Wat voor kam?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarliesMarlies

Hallo allemaal,

 

Ik heb mijn eerste hondje en ik merk dat hij veel bijt/jeukt aan zijn vacht. Heb is goed op zitten letten en volgensmij zijn het klitten. 

Mijn vraag is wat voor kam kan ik het beste gebruiken voor zijn vacht?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik zou hem eens goed ontvlooien,het is er de tijd voor.En 1 vlo kan een hoop jeuk veroorzaken.Wat kam betreft maakt het bij dit vachtje niet zoveel uit,neem een willekeurige kam of borstel en loop de hele vacht na op klitten en kijk gelijk op de huid of je vlooienpoepjes ziet.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Van enkele klitjes in het haar kan een hond echt geen jeuk krijgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vlooien...op de staartaanzet, liezen oksels...zie je kleine zwarte korreltjes, je denkt aan klitten, dat voel je zo met je vingers waar die zitten en of het klitten zijn, neem een fijne kam en probeer er mee te ontklitten...als je het waarschijnlijk acht zal het nog niet te dik zijn de klitten...lukt je dat niet, breng je hondje dan eens naar de trimster...

honden page profiel MarliesMarlies

Ik vraag voor een kam, ik heb zelf echt wel gekeken naar vlooien poepjes en ontvlooit.. jammer dat ik gelijk reacties krijg dat het geen klitten kunnen zijn. Ik zie het met eigen ogen dat die die klitjes eruit aan het trekken is.

Zal mijn vraag anders stellen. Wat voor kam kan ik het beste gebruimen voor de vacht van mijn hond. 

Alvast bedankt 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Spring eens een trimsalon binnen.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Ik vraag voor een kam, ik heb zelf echt wel gekeken naar vlooien poepjes en ontvlooit.. jammer dat ik gelijk reacties krijg dat het geen klitten kunnen zijn. Ik zie het met eigen ogen dat die die klitjes eruit aan het trekken is.
Zal mijn vraag anders stellen. Wat voor kam kan ik het beste gebruimen voor de vacht van mijn hond. 
Alvast bedankt  "

 Is het zo erg dat de mensen hier zeker willen weten dat je hond geen vlooien heeft?

 

Je zegt ook:

Heb is goed op zitten letten en volgensmij zijn het klitten

 

Nu zeg je:

Ik zie het met eigen ogen dat die die klitjes eruit aan het trekken is

 

Dus is het zo onlogisch als mensen bij dat eerste niet aan iets anders denken, want dan ben je niet zeker. Bij de 2de ben je weer wel zeker.. 

Er is trouwens ook gewoon gezegd hoe je de klitten eruit kan doen

 

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Er zijn wel degelijk twee mogelijkheden hoor.

1. Hij bijt in zijn vacht omdat hij klitten heeft.

of

2. Hij heeft klitten in zijn vacht door het bijten in zijn vacht omwille van de jeuk door ............ (zelf in te vullen)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb niet zoveel verstand van de vacht van jouw hondje. Ik denk dat het slim is om eens eem trimsalon binnen te stappen. Die kan dan precies bekijken welke kam en wat voor vacht je hond heeft. Kan het zijn dat je hond een plukvacht heeft? Zo ja, dan moet je een afspraak maken bij de trimmer die de vacht weer in orde maakt. 

 

Er is hier een een trimmer op HP, zij beantwoord vragen die ie hebt over de vacht van jou hond! Heel leerzaam :) 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/213758/algemeen-vragentopic-over-vacht.php

honden page profiel MarliesMarlies

"  Is het zo erg dat de mensen hier zeker willen weten dat je hond geen vlooien heeft?
 
Je zegt ook:
Heb is goed op zitten letten en volgensmij zijn het klitten
 
Nu zeg je:
Ik zie het met eigen ogen dat die die klitjes eruit aan het trekken is
 
Dus is het zo onlogisch als mensen bij dat eerste niet aan iets anders denken, want dan ben je niet zeker. Bij de 2de ben je weer wel zeker.. 
Er is trouwens ook gewoon gezegd hoe je de klitten eruit kan doen
 
  "

 Ik snap het maar mijn vraag is eigenlijk gewoon welke kam ik kan gebruiken voor zijn vacht. Meer vraag ik niet daarom zei ik al zal de vraag anders stellen. Is niet erg maar heb nog geen duidelijk antwoord op wat voor soort kam. Een fijne kam.. ik ben nieuw als honden eigenaar dus zou niet weten welke kam dan een fijne kam is vandaar dat ik het hier vraag. 

Wij hebben eerst ook vlooien gedacht en dat is het niet. Zowizo zou ik gewoon een kam moeten hebben voor hem dus had me vraag anders moeten stellen. 

Mijn excuus, begrijp dat mensen alleen willen helpen. Alleen vind gewoon zielig hoe veel jeuk die heeft en wil vandaag een kam gaan halen. Wel fijn om te weten wat voor kam dan 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zo'n kam :  . En als je alle klitten kwijt bent en goed door het haar heen kunt komen kun je af en toe ook nóg een fijnere kam gebruiken :

Dit is een vlooienkam.

Ik denk dat je hond ook een 'trimvacht' heeft, dus dat hij een paar keer per jaar naar de trimmer moet. Dan is het ook fijn als hij goed te kammen is.

Ik spreek uit ervaring.....!

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Anders kan je altijd hier je vraag nog stellen.. 

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/213758/algemeen-vragentopic-over-vacht.php

 

Maar volgens mij heeft Jantien je vraag al beantwoord

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Als een vacht over de hele de huid een grote koek is en er kan totaal geen lucht aan de huid, dan gaat het broeien eronder en krijgt een hond jeuk van knopen.

Maar als er maar af en toe een knoopje is, is er voor de jeuk een andere reden. 

Kan je een duidelijke foto plaatsen van de knoopjes? Bijtknoopjes die de hond zelf gemaakt, door jeuk, heeft herken ik dadelijk.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Die 2 kammen die Jantien laat zien heb ik ook.

 

Met je vingers de klitten ontrafelen,zachtjes natuurlijk,lukt niet?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hallo allemaal,
 
Ik heb mijn eerste hondje en ik merk dat hij veel bijt/jeukt aan zijn vacht. Heb is goed op zitten letten en volgensmij zijn het klitten. 
Mijn vraag is wat voor kam kan ik het beste gebruiken voor zijn vacht? "

 Ik zou een goede borstel kopen en je hond eerst borstelen. Daarna kammen met een grovere kam.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Het is geen speciale vacht waarvoor je speciaal gereedschap nodig zou hebben.Een gewone hondenborstel of een slicker kan ook nog,en een tandenkam en je bent klaar.Als je hond zoveel klitjes heeft en je weet er zelf geen raad mee,kun je hem misschien beter bij een trimsalon laten behandelen dan weet je zeker dat het goed gebeurd.Dat je geen vlooienpoepjes ziet zegt niet zoveel.Mijn hondjes heb ik 17 dagen geleden behandeld met Stronghold wat ik bij de dierenarts koop,ik was ze iedere 10-14 dagen met shampoo en conditioner en kam ze iedere ochtend,en ga dan langs de hele huid en toch....heb ik gisteren èn vandaag weer een levende vlo gezien op 2 van mijn honden en ik kan nergens vlooienpoep vinden.Vandaag zijn ze weer in bad geweest en geen vlooienpoep te zien,dat verkleurt namelijk onder de invloed van water.De vlooien zijn gewoon hardnekkig dit jaar.Het was maar een advies,doe er mee wat je wilt.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Van een foto is het lastig om de textuur van de vacht ze zien. Met mijn hond ben ik ook even langs de trimsalon gegaan voor advies, ze konden mij daar precies vertellen welke kam ik nodig heb. Het kost je niks en is een kleine moeite.

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Van klitten kan je hond wel plaatselijk) jeuk krijgen. Ik heb het zelf ook (geen klitten hoor ), maar als ik mijn haar erg strak ik een staart doe en ik buig mijn hoofd naar voren, gaat het haar onderin mijn nek trekken. Dat gaat inderdaad door irritatie jeuken. Dat gebeurd bij honden ook, de huid beweegt en de klitten zitten dan aan de huid te trekken wat gaat irriteren. Of als je heel lang je haar in een knot hebt zitten (veel dames met lang haar herkennen het vast wel?) gaat het ook een beetje jeuken onder de plek waar de knot zit. Ik heb zelf een gevoelige (hoofd)huid, dus ik zou dit niet afdoen als "kan niet door klitten komen". De ene hond is simpelweg gevoeliger dan de ander.

Gebruik altijd eerst een borstel, voor jouw hond met deze lengte zou een gewone houten sticker borstel nog volstaan. Als de vacht langer wordt kan je beter een Activet borstel kopen, die komt véél beter door de vacht heen, zeker als het klitgevoelig is. Altijd na kammen met een grove kam. Met een fijne kam kan je controleren of er op klitgevoelige plekken nog klitten zitten (oortjes, lies, oksel, buik, pootjes).

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Dit is mijn materiaal.

De hondenstofzuiger,trimtafel en waterblazer staan er niet bij.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Volgens mij heeft jou hond zo ongeveer de zelfde vacht als Izzy.



Voor haar gebruik ik gewoon een simpel borsteltje van ali express zo iets als deze.1Daarbij gebruik ik ook nog een simpele plastic kam van de action ofzo(geen idee meer) voor eventuele klitten die op een vervelende plek zitten of niet zomaar doorkambaar zijn. Als doorkammen niet werkt dan knip ik de klit eruit.

Voorheen schoor ik Izzy ook nog zelf alleen ben daar niet heel handig in dus dan zijn we 3 dagen in etappes bezig, nu breng ik haar elke 2 a 3 maanden naar de trimmer en wordt alles op 1 lengte geschoren, wassen en uitkammen van de voren doe ik wel gewoon zelf dus. Als ik haar bij de trimmer afzet kan ik haar binnen een uur alweer halen. Scheelt een hoop gedoe. Owh ja voor het wasser borstel ik haar helemaal uit, tijdens het wassen gebruik ik nog een beetje cremespoeling in haar staart en zodra ze aan de lucht is opgedroogd wordt ze weer geheel uitgeborsten en nagelopen op klitten. Veel meer dan dit doe ik er niet aan aangezien haar vacht bij mij geen kans krijgt lang te worden

Trimmer (Gast)

Jeetje Shiva, jij hebt nog meer materiaal dan ik lol

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Jeetje Shiva, jij hebt nog meer materiaal dan ik lol "

 Dat is nog niet alles van wat ik heb voor de vachtverzorging.

Volgende forumvraag: Handsfree lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^