Veel stoelgang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Sinds ik veranderd ben van voeding heeft Raiko meer stoelgang (ze is wel stevig en ruikt niet hevig ofzo) vroeger was dat max 2x per dag. Nu 3x, meestal 4x zelf.. is dat beter, wil dit zeggen dat hij het beter verteert?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ze zeggen dat het juist beter verteerd wordt als er minder gepoept wordt. Dingen waar ze niets aan hebben poepen ze weer uit.

Ik zou me niet te veel zorgen maken als het gewoon goede en normale ontlasting is.. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat denk ik ook, wat Hannah zegt.

Misschien geef je nu voeding met een bepaald vulmiddel, wat er weer uitgepoept wordt. (zoals graan, bietenpulp, aardappelen)

Sanne (Gast)

Het gaat niet alleen om de frequentie maar ook om de hoeveelheid. Als ze een keer meer poepen maar het is minder per keer lijkt met dat geen issue.

Soms moeten de darmen even wennen aan een nieuwe voeding. Voeding met weinig vezels wat goed verteerbaar is kan soms ook een te snelle darmpassage geven (bv puur vlees zonder bot, blikvoeding), hetzelfde geldt inderdaad voor voeding met veel vezels waardoor de hoeveelheid meer wordt.

 

Het kan zijn dat het na een paar weken alsnog normaliseert is mijn ervaring. Ik zou het gewoon even aankijken :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kan ook zijn dat het even wennen is...hier een x poepen, op een wandeling in de ochtend poept ogin twee x meer niet, bams poept een x, brok die hier gevoerd wordt is graanvrij en aardappelvrij, op vlees wordt hier maar een x gepoept...even wennen, en dan kijken of er nog zoveel gepoept wordt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^