Hond aangevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Labrador (Gast)

Beste mensen, Vorige week is mijn labrador aangevallen door 2 honden. De honden beten in zijn keel en liet niet los. Wat gebeurd er als je aangifte doet, weet iemand dit?  Alvast bedankt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vorige week, waarom niet de dag zelve aangifte gedaan ? Heb je nog met de eigenaars gesproken na de aanval ? 

Labrador (Gast)

Vergeten te melden. Heb haar nummer gekregen maar wou niet meer opnemen geen naam van haar niks duw wist niet tegen wie ik aangifte moest doen. Na wat rondvragen weet ik wie het is. De honden (ovcharka's) hebben vaker aangevallen . Mijn hond moest trouwens nietjes om de wond dicht te krijgen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

alsnog aangifte doen en als dat niet kan een melding.

Labrador (Gast)

Ik ga natuurlijk aangifte of een melding maken, maar wat zijn de gevolgen er is al eerder een aangifte gedaan maar wat gebeurd er daarna?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ga natuurlijk aangifte of een melding maken, maar wat zijn de gevolgen er is al eerder een aangifte gedaan maar wat gebeurd er daarna? "

 Dan zou ik nu heel gauw gaan, zeker als de eigenaar de gevolgen niet wilt dragen, voor jou zijn er geen gevolgen, als je aangifte doet hoor je vanzelf wel hoe of wat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Neem de dierenarts nota mee zo kan je eventueel bewijzen dat je hond gebeten is.

Labrador (Gast)

Ja die hebben we een telefoongesprek waarin ze het zegt en foto's van de open wond

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Vergeten te melden. Heb haar nummer gekregen maar wou niet meer opnemen geen naam van haar niks duw wist niet tegen wie ik aangifte moest doen. Na wat rondvragen weet ik wie het is. De honden (ovcharka's) hebben vaker aangevallen . Mijn hond moest trouwens nietjes om de wond dicht te krijgen. "

 Vergeten te melden......je hond is onder dierenarts behandeling geweest....de datum erbij vertellen als je aangifte doet, inmiddels weet je wie het is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik ga natuurlijk aangifte of een melding maken, maar wat zijn de gevolgen er is al eerder een aangifte gedaan maar wat gebeurd er daarna? "

 hangt van het beleid van de gemeente af geloof ik, misschien moeten ze verplicht een muilkorf om, en een notitie, dan mogen ze nog 2 keer een andere hond bijten en dan worden ze in beslag genomen.

Maar dat is volgens mij niet overal hetzelfde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja die hebben we een telefoongesprek waarin ze het zegt en foto's van de open wond "

 Nou netjes toch, neem alles mee en zeg daar dat de eigenaar geen verantwoording wil nemen.

Labrador (Gast)

Het zit me gewoon niet lekker dat de honden al 1x eerder en waarschijnlijk meer gebeten hebben en ze toch nog los rond lopen. Die keer was die hond bijna dood. Mijn labrador weegt 22 kg en die hond waren groter dan ik ik schat zo rond de 65 kg. Om hem los te laten hebben we de hond geslagen en geschopt maar dit werd de hond pas na 2 min duidelijk.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Labrador (Gast)

Bedabkt gabber het liefst heb ik natuurlijk dat ze ingespoten worden maar dat kan dus niet. Maar een muilkorfverbod zal dat dan niet al na de 1e keer gebeurd moeten zijn? Aangezien die hond bijna dood ging deze hond was namelijk nog kleiner.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoe gaat het nu met je labrador? Zijn het diepe wonden? Moet je hond met een mooncollar of kap lopen? 

 

Buiten het feit, dat je melding c.q. aangifte gaat doen, zou ik het College van Burgemeester en Wethouders van de plaats, waar de aanvallende honden wonen, schriftelijk verzoeken om aanlijn- en muilkorfgebod voor deze twee honden, zeker als deze honden vaker letsel aan andere honden toebrengen.

Labrador (Gast)

Met mijn hond gaat het goed, alleen jeuken de wonden wel nog. Na de aanval durfde hij niet meer te lopen en moest ik hem optillen.en gewoon het feit dat die niks terug kon doen heeft me ook geraakt. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

wat een vreselijke ervaring zeg...,

ik wil je heel veel sterkte wensen...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Er gebeurd letterlijk niets 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Sterkte!! Hoop dat je hond er niets aan overhoudt.

 

Het kan zijn dat de politie langs de eigenaar gaat en dat de gemeente de eigenaar verplicht de hond aan de riem en/of met muilkorf uit te laten. Maar ja, vaak worden er helaas eerst 100 waarschuwingen gegeven. Misschien hangt het er ook nog vanaf hoe de eigenaar zich na de aanval gedragen heeft en of het allemaal netjes is afgehandeld.

Lanbrador (Gast)

Niet netjes. Het verhaal is als volgt. Ik liep op een strand. Iik zie 2 honden van zon 50 meter voor me op mijn hond afrennen. Mijn hond gaat achter me staan. Ik pak de hond vast. Eogenaar roept laat los laat los! Niet om dat ze het zegt maar omdat ik schrik van 65 kg wegende honden die rennent op mijn hond afstormen. Mijn hond net niet op tijd losgelaten dus mijn hond struikelt en word bij zijn nek gegrepen. Eigenaaar komt aanstormen en slaat en schopt het beest (1 van de 2 had mijn hond bij zijn keel de ander blaft eromheen) na 2 min laat het beest los. Eigenaar had niks bij zich ik ook niet dus heb haar telefoon nummer opgeschreven. Eigenarrese zegt dat het mijn schuld is omdat ik mijn hond niet los liet zodat hij weg kon rennen. Reageert na te beweren day het mijn schuld is omdat het een losloop terrein is dat ik hem los moest laten niet meer op telefoon. Wist haar naam niet en na rondvragen wost ik wie het was. Een bericht gekregen dat de hond al eerder 4x gebeten heeft. Waarvan 1 niet meer kon lopen en 1 die bijna dood ging. Neemt de da kosten niet op zich en reageert noet meer.

Labrador (Gast)

Ben ik dan de enige die denkt dat het een onverantwoordelijke eigenarre vind en dat die honden  een directe ticket naar de spuit mogen krijgen. Zeker omdat er totaal geen reden was dat ze mijn hond grijpen? Dit zij agressieve honden en mogen niet in aanraking komen  met andere honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De hond die bijt daar zal de eigenaar de kosten van moeten betalen....de eigenaar roept in de verte laat je hond los, als je hond niet wegrent maar bij jou blijft is je hond dan ook nog fout ? Nee natuurlijk niet, de hond die bijt daar is de eigenaar verantwoordelijk voor en zal de kosten moeten betalen.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ben ik dan de enige die denkt dat het een onverantwoordelijke eigenarre vind en dat die honden  een directe ticket naar de spuit mogen krijgen. Zeker omdat er totaal geen reden was dat ze mijn hond grijpen? Dit zij agressieve honden en mogen niet in aanraking komen  met andere honden. "

 Dan zou ik eerder gaan voor een spuitje voor de baas. 

Die moet weten wat zijn honden aan kunnen richten en die moet zorg dragen. 

De honden kunnen op vele manieren goed gehouden worden. 

 

Dat is dus NIET los laten op het strand. 

Dat is haast het zelfde als met een geweer rond gaan staan zwaaien. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Jeetje wat een verhaal.. heel veel sterkte iedergeval

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Altijd aangifte doen!

 

Als het van die honden de eerste keer is, gebeurd er nog niets, tenzij het een heel ernstige aanval was.

Een ernstige aanval is dat mensen zeer ernstig gewond zijn.

 

Als er meedere aangiftes komen, dan pas wordt er actie ondernomen.

 

De eigenaar kan dan een aanlijn- en muilkorf plicht krijgen. Bij hele ernstige bijtincidenten, kan de hond in beslag worden genomen.

 

Ik vind het zeer belangrijk om aangifte te doen.

 

Zo zijn deze eigenaar en zijn hond in beeld en kan indien nodig gelijk in gegrepen worden.

Als er geen aangifte wordt gedaan, wie weet hoeveel slachtoffers er nog zullen volgen, dan zal de eigenaar zijn verantwoording niet nemen.

 

Ik begrijp, dat de honden al vaker hebben aangevallen, een kevens gevaarlijke situatie dus.

 

De eigenaar van de hond die jou hond heeft aangevallen, is verantwoordelijk voor alle schade die jou hond en jezelf hebben opgelopen.

Ik hoop, dat je er achter komt wie het is!

 

Die honden zijn, zo te horen flink te keer gegaan.

Heel veel beterschap en ik hoop niet dat je hond angstig is geworden.

Labrador (Gast)

Dankjewel, het gaat wel een stuk beter. Achteraf had hij geluk gehad. Ze hebben een nog grotere hond dan hem gepakt en gescheurd. Bij hem niet gebeurd die hond kan niet meer lopem op 1 been. De andere hond die is gepakt is ook gepakt vij zijn keel en ging ook scheuren heel die nekspier was kapot. En zo zijn er nog 2 aanvallen. Maar niet iedereen heeft aangifte gedaan.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Niet netjes. Het verhaal is als volgt. Ik liep op een strand. Iik zie 2 honden van zon 50 meter voor me op mijn hond afrennen. Mijn hond gaat achter me staan. Ik pak de hond vast. Eogenaar roept laat los laat los! Niet om dat ze het zegt maar omdat ik schrik van 65 kg wegende honden die rennent op mijn hond afstormen. Mijn hond net niet op tijd losgelaten dus mijn hond struikelt en word bij zijn nek gegrepen. Eigenaaar komt aanstormen en slaat en schopt het beest (1 van de 2 had mijn hond bij zijn keel de ander blaft eromheen) na 2 min laat het beest los. Eigenaar had niks bij zich ik ook niet dus heb haar telefoon nummer opgeschreven. Eigenarrese zegt dat het mijn schuld is omdat ik mijn hond niet los liet zodat hij weg kon rennen. Reageert na te beweren day het mijn schuld is omdat het een losloop terrein is dat ik hem los moest laten niet meer op telefoon. Wist haar naam niet en na rondvragen wost ik wie het was. Een bericht gekregen dat de hond al eerder 4x gebeten heeft. Waarvan 1 niet meer kon lopen en 1 die bijna dood ging. Neemt de da kosten niet op zich en reageert noet meer. "

Losloopgebied of niet een hond mag geen overlast veroorzaken en dit is hier duidelijk wel gebeurd. Ik denk ook niet dat het verstandig is om de hond op dat moment los te laten. Ze hadden het al op hem voorzien wat als hij was weggerend en ze hadden hem buiten jullie snelle bereik te pakken gekregen?

 

Beterschap voor je hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dankjewel, het gaat wel een stuk beter. Achteraf had hij geluk gehad. Ze hebben een nog grotere hond dan hem gepakt en gescheurd. Bij hem niet gebeurd die hond kan niet meer lopem op 1 been. De andere hond die is gepakt is ook gepakt vij zijn keel en ging ook scheuren heel die nekspier was kapot. En zo zijn er nog 2 aanvallen. Maar niet iedereen heeft aangifte gedaan. "

 Dit is wel heel ernstig wat die honden voor schade veroorzaken.

Je hond heeft idd een geluk gehad.

 

Zou je die andere eigenaren niet over kunnen haken om toch aangifte te doen?

 

Zou zeker een gesprek aan gaan met de wijkagent, deze honden moeten echt aangelijnd en een muilkorf om.

 

De burgemeester, kan ook een muilkorf en aanlijn plicht opleggen.

 

Eerdaags, valt er een dodelijk slachtoffer.

 

De eigenaar is kennelijk niet in staat, zelf maatregelen te nemen. Spijtig! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Niet netjes. Het verhaal is als volgt. Ik liep op een strand. Iik zie 2 honden van zon 50 meter voor me op mijn hond afrennen. Mijn hond gaat achter me staan. Ik pak de hond vast. Eogenaar roept laat los laat los! Niet om dat ze het zegt maar omdat ik schrik van 65 kg wegende honden die rennent op mijn hond afstormen. Mijn hond net niet op tijd losgelaten dus mijn hond struikelt en word bij zijn nek gegrepen. Eigenaaar komt aanstormen en slaat en schopt het beest (1 van de 2 had mijn hond bij zijn keel de ander blaft eromheen) na 2 min laat het beest los. Eigenaar had niks bij zich ik ook niet dus heb haar telefoon nummer opgeschreven. Eigenarrese zegt dat het mijn schuld is omdat ik mijn hond niet los liet zodat hij weg kon rennen. Reageert na te beweren day het mijn schuld is omdat het een losloop terrein is dat ik hem los moest laten niet meer op telefoon. Wist haar naam niet en na rondvragen wost ik wie het was. Een bericht gekregen dat de hond al eerder 4x gebeten heeft. Waarvan 1 niet meer kon lopen en 1 die bijna dood ging. Neemt de da kosten niet op zich en reageert noet meer. "

 Pardon!

 

Haar honden rennen op jou hond af. Grijpen hem en dan is het jou schuld? 

Als je hond weg was gerend, was hij waarschijnlijk dood gebeten!

 

Zo iemand spoort toch niet. Al eerder hebben haar honden bijtincidenten veroorzaakt, en dan nog een plaat voor haar kop, dat het haar honden zijn, die aanvallen?

 

Als ik een ongeleid projectiel op mijn hond af zie stormen, doe ik mijn hond achter me en jaag die hond weg.

 

Maar twee zulke grote en sterke honden, geen idee wat je daar tegen moet doen.

 

Ik wordt hier echt woest om?

 

Ga svp met je wijk agent praten, die kan je ook helpen de kosten te verhalen.

Die kan met dat mens gaan praten.

 

Woon je in de buurt van Leiden? Ik wil je heel graag helpen, waar mogelijk.

 

Laat je niet op je kop zitten, het is een wettelijke regeling, dat je verantwoordelijk bent voor de schade die je dier veroorzaakt.

Wiens schuld het is heeft daar niets mee te maken.

Dat mens heeft geen poot om om te staan! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gewoon aangifte doen en een melding bij de gemeente, dan zie je wel wat er van komt, das niet jouw probleem.

 

Sterkte, lijkt me vreselijk om zoiets mee te maken.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Twee honden in auto vervoeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^