Gek van haar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Linda (Gast)

Hallo allemaal, Ik heb een vraag. Wij hebben een Duitse herder van inmiddels 4 jaar oud. Hij is altijd al een mega- haarbal, dus daar kunnen we mee omgaan. Zeker in de rui wordt het een tandje meer. We gaan sinds 2 jaar ongeveer 2 a 3x per jaar met hem naar de trimmer, als hij weer extra haaruitval had, dan werd dit ook echt minder. Lees, het gaat dan weer naar voor hem normale haaruitval. Dat betekent dat we om de dag stofzuigen en om de dag met de swiffer door ons huis heengaan (afwisselend dus). Dit even als schets dat jullie niet denken dat we met een hond geen haar verwachten. Sinds nu ongeveer 4 weken word ik gillend gek. Er ligt zoveel haar, dit is niet normaal. Als we 's morgens met de stofzuiger door het huis gaan mogen we 's middags al weer. De vuilnisbak in onze keuken zit elke dag voor de helft gevuld met haar. Als ik hem aai, ook al heb ik hem net gekamd, dan blijft er haar komen, hele plukken. We zijn naar de trimmer geweest, maar ook zij zegt dat dit wel heel extreem is. De volgende dag lag ons huis weer bezaaid met haar. Ik heb hem in de douche gedaan, kammen, laten zwemmen, kammen. Ik weet niet meer wat ik nog moet doen! We hebben een zoon van nu 9 maanden en die gaat steeds meer op de grond, natuurlijk. Maar dit maakt het voor mij wel een grote ergernis. De bank, de gehele vloer, alles ligt onder de plukken en plukken met haar. Heeft iemand hier de gouden tip????  

Linda (Gast)

Ik zie dat alle alinea's die ik had aangebracht zijn weggevallen. Hopelijk is het zo nog leesbaar :)

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Om de dag stofzuigen?Ik moet met 3 kleine niet verharende Shih tzu's al dagelijks stofzuigen,en hoeveel werk is het nu om even de stofzuiger door de kamer te halen?Honden brengen nu eenmaal rommel en haren in huis,dat is iets wat je normaal gesproken incalculeert als je een hond aanschaft.Wij hadden vroeger een Golden en dat was ook het hele jaar door haren en nog eens haren,ik kon echt geen zwarte kleding aan dan liep ik voor gek.Ik vind het sneu voor de hond dat jet het haren een grote ergernis vind,je hond kan er namelijk niks aan doen.Het enigste wat je eens zou kunnen doen is zijn dieet onder de loep nemen,soms wil het helpen om kwalitatief beter voer te gaan geven,maar bij mijn Golden hielp dat geen fluit.Sommige rassen haren nu eenmaal veel meer dan andere.Ik zou de hond in dit geval iedere 2 maanden naar de trimsalon brengen,en dan zelf 1x in de maand hem goed wassen en droogblazen.Dus helaas heb ik niet de gouden tip voor je.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Tip: op hp dubbele enters gebruiken. 1ste enter vervalt met posten.

 

Het weer is ook wel extreem. Inclusief ups en downs. 

 

Ook voeding kan een bijdrage leveren. Ook kun je je verdiepen in omega 3 / eventueel zalmolie bijgeven.

 

Ik denk dat er deze zomer wel meer honden extremer in de rui zijn dan anders.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Verder is t zo dat te veel kammen ook verharen stimuleert.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Tja.. rui is erg hier is met elke beweging een sneeuwbui. 2-3 x per dag stofzuigen. Dit haal ik er elke dag uit

 Dit is na een schud beurt. 

Is nou eenmaal zo met de rui. 

Sterkte en succes met stofzuigen

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hier een labrador, berner sennen en een kat.. Oh ja, ook nog 2 kinderen.

 

Ik stofzuig ongeveer 2, soms 3 keer per dag! Is ons huis dan haarvrij? Nee hoor! 

 

Je zou eens kunnen kijken naar voeding, misschien kan je daarin nog wat aanpassen? 

 

En verder, die haren horen er echt gewoon bij.. Even wat vaker met de stofzuiger erdoorheen en een bezem door de tuin (hier liggen ook nog wel eens hele plukken in de tuin die je dan anders weer mee naar binnen brengt)

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Als het zo extreem is zou je misschien eens naar de dierenarts kunnen, om te kijken of misschien iets anders het veroorzaakt.

 

Wat voer je hem nu? Dat kan ook een oorzaak zijn voor het overmatig verharen. 

 

Hielp het naar de trimmer brengen wel een beetje? 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Schapenvacht blokjes geven wil ook wat helpen trouwens

Linda (Gast)

Ja, weet je. Dan heb je mijn tekst niet goed gelezen. Ik zeg ook dat we de ene dag met de stofzuiger, de andere dag met de swiffer door het huis gaan. Dat gaat me ook niet om al het haar, maar wel al die plukken. Een beetje viezigheid maakt mij niet uit. En we halen al 4 jaar veel haar weg. Doe ik niet moeilijk over.

Nu sinds kort is het heel extreem. Maar jij hebt geen idee wat voor mij normaal is, laat staan extreem. Over haar in mijn huis doe ik niet moeilijk, zand ook niet. Dat ruim ik op. Maar nu is er geen opruimen aan.

Onze hond krijgt KVV.

 

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ja, weet je. Dan heb je mijn tekst niet goed gelezen. Ik zeg ook dat we de ene dag met de stofzuiger, de andere dag met de swiffer door het huis gaan. Dat gaat me ook niet om al het haar, maar wel al die plukken. Een beetje viezigheid maakt mij niet uit. En we halen al 4 jaar veel haar weg. Doe ik niet moeilijk over.
Nu sinds kort is het heel extreem. Maar jij hebt geen idee wat voor mij normaal is, laat staan extreem. Over haar in mijn huis doe ik niet moeilijk, zand ook niet. Dat ruim ik op. Maar nu is er geen opruimen aan.
Onze hond krijgt KVV.
 
  "

 Hier een Berner Sennen.

De rui is dit jaar wel heel erg bij ons ook.

Het lijkt wel of ze er niet goed doorheen komt.

Misschien is dat bij jullie ook het geval.?

Ik begrijp je wel hoor , die kleintjes steken alles in de mond en dus ook de plukken haar

Je kan kijken maar zalmolie en schappenvet bonbons.

Ik weeg niet hoelang je al kvv geeft , maar ook voeding ( allergie ect ) kan een rol spelen.

 

Linda (Gast)

Goed. Over de ernst van de haaruitval. Dat met die foto's van de labradors, zo ziet een hele goede dag er bij ons nog niet uit als ik kam. Als ik nu borstel dan heb ik een volledige afvalzak vol en dan nog blijft het komen. Laten we vaststellen dat onze hond meer haart dan de gemiddelde Duitse herder. Dat zei onze trimster, die meerdere Duitse herders heeft,  ook al vanaf het begin. Doen we niet moeilijk over. Ik ruim al 4 jaar haar op.

 

Dat hij naar de trimmer is geweest heeft geen effect gehad. Ze heeft langer geborsteld dan normaal, ze moest echter stoppen omdat de huid geïrriteerd raakte. Ze zei ook dat zelfs toen de plukken bleven vallen. En ik had hem een paar dagen ervoor ook al gekamd, omdat ik dacht dat het een beetje zou helpen, omdat we altijd te horen krijgen bij de trimster dat het dier zo verschrikkelijk haart en dat ze er niet alles uit heeft gekregen. 

 

Dus alsjeblieft geen opmerkingen meer dat een beetje haar moet kunnen. Onder normale omstandigheden heeft onze hond geen beetje haar. Wat we nu hebben, is echt om radeloos van te worden.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Goed. Over de ernst van de haaruitval. Dat met die foto's van de labradors, zo ziet een hele goede dag er bij ons nog niet uit als ik kam. Als ik nu borstel dan heb ik een volledige afvalzak vol en dan nog blijft het komen. Laten we vaststellen dat onze hond meer haart dan de gemiddelde Duitse herder. Dat zei onze trimster, die meerdere Duitse herders heeft,  ook al vanaf het begin. Doen we niet moeilijk over. Ik ruim al 4 jaar haar op.
 
Dat hij naar de trimmer is geweest heeft geen effect gehad. Ze heeft langer geborsteld dan normaal, ze moest echter stoppen omdat de huid geïrriteerd raakte. Ze zei ook dat zelfs toen de plukken bleven vallen. En ik had hem een paar dagen ervoor ook al gekamd, omdat ik dacht dat het een beetje zou helpen, omdat we altijd te horen krijgen bij de trimster dat het dier zo verschrikkelijk haart en dat ze er niet alles uit heeft gekregen. 
 
Dus alsjeblieft geen opmerkingen meer dat een beetje haar moet kunnen. Onder normale omstandigheden heeft onze hond geen beetje haar. Wat we nu hebben, is echt om radeloos van te worden. "

 Ben je al eens met haar naar de dierenarts geweest? 

Misschien heeft het een medische oorzaak? 

Linda (Gast)

Sadi's farm

Hij is allergisch voor meerdere voedingsstoffen. Daarom krijgt hij ook KVV. Hij krijgt ook een breed scala aan vleessoorten. Op dit moment speelt er geen allergie, denk ik. De huid ziet er goed uit, hij heeft geen jeuk, geen ontstoken anaalklieren of rode/ ontstoken oren.

 

Met alle temperatuurwisselingen heb ik er alle begrip voor dat er haar valt. Maar ik heb in 4 jaar dit nog nooit zo extreem meegemaakt. Zelfs niet toen er wel allergieën bij hem meespeelde.

 

Zalmolie en schapenvet wil ik wel proberen.

 

Ik vind het niet erg dat onze zoon een beetje vies wordt en een beetje haar op zich krijgt. Voorkom je niet. Maar inderdaad al die plukken die hij in zijn mond wil stoppen. Dat vind ik niet fijn. Ook al stofzuig ik, vlak voordat ik hem op de grond leg. Er ligt zo weer een pluk. Onze hond en zoon zijn ook veel bij elkaar. Onze hond ligt waar onze zoon speelt. Dat wil ik ook zo houden.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Linda, ga er anders mee naar de dierenarts. 

Misschien is er meer aan de hand. 

Het kan hormonaal zijn, maar er kan ook een te kort zijn of juist een te veel aan bepaalde stoffen. 

 

Linda (Gast)

Wilma en Boaz

Nee, ik ben nog niet naar de dierenarts geweest. Nu heb ik ook nog niet zo'n hoge pet op van de dierenarts. Hij heeft namelijk meerdere problemen gehad en ze roept meteen dat we Royal Canin brokken moeten geven. Terwijl we met grote zorg voor KVV gekozen hebben.

 

Welke medische oorzaak zou ik dan aan moeten denken? Want onze hond oogt wel gezond. Hij lijkt geen klachten te hebben.

Linda (Gast)

gabber geeft het antwoord al :)

 

Dan zal ik toch de dierenarts eens bellen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik denk dat je hem te veel kamt.  Dat stimuleert de haaruitval.

Hoe dikwijls kam je hem?

 

 

Linda (Gast)

Ik lijk soms misschien wat kortaf. Dat komt omdat ik echt niet zeur om een beetje haar. Maar in de afgelopen weken is het wel zo extreem dat ik er gewoon klaar mee ben. Zelfs nadat hij bij de trimmer is geweest ligt er de volgende dag weer net zoveel. Ik wordt er nu wel radeloos van. Onder normale omstandigheden is ons huis echt niet haarvrij. Je kunt zien dat we een hond hebben, maar nu...

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Linda, ga er anders mee naar de dierenarts. 
Misschien is er meer aan de hand. 
Het kan hormonaal zijn, maar er kan ook een te kort zijn of juist een te veel aan bepaalde stoffen. 
  "

 Precies!Je hond zou de eerste niet zijn die kvv eet en toch een vitamine tekort heeft.De kwaliteit van de meeste kvv's is niet te vergelijken met vlees wat wij zelf eten,en ook al varieer je toch kan het zijn dat jouw hond wat mist.Ik voer zelf om die reden enkel kvv met een premix(toegevoegde vitamine-mix).Ik denk dat het antwoord van Gabber wel de gouden tip is.En voor het haren op dit moment kan ik je aanbevelen om een Furminator borstel te kopen(soms goedkoop via Marktplaats)dit haalt echt heel veel haren weg.Er zijn ook shampoo's om het haar los te weken,maar daarvan weet ik zo even de naam niet,maar bij interesse wil ik het wel voor je opzoeken.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Ik denk dat je hem te veel kamt.  Dat stimuleert de haaruitval.
Hoe dikwijls kam je hem?
 
  "

 Dat hoor ik wel vaker,maar wat is dan het alternatief?Als al het haar los zit,zit het gewoon los en komt het altijd een keer op je vloer.Een hond waarvan de plukken overal uitsteken is ook geen gezicht.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Ik lijk soms misschien wat kortaf. Dat komt omdat ik echt niet zeur om een beetje haar. Maar in de afgelopen weken is het wel zo extreem dat ik er gewoon klaar mee ben. Zelfs nadat hij bij de trimmer is geweest ligt er de volgende dag weer net zoveel. Ik wordt er nu wel radeloos van. Onder normale omstandigheden is ons huis echt niet haarvrij. Je kunt zien dat we een hond hebben, maar nu... "

 ah nee joh,je komt helemaal niet kort af over hoor,maar wel een beetje gefrustreerd en dat heeft iedereen wel eens.En dan open je een topic en krijg je misschien weer nieuwe ideeen om het op te kunnen lossen.Maar nogmaals het dier kan er ook niks aan doen,hij doet het niet om je te pesten.Het is een vervelend probleem dat weet ik.

Linda (Gast)

Martine,

We kammen eigenlijk bijna niet, hij gaat meestal 2 a 3 x per jaar na de trimmer. Verder doen we er niet te veel aan. Laten we hem alleen zwemmen om de haren los te krijgen. Daarna borstelen we hem, maar heel kort voor de losse zwemharen. Dus dat is misschien 2x per jaar.

Toen de eerste haaruitval begon heb ik hem wel gekamd, dit was al extremer dan normaal. We zouden naar de trimmer en ze zegt altijd dat ze er niet alles uitkrijgt. Hij kon die week erop pas terecht. Dus heb hem een week voor hij naar de trimmer ging ook maar geborsteld. Dat is nu twee weken geleden. Vanmorgen zag ik al weer allemaal losse haren, dus mijn partner zal vandaag nog een beetje wat los zit eruit borstelen.

 

Dus misschien hebben we nu wel een beetje overdaad gehad..

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Je hebt het gelijk over een te kort maar het kan ook een te veel zijn wat je dan weer krijgt van bv royan canin en veel andere brokken. 

Om maar eens 1 ding naar boven te halen, te veel vitamine A kan al voor haaruitval zorgen en dat wordt in haast alle brokken extra toegevoegd om de brokken langer houdbaar te maken. 

 

 

Hoe is verder het haar? Droog of juist vet? 

Jeuk? 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Waar borstel je hem mee? 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

de" Sadi's farm
Hij is allergisch voor meerdere voedingsstoffen. Daarom krijgt hij ook KVV. Hij krijgt ook een breed scala aan vleessoorten. Op dit moment speelt er geen allergie, denk ik. De huid ziet er goed uit, hij heeft geen jeuk, geen ontstoken anaalklieren of rode/ ontstoken oren.
 
Met alle temperatuurwisselingen heb ik er alle begrip voor dat er haar valt. Maar ik heb in 4 jaar dit nog nooit zo extreem meegemaakt. Zelfs niet toen er wel allergieën bij hem meespeelde.
 
Zalmolie en schapenvet wil ik wel proberen.
 
Ik vind het niet erg dat onze zoon een beetje vies wordt en een beetje haar op zich krijgt. Voorkom je niet. Maar inderdaad al die plukken die hij in zijn mond wil stoppen. Dat vind ik niet fijn. Ook al stofzuig ik, vlak voordat ik hem op de grond leg. Er ligt zo weer een pluk. Onze hond en zoon zijn ook veel bij elkaar. Onze hond ligt waar onze zoon speelt. Dat wil ik ook zo houden. "

 Ja dat begrijp ik.

Hier net zo me kleine mannetje 1,5 jaar en de hond zijn dikke maatjes.

Onafscheidelijk

Ik denk als het zo extreem is dat een bezoekje aan de dierenarts aan te raden is.

Misschien een medische reden wat je op het eerste gezicht niet ziet aan de buitenkant.

 

Linda (Gast)

Ik dacht met afwisselen van KVV we vitamine- gebrek op zouden kunnen lossen. Dan ga ik dat eens uitzoeken. Bedankt.

 

Onze hond kan er ook niks aan doen. Dat weet ik. We zijn ontzettend gek met onze hond en dit zal nooit een reden zijn hem weg te doen. Neemt niet weg dat dit extreme haaruitval voor hem vervelend is, dat zal jeuken, en voor ons ook.

 

We hebben zo'n speciale kam inderdaad. Mijn zusje had die, ze heeft hem aan ons gegeven toen ik haar zei dat ik er gek van werd. Het helpt wel even voor de losse haren. Maar ik kan niet doorkammen tot alles eruit is, want we blijven kammen en het haar blijft komen. Het is echt onwaarschijnlijk veel haar. Het kammen moet voor onze hond ook leuk blijven.

Linda (Gast)

Gabber,

 

We hebben een herderkam voor de ondervacht en zo'n furmanitor. Als we kammen gebruiken we dat. Zeg ik er wel bij, we kammen nauwelijks. Pas vanaf het moment dat het zo extreem begon te worden. Zijn vacht lijkt me gezond, het glanst (niet de losse haren, die zijn dof). Misschien is de vacht een beetje vettig.

 

Sadi

De band tussen onze zoon en hond. Dat vind ik prachtig om te zien. We zijn hartstikke gek op onze hond en hij hoort bij ons gezin.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Hoelang geef je al.kvv?

je kan de beste menus geven maar sommige honden doen het gewoon niet goed op vers.

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Gabber,
 
We hebben een herderkam voor de ondervacht en zo'n furmanitor. Als we kammen gebruiken we dat. Zeg ik er wel bij, we kammen nauwelijks. Pas vanaf het moment dat het zo extreem begon te worden. Zijn vacht lijkt me gezond, het glanst (niet de losse haren, die zijn dof). Misschien is de vacht een beetje vettig.
 
Sadi
De band tussen onze zoon en hond. Dat vind ik prachtig om te zien. We zijn hartstikke gek op onze hond en hij hoort bij ons gezin. "

 Oei die furmenator zou ik niet meer gebruiken.

Deze snijd de haren af in plaats van de losse haren weg te kammen.

Gelukkig gebruik je hem nauwelijks , maar ik zou die helemaal niet meer gebruiken.

 

Band tussen kind en hond is onbetaalbaar

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: rare poephouding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^