Klein ras, maar welke?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

"  

Dus de Tibetaanse Spaniel staat er ook bij qua verlatingsangst? Dat wist ik niet zo. Maar het is nog een beetje nieuw voor ons die we nu hebben, onze Tibbie is de eerste voor ons. We hadden daarvoor Rottweiler, Corgi's, Tibetaanse Mastiffs. Misschien scheelt het om het van jongs af aan op te bouwen. Ik weet wel een Tibbie van iemand die ik ken die het in het verleden ook even had maar die is nu stil alleen en ze werkt parttime. Een beetje de uren als TS. "

Voor de Tibetaanse spaniël ligt het een klein beetje anders. Ze behoren inderdaad tot de 10 rassen in Noorwegen die het vaakst verlatingsangst hebben (SA = Separation Anxiety), echter als je kijkt naar de derde kolom in de tabel kun je zien dat dit ras tevens één van de meest voorkomende (populaire) rassen is in dit land. En hoe meer honden van een bepaald ras er rondlopen, hoe meer kans dat er exemplaren tussen zitten met een gedragsprobleem zoals verlatingsangst. Bij de cocker is het nu juist zo opvallend dat zij niet bij de populairste rassen behoren (slechts 1.8% van de geregistreerde honden in Noorwegen behoort tot dit ras), terwijl zij toch het vaakst wordt gediagnosticeerd met verlatingsangst! Veel vaker dan de wél populaire rassen zoals de cavalier en de golden retriever. 

ViervoeterVriend (Gast)

Mijn keuze is gevallen op de tibetaanse spaniel. Na wat meer informatie gewonnen te hebben over dit ras ben ik tot de conclusie gekomen dat dit ras me heel erg leuk lijkt. Daarnaast kan ik hem bieden wat hij nodig heeft, en kan hij mij bieden wat ik zoek in een hond.

 

Ik wil jullie bedanken voor de hulp, info en aangedragen suggesties. Ookal heb ik mijn keuze gemaakt, het gaat nog even duren voordat hij er gaat komen. Tegen die tijd breng ik jullie op de hoogte!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mijn keuze is gevallen op de tibetaanse spaniel. Na wat meer informatie gewonnen te hebben over dit ras ben ik tot de conclusie gekomen dat dit ras me heel erg leuk lijkt. Daarnaast kan ik hem bieden wat hij nodig heeft, en kan hij mij bieden wat ik zoek in een hond.
 
Ik wil jullie bedanken voor de hulp, info en aangedragen suggesties. Ookal heb ik mijn keuze gemaakt, het gaat nog even duren voordat hij er gaat komen. Tegen die tijd breng ik jullie op de hoogte! "

 Maar heb je de verschillende honden ook al ergens gezien?

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Voor de Tibetaanse spaniël ligt het een klein beetje anders. Ze behoren inderdaad tot de 10 rassen in Noorwegen die het vaakst verlatingsangst hebben (SA = Separation Anxiety), echter als je kijkt naar de derde kolom in de tabel kun je zien dat dit ras tevens één van de meest voorkomende (populaire) rassen is in dit land. En hoe meer honden van een bepaald ras er rondlopen, hoe meer kans dat er exemplaren tussen zitten met een gedragsprobleem zoals verlatingsangst. Bij de cocker is het nu juist zo opvallend dat zij niet bij de populairste rassen behoren (slechts 1.8% van de geregistreerde honden in Noorwegen behoort tot dit ras), terwijl zij toch het vaakst wordt gediagnosticeerd met verlatingsangst! Veel vaker dan de wél populaire rassen zoals de cavalier en de golden retriever.  "

 




Bedankt voor de uitleg! ;-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  Maar heb je de verschillende honden ook al ergens gezien? "

 



Wat leuk te horen! Ik zou wel willen aanraden wat shows te bezoeken om ze goed te bekijken. Bv Maastricht, Zwolle zijn shows die nog komen.

Mijn hondje komt van clubfokker
Michanja. http://www.michanja.nl/

Een keurmeester die boeken schrijft over het ras en het al lang heeft is mw. Zwaardman van
Het Zwaard.
http://www.tibetaansespaniels.nl

Wat misschien ook een idee is om te kijken
op de jonge hondendag van de Gezelschapshonden club. 12 augustus op terrein Kynologenclub Apeldoorn. Daar zijn veel van de rassen op je lijst.
https://www.egcn.nl/nl/

ViervoeterVriend (Gast)

Ik woon in een zeer hondenrijke omgeving en laat vaak de hondjes van mijn ouders uit. Zo kom ik in aanraking met veel baasjes en rassen, en vraag bij rassen waar ik interesse in heb om informatie. Ik heb alle rassen die ik genoemd heb getroffen behalve vlinderhondjes of border terriers.

 

Claudia, super fijn dat je altijd zo'n goede en uitgebreide adviezen geeft! Daar kom ik verder mee!

honden page profiel ANJAANJA

honden foto van ANJA

jack russell?

ViervoeterVriend (Gast)

Jack russels zijn voor mij net wat te pittig.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Ik woon in een zeer hondenrijke omgeving en laat vaak de hondjes van mijn ouders uit. Zo kom ik in aanraking met veel baasjes en rassen, en vraag bij rassen waar ik interesse in heb om informatie. Ik heb alle rassen die ik genoemd heb getroffen behalve vlinderhondjes of border terriers.

 

Claudia, super fijn dat je altijd zo'n goede en uitgebreide adviezen geeft! Daar kom ik verder mee! "

 



Graag gedaan ;-)

honden page profiel ANJAANJA

honden foto van ANJA

Sheltie

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Tips gevraagd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^