Pupje komt eraan, hoe zal mijn hond hierop reageren??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lilian. (Gast)

Hallo, voor het eerst hier op dit forum.  ben benieuwd. Over 4 weken krijgen wij onze chihuahua pupje, super gaaf! Na  maanden van onderzoek en langs fokkers gaan, op de wachtlijst gezet is het nu bijna zover. Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is de reactie van onze andere hond. ( toller, reutje en 2jr) super lief, sociaal en luisterd goed.. ( behalve als hij een heerlijk teefje ruikt wordt het wel een uitdaging voor mij haha) ik heb er van alles over gelezen. Neutraal terrein etc... maar de theorie is vaak anders dan de praktijk. Vandaar dat ik benieuwd ben naar jullie ervaringen? Tips? Alvast bedankt.  Mvg Lilian 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Toen mijn pup kwam zijn mijn vriend en ik samen gaan wandelen op neutraal trein en zo hebben ze kennis gemaakt. Daarna ging ze mee het terrein op en de hond van mijn vriend accepteerde het volledig (: 

 

Wel moet ik zeggen dat ze al bijna 10 is (: 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Niet helemaal t zelfde maar toen Paddy 7 maanden was kwam Finley er bij, ook 7 maanden en veeeeel kleiner.

 

Mijn dochter ging met Finley naar buiten en ik kwam met Paddy naar haar toe. Het ging meteen prima. Wel hield ik ze in t begin nog veel apart, Finley vond t allemaal wel spannend.

 

Kun je bij de fokker niet al vast een keer kijken met je hond?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben steeds het pupje gewoon in huis bij de andere hond gelaten of in onze tuin.

Ging altijd goed.

Dit 3x.

Hond was 8.een pupje erbij.

Dan een hond van 4 en een pup erbij.

Dan een hond van  11 en een pup erbij.

We hebben heel lang 2 honden gehad.

Was er 1 overleden wilde ik weer graag een pupje.

 

Er zijn nooit problemen geweest.

 

Onze dochter heeft nu een hond van 8 daar is deze week een pup van 15 weken bij gekomen.

Ook gewoon in huis en het gaat heel goed.

Lilian. (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. Wat fijn dat het allemaal goed is gegaan. Als ik zo tussen de regels doorlees zijn jullie er allemaal heel relaxt mee om gegaan. Dat wil ik ook graag haha... ja ik zat ook al te denken  om met mijn hond langs de fokker te gaan. Het is wel 2 uur heen rijden en 2 uur terug.... of ik hem daar nou heel gelukkig mee maak??????? Hij vindt auto rijden geen probleem maar dan rijden we vaak naar het bos haha....  Bedankt voor julllie reacties. 

Mvg Lilian 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bedankt voor jullie reacties. Wat fijn dat het allemaal goed is gegaan. Als ik zo tussen de regels doorlees zijn jullie er allemaal heel relaxt mee om gegaan. Dat wil ik ook graag haha... ja ik zat ook al te denken  om met mijn hond langs de fokker te gaan. Het is wel 2 uur heen rijden en 2 uur terug.... of ik hem daar nou heel gelukkig mee maak??????? Hij vindt auto rijden geen probleem maar dan rijden we vaak naar het bos haha....  Bedankt voor julllie reacties. 
Mvg Lilian  "

 Momo (11) is ook altijd mee geweest als wij naar de fokker gingen. Maar dan bleef ze in de auto, in de schaduw, wachten terwijl wij gingen puppy-knuffelen. Momo is gek op autorijden, ongeacht waar we heengaan. Een rit van 2 uur enkele reis is voor haar dus een echt feest. Na het puppy-knuffelen gingen we dan een stukje met haar wandelen daar.

 

Een goede fokker vindt het niet goed dat er honden van buiten bij het nest (of de pup) komen kijken. Jouw hond kan in theorie namelijk een ziekte bij zich dragen en dan zou het hele nest besmet raken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Twee uur rijden heen en ook weer twee uur rijden terug, bams meegnomen  toen ik de pup ophaalde, bams achterin en ogin voorin, wel iemand meegenomen, onderweg samen uitgelaten..ging prima....thuis geaccepteerd....wel is het zo naargelang de kleine ogin groter werd dat de oudere het niet accepteerd dat ze haar belaagd, zelf corrigeerd ze niet maar daar ben ik dan weer voor, ik corrigeer haar zodat ze bams met rust laat....ik geef aan beiden aparte aandacht, meenemen naar iets leuks apart....als ik weg ben gaan ze apart, ze zien elkaar maar kunnen niet bij elkaar...als jijzelf rustig bent zijn zij het ook....veel succes met de kleine...komt zeker goed...ooo hier is wel een groot leeftijds verschil, tien jaar...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb een nestdoek van Elsa 2 weken voor wij haar ophaalden vast in haar bench (deurtje dicht) gelegd zodat Momo kon wennen aan de geur.

 

Op de dag dat Elsa kwam hebben mijn dochters Momo naar buiten gebracht waar ze in de ruime tuin kennis kon maken met Elsa.

Daarna naar binnen en Elsa gelijk in haar bench om te slapen na de lange spannende reis.

 

Momo is erg lief voor pups en dus ook voor Elsa. Een beetje te lief waardoor ze haar grenzen niet duidelijk aangeeft naar Elsa toe en de eerste 1,5 maand overdag vooral in haar bench lag om de drukke pup te vermijden. Elsa vond en vindt niets leuker dan met haar tanden in de manen van Momo te hangen. Na die 1,5 maand ging het beter en zeker als ik alleen thuis ben liggen ze vaak bij elkaar te slapen op de bank of samen op het balkon naar de vogels, katten, eekhoorntjes en de passerende honden te kijken.

Momo begint nu haar grenzen ook beter aan te geven en zet Elsa soms op haar plaats.

 

Wat ook scheelt denk ik is dat we nu elke dag een lange wandeling maken waarbij ze beiden los lopen. Dat schept blijkbaar ook een band tussen de twee honden.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ondanks dat het erg goed ging tussen mijn hond Mowgli en pup Balou liet ik ze alleen samen als ik er bij was. Een ongelukje zit in een klein hoekje en mini's zijn best kwetsbaar. Ondanks het grote verschil in grote waren Mowgli en Balou helemaal gek op elkaar. Balou heeft het ook erg moeilijk gehad na het overlijden van Mowgli.

Balou heeft echt tijd nodig gehad om aan de kleine Lotus te wennen, hij vond pup Lotus leuk zolang ze in haar ren zat. Ook kat Nemo vond het kleine wilde ding eerst maar niets. Ik liet Lotus alleen los met Balou en de katten als ik erbij was, ze was erg klein en kwetsbaar en Balou was niet altijd even aardig tegen haar. Inmiddels moet ik Balou af en toe tegen de drukke, wilde pup Lotus in bescherming nemen maar voor de rest kunnen ze prima samen. Wel moeten er geen speeltjes of botten rond slingeren want dat is een reden voor Balou om serieus uit te vallen, Balou denkt dat alles van hem is. Dus botten en speeltjes mogen niet uit de bench of ren en ook eten ze gescheiden om problemen te voorkomen. 

 

Lilian. (Gast)

Super aardig dat jullie reageren en mij voorzien in praktische tips. Ik had het nog niet aan de fokker voorgelegd maar ik denk dat ze er ook zo over denkt als ik jou uitleg hoor over besmettingsgevaar. Als we op bezoek komen dan ontsmetten we eerst de handen voor we bij de pups zijn.(in het begin toen ze net geboren waren) Dat vind ik top. 

Zelf ben ik nooit een voorstander om mijn hond in de auto te laten, ook niet als ik even de winkel in moet. Maar dat is voor ieder zijn eigen afweging. Wel een goed idee om mijn hond mee te nemen bij het ophalen van de pup. Dan ben je er vaak korter en blijft manlief bij de hond terwijl ik pupje ophaal. Stoppen en samen uitlaten. Ben je gelijk op neutraal terrein. Nestdoek is ook een topidee. Om het andersom ook te doen. 

Bedankt voor de mooie foto's, leuk dat je daar ook aangedacht hebt op dat moment. Dat ga ik ook doen. Leuk voor later.

Ik laat de twee ook niet zonder toezicht, in het begin ook nooit gedaan met de katten en met dochterlief van 6 jaar haha... 

Samen wandelen straks lijkt me geweldig. Ik wandel veel en mijn huis grenst aan een natuurgebied. Heb de oude hondenrugzak die ik eerst gebruikte voor mijn toller weer van zolder gehaald voor mijn pupje omdat ze in het begin nog niet zover mogen lopen. Maar eenmaal zonder gaat ze er niet meer in haha....pupje wordt een stoere Chihuahua. Lekker mee ravotten.

1 op1 contact is inderdaad ook belangrijk. Met onze toller doen we ook hondensport en elke avond zal hij apart uitgelaten worden. Denk dat hij dat ook heerlijk vind. Even zonder de pup. De rest van de andere wandelingen gaan ze samen. Tenminste dat is de gedachte haha... kijken hoe het in de praktijk gaat.

Pupje gaat ook gelijk op puppycursus en daarna gehoorzaamheid 1 en 2... zij krijgt dezelfde behandeling als onze toller haha.... alles begint weer overnieuw. Zal wel lekker intensief worden. Heb er zin in maar vind het ook wel spannend en dan bedoel ik vooral de kennismaking. Maar ik neem jullie tips mee. Bedankt voor het meedenken en de gave foto's! Dat ga ik ook maken. Had ik anders nooit aan gedacht. 

Lilian (Gast)

Hoe langer ik na de foto's kijk besef ik mij hoeveel hondentaal je eigenlijk ziet. Alleen daarom ook los van dat het leuk is goed om te maken. Thanks! Heel veel plezier met jullie mooie honden! Zien er super uit! 

Anoniem (Gast)

Sorry om te horen van Mowgli. Doet altijd zeer om een dierbare te  verliezen......

 

Lilian. (Gast)

Zelf de regie houden betreft corrigeren is ook een goed advies. Ik voorzie dat mijn toller dit ook niet zelf gaat doen. Ik hou het ook altijd in de gaten als ik met hem ga wandelen en er is een opdringerige hond. Vaak lost hij het op een toller manier op.... doormiddel van speels ontwijken maar als dit niet lukt. Stop ik het en lopen wij altijd verder en gaat mijn hond dolgraag mee. Dan weet ik dat het de juiste keus was haha. Pupje zal ik dan in de ren zetten om de andere hond rust te gunnen. Dit is hoe het in mijn hoofd zit... nu de praktijk nog en rustig de situatie bekijken. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Zelf ben ik nooit een voorstander om mijn hond in de auto te laten, ook niet als ik even de winkel in moet. Maar dat is voor ieder zijn eigen afweging. Wel een goed idee om mijn hond mee te nemen bij het ophalen van de pup. Dan ben je er vaak korter en blijft manlief bij de hond terwijl ik pupje ophaal. Stoppen en samen uitlaten. Ben je gelijk op neutraal terrein. Nestdoek is ook een topidee. Om het andersom ook te doen."

 Ik laat mijn hond ook maar niet zomaar overal in de auto hoor. Maar mijn fokker woont op een grote boerderij dus de auto stond op het erf vlakbij ons en er liep steeds vertrouwd volk dat daar werkte langs.

 

Zelf vind ik het niet zo'n goed idee om je hond mee te nemen om de pup op te halen. Wat is daarvan de meerwaarde? Voor ons dus juist de enige keer dat Momo niet mee ging.

 

Je laat je hond dan kennismaken in de auto. Besloten ruimte, je bent bezig met je pup... de ander rijdt. Je hond mag dus gelijk niet bij de pup terwijl jij met de pup bezig bent (of zou moeten zijn). Het idee van in de tuin kennismaken is ook dat beiden weg kunnen als ze het eng of vervelend vinden. Dat kan in een auto ook niet. Waarom dan? Wat is de meerwaarde?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 Bij mij thuis, geen enkel probleem zo....gelijk samen vanuit de auto naar de tuin en binnen.

   De fokster met de pup en de kennismaking bij haar met mijn hond, voor mijn hond op vreemd terrein...

Meerwaarde, ja dat vond ik dus wel, mijn hond mocht gewoon binnen komen en daar kennis maken met de pup, en onderweg stoppen en een kleine wandeling gemaakt, dat vond ik dus wel een meerwaarde, tthuis gekomen kon de kleine gelijk naar binnen met de oudere hond, niets mis mee......

Lilian. (Gast)

Voor alles is wat te zeggen, positief en negatief. Wat ik heel fijn van jullie vindt is dat ik opties krijg om uit te kiezen en misschien wordt het iets in het midden haha... ik ga het vanavond lekker bespreken thuis en neem alle punten mee. Kijken wat het best bij ons past.de foto's vindt ik weer super gaaf om te zien. Wat een knuffelberen. Heerlijk! Rode iglo op de foto is trouwens ook top. Maar dat is weer wat anders. Weer bedankt! Heel aardig dat jullie de moeite hebben genomen om mij te helpen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lilian, nog een paar fotoos dan, van bams en ogin.......      fotoos van 7.5 week oud.

Lilian. (Gast)

Super gaaf, wat een prachtige kleur ook. Wat wordt ik toch blij van zulke foto's!! Bedankt voor het delen!! 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik gooi ze er meteen tussen. Meteen de vuurdoop dus.
Gaat altijd goed.

Nu, een chihuahua is wel een beetje een ander kaliber en toch een stuk fragieler, dus daar zou ik wel wat voorzichtiger mee zijn vermoed ik.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier leefde ook een oudere Duitse Herder en toen kwam er een hele kleine yorky pup bij die maar uiteindelijk 1kg zou gaan wegen. Groot verschil dus. 

Nooit heeft onze herder er op getrapt ofzo, en we hebben ze ook gelijk samen laten kennismaken. 

 

Komt vast goed , al zullen jullie meer moeten opletten om er niet over te vallen denk ik 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Lilian,

Welkom op de HP en goed dat je hier advies vraagt.

Ik reageer nog even op je opmerking dat je toller reu graag heerlijke teefjes ruikt.

Als je pup een teef is, zul je dus wel maatregelen moeten treffen om ongelukjes te voorkomen.

Lilian. (Gast)

Haha... ja dat had ik ook al bedacht. Pup is idd een teef. Dat wordt het volgende discussiepuntje... ik ben geen voorstander van castereren en al helemaal geen voorstander van ongelukjes. Daar zal nog flink over gepraat worden en een duidelijke en goede oplossing moet er komen. Rekening houden met alle punten. 

Lilian. (Gast)

Wat lief van de duitse herder. Hopen dat mijn toller ook zo reageert. Gelukkig is het geen lompe boer haha.... Diegene die ik het meest aan het trainen ben op dit moment is mijn dochter van 6 haha... en daar hoort o.a.  ook voorzichtigheid bij. 

Lilian. (Gast)

Bedankt voor het delen van jullie ervaringen

Volgende forumvraag: Pomeranian
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^