Verharen golden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Hoi, 

Onze golden van bijna 15 maanden verhaart gigantisch. En dit al zeker een half jaar. Soms is het een week wat minder. Maar ik begin me er nu echt aan te ergeren en met visite vind ik het ook vervelend. Als hij al langs loopt laat hij al haren achter wat aan iedereen vastplakt. het heeft bijna geen zin om te stofzuigen want hij loopt alleen maar langs en het ligt weer op de grond. (Natuurlijk zuigen we wel elke dag)

Hij kreeg dlg maar we zijn sinds een week overgestapt op Acana. Omdat hij dlg opeens liet staan.

Iemand nog tips? Ik borstel hem 1x in de 3 weken. Meeste haar lijkt vooral van z'n rug en kont te komen.

Schapenvet helpt niet, sanofor heeft even geholpen...

Het gaat mij er om of het niet iets medisch kan zijn. Heb eens gelezen dat het kan liggen aan de hormonen omdat het een intacte reu is???

Heb al eens een topic er over geopend, dacht dat hij toen puppenvacht verloor... 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Gaat hij wel eens naar de trimmer?

Het is wel een ras, dat af en toe wel een bezoekje nodig heeft bij de trimsalon.

 

Maar een golden heeft natuurlijk wel een vacht, waar je altijd haar in huis zal vinden. 

Je kan er wat de hand in hebben door goede voeding, niet al te vaak borstelen want dat bevordert alleen maar de rui, en af en toe naar de trimsalon.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Borstel hem iets vaker (niet te vaak!), bijvoorbeeld 2x in de week. Met zo'n 'hark' en een gewone kam.

Het helpt ook om hem af en toe te wassen/nat te maken (vooral goed de ondervacht!) en daarna als hij droog is te borstel. Dat is echt een wereld van verschil 

Hier ook Acana, hij verhaart niet gigantisch. Het hoort natuurlijk bij het ras ook maar dat weet je vast wel. Daarnaast werkt het weer ook niet mee.. Kan zijn dat sommige daardoor lang in de rui blijven 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Hij is in het begin van dit vele haar verlies naar de trimmer geweest. En dit maakte 3 dagen verschil... Hij is ook nog eens erg bang voor de blazer dus ze kon de haren niet goed uitblazen. Zit er wel aan te denken weer eens een afspraak te maken. Maar ben bang dat dit dan weer maar voor een paar dagen helpt. 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Goed nat maken en borstelen is inderdaad een goede tip. Ja de haren hoort inderdaad bij het ras... Maar als zoveel normaal is 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Goed nat maken en borstelen is inderdaad een goede tip. Ja de haren hoort inderdaad bij het ras... Maar als zoveel normaal is  "

 Als het nat is heel kort kammen en niet te ruig. Is niet zo goed voor haren . Maar erna zit ook nog super veel los wat je er zo uit kan kammen! En dat is makkelijker even te doen dan naar een trimmer denk ik, zeker als hij er bang voor is...

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Je kan ook over de vacht van de hond wrijven met een vochtige zeem daar blijven dan de meeste losse haren aankleven.

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Met natte zeem had de trimmer toen ook gezegd... Maar het erge is gewoon dat het er uit blijft vallen. Na kammen, na een natte zeem. Je vraagt je soms af of hij niet al.kaal moet zijn 

honden page profiel ivonvdvivonvdv

honden foto van ivonvdv

Een golden verhaart volgens mij continu. (De ene keer meer als de andere keer) we hebben er drie gehad en bij alle drie hetzelfde. De dierenarts gaf al aan, altijd als er een golden langs komt hebben we veel haar ik de praktijk liggen (bedoelde ze niet vervelend overigens).

Ik ben nooit naar de trimmer geweest, elke week flink kammen en meerdere keren per dag met de Swifter door het huis. Ik heb het maar geaccepteerd en voor lief genomen, overal haar, ze zweven door het hele huis. Maar Goldens zijn zo geweldig!!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Maximaal 1 keer per week borstelen. Je mag wel een keer extra de broek, achter de oren enzo borstelen omdat het daar sneller gaat klitten. Zeker als ze vaak zwemmen.

Beter is om een waterblazer te gebruiken. Daarmee kun je alle losse haren eruit blazen.

ik heb gelezen dat die van jou er bang voor is, maar dat kun je echt heel goed trainen. Ik heb de nieuwere uitvoering gekocht. Deze maakt veel minder herrie. Double blaster met geluidsdemper

en ja...eigenlijk verliezen ze het hele jaar door haren. 

 

Oppassen als je een furminator gebruikt. Als je deze gebruikt hooguit 1 keer per maand/2 maanden. (Maar ik denk dat laten trimmen dan beter is. 2 a 4 keer per jaar)

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Hij is in het begin van dit vele haar verlies naar de trimmer geweest. En dit maakte 3 dagen verschil... Hij is ook nog eens erg bang voor de blazer dus ze kon de haren niet goed uitblazen. Zit er wel aan te denken weer eens een afspraak te maken. Maar ben bang dat dit dan weer maar voor een paar dagen helpt.  "

 Misschien zelf eens een waterblazer lenen of zo en kijken of je de golden eraan kunt leren wennen.

 

Waterblazer schijnt ook de losse haren er lekker uit te blazen.

Mooist is de tuin anders zit je hele huis eronder.

 

Verder zou ik even kijken of het beterd op de nieuwe voeding (heeft wel even tijd nodig) maar voeding kan ook veel verschil maken.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Wij hebben 11 jaar een Golden gehad en dat was ook verharen en nog eens verharen,voor ons een reden om er nooit weer eentje te nemen.Ondanks dat ik het een geweldig ras vind,ze zijn mooi,lief en die van ons luisterde perfect,maar die haren....om gek van te worden.Het arme dier kan er zelf niks aan doen en wij voerde kvv maar dat maakte allemaal niks uit,poedertjes en olietjes...zonde van het geld.Het is gewoon het ras en daar staan ze ook wel bekend om,maar bij aanschaf was ik een stuk jonger en eigenwijzer en dacht dat het wel mee zou vallen,maar niet dus...

Anoniem (Gast)

De mijne ruien alleen maar als ze daadwerkelijk in de rui zijn, 2 keer per jaar een paar weken dus. De rest van het jaar valt er natuurlijk wel een hoop zand en troep uit hun vacht. Maar ik snap niet dat mensen dat erg kunnen vinden. Even de bezem erover en klaar is kees. Als je zo iemand bent die de hele dag aan het schoonmaken is dan doe je dat ook als er geen hond in huis is en dan kun je misschien überhaupt beter geen hond nemen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier bij mijn beide Golden dames twee duidelijke ruiperiodes per jaar (gerelateerd aan de loopsheid).

 

Misschien helpt hiervan iets:

- Zalmolie toevoegen aan het eten

- Zeewier toevoegen aan het eten

- Nat maken en daarna uitblazen met een waterblazer

- Naar de trimmer

- Afnemen met een natte zeem

- 1x in de week uitgebreid borstelen

 

Heel veel succes! Wij zijn momenteel ook weer aan het haar happen, dus ik snap de frustratie. :) 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Bedankt voor de tips! En voor de duidelijkheid het gaat om overmatig verharen en de gezondheid van de hond. Natuurlijk is het normaal dat je haren vind als je een hond hebt. Maar als het zo een tijd al zo veel is ga je je afvragen hoe het komt.  

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Een golden verhaart volgens mij continu. (De ene keer meer als de andere keer) we hebben er drie gehad en bij alle drie hetzelfde. De dierenarts gaf al aan, altijd als er een golden langs komt hebben we veel haar ik de praktijk liggen (bedoelde ze niet vervelend overigens).
Ik ben nooit naar de trimmer geweest, elke week flink kammen en meerdere keren per dag met de Swifter door het huis. Ik heb het maar geaccepteerd en voor lief genomen, overal haar, ze zweven door het hele huis. Maar Goldens zijn zo geweldig!! "

 Mijn vorige hond was ook golden en die verhaarde niet zoveel hoor. Dat vind ik wel heel vreemd dat die dierenarts dat zegt.

Volgende forumvraag: Andere honden uit de buurt houden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^