Epilepsie in familielijn Jack Russel black and tan vader Max?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Blom (Gast)

Graag zou ik willen weten of er meer eigenaren van een Jack Russel black and tan, welke voortkomt uit dekreu Max, zijn, die te maken hebben met zware epileptische aanvallen. Onze Jack Russel van nu 3, heeft sinds zijn 1e jaar te maken met zware epileptische aanvallen. We hebben alles al geprobeerd, maar hooguit 3 maanden aanvalvrij, is wat we hebben kunnen bereiken. Alle onderzoeken heeft hij gehad, inclusief een MRI, maar hier is niets uitgekomen. Dus primaire epilepsie.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Als k het goed zeg is de kleur black en tan niet erkend bij  de Jack Russell. Dus dat betekent dat je een stamboomloos hondje hebt toch...? Dan weet je niet waar het vandaan komt dat kan bij de vader zijn maar ook bij de moeder ;)

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Als k het goed zeg is de kleur black en tan niet erkend bij  de Jack Russell. Dus dat betekent dat je een stamboomloos hondje hebt toch...? Dan weet je niet waar het vandaan komt dat kan bij de vader zijn maar ook bij de moeder ;-) "

 Ja dat vroeg ik me ook af inderdaad. En of het uberhaupt een echte jack russel is. Veel mensen noemen hun hondje een jack russel, maar het zijn vaak gewoon jack hussels. Ook leuk hoor, niks mis mee, maar wel iets anders. 

 

Puck krijgt voor haar allergieen CBD olie. Het helpt voor veel dingen, het kan ook wat doen tegen epileptie heb ik begrepen. Door de olie heb ik Puck haar medicijnen flink af kunnen bouwen, dus het doet echt wat.

Er is een facebookpagina van. Als je het overweegt zou ik even navragen of het samen kan met de medicijnen die hij nu krijgt. 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Dan wordt er toch vaak een teckel doorheen gekruist of heb ik het nu mis? Wanneer ze van een "black and tan" Jack Russell spreken. Want de rasbeschrijving van een Jack Russell is er zeer duidelijk over dat de kleurstelling "black and tan" niet wenselijk is binnen dit ras. 

Ik heb het idee, omdat ik zoiets al vaker gelezen heb,  dat er in sommige teckel lijnen wel meer epilepsie voor komt.

honden page profiel bentebente

Black and tan is geen erkende raskleur. Je hebt dus een hond zonder stamboom wiens ouders gekruist zijn met een ander ras, of een ander ras bij zich dragen. 

 

Dat betekent dus dat de ouders niet getest hoeven te zijn op evt afwijkingen zoals epilepsie. 

 

Verder denk ik niet dat je hier veel mensen gaat vinden met een hond uit hetzelfde nest, al helemaal omdat je weinig verdere informatie geeft en hier voornamelijk honden met stamboom zitten.

 

Ik hoop dat het iets beter zal gaan met je hondje!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Black and tan is geen erkende raskleur. Je hebt dus een hond zonder stamboom wiens ouders gekruist zijn met een ander ras, of een ander ras bij zich dragen. 
 
Dat betekent dus dat de ouders niet getest hoeven te zijn op evt afwijkingen zoals epilepsie. 
 
Verder denk ik niet dat je hier veel mensen gaat vinden met een hond uit hetzelfde nest, al helemaal omdat je weinig verdere informatie geeft en hier voornamelijk honden met stamboom zitten.
 
Ik hoop dat het iets beter zal gaan met je hondje! "

Zover ik weet is epilepsie niet te testen. Anders kom maar door met die testen binnen de borders ;) 

 

Een stamboomloos nestje wil ook niet altijd zeggen dat de ouderdieren niet getest zijn ;)

Blom (Gast)

Epilepsie is inderdaad niet te testen en onze hond is stamboomloos. Echter is de vader een wel bekende dekreu in de black and tan wereld van de niet erkende Jack Russels.

Omdat het volgens de fokker niet aan moeders kant zit, en de vader dus veelvuldig gebruikt is, in de fok, is het wellicht mogelijk dat er meer mensen zijn met een afstammeling van deze dekreu, die ook epilepsie hebben.

Ik zie echter nergens terugkomen dat deze site speciaal voor rashonden is...

Blom (Gast)

Daarnaast is onze hond voor de zoveelste keer opgenomen met een status epileptica, dus vandaar dat ik weer verder ga zoeken naar een mogelijke oplossing of meer duidelijkheid omtrent zijn voorouders.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Blom alleen voor rashonden hp das niet waar,iedereen is welkom.

 

Ook ik heb 15 jaar een goede jack russell terrier gehad en kwam mensen tegen met een black and tan en waren ervan overtuigd dat het een jack russeltje was.

Soms komen veel pupjes van 1 reu,zonder stamboom,waarom kun je je afvragen.

En of dat goed is ik denk van niet.

 

Op marktplaats lees je dat ook wel eens dat steeds dezelfde stamboomloze reuen worden aangeboden voor heel weinig dekgeld.

 

Hoop voor je dat je vind wat je zoekt.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Epilepsie is inderdaad niet te testen en onze hond is stamboomloos. Echter is de vader een wel bekende dekreu in de black and tan wereld van de niet erkende Jack Russels.
 "

 Sorry hoor, maar hier moest ik toch even om lachen...

Een bekende dekreu in het gesjoemel wereldje 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Daarnaast is onze hond voor de zoveelste keer opgenomen met een status epileptica, dus vandaar dat ik weer verder ga zoeken naar een mogelijke oplossing of meer duidelijkheid omtrent zijn voorouders. "

 Heel veel sterkte hoor, wat naar dat je hond epilepsie heeft.

 

Ik weet niet of je Facebook hebt? Daar is een groep voor honden met epilepsie, misschien heb je daar meer kans.

Volgende forumvraag: 'vakantie'met pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^