verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Verlabrador (Gast)

Mijn hond, een jaar oud, kan vanaf pup af aan al niet alleen zijn. Achteraf gezien ben ik veel te beschermend geweest, maar dat is makkelijk praten. Het gaat hier om vier uurtjes per dag, drie maal per week. Waar hij in het begin niet eens in een andere kamer kon zijn, ben ik nu zo ver dat hij dat wel kan.Omdat het een echt probleem was (grote hond, grote borstkas, grote blaf..) hebben we een oppas gevonden. Heel fijn.Daar gaat hij elke dag naar toe wanneer ik werk. Maar ik begin het een beetje beu te worden dat ik niet eens naar een supermarkt kan. De sociale uitjes zoals een bioscoop of een feestje sla ik met liefde over maar tegenwoordig moet ik heel strak plannen om tussen mijn werk en de oppas nog snel even eten te halen.Deze verlatingsangst uit zich in hard blaffen vanaf minuut 1, zonder pauze, en slopen. Hij is echt gewoon in paniek. In het begin kon ik hem een kong geven maar tegenwoordig wil hij niet meer eten als hij alleen is. Ik heb een boek gekocht waarin werd uitgelegd dat je moet oefenen, en vooral op de tijdstippen dat hij normaal alleen moet zijn. Maar dan ben ik op werk en zit hij bij de oppas. Als hij terugkomt van de oppas is hij heel erg moe. Vaak heeft hij dan lekker gespeeld met een andere hond. Echt actief oefenen zit er dan niet zo in. Graag wil ik advies. Heeft iemand in hetzelfde schuitje gezeten en het opgelost gekregen? Ik wil even benadrukken dat, ondanks dat ik er soms van baal, me absoluut niet gefrustreerd voel richting mijn hond. Hij kan er echt niets aan doen. Er zit wat mij betreft dus ook geen tijdsdruk achter.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als hij terugkomt van de oppas is hij heel erg moe. Vaak heeft hij dan lekker gespeeld met een andere hond. Echt actief oefenen zit er dan niet zo in.

 Dit is net een heel geschikt moment om te gaan oefenen.

Je hond is voldaan (tenminste,, dat hoop ik dat je bedoelt met 'heel erg moe'). Hij gaat lekker liggen rusten. Hij is dus in de juiste gemoedstoestand om te koppelen aan het alleen zijn. Alleen zijn = ik voel me lekker. 

 

In jouw geval zou ik beginnen met letterlijk één seconde:

Je hond ligt voldaan te slapen, jij stapt één seconde naar buiten en je komt weer binnen, alsof er niks aan de hand is. Is hij nog steeds rustig? Dan doe je het de volgende keer 2 seconden. Dan 10 seconden. Enz.

Maar altijd: train alleen als de hond rustig en voldaan is. Nooit als ie zich verveelt, opgewonden is, stressy, enz.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hond is ook nog erg jong, en het is normaal dat pups nog niet alleen kunnen zijn.

 

Ik weet niet wat dat inhoud dat je te beschermend bent?

 

Ik zou wel proberen zijn zelfverzekerdheid te stimuleren door hersenwerk ( makkelijk beginnen en goed begeleiden, de bedoeling is succes) met hem te doen.

Verder kan je hem eens zelf de wandeling laten kiezen, dat geeft ook vertrouwen in hemzelf.

 

Kende je deze link al? Er staan ook veel goede tips in

 

http://www.moniquebladder.nl/verlatingsangst/

 

Ook in deze docu worden tips gegeven waar je misschien iets aan hebt

 

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

 

 

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Pfff,dat lijkt me een hele kluif en een bijzonder lastig probleem.Ik heb dat 9 jaar gehad met buren naast ons dat ik letterlijk 5 uur per dag(en soms langer!) naar dat geblaf zat te luisteren,alleen mijn buren vonden dat niet zo'n probleem... Ik kan je helaas geen advies geven,want dit is niet zo simpel dat je hem binnen no-time die 4 uurtje alleen kan laten.Is het misschien mogelijk om een gedragstherapeut in te schakelen?Die kan de hond echt zien en misschien daardoor beter advies geven.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb hetzelfde probleem met mijn hond en het is inderdaad een erg groot probleem wat echt veel invloed heeft op je dagelijkse leven. 

 

Ik had er zelf ook een topic over geopend waar ik wat tips gekregen heb en zelf ook beschrijf wat ik al geprobeerd heb en wat wel en niet werkt. http://www.hondenpage.com/hondenforum/211224/verlatingsangst.php

 

Op dit moment gebruik het boekje Treating separation anxiety in dogs van Malena DeMartini als basis om het alleen zijn op te bouwen. Ik gebruik ook een Furbo dog camera wat hier heel goed helpt om de training wat sneller vooruit te laten gaan. Je kan met die camera via een app op afstand zien hoe je hond zich gedraagt en je kan met hem praten en snoepjes geven. Ik vind het vooral handig om te kunnen zien of mijn hond nog geen angstig gedrag vertoont en om haar te kunnen belonen wanneer ze flink alleen blijft. 

 

Bij mijn hondje is het zeker nog niet opgelost, maar zij reageert nu niet meer wanneer ik de deur open en toe doe. En ze kan nu enkele minuten alleen binnen zijn en ongeveer een half uur in een andere kamer zijn. We zijn hier nu al een jaar mee aan het oefenen, dus het gaat allemaal wel heel traag. 

verlabrador (Gast)

@syntara dat boek heb ik ook. Daardoor kunnen we nu bezig zijn in een andere kamer gelukkig. Ik ga je topic doorlezen.

 

verlabrador (Gast)

@dobby, verkeerd verwoord wellicht. Maar we waren altijd thuis en bij de pup. Terwijl ik achteraf het alleen zijn al als de gewoonste zaak van de wereld had moeten behandelen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^