'vakantie'met pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wij zijn niet zo van de vakantie. Wij zijn nog nooit samen in het buitenland geweest, gaan geen week weg naar een park ofzo. En ook een hotelletje voor een nachtje pakken is zeldzaam geworden sinds we joy hebben.

 

Nu we beide veel werken is het wel een keer tijd dat we even kunnen ontspannen. Zeker nu met de puppentijd van Wolf is relaxen bijna niet meer mogelijk (ene werkt, ander let op Wolf). 

Nu zitten we te denken om of een nachtje (zaterdag op zondag) een caravan/huisje mer onheinde tuin te huren, in een bosrijke omgeving of gewoon de tent te pakken en ergens te gaan kamperen. 

 

Mijn voorkeur gaat naar een huisje met omheining, is toch wat luxer, helemaal geen risico dat de honden weglopen (hoewel ze dat al niet doen) maar Wolf sloopt. Bench wilt ie nogsteeds niet in, dus dat gaat dan (denk ik) lastig worden.

 

Kamperen is gewoon heerlijk back to the basic, geen gas en licht en wat moet je zelf uit een put halen en eerst koken voor nuttigen. Wat ook wel lekker is.

 

Nu zit ik met 2 dingen;

Is het te vroeg om met Wolf op 'vakantie' te gaan, uit zn vertrouwde omgeving? Hij pakt overal wel zelf zijn rust, dus dat is het probleem niet. Hij is trouwens nu 12 weken.

 

Iemand ervaring met een leuk park? Zou leuk zijn om met joy ook een wandeling te kunnen maken, maar is niet noodzakelijk. Wel dan iig omheind 'eigen' terrein. We willen wel binnen nu en 1,5 maand gaan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nee, hoor, het is helemaal niet te vroeg om met je pup op vakantie te gaan. Het is net héérlijk om te reizen met een jonge hond. 

 

Maar wat ik even niet snap: je zegt dat jullie niet zo van vakantie zijn en nooit naar het buitenland gaan... maar julie gingen toch net heel vaak kamperen met de hond? Of vergis ik me nu?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"Kamperen is gewoon heerlijk back to the basic, geen gas en licht en wat moet je zelf uit een put halen en eerst koken voor nuttigen. Wat ook wel lekker is."

 Ik weet niet waar jij gekampeerd hebt maar het water uit de kraan in Nederland kan je gewoon drinken; ook op de camping.. En de meeste campings hebben gewoon elektriciteit bij elke staplek.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Nee, hoor, het is helemaal niet te vroeg om met je pup op vakantie te gaan. Het is net héérlijk om te reizen met een jonge hond. 
 
Maar wat ik even niet snap: je zegt dat jullie niet zo van vakantie zijn en nooit naar het buitenland gaan... maar julie gingen toch net heel vaak kamperen met de hond? Of vergis ik me nu? "

 Klopt, van zaterdag op zondag. Maar zijn nu al een bijna een jaar niet geweest ivm werk. En we kamperen altijd in nederland haha. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een camping met omheinde tuin voor iedere gast ken ik niet.

Ik gebruikte gewoon een grondpen met een metalen kabeltje er aan. Ging prima.

 

En een huisje voor één nacht wordt lastig ben ik bang. Meestal is het toch minimaal 3 nachten ivm schoonmaakkosten en zo. Heb je al aan een leuke B&B gedacht?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Ik weet niet waar jij gekampeerd hebt maar het water uit de kraan in Nederland kan je gewoon drinken; ook op de camping.. En de meeste campings hebben gewoon elektriciteit bij elke staplek. "

 Het is een waterpomp met een basin onder de grond gevuld met regenwater. Wij kamperen niet op een camping maar gewoon in het bos. Dus puur alleen tent, vuur en water dat eerst gekookt moet worden.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Een camping met omheinde tuin voor iedere gast ken ik niet.
Ik gebruikte gewoon een grondpen met een metalen kabeltje er aan. Ging prima.
 
En een huisje voor één nacht wordt lastig ben ik bang. Meestal is het toch minimaal 3 nachten ivm schoonmaakkosten en zo. Heb je al aan een leuke B&B gedacht? "

 B&b is toch gewoon bij mensen thuis zegmaar, beetje hotel idee? Dat vind ik niks. Wil echt zelf een plekje en hele dag lekker buiten zitten. Maar leek me fijner om gewoon een wc enzo te hebben in de buurt, voor deze keer haha.

Mocht het idd niet lukken dan gooien we de rugtassen vol en zetten we de tent op. Maar aan een lijntje ga ik mn honden niet doen..

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Klopt, van zaterdag op zondag. Maar zijn nu al een bijna een jaar niet geweest ivm werk. En we kamperen altijd in nederland haha.  "

 Ah zo. En zoek je nu weer iets in Nederland? Of mag het ook over de grens zijn? 

Sommige campings hebben apart staande chalets, waar dus meer privacy is en je een eindje van de andere campinggebruikers verwijderd bent. Je zou dan zo'n schapendraad kunnen meenemen, dan kan je zelf een tuintje afbakenen. Het is niet echt duur, zo'n verplaatsbare rol draad (gaat met plastic stokken en pinnen in de grond), maar je kan 'm misschien ook van iemand lenen...

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Ah zo. En zoek je nu weer iets in Nederland? Of mag het ook over de grens zijn? 
Sommige campings hebben apart staande chalets, waar dus meer privacy is en je een eindje van de andere campinggebruikers verwijderd bent. Je zou dan zo'n schapendraad kunnen meenemen, dan kan je zelf een tuintje afbakenen. Het is niet echt duur, zo'n verplaatsbare rol draad (gaat met plastic stokken en pinnen in de grond), maar je kan 'm misschien ook van iemand lenen... "

 Ze zijn beide niet ingeend voor rabies. Dus liefst in nederland. Is ook minder ver rijden, aangezien het gaay om een zaterdag-zondag. Moeten vrijdagen en maandagen gewoon weer werken. Helaas. Vandaar dat ik het ook geen vakantie noem, maar gewoon 2 daagjes relaxen haha. 

 

Is zo'n rol stevig genoeg als wolf ertegen gaat liggen/springen? Hij wilt nogal graag alles zien en weten haha. Maar ik ken veel campings die omheind zijn maar vaak hondloos of maar 1. Hoewel ik wolf niet als 2e hond zie (zo'n propje) het is wel een 2e hond haha. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Camping bij het erkemederstrand schijn erg hondvriendelijk te zijn. Misschien een kijkje op de site waard? 

En wij zijn op texel geweest, ook erg hondvriendelijk!

En je hebt ook een site dogsincluded.nl 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Im wilde het net zeggen, http://www.dogsincluded.nl Daar kun je ook aangeven dat je een omheinde tuin wil. 

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Wij gaan of met de caravan en dan hond aan de los met lange lijn, wel in de gaten houden natuurlijk. Als we een huisje huren gaan we altijd naar Texel, daar zijn zat huisjes te huur met omheinde tuin. Bijv. 'T Lam vlakbij Den Hoorn en anders Gortersmient direct aan het bos gelegen. Veel plezier alvast

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Wij gaan of met de caravan en dan hond aan de los met lange lijn, wel in de gaten houden natuurlijk. Als we een huisje huren gaan we altijd naar Texel, daar zijn zat huisjes te huur met omheinde tuin. Bijv. 'T Lam vlakbij Den Hoorn en anders Gortersmient direct aan het bos gelegen. Veel plezier alvast "

 Had ik maar een caravan hahaha 

 

Ik ga er even naar kijken! Ziet er wel naar uit dat we gewoon het bos opzoeken, wist niet dat het zo moeilijk was om 1 nachtje te huren haha. 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Aan een trekkershut gedacht? Meestal op een camping. Sommige trekkershutten zijn toegankelijk voor honden. Moet je wel ff goed zoeken.

Kun je ook voor 1 nacht huren. Misschien net iets gemakkelijker dan tent/paal kamperen? (Paal kamperen is trouwens wel erg leuk!)

Het is nu wel hoogseizoen... Dus veel bezet. 

Onze pup van destijds (nu bejaarde dame van 12) hebben we altijd mee gehad : weekendje weg, huisje, kamperen... Ze weet niet anders en voelde zich overal thuis, zolang haar vertrouwde slaapplaatsen maar mee was.

 

Wat je ook kiest voor jullie relax daagjes... veel plezier! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Is zo'n rol stevig genoeg als wolf ertegen gaat liggen/springen? 

 Als je 't stevig opsteld (dus de draad goed aanspant en de pinnen stevig in de grond steekt), blijft ie wel overeind als een puppy er tegenaan ligt of tegen opspringt. 

Als mijn twee monsters echter een konijn aan de andere kant zien rennen, ja, die gaan daar dwars doorheen  

Het hangt dus uiteraard van de hond zelf af, maar als je er dan ook zelf bij bent, om het allemaal wat in de gaten te houden... het geeft je in ieder geval de mogelijkheid een privé-stukje af te bakenen op plaatsen waar geen omheining is.

 

Eens de drukke vakantieperiode voorbij is, heb je ook weer veel meer mogelijkheden qua huur van vakantiehuisje-met-omheining. Dat is idd. meestal te huren voor een heel weekend, maar misschien kan je afspreken met een bevriend koppel of familie dat je dan het weekend verdeelt (zij 1 dag, jullie 1 dag)? En elke partij dus slechts 1 nacht betaald?

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

We zijn eruit. We gaan gewoon, als het een mooo weer weekend word, gewoon de spullen pakken en de auto in. 2 dagen de rust en ruimte van de natuur is heerlijk. Dank jullie wel voor de tips. Was wel bang dat het wolf teveel zou worden, stukje door het bos lopen, hele dag buiten zijn. Maar aan de andere kant als ie moe is dan pakt ie zelf zn rust. Dus dat zou goed moeten komen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Was wel bang dat het wolf teveel zou worden, stukje door het bos lopen, hele dag buiten zijn. Maar aan de andere kant als ie moe is dan pakt ie zelf zn rust. Dus dat zou goed moeten komen. "

 Ik vind het net ideaal om zo met een pup om te gaan: samen de natuur in, en dan die spontane afwisseling tussen ontdekking, wandelen, luieren, rondkijken, picknicken, spelen, tukje doen... alles op  een ontspannen tempo en go with the flow.

Toen Nukka puppy was, namen we haar mee naar Noorwegen en reisden we zo drie weken rond. Was echt schitterend!

Op verkenning in het bos:

Lekker tukje doen in volle natuur:

 

Dus ik zou zeggen: geniet ervan!!!!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Ik vind het net ideaal om zo met een pup om te gaan: samen de natuur in, en dan die spontane afwisseling tussen ontdekking, wandelen, luieren, rondkijken, picknicken, spelen, tukje doen... alles op  een ontspannen tempo en go with the flow.
Toen Nukka puppy was, namen we haar mee naar Noorwegen en reisden we zo drie weken rond. Was echt schitterend!
Op verkenning in het bos:

Lekker tukje doen in volle natuur:

 
Dus ik zou zeggen: geniet ervan!!!! "

 Super om te zien! Dankjewel voor je antwoorden!

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

"  Ik vind het net ideaal om zo met een pup om te gaan: samen de natuur in, en dan die spontane afwisseling tussen ontdekking, wandelen, luieren, rondkijken, picknicken, spelen, tukje doen... alles op  een ontspannen tempo en go with the flow.
Toen Nukka puppy was, namen we haar mee naar Noorwegen en reisden we zo drie weken rond. Was echt schitterend!
Op verkenning in het bos:

Lekker tukje doen in volle natuur:

 
Dus ik zou zeggen: geniet ervan!!!! "

 Potverdorie wat een mooie foto's zeg! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^