had als jonge hond met een gewicht van 16 kg,600 gram carnibest nodig en dan vrat hij net nog niet van straat.

Toen hij anderhalf was ben ik op 400 gram overgestapt.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^