brokjes geven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Vandaag in het "parkje" geweest met m'n pup. Ik word altijd vreselijk nijdig wanneer mensen daar met een hond lopen, hun zakken vol met brokjes, en dat ze mijn pup dan brokjes willen geven. 

Ben ik nou een zeikerd? Maar ik heb vooraf een man aangesproken dat ik absoluut niet wil dat hij mijn hond brokjes geeft. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nee hoor, hier hoeven vreemden ook niet zomaar m'n hond te voeren. Ze krijgt thuis voldoende. Ik voer andere honden ook niet zomaar, stel toch voor dat die een of andere allergie heeft, nou dan ben je er als eigenaar mooi klaar mee. Hond weer aan de schijt of misschien wel bij de dierenarts.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Groot gelijk. Andere mensen moeten je hond niets geven dat laat ik ook niet toe. Als ik ga wandelen heb ik zelf meer dan genoeg beloningssnoepjes bij voor mijn honden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee, geen zeikerd.

Mensen die ongevraagd je hond gaan staan voeren zijn onbeleefd!

honden page profiel bentebente

Mijn hond voeren ze ook wel eens brood. Mensen snappen gewoon niet dat je dat hoort te vragen.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Bij ons gebeurt dat ook soms, die mensen staan dan te showen met wat lekkers (soms ook nog ongezond ook, zoals een stuk chocolade) zodat Kimmi naar hun komt.

Kimmi loopt er dan ook echt heel vrolijk naartoe, dus die mensen houden dat koekje ofzo in hun hand en willen het geven *knap*..

 

Tjah sorry hoor dat Kimmi gek is op eten, moet jij niet op mij staan brullen dat mijn hond bijt, dat zou ze namelijk nooit doen

 

Mijn mening: laat dit niet toe! En als ze het dan toch doen, maak dan duidelijk dat het zo niet hoort.. of laat je hond het duidelijk maken, zoals bij mij 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Bij mij word het meestal gevraagd gelukkig. Die doos van mij vreet ook alles wat los en vast zit. Laatst werd er heel snel een hondenkoekje ingestopt door iemand, ik was net te laat anders had ik hem gevraagd het niet te doen. 

 

Senn is niet dik, maar krijgt gewoon een beste hoeveelheid brokken en dan van ons zelf beloningssnoepjes of af en toe een stevig korstje brood (hij wisselt tandjes). Dan is het niet nodig om zomaar koekjes te geven. 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik heb altijd gedroogde snoepjes in mijn zak, de meeste hondjes in de buurt hier weten dat 

 

ik vraag het altijd eerst netjes, ik zou nooit zomaar een hond iets geven.

 

Verder worden mijn honden eigenlijk ook nooit ongevraagd gevoerd, heel soms in het bos.. ik vind het persoonlijk niet zo'n punt. 

Ze mogen alles hebben en ik denk dan, 'hebben ze ook een keer geluk'.

 

maar als je het niet wil hebben, gewoon iets van zeggen! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier gebeurt dit niet en ik zal het ook verbieden alleen al omdat mijn beide honden op een dieet staan en niet alles verdragen.

De enige die Mowgli koekjes mocht geven was mijn oude buurman waar Mowgli gek op was. Als ik met haar uit ging en de buurman was buiten dan liet ik haar los en rende ze naar de buurman voor een knuffel en koekje waarna ze gelijk terug kwam voor haar wandeling. Zo lief als die twee met elkaar omgingen, beiden zijn er helaas inmiddels niet meer.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

De meesten vragen het gelukkig gewoon, of ken ik goed genoeg dat ze mijn antwoord wel weten. Maar ik kom ook echt niet dagelijks mensen tegen die brokken geven, al dan niet gevraagd.

Maar als ze het niet vragen, dan word ik daar niet direct boos van hoor. Er zijn wel ergere dingen dan dat ze contact maken met een vreemde en daarvoor een brokje krijgen. Zeker voor mijn tikje onzekere puber is zoiets eigenlijk ook een lesje.

ik had wel een beetje moeite met een oude man op het dorp die echt rond fietste om hondjes te voeren. Hij stapte dan af, parkeerde de fiets, de honden moeten zitten en dan krijgen ze een brok. Ongevraagd. Ik vond dat brutaal en vervelend, omdat je soms ook midden in een oefening zit.

maar inmiddels begrijp ik het beter, altijd honden gehad, kan nu niet meer, dus zoekt hij het buiten met de beste bedoelingen op. Zijn leeftijd maakt dat hij het niet meer goed snapt dat het zo eigenlijk niet werkt, en hij wordt dolgelukkig dat alle honden op het dorp hem kennen en dol op hem zijn. Met een dementerende vader, die altijd eerst naar de honden vraagt en daarna naar zijn kleinkinderen , begrijp ik nu beter hoe belangrijk het voor hem is. 

 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ik vind het overigens je goed recht im er wat van te zeggen als je het vervelend vindt hoor. Bovenstaande is alleen maar hoe ik erin sta 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Ik heb het ook liever niet,meestal wordt het wel gevraagd.

Behalve laatst toen we met een groep aan het bbquen waren gaf iemand haar ongevraagd een bot van een kotelet,daarna heeft ze alles overgegeven,daar word ik dan pissig om,stiekum achter mijn rug om

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier gebeurd het niet...als ze het vragen zeg ik nee....en dan gebeurd het echt niet.....je kan er gerust wat van zeggen hoor.

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Mijn hond krijgt ook geen beloningsbrokjes. Ik wil geen kwijlende hond als er iemand met z'n hand in z'n zak langs loopt. Ik vind het bloed irritant. Maar meer mensen dus. Ik hoop dat die meneer t nu snapt. 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Hier gebeurd het een enkele keer. Ik doe er niet zo moeilijk over eigenlijk. Met mijn vorige bulldog was ik er wel scherp op omdat we een tijd dachten dat hij allergisch was voor bepaalde soorten voer. Toen heb ik dus wel vaak gezegd nee doe maar niet. Ik gaf vaak dat een koekje van mezelf zodat ze deze aan Maylo konden geven.

Overigens komen we hier vaak bekenden tegen en die hoeven het niet eens te vragen, bij hen honden doe ik het inmiddels ook zonder te vragen. Maar goed dit zijn dus wel bekende waarvan ik weet dat ze geen allergieën of wat dan ook hebben.

Lopen we op minder bekend terrein gebeurd het vrijwel nooit en anders wordt het aan me gevraagd, en andersom doe ik dat ook. Overigens wenst Droef vaak geen onbekend voedsel. Hij pakt het niet aan of tuft het weer uit en komt bij mij voor zijn koekje die hij wel lekker vind. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ik ben zo iemand die zo'n beloning zakje met lekkers bij zich heeft als ik met Link wandel (8 maanden oud, wil hem belonen als hij komt wanneer ik hem roep of als hij iets anders braafs doet).

 

Als we een hond tegenkomen ruiken ze het vaak ook meteen en gaan braaf voor mij zitten (of sommigen proberen het gewoon te pakken, zit dicht dus geen kans). Als ze zo braaf zitten vraag ik soms of ik ze een snoepje mag geven, eigenlijk heb ik nog nooit nee gehoord.

 

Dit verbaasd mij best, want zelf zou ik het ook zeker weten niet willen 

Volgende forumvraag: Bench poep eter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^