Hond aangevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

" Niet netjes. Het verhaal is als volgt. Ik liep op een strand. Iik zie 2 honden van zon 50 meter voor me op mijn hond afrennen. Mijn hond gaat achter me staan. Ik pak de hond vast. Eogenaar roept laat los laat los! Niet om dat ze het zegt maar omdat ik schrik van 65 kg wegende honden die rennent op mijn hond afstormen. Mijn hond net niet op tijd losgelaten dus mijn hond struikelt en word bij zijn nek gegrepen. Eigenaaar komt aanstormen en slaat en schopt het beest (1 van de 2 had mijn hond bij zijn keel de ander blaft eromheen) na 2 min laat het beest los. Eigenaar had niks bij zich ik ook niet dus heb haar telefoon nummer opgeschreven. Eigenarrese zegt dat het mijn schuld is omdat ik mijn hond niet los liet zodat hij weg kon rennen. Reageert na te beweren day het mijn schuld is omdat het een losloop terrein is dat ik hem los moest laten niet meer op telefoon. Wist haar naam niet en na rondvragen wost ik wie het was. Een bericht gekregen dat de hond al eerder 4x gebeten heeft. Waarvan 1 niet meer kon lopen en 1 die bijna dood ging. Neemt de da kosten niet op zich en reageert noet meer. "

Het moet niet gekker worden. Jij hebt absoluut geen schuld. Wat een nare onverantwoordelijke mensen heb je toch rondlopen. Bah!!

 

Ken je die andere eigenaren van de honden die ook gebeten zijn? Vraag of ze een verklaring op papier willen zetten met de dierenartsrekeningen als bewijs. Ga naar het politiebureau en doe officieel aangifte. Die eigenaar moet een officiële waarschuwing krijgen en in het openbaar aangelijnd met haar honden lopen. Liefst met muilkorf want zulke honden kan ze nooit houden als het mis gaat. Middels het telefoonnummer wat je hebt kunnen ze opsporen wie de eigenaar van die uitvallende honden is. Dat doen ze niet zomaar. Daarom zijn de verklaringen van andere nodig om de ernst en het gevaar aan te tonen. Heel veel succes. 

 

Je hoopt dit toch nooit mee te maken als hondeneigenaar. Heel veel sterkte met het herstel van je hond! 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Al krijg je misschien niet je wens (inslapen), maar als niemand aangifte doet en/of dit rapporteert aan de gemeente zal er nooit iets tegen deze eigenaar gedaan worden. Als de eigenaar nu een aanlijn- en/of muilkorfgebod krijgt en dit overtreedt of de hond(en) opnieuw de fout in gaan, dan kan de gemeente of justitie verdere sancties op gaan leggen.

Alles begint dus bij rapporteren. En dikke kans dat er bij zulke grote honden eerder iets gebeurt dan bij kleinere. Er loopt hier ook een owcharka die uitvalt en dat beest is echt nog groter dan een Newfoundlander. Niet fijn.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Ik zou er ook werk van maken als ik jou was.

In ieder geval om te voorkomen dat deze honden nog los lopen.

Hopelijk op zijn minst een muilkorf plicht plus natuurlijk aanlijn plicht.

Als je er werk van maakt geeft dat hopelijk meer rust en erkenning dat dit nooit meerdere keren had mogen gebeuren.

maar ook help je voor de toekomst zulke ernstige misstanden te voorkomen.

wat als je je hond niet vast had gepakt en deze kon wegrennen...

mijn gedachte daarbij is...als die twee er achteraan hadden gegaan had juist het leed nog groter kunnen zijn!!!

Nu kon je ingrijpen maar van een afstand niet..had de eigenaar ze dan wel onder controle... als ze dat nu al niet had!!!

als de andere aanvallen kloppen dan is dit toch een heel serieus probleem!!

Ik zou deze hond(en) niet graag tegen komen.

heel veel sterkte toegewenst.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Wat een onzin. Jouw schuld....moet niet gekker worden.

Zijn zou haar honden niet los mogen laten lopen. 

Sterkte voor jou en je hond.

En zeker aangifte doen.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Grrr wordt hier zo boos om!!! Je zou zo'n iemand toch flink door elkaar willen rammelen. 

 

Hier ook iemand in de buurt, 3 grote vechthonden altijd los. Waren er eindelijk 2 dood (waaronder 1tje die Aila meerdere keren heeft aangevlogen)... heeft ze er twee nog grotere voor in de plaats genomen 

Als je haar ontloopt scheld ze je zelfs uit want haar honden doen niks. 

Gisteren kwam ik die groep honden weer tegen (ze kwamen er in de verte aan, waar zij was ??). Ik ben heel snel omgedraaid en gelukkig kwamen ze niet achter mij aan.

kort daarna hoorde ik toch een agressief geblaf in het bos, ze hadden al een slachtoffer gevonden. Doodeng! Vriendin van mij heeft ook al een pup moeten beschermen want ze kwamen heel dreigend en grommend op haar af.

ik heb al twee keer de wijkagent gebeld maar er werd niks gedaan. 

 

Ik wil eigenlijk iets bij mij gaan dragen wat deze honden kan weren mocht ik ze te laat opmerken maar ik weet nog niet wat  

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Twee honden in auto vervoeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^