Dh serieus aan de bak, hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DonnaDonna

Mijn hond van nu 10 maanden heb ik/wij eigenlijk teveel verwend.

Het is een dh reu en het is zo snel gegaan maar heb hem te lang als een soft pupje behandeld.

Nu is hij een beer van een mannetje en wil ik graag echt serieuzer aan de bak, moest al eerder maar goed.

 

Ik vond veel zielig, dus ' mocht' hij meer dan handig is. 

Wel is hij goed gesocialiseerd en heeft toch veel geleerd.

 

Echter zou ik graag willen werken aan een paar dingen maar weet niet in welke mate en/ of hoe.

 

Dingen waar we tegenaan lopen zijn dat hij de big Boss speelt tegenover mijn andere hondje, een teef.

Als zij gaat lopen in of uit huis, ff de beentjes strekken, noem maar wat, dan springt mijn reu op om haar achterna te ' jagen' en sturen.

Ik zeg wel steeds nee en dergelijke maar hij heeft het op eoa manier niet door, wat mijn schuld is zeg maar, alleen krijg ik het niet eruit.

 

Of trekken aan de lijn en nog maar niet te spreken over onze kat die nu boven leeft.

 

Bij bezoek van kleine kinderen soms wil hij er helemaal bij, hij blaft dan een uur in de rondte om het kind wat ik dan optil te overweldigen, voetjes zijn dan een doel, niet bijten maar nibbelen, zacht happen.

 

Alles wat ik aanraak, dus de andere hond, kleine kinderen op de arm, vreemde honden die ik aai, daar wordt hij opgewonden van.

 

Waar en hoe kan ik de opvoeding het beste beter gaan begeleiden?

 

Hoe die ik dat met een puber van 10 maanden het beste?

 

Ben aldus vreselijk gek  m'n grote vriend en begrijp dat dit mijn verantwoording is.

 

Alvast bedankt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Door naar een goeie hondenschool te gaan en leren dat je conseqwent met opvoeden moet zijn...deze leegtijd is een puberleeftijd, trek aan de bel bij de school en ga er naar toe...jij leert hoe je moet opvoeden en je hond leert...

honden page profiel DonnaDonna

Heb je misschien ook een leer advies zonder honden school?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's 3 doggies

" Heb je misschien ook een leer advies zonder honden school? "

 Nee eigenlijk niet,want als je zelf de basis beginselen al niet kent en dus niet hebt gebruikt in de 8 maanden dat hij nu bij jullie is,word het tijd om eerst naar school te gaan.Daar kunnen ze je beter begeleiden dan wij dit via een forum kunnen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Wat onderneem je met de DH.

 

 

Ik ben geneigd te denken. Omdat deze voor de andere kleine hond dingen wil bepalen. Zichzelf een taak toebedeelt omdat ie t eigenlijk nodig heeft om te werken. Eigen taken te hebben.

 

O.a. via speuren kun je de hond middels opdrachten leren voorwerpen of iets met een specifieke geur te zoeken. 

 

Hersenwerkjes e.d.

 

Maar wat onderneem je op dit moment met de DH?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

En mocht je DH uit een werklijn komen of combi werklijn showlijn. Is een hondenschool geen verkeerd advies.

 

Veel positief ingestelde hondenscholen bieden ook mogelijkheden om samen te ontdekken welke activiteiten bij jou en de DH passen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

je kan een hond nooit genoeg verwennen 

 

Maar dat will niet zeggen dat er geen regels zijn of dat je hem maar moet laten aanmodderen of negeren als hij iets doet wat niet de bedoeling is. Belangrijk is om dat op een positieve motiverende manier te doen, begrijpelijk voor de hond.

Voor beide honden moet jij degene zijn op wie ze kunnen vertrouwen, die voor veiligheid en duidelijkheid zorgt.

Als de kleine hond wil rondscharrelen en je ziet dat je puber zich daarmee wil bemoeien, roep je hem vriendelijk maar beslist bij je en beloon hem dan. Dat bemoeien en zelfstandig optreden ken ik wel van de duitse herder, logisch ook, hij moest een kudden herderen en zorgen dat alles goed gaat.

 

Voorkom het gedrag dus liever, roep hem tijdig naar je toe en beloon hem, ga dan even een klein ontspannen oefeningetje doen, of een denkspelletje. Zodat hij leert dat hij naar jou komt als hij vindt dat hij zich met dingen moet bemoeien.

 

Ik had zelf een werklijn duitse herder, heerlijke wandelingen,  hersenwerkjes, zoekspelletjes en speuren, samen met jou dingen doen, vinden ze prachtig en dan daarna veel lekker kluifwerk en dan lekker voldaan op hun plekje.

 

Anoniem (Gast)

Voor allebei je honden moet duidelijk zijn dat jij de leiding hebt. Wat voor ras is je andere hond? Het lijkt me fijn voor jou en je puber dat je hulp krijgt om de opvoeding op de rit te krijgen. Ik zou op zoek gaan naar een fijne hondenschool bij jou in de buurt. Ondertussen zou ik een duidelijk dagprogramma maken voor je puber van rust en activiteiten en dit consequent volhouden. Alle dingen waar je aan moet werken ook eens even voor jezelf op een rijtje zetten en daar plannen voor maken. Je hebt veel later gaan dus zal nu een hele poos geduldig en consequent moeten zijn voordat dit opgelost is. Over je kat trouwens, daar is het erg belangrijk voor dat er beneden wegen voor hem zijn die niet over de grond gaan, zo kan hij 'boven' je hond blijven. Koop ook een mooie hoge krabpaal als veilig hoog slaapplekje. En ik geef altijd duidelijk eerst de kat eten en daarna de hond, maar misschien is dat onzin hoor maar voor mijn gevoel werkt dat. Heel veel succes met je puber, herders zijn fantastische honden dus ik hoop dat het je lukt serieus aan het werk te gaan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heb je misschien ook een leer advies zonder honden school? "

 Jawel, door echt conseqwent te zijn...voor mij is het wat moeilijk omdat vanaf hier jou advies te geven, zelf heb ik ook een  duitse herder gehad, die moet je echt heel conseqwent opvoeden...toch zou het beter zijn om naar een  hondenschool te gaan die zien hoe jij met je hond omgaat, en kunnen dan heel gericht jou gaan helpen daar mee..

honden page profiel VixenVixen 3 doggies

honden foto van Vixen

Ik sluit me helemaal aan bij Willemijn: ga naar een hondenschool!

het is niet alleen om zit en af te leren, het is de basis van een stevige, gezonde band tussen hond en baas. Je bent een uur of 1,5 aan het trainen, waarbij hij op jou moet letten, niet de omgeving (terwijl die duidelijk aanwezig is). Dat is een les die jouw hond waarschijnlijk goed kan gebruiken.

Jr geeft zelf aan dat je er eigenlijk niet goed mee aan de slag bent gegaan tot nu toe. Dat is dapper om toe te geven, en de eerste stap in het ombuigen van dit gedrag. Hartstikke goed! Maar denk dan niet dat je jezelf of je hond zo maar in ander vaarwater krijgt, daar kan je echt hulp bij gebruiken. Met 10 maanden kan je echt nog zo ontzettend veel doen met je hond. Grijp die kans, en ga er de lol van in zien om samen naar school te gaan 

succes!

Volgende forumvraag: agressief? blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^