Beagle x gos d'atura

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

wij staan voor het voorjaar op de wachtlijst voor een pyreneese herder. Dit onder voorbehoud dat er daarvoor geen geschikte pup in het asiel komt.

 

nu zag ik op de site met asielhonden een nestje beagle x kruising catalaanse herder. Ze zijn nu 3,5 week oud en groeien op in een gastgezin. Willen jullie meedenken met eventuele problemen die deze kruising kan gaan krijgen? Of andere dingen waar we goed over na moeten denken? 

 

- het gaat om een oops-nest, dus de ouders zijn niet getest

- de ouders hebben allebei het formaat beagle

- Ze krijgen een wat langere vacht (zegt het ovangadres)

- een gos d'atura is een hoeder, een beagle een jager. Kan dit voor een inwendig conflict gaan zorgen?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ik heb geen idee. Maar volg graag even mee. Roept nieuwsgierigheid op. 

Love is a four-legged word (Gast)

Wat een bijzondere kruising!

Qua karakter en oorspronkelijke taak komt de Catalaanse herdershond eigenlijk zeer overeen met de Pyreneese herder. Ik ga er dus vanuit dat jullie op zoek zijn naar een pittige en actieve werkhond die bovendien waaks is. De beagle is juist een vriendelijke allemansvriend (maar zeker ook een actieve hond die graag iets te doen heeft). In het geval van een kruising kan de mate van waaksheid beide kanten opgaan, maar wat ook goed mogelijk is is een gematigde versie die er wat tussenin zit.

Omdat de Catalaanse herder totaal niet verwant is aan de beagle en beide rassen bovendien prima leeftijden behalen, verwacht ik op het gebied van gezondheid geen problemen. Waarschijnlijk heb je hiermee juist een oersterk mixje te pakken, maar garanties heb je uiteraard nooit. Persoonlijk zou een dergelijke kruising absoluut mijn voorkeur hebben boven de gemiddelde rashond (ongeacht tests), de meeste rassen kampen immers met hoge inteeltpercentages en daarmee vele ernstige erfelijke gebreken.

De meeste kruisingen zijn hartstikke leuke honden, vaak met een aantal eigenschappen van het ene ras en andere eigenschappen van het andere ras, maar vaker nog zijn ze wat gematigder van karakter dan de typische rashond. Sommige combinaties zijn inderdaad niet aan te raden (denk aan een pitbullachtige gekruist met een mensscherpe hond, dit zou voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen), maar in dit geval zou ik daar zeker niet bang voor zijn! Ik verwacht juist een wat socialere variant op de pittige herder vanwege de beagle-genen, wellicht met een jachtinstinct. ;) Zelf heb ik overigens een heel bijzondere mix bestaande uit 3 rassen uit totaal verschillende rasgroepen, en ze heeft de beste eigenschappen van ieder ras geërfd en heeft een fantastisch stabiel en betrouwbaar karakter.

Ik zou gewoon gaan kijken bij het gastgezin en op basis van je gevoel een beslissing nemen. Binnen één nest zitten natuurlijk ook nog veel verschillende karaktertjes, er zit er vast eentje tussen die bij jullie past. <3

Gast (Gast)

Hallo Esmee,

Leuke kruising en ik ben ook benieuwd en geïnteresseerd. Waar ben je dit bijzondere nestje tegen gekomen? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zie hier :                 https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/hond/117737/stg-hulp-herplaatsing-huisdieren

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik heb weinig verstand van hoe twee karakters eventueel met elkaar mengen of juist in conflict komen. 

 

Denk wel dat je er rekening mee moet houden dat het kan zijn dat de hond qua karakter als een beagle kán zijn. En ook dus nadenken of je dat zou willen. 

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

" Hallo Esmee,
Leuke kruising en ik ben ook benieuwd en geïnteresseerd. Waar ben je dit bijzondere nestje tegen gekomen?  "

 Het nestje staat op ikzoekbaas.nl van de dierenbescherming. Ze staan ook met foto op de facebook pagina van de stichting.

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

" Ik heb weinig verstand van hoe twee karakters eventueel met elkaar mengen of juist in conflict komen. 
 
Denk wel dat je er rekening mee moet houden dat het kan zijn dat de hond qua karakter als een beagle kán zijn. En ook dus nadenken of je dat zou willen.  "

Uiteraard houden we er rekening mee dat het beide kanten op kan gaan. 

Gast (Gast)

Ik kan mij niet voorstellen dat het qua karakter "mis" zou kunnen gaan bij deze mix. Ik heb gebeld en ze wisten mij te vertellen dat de vader een (mix) Catalaanse herder zou kunnen zijn echter dat was niet geheel zeker. Het oeps moment gebeurde in een kennel waar de moeder (beagle) op dat moment zat voor herplaatsing. Je kan middels mail je interesse kenbaar maken en over 2 weken gesprek en/of nest bekijken. Er is veel vraag naar de pups en er zou een selectie plaats vinden.

Anoniem (Gast)

" Ik kan mij niet voorstellen dat het qua karakter "mis" zou kunnen gaan bij deze mix. Ik heb gebeld en ze wisten mij te vertellen dat de vader een (mix) Catalaanse herder zou kunnen zijn echter dat was niet geheel zeker. Het oeps moment gebeurde in een kennel waar de moeder (beagle) op dat moment zat voor herplaatsing. Je kan middels mail je interesse kenbaar maken en over 2 weken gesprek en/of nest bekijken. Er is veel vraag naar de pups en er zou een selectie plaats vinden. "

 Bedoel te zeggen NIET "mis" zou kunnen gaan. Het zijn gematigde karakters.

Anoniem (Gast)

" Ik kan mij niet voorstellen dat het qua karakter "mis" zou kunnen gaan bij deze mix. Ik heb gebeld en ze wisten mij te vertellen dat de vader een (mix) Catalaanse herder zou kunnen zijn echter dat was niet geheel zeker. Het oeps moment gebeurde in een kennel waar de moeder (beagle) op dat moment zat voor herplaatsing. Je kan middels mail je interesse kenbaar maken en over 2 weken gesprek en/of nest bekijken. Er is veel vraag naar de pups en er zou een selectie plaats vinden. "

 Oke, ik heb alleen contact gehad per mail. Bedankt voor de informatie!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Niets ten nadele van deze kruising ,maar ik heb al meer als dertig jaar Catalaanse herders en ken geen fokker die er een beagle op of onder  zou zetten ,

Als het maar een beetje langharig is ,middelgroot en uit Spanje komt wordt het al snel bestempelt als een Catalaan,ik lees net dat de vader een mix van Catalaan zou kunnen zijn ,

Tegenwoordig wil men geen rashond maar het moet er wel op lijken ,wat is er mis om het nestje gewoon bastaard beagles te noemen vraag ik mij af ,en de vader is dan een langharig bastaardje .

Verders vind ik het erg slordig als een beagle voor herplaatsing aangeboden wordt ze die dan loops en wel bij een reu zetten ,niet zo slim van de mensen in die kennel .

Bij de echte Catalanen  wordt er getest op oogziektes en op HD ,

Bij de beagles zou ik het niet weten ,

Als het je aanspreekt gewoon gaan kijken ,maar staar je niet blind op een ras ,wat er waarschijnlijk niet eens inzit maar weer verzonnen is door de kennelmensen .

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Inderdaad Heleen.

Erger me altijd een beetje als die asiels er een ras op plakken om ze te verkopen als rashond.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ja en dan vooral als ze het karakter en ras niet eens kennen .

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

Ik snap jullie helemaal, hoor. 

 

Mede doordat de vader niet zeker is en de ouders nergens op zijn getest hebben we besloten het niet te doen. We wachten gewoon tot we aan de beurt zijn op de wachtlijsten voor een pyreneese herder.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik snap jullie helemaal, hoor. 
 
Mede doordat de vader niet zeker is en de ouders nergens op zijn getest hebben we besloten het niet te doen. We wachten gewoon tot we aan de beurt zijn op de wachtlijsten voor een pyreneese herder. "

 Heel wijs besluit.

Volgende forumvraag: Hondenspullen voor zwerfhonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^