Beide dezelfde brokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik heb een middelgrote hond, Collie kruising van 22 kilo en een herder van 41 kilo. Nu wil ik overstappen naar eukanuba omdat dit mij goede brokken lijkt. Nu zou ik graag 1 zak voer willen aanhouden ivm ruimte in de keuken, het zit in een ton. Nu las ik dat honden 20< medium adult nodig hebben en 25> Large adult (even de kip variant als voorbeeld genomen). Moet ik nu echt 2 zakken kopen of kan ik m'n Collie mix ook gewoon op de Large zetten en dan gewoon 50 gram minder voeren dan aanbevolen word voor 25 kilo hond? (om mee te beginnen, ik voer op het oog) 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Waarom Eukanuba geven als je voor die prijs een veel betere brok kan kopen?

Denk niet dat er veel verschil in samenstelling is tussen de medium en de large.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik gaf mijn honden ook altijd hetzelfde voer, mijn flatcoated retriever woog 28 kilo en mijn Australian Shepherd krap 20 kilo, ze kregen royal Canin medium voer of royal Canin large voer.

 

Later ben ik ze acana brokken gaan voeren, hier kregen ze de normale variant van, nu heb ik de flatcoat niet meer, en eet mijn oudste aussie vlees ( vanwege epilepsie ), en de jongste eet brokken.

Anoniem (Gast)

Eukanuba word juist aangeprezen... En 40 euro - 15 kilo vind ik een mooie prijs voor goede brokken. Welke vind jij beter? 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hier krijgen Jaimy (38 kg), puck (19 kg) en guus (12 kg) allemaal hetzelfde voer. 

 

Kan prima.  Gewoon minder voeren aan kleinere honden. Volgens mij hebben kleinere honden geen andere voedingstoffen nodig dan grote, maar alleen minder. 

 

Lees maar op de site van farmfood, daar hebben ze ook een brok voor alle honden. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik zou voor beide de medium nemen trouwens en en large laten voor wat die is.

Dat doe ik nu ook als dat een variatie in de brokken is. Large brokken zijn vaak gewoon een stuk groter dan medium brokken. Medium brokken zijn dus handiger.

Anoniem (Gast)

Toch zie ik vaak verschillen in eiwit en forfor en calcium. Dat zou toch ergens voor moeten zijn? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Kijk eens op voerwijzer.com bij wat is een goede brok.

 

https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-brok/

 

In de brokken vergelijking op voerwijzer.com worden Eukanuba brokken niet meegenomen, omdat het vlees gehalte laag is en er geen info wordt gegeven over de percentages van de ingrediënten; bijv. bij de Eukanuba Adult lam - rijst staat:

citaat

Samenstelling:
Gedroogde kip en kalkoen, lam (14%), rijst (14%), maïs, sorgo gierstmeel, gerst, gedroogd ei, dierlijk vet, gedroogde suikerbietenpulp (2,6%), hydrolysaat van dierlijk eiwit, vismeel, kaliumchloride, natriumchloride, calciumcarbonaat, natriumhexametafosfaat, fructo-oligosacharide (0,26%), visolie.

bron;  

http://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/eukanuba/eukanuba_adult/23794?utm_campaign=256367&utm_medium=google&utm_source=shopping&product_id=23794.18&gclid=EAIaIQobChMI-NO-nJWR1QIVrCnTCh3rZAIFEAQYAiABEgK3H_D_BwE

 

 

Een niet dure en qua prijs/kwaliteit verhouding goede brok is bijv.

Cpro Adult lam - rijst

https://www.food4pets.be/cpro-food/cpro-adult-lam-and-rijst

SAMENSTELLING
 
 
Lam (31%), kip (20%), rijst (20%), kippenvet, gehydrolyseerd dierlijk eiwit, chicorei pulp (een natuurlijke bron van FOS en inuline), johannesbrood, lijnzaad, biergist (een natuurlijke bron van MOS), gedroogde appel, gedroogde Antarctische krill (een natuurlijke bron van EPA en DHA), yucca extracten, glucosamine, chondroïtine, Rosmarinus sp, Vinis sp, Curcuma sp, Citrus sp, Syzygium sp. ( > 55% dierlijke ingrediënten)

 

food4pets is een betrouwbare en klantvriendelijke webwinkel, die ook in NL snel levert. Vragen per email worden snel beantwoord. Vanaf 50 Euro geen verzendkosten.

 

Ik heb zelf meer dan 10 soorten brokken zonder granen (zoals Taste of the Wild, Acana, Orijen, Wolfsblut etc.) voor mijn hondje geprobeerd en eindelijk heb ik voor mijn hondje nu de juiste brokken gevonden, waardoor hij stevige ontlasting heeft met Cpro Adult lam - rijst.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik zou beide op de Medium variant zetten.Ik heb het vroeger(jaren geleden)ook wel een lange periode gevoerd en vond het erg goed voor mijn toenmalige honden,maar de prijs destijds(in guldentijdperk was het iets meer dan 100 gulden voor een 15 kilo zak)was op een bepaald moment te duur aan het worden en we zijn toen wat goedkopers gaan geven.Maar wbt ontlasting,vacht etc was ik meer dan tevreden.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Kijk eens op voerwijzer.com bij wat is een goede brok.
 
https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-brok/
 
In de brokken vergelijking op voerwijzer.com worden Eukanuba brokken niet meegenomen, omdat het vlees gehalte laag is en er geen info wordt gegeven over de percentages van de ingrediënten; bijv. bij de Eukanuba Adult lam - rijst staat:
citaat

 
food4pets is een betrouwbare en klantvriendelijke webwinkel, die ook in NL snel levert. Vragen per email worden snel beantwoord. Vanaf 50 Euro geen verzendkosten.
 
Ik heb zelf meer dan 10 soorten brokken zonder granen (zoals Taste of the Wild, Acana, Orijen, Wolfsblut etc.) voor mijn hondje geprobeerd en eindelijk heb ik voor mijn hondje nu de juiste brokken gevonden, waardoor hij stevige ontlasting heeft met Cpro Adult lam - rijst. "

 

Die genoemde brok is niet zo te vergelijken met Eukanuba. Eukanaba vermeldt duidelijk droog/meel. Die andere brok kan vers zijn óf omgerekend zijn naar vers. Dat maakt Eukanuba in dat geval een betere brok op basis van het vlees gehalte....

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

En dat er bij de lam variant het gehalte kip niet vermeldt staat is omdat deze grondstof niet geclaimd wordt op de voorkant. Dit is heel normaal. Normaal bevat Eukanuba ca. 24% kip in droge stof als ik het me goed herinner, heel netjes dus. Maar als je dit precies wil weten kan je ze altijd mailen.

 

Eukanuba mag dan misschien niet dé beste zijn, ze zijn wel transparant en volgens de regels als het komt op de samenstelling. Dit in tegenstelling tot veel andere merken die schimmig doen of het vers, droog of omgerekend betreft óf zelfs een verkeerde volgorde aanhoudt (voorbeeld hiervan is Wooof)

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Eukanuba word juist aangeprezen... En 40 euro - 15 kilo vind ik een mooie prijs voor goede brokken. Welke vind jij beter?  "

 In Eukanuba zitten meer granen dan vlees waarvoor de prijs te hoog is naargelang de kwaliteit.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik zou toch liever willen weten wat ik in mijn hond stop, dus ik zou niet een voer geven die zo geheimzinnig doet over de percentages.. 

Tegenwoordig zijn er zo veel brokken, voor allerlei rassen en formaten, op de voorkant welk smaakje. Dat is gewoon marketing. Dan denk je goed te doen omdat je een medium hond hebt ofzo. 

Er zijn inderdaad zoveel betere merken in dezelfde prijsklasse, waarbij je je niet eens druk hoeft te maken om medium of large. Enkel welk smaakje ;)

 

Maarja, als je perse dat voer wilt geven zou ik zeggen medium.

Volgende forumvraag: Kauwmateriaal puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^