Verkleuren door koper in brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Klopt het dat honden (voornamelijke Golden retrievers) kunnen verkleuren bij de buik en tussen de poten? 

Anoniem (Gast)

Dat van voornamelijk Goldens klopt niet. Witte honden kunnen wel verkleuren ja, rond de bek, onder de pootjes en rondom het kruis. Maar dat komt door bacterien die in het speelsel zitten. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Dat van voornamelijk Goldens klopt niet. Witte honden kunnen wel verkleuren ja, rond de bek, onder de pootjes en rondom het kruis. Maar dat komt door bacterien die in het speelsel zitten.  "

 Ook dit klopt niet. ALLE honden kunnen verkleuren, bij witte en blonde honden zie je het een stuk beter :) 

Sanne (Gast)

Hoe verkleuren? Rood of zwart? Ik zie veel lichte honden met een zwarte huid... die weer roze kleurt naar overstappen op een andere voeding. Geen idee waar het precies door komt, maar ik zag het regelmatig op de Royal Canin...

Als het ook tussen de poten is en het is rood dan is het idd gewoon van het speeksel. Als ze erg veel likken kan je denken aan een allergie of interolantie. Sommige honden likken ook door stress aan de poten, maar dan is het niet alleen tussen de tenen.

De koper in brokken is bij mijn weten speciale 'dietary copper' en dat is kleurloos trouwens.

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik lees hier eigelijk alleen maar dat het verkleuren door speeksel komt, maar mijn hond likt nooit aan zichzelf, toch is ze rood/bruin tussen dr poten en op dr buik/liezen. Tijdens puppentijd, toen ze op vers vlees zat, had ze het niet, het is gekomen sinds ze op brokken zit. Hoe verklaar je dat dan? (Kruisinf golden retriever)

Anoniem (Gast)

Dat bedoel ik natuurlijk ja, dat alle honden kunnen verkleuren maar dat het vooral bij witte honden zichtbaar is :P

Judith (Gast)

Lichte honden kunnen inderdaad een vachtverkleuring krijgen bij een te hoog gehalte aan tyrosine in het voer. De verkleuring zal dan over het hele lichaam te zien zijn.
Het is per hond verschillend of en hoe sterk ze op het tyrosinegehalte reageren.
Roodverkleuring aan pootjes, bek en liezen komt meestal door het likken/speeksel en staat los van de roodverkleuring door tyrosine.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Verkleuring kan liggen aan een hoog koper gehalte in de brok. Bij een witte hond valt dat natuurlijk erg op. Bij witte honden wordt daarom ook vaak aangeraden goed op het kopergehalte te letten.

En caroteen wat zit in wortelen kan ook verkleuring geven.

Ik zou dan wegblijven bij goedkoop supermarkt voer met kleurstoffen en veel caroteen dat veel opgevuld is met wortelen. En goed de zak lezen voor het kopergehalte. 5-6 zou ik een beetje bij blijven bij een lichte hond.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Verkleuring kan liggen aan een hoog koper gehalte in de brok. Bij een witte hond valt dat natuurlijk erg op. Bij witte honden wordt daarom ook vaak aangeraden goed op het kopergehalte te letten.

En caroteen wat zit in wortelen kan ook verkleuring geven.

Ik zou dan wegblijven bij goedkoop supermarkt voer met kleurstoffen en veel caroteen dat veel opgevuld is met wortelen. En goed de zak lezen voor het kopergehalte. 5-6 zou ik een beetje bij blijven bij een lichte hond. "

 Het probleem is dat ik niet weet wat de gehalte is van koper met deze brokken. Ik ga dr bijna overzetten op wow, daar is ie rond de 5 geloof ik. Zou mooi zijn als ze dan weer wit word haha

Sanne (Gast)

Dit lijkt wel echt verkleuring door het likken (foto). Mijn hond doet dit alleen s nachts en overdag niet (die heeft het alleen tussen de poten). Dit viel op toen hij een keer op de kamer sliep. Is dat nog een mogelijkheid misschien?

 

Als het gekomen is toen je van voeding bent veranderd klinkt het als een mogelijke overgevoeligheid/intolerantie voor iets dat wel in de brok zit en niet in het vlees. Meelmijt zou bv ook nog kunnen, al zie je dan vaker ook klachten rondom de bek.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  Het probleem is dat ik niet weet wat de gehalte is van koper met deze brokken. Ik ga dr bijna overzetten op wow, daar is ie rond de 5 geloof ik. Zou mooi zijn als ze dan weer wit word haha "

 




Gaat het om jouw hond op de foto?
Dat komt me bekend voor van mijn teef.
De heeft ook die kleur tussen haar poten en bij de liezen. De brokken die ze krijgt zijn laag in koper maar toch die kleur. Ze likt wel heel veel. Dan is het misschien toch het likken van jouw hond. Maar nieuwe brok en laag koper is altijd goed toch :-)

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Mijn teef haar buikje.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  


Gaat het om jouw hond op de foto?
Dat komt me bekend voor van mijn teef.
De heeft ook die kleur tussen haar poten en bij de liezen. De brokken die ze krijgt zijn laag in koper maar toch die kleur. Ze likt wel heel veel. Dan is het misschien toch het likken van jouw hond. Maar nieuwe brok en laag koper is altijd goed toch "

 Jaa, dat is de mijne. Ze had het niet op vers vlees, maar sinds ze op brokken staat. Ook de witte haren tussen de tenen zijn verkleurd. Ze likt nooit, ja, dr vulva. Maar tussen dr poten en dr buik niet. Heb ook vaker gelezen dat golden retrievers en witte honden (bijvoorbeeld zwitserse herders) verkleuren door brok vanwege de koper. 

Volgende forumvraag: Amstaff pup van 11 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^