Pup er bij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Angela (Gast)

Hoi allemaal! Ik heb een vraag. Ik heb een hond van 6 maanden. Ze is erg lief en sociaal, en gedraagt zich super, ben enorm blij met haar. Nu is het zo dat wij uit nood iemands hond hebben opgevangen, wat langer dan verwacht. Deze kan over een week weer terug naar de eigenaar. Nu ben ik alleen bang dat mijn kleine meid eenzamer word omdat ze heel veel met de opvanghond speelde. Is het een idee er een hond bij te nemen, volwassen of pup, of raden jullie dit af?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou ook naar jezelf kijken: wil je er ook een tweede hond bij? Red je dat financieel en qua tijd? (sommige honden kunnen bijvoorbeeld niet samen uitgelaten worden). Zo ja: doen. Maar ik denk niet dat je hondje heel verdrietig zal zijn, 't is eerder even wennen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Zou zelf nooit zo jong er een andere pup bij nemen. Daar zou ik zelf mee wachten totdat ze zeker een jaar of 2 is. 

Ze gaat nog puberen, of misschien doet ze dat al. Bij sommige honden merk je daar weinig van, maar bij andere heel veel. Daarnaast is de kans aanwezig dat ze elkaars gedrag versterken. 

 

Dan zou ik eerder voor een stabiele herplaatser gaan. Met een pup erbij zou ik dan gaan voor een herplaatser zonder grote problemen, zodat je niet veel energie hoeft te steken in eventuele gedragsproblemen. 

Onze herplaatser (inmiddels overleden) draaide vanaf de eerste dag gewoon mee zonder problemen. Was zindelijk, liep los, kende de commando's, kon alleen thuis blijven, etc. Al moeten ze natuurlijk wel allemaal wennen in het begin en moet je in sommige dingen extra energie steken natuurlijk. 

 

Maar ik zou dus eerder een stabiele herplaatser combineren met een pup/puber dan een pup. 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zelf zou ik wachten, eerst deze jonge hond goed opvoeden een band mee opbouwen, volwassen laten worden en dan over nadenken voor een pup erbij....je hebt je handen er aan vol met een jonge hond, en dan heb je er twee....ook zal je ze apart aandacht moeten schenken....gaat heel veel tijd inzitten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wij hebben ook vrij kort op elkaar 2 pups genomen. Heerlijk om die twee samen te zien opgroeien. Nog geen moment spijt van gehad. Ze verschillen hier een half jaar. 

Angela (Gast)

Ik heb zelf erg veel tijd, en financieel is het ook goed te doen, daar zwl dus geen probleem zitten. Ze is wat gedrag betreft al flink veranderd nu: rustiger geworden, luistert erg goed, en heel erg sociaal geworden.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou ook wachten. Geloof me, die pubertijd kan nog flink toeslaan. Java was met 6 maanden ook super, gehoorzaam, lief, maakte niks kapot.. nu is ze 1 jaar en al een goede 2 maanden écht aan t puberen. Ongehoorzaam, gemeen doen tegen mijn vriend, niet terug komen als ik roep, dingen slopen en nog wel meer. 

Ik raad aan pas een hond er bij te nemen als deze minimaal 1,5 a 2 jaar is.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik kreeg er met 7 maanden een pubertje van hetzelfde ras en leeftijd bij en het ging vanaf dag 1 geweldig. 

 

Dus gewoon doen als je er de tijd voor hebt. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Heb ook een pup van bijna 6 maandjes en heb er sinds vrijdag nog een pup van 10 weekjes bijgenomen en dat gaat uitstekend.

 

Als je er de tijd wil insteken en er de moeite voor wil doen dan gaat het best goed.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik kreeg er met 7 maanden een pubertje van hetzelfde ras en leeftijd bij en het ging vanaf dag 1 geweldig. 
 
Dus gewoon doen als je er de tijd voor hebt.  "

 Ervaar ik hier ook. Introductie ging vanzelf. Trokken direct naar elkaar toe. Nu moet ik wel zeggen dat Udhai echt een gemakkelijke pup/hond is dus ik heb bij hem nooit echt een puberteitsperiode gehad. O'die ook nooit echt gepuberd dus dag ging wel goed. Echter is het wel zwaar dus je moet er zeker de tijd voor hebben. Zeker bij de Agility is het niet gemakkelijk om met twee jonge honden te lopen. (Vermoeiend voor baasje eerder hahah)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Als je het zelf ziet zitten, dan vooral doen! 

 

Ik zou dan zelf voor een volwassen hond gaan, gewoonweg omdat je pup nog flink kan gaan puberen. 

 

Hier kwam de tweede pup erbij toen de eerste 2 jaar was. Maar dat was meer een samenloop van omstandigheden.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik raad het ook af om nu met een pup te beginnen. Vooral omdat je je handen straks misschien ook vol hebt aan een puber. Maar als je daar toch voor gaat geef ik je de tip mee om dagelijks iets met één hond te doen waarbij de ander alleen thuis blijft.

 

Om welke reden dan ook kan het gebeuren dat er een hond (tijdelijk) wegvalt en dan is de andere tenminste gewend om niet altijd alles samen te doen.

Volgende forumvraag: bouvier pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^