Hond hinkt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,   Ons hondje van 8 maanden sprong zojuist een beetje ongelukkig van de bank af. Nu hinkt ze met haar achterpootje. Geeft verder geen tekenen van pijn of iets en ik kan er ook gewoon aan zitten. Slim om morgen naar de DA te gaan of kan het niet veel kwaad? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk het Even aan, hou lijnrust, zie je dat je hondje blijft manken dan ga je naar de dierenarts, hou voorlopig je hondje aan de lijn, niet spelen met anderen honden....je hondje is nog zo jong en onbesuisd, zorg er voor dat je hond niet op de bank zit, ze springen er van af, dat is de leeftijd maar kan zomaar gebeuren dat je hondje verkeerd terecht komt......

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

In wat voor houding heeft ze haar poot? Met het pootje (voetje) naar beneden, als een ballerina? Zo noemde onze arts het. 

Beer heeft dit namelijk ook gehad als pup (17-18 weken), toen dachten de artsen in eerste instantie een gescheurde kruisband maar het bleek een breuk te zijn in het bot waar de kruisband zich aan hecht. 

 

Even naar de dierenarts lijkt me wel verstandig. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Pijn kan tijdelijk door hormonen geblokkeerd worden..

 

Als ze het toch lichtelijk belast dan lijkt mij dat er niet zo veel is om zorgen over te maken en zou ik het gewoon ff aankijken en het advies van Willemijn overnemen. Belast ze haar pootje  helemaal niet en geeft ze alsnog aan veel pijn te hebben dan zou je kunnen controleren of ze wel op pijn prikkels reageert door in haar voetje te knijpen.

Bij geen reactie DA raadplegen!!

Anoniem (Gast)

Dankjewel! Als ze stil staat zet ze haar pootje wel gewoon recht neer, zoals anders. Alleen als ze eenmaal loopt hinkt ze. Misschien dat ik de DA morgen toch even bel voor advies. Ons eerste hondje dus ben al snel bezorgd om dat soort dingen... 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Één vriendin haar hondje mankteover laatst ook en het was een gescheurde teen nagel by da geweest en uit getrokken was gedaan enkele dagen erna

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Dankjewel! Als ze stil staat zet ze haar pootje wel gewoon recht neer, zoals anders. Alleen als ze eenmaal loopt hinkt ze. Misschien dat ik de DA morgen toch even bel voor advies. Ons eerste hondje dus ben al snel bezorgd om dat soort dingen...  "

 Beter keer te vaak naar de dierenarts en dat het mee blijkt te vallen. 

Dan niet gaan en blijkt dat er wel wat is. 

Anoniem (Gast)

Dat is waar! Net een afspraak gemaakt en wat denk je... ze loopt weer normaal zul je altijd zien haha. Ik ga toch maar voor de zekerheid, je weet inderdaad nooit. 

Volgende forumvraag: Word niet wakker uit narcose
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^