Kruising kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jordi (Gast)

Hallo,  Onze hond Stitch is inmiddels al even gestorven en we hebben als gezin besloten een nieuwe hond in huis te halen. Onze vorige hond was een cavalier king charles spaniel, hij is 13 jaar geworden, maar de soort kent veel erfelijke aandoeningen waar we ons niet opnieuw aan willen wagen. Wanneer we een nieuwe hond in huis nemen, willen we graag een pup, echter voor alle rassen die we graag zouden willen (kokoni, markiesje, kooikerhondje, soortortgelijken) is er een wachttijd van meer dan een jaar bij de officiële verenigingen en zo lang kunnen we niet meer wachten :). Voor ons maakt het niet uit of de hond van een stamboom is of niet.  Dus nu luidt mijn vraag. Weet iemand waar men een kruising kan vinden van ofwel een kokoni, markiesje of kooikerhondje met iets en of dit sneller kan dan in meer dan een jaar? We willen natuurlijk wel geen hond van een broodf*kker. Ook als iemand een ander ras kent dan deze 3 dat hierop gelijkt en een kortere wachtlijst heeft horen we het graag. Alvast bedankt!

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Asiels (soms ook pups)

Herplaats sites

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik zou zeggen: schrijf je sowieso in voor een markiesje en/of kooikerhondje, wie weet wordt je heel positief verrast door de wachttijd! De rasvereniging zet die informatie van een jaar daar voornamelijk neer om mensen niet teleur te stellen als ze niet binnen een paar maanden bericht krijgen dat er een pup voor ze is. 

 

Lijkt een stabij je ook niet iets? Wachttijden zijn daar korter. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Inderdaad zoals Dutch Auti zegt, asiels of herplaatssite's.

 

Kijk uit met kruisingen kopen. De handelaren en broodfokkers zijn zo slim, die brengen hun pups onder in gezinnen en die hebben het mooie verkooppraatje klaar. Ik zou dus niet naar fokkers van kruisingen gaan.

Helaas eens in het verleden ook erin getrapt met een bult ellende en verdriet als gevolg. Dat zou ik dus nooit weer willen.

 

Liever een jaar op een wachtlijst en zeker weten dat je een goed gefokte pup hebt waarvan de ouderdieren gezond zijn en de fokker zijn stinkende best doet om een fijne pup af te leveren.

 

En wat is nou ook nog een jaar wachten, dat stelt bijna niks voor.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Inderdaad bij asielen en stichtingen zitten veel kruisingen, zelfs pups. 

 

Puck (greyhound kruising) komt van ACE, en ik vang honden op voor sos-strays. Bij zulke stichtingen zitten vaak heel veel kruisingen, vaak onherleidbaar.  Ook regelmatig rashondjes trouwens. Ze zijn per direct beschikbaar en net zo duur als de kruisingen. 

 

En je steunt er een goed doel mee, ook een fijn idee natuurlijk. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

voor een kruising ga je idd het best naar een asiel of goede stichting

 

ga ajb geen pretnestjes steunen bij mensen die eens voor de leuk wilden fokken, kijk ook heel erg uit voor broodfok.

 

Lees je heel goed in waar je een hond vandaan haalt en welke trucjes er allemaal gebruikt worden om je te laten denken dat het wel ok is om een hond te kopen bij hen, terwijl het eigenlijk onverantwoorde fok is met alle leed dat daarbij kan komen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

is de wachttijd voor een Kooiker echt langer dan 1 jaar?

Als je ook interesse in een herplaatshond hebt, kijk dan eens bij www.hhin.nl

 

Kijk uit voor broodfokkers en handelaren in pups uit de broodfokkerijen in Oost Europa:

 

http://www.licg.nl/62W/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

 

http://www.licg.nl/foutefokker

 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Ik zou liever een jaar op een wachtlijst staan dan dat ik overhaast een pup aanschaf van een onverantwoorde fokker.

 

Voor mijn DD pup heb ik 3 jaar op de wachtlijst gestaan en was het wachten meer dan waard.

honden page profiel CSDCSD

honden foto van CSD

Haal mijn reactie weg.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als ik marktplaats hoor dan wordt ik eerlijk gezegd al allergisch als het gaat om honden.

honden page profiel CSDCSD

honden foto van CSD

g

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wij hebben een hondje van dekhond Swiebertje, een bruin markiesje, getest op alles. Je kunt hem op Marktplaats vinden. Fokker Evalien weet vast wel of er een nestje is. Onze ervaring is erg goed! "

Waarom reageer je in dit topic met als titel kruising? Is jouw hondje een kruising? Volgens de rastandaard is de vachtkleur van een Markiesje glanzend effen zwart of zwart met witte aftekening (zie rasstandaard).

 

Een Markiesje is een rashond. Volgens mij is zowel de dekreu als jouw hondje een kruising of look-alike.

In de advertentie staat niet dat deze dekreu op alles getest is. En dan nog; wat is alles?

 

De rasvereniging is zeer secuur in de opbouw van dit ras; dus ook in het fokken. Ik kan mij niet voorstellen dat de rasvereniging akkoord gaat met het aanbieden van een dekreu Markiesje op Marktplaats.

 

De fokker/eigenaar biedt deze dekreu zelfs aan om bijv. een kleine Friese Stabij, Cavalier of Kooikerhondje te dekken. Er worden geen testen op erfelijke aandoeningen verplicht gesteld voor de te dekken teven.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Even voor de goede orde; in de rasstandaard staat weliswaar dat Markiesjes alleen zwart of zwartbont mogen zijn, maar in de praktijk komen bruine Markiesjes regelmatig voor, net als bruinbont. Daarnaast heb je ook nog zwart & tan Markiesjes en zelfs blonde Markiesjes. Blond is heel erg zeldzaam, de laatste werd geloof ik een paar jaar geleden geboren. Tanpoint komt iets vaker voor, elk jaar wel. Bruin dus vrij regelmatig. En als laatst komen Markiesjes met extreem wit ook nog voor, ook tegen de standaard maar ja, genetica.  

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Loesje heeft gelijk, de Markiesjes-rasvereniging gaat uiterst voorzichtig te werk en proberen dit soort zaken als aanbieden van dekreutjes etc via MP te voorkomen.

 

Als ik Jordi was, zou ik op zoek gaan naar een leuke adoptiehond via een stichting, bij SOS-Strays zit bijvoorbeeld Ruben in opvang in NL: http://www.sos-strays.nl/nederlands/ruben.html

 

Bij ACE, Dimgo: http://ace-charity.org/nl/honden/honden/13879

en Flipke: http://ace-charity.org/nl/honden/honden/13847

Tiko: http://ace-charity.org/nl/honden/honden/13735

Urbano (in opvang in NL) http://ace-charity.org/nl/honden/honden/13576

 

Ook Animal in Need (asiel van Peter Koekebakker in Spanje) heeft opvangers in NL:

Yvonne, die er een beetje uit ziet als een black & tan Markiesjeen in opvang in NL zit; https://www.animalinneed.com/sectie/4837-yvon

Dwergkeesje Mikki: https://www.animalinneed.com/sectie/4821-mikki

Salero: https://www.animalinneed.com/sectie/4622-salero

 

 

 

 

honden page profiel bentebente

Dat mensen een stamboomloze hond willen, lezen we hier vaker. Echter denk ik dat je niet precies weet wat een stamboom inhoud. Bekijk deze filmpjes eens:

https://m.youtube.com/playlist?list=PLhcX5OzCnHFSympZKhks0nrL9stKLHHdo

 

Ik zou je sowieso inschrijven bij fokkers van die rassen, dat het een jaar kan duren betekent immers niet dat het ook daadwerkelijk een jaar duurt. 

 

Ik zou zelf niet gaan voor een stamboomloze hond. Tegenwoordig is het echt héél lastig om dan broodfok te vermijden. Ze zijn erg slinks geworden en brengen ook gewoon pups en een “moederhond” onder bij gezinnen. 

Volgende forumvraag: Petitie helpt soms
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^