Stafford als beginnershond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Bedankt iedereen! Ik ben gisteren in het asiel eens gaan kijken en er zaten hele lieve tussen. Morgen ga ik naar een erkende stafford kweker. Top forum! "

 Eerlijk? Zonder ervaring raad ik je om een stafford uit het asiel te nemen. Deze honden hebben namelijk al een rugzakje mee van een vorige eigenaar. Zo'n honden vragen toch om een baasje met net ietsje meer ervaring.

 

Een stafford als eerste hond kan als je heel consequent bent en je goed inleest en voorbereid.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

"  Eerlijk? Zonder ervaring raad ik je om een stafford uit het asiel te nemen. Deze honden hebben namelijk al een rugzakje mee van een vorige eigenaar. Zo'n honden vragen toch om een baasje met net ietsje meer ervaring.
 
Een stafford als eerste hond kan als je heel consequent bent en je goed inleest en voorbereid. "

 Ja ben het wel met haar eens..Ik zou 'm dan zeker niet uit een 'shelter' halen.Ik hoop dat je een goede verantwoordelijke  fokker (Of kweker in Belgisch) tegen komt..

Ik zou de kweker die opschept hoe 'bad' ze wel niet zijn, achter mij laten.( sommige krijgen een 'hard on' als ze er maar zo agressief mogelijk uiterlijk hebben). Zoek een beetje 'down to earth' kweker.

Vind je een Bully niet leuk?Ze zijn best wel waaks en alleen het uiterlijk al, doet iemand wel 2 x denken om in te breken.

Hij is, mits bij een serieuze ABKC breeder toch wat socialer naar andere honden toe.

honden page profiel Inka fagelInka fagel

En watvind je van een Bullmastiff? Zijn hele rustige, lieve waakhonden die je natuurlijk wel consequent moet opvoeden. Mijn eerste hond was een Bullmastiff en ik wil nooit meer een ander ras. De hond die ik bij mijn ouders had was een welsh springer spaniël en echt vele malen moeilijker. Kijk er eens naar zou ik zeggen

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik heb een Shiba en werd door andere Shiba eigenaren gewaarschuwd er geen te nemen want het zou mijn eerste hond zijn (bij men ouders was er ook altijd een hond maar die voedde ik niet zelf op) een Shiba zou geen hond zijn voor beginners enz... Wel mijn Shiba gedraagt zich heel goed, het is ook een beetje hoeveel tijd je zelf in je hond wil stoppen. Ik ben heel veel met hem bezig. Geef hem genoeg mentale en fysieke uitdaging, je moet eerder naar het energieniveau kijken. Kan jij de hond bieden wat die nodig heeft qua beweging enz? Kies geen hond die een hoger energielevel heeft dan jezelf. Jij moet de hond moe maken, niet andersom. Succes!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  Ja ben het wel met haar eens..Ik zou 'm dan zeker niet uit een 'shelter' halen.Ik hoop dat je een goede verantwoordelijke  fokker (Of kweker in Belgisch) tegen komt..
Ik zou de kweker die opschept hoe 'bad' ze wel niet zijn, achter mij laten.( sommige krijgen een 'hard on' als ze er maar zo agressief mogelijk uiterlijk hebben). Zoek een beetje 'down to earth' kweker.
Vind je een Bully niet leuk?Ze zijn best wel waaks en alleen het uiterlijk al, doet iemand wel 2 x denken om in te breken.
Hij is, mits bij een serieuze ABKC breeder toch wat socialer naar andere honden toe. "

 

Ik raad je aan dit advies volledig naast je te leggen. 

 

Het angst blaffen van een bully, is zeker geen waken. 

 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Wat hij zegt over de AST in vergelijking met de STB is absoluut niet mijn ervaring. Je hoeft niet mij te geloven ( ik heb trouwens ook een AST hier) maar zou zeker ook niet Mick geloven.  Ik zou zeggen oriënteer zelf en check voor jezelf kijk welke ras het beste bij je past.

B.T.W, blaffen is altijd een uiting van een stuk onzeker of onveiligheid, ook bij jouw Staff Mick!!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Wat hij zegt over de AST in vergelijking met de STB is absoluut niet mijn ervaring. Je hoeft niet mij te geloven ( ik heb trouwens ook een AST hier) maar zou zeker ook niet Mick geloven.  Ik zou zeggen oriënteer zelf en check voor jezelf kijk welke ras het beste bij je past.
B.T.W, blaffen is altijd een uiting van een stuk onzeker of onveiligheid, ook bij jouw Staff Mick!! "

 

Ik zou mij ook niet geloven, de tig jaar dat ik internationaal met staffords bezig ben, zegt natuurlijk helemaal niets!

 

nogmaals Karin, wat blaffen is iets totaal anders als waken, dat verschil niet kennen, zegt iets over jou.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mick en karin, vecht onderling even uit wie er gelijk heeft en niet via een topic .

Wordt het straks weer zo'n welles nietes of ik heb gelijk topic. Hebben we allemaal niks aan, behalve een bult frustratie. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"
Wel of niet een hond uit asiel ,ligt aan rugzak en gedrag :-)

angst blaffen bully lol :-)"

 Haha gast, wat een naam heb je verzonnen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"

;-);-)"

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^