Oren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ingrid De Meulemeester

"  Op vakantie ? Een zak graanvrij kan toch net de auto in ? .... laat de frolic staan en geef goed voer, graanvrij..iets duurder maar kosten van een duerenarts zijn ook duur....op vakantie ergens een dierenzaak ? Daar graanvrij voer kopen. "

 Begrijp dat ook niet goed. Je kan toch ook zijn brokken van thuis meenemen op verlof ?

Gast (Gast)

Ingrid...ja natuurlijk kan dat!! Geen enkel probleem maar heb er een keer anders over gedacht, zo van we kopen het daar wel...is dat zo gek..volgende keer zal ik dat niet meer zo doen maar jeetje.....alsof ik een grote fout heb gemaakt zeg...de oorproblemen komen echt niet van 2 weken andere voeding; zoals ik al aangaf heeft hij dit op alle soorten voeding

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Op alle soorten voeding? Ben je dan al eens verandert van voeding? En wat geef je nu normaal gezien als je thuis bent?

Gast (Gast)

Ik bedoel daarmee te zeggen dat het niet aan de voeding kan liggen, de dierenarts gaf aan oormijt...natuurlijk kan ik me eens gaan verdiepen in andere voeding en kijken wat dit doet..als het sowieso gezonder is.....hij kreeg in het begin rauw vlees op aanraden van de fokker maar daarna overgegaan in brokken en bonen als maagvulling. Maar goed, het ging mij erom dat er misschien nog middeltjes waren om zijn oren goed schoon te maken ofzo..geen idee dat er zo'n ding van voeding werd gemaakt....

 

maar nogmaals bedankt iedereen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik bedoel daarmee te zeggen dat het niet aan de voeding kan liggen, de dierenarts gaf aan oormijt...natuurlijk kan ik me eens gaan verdiepen in andere voeding en kijken wat dit doet..als het sowieso gezonder is.....hij kreeg in het begin rauw vlees op aanraden van de fokker maar daarna overgegaan in brokken en bonen als maagvulling. Maar goed, het ging mij erom dat er misschien nog middeltjes waren om zijn oren goed schoon te maken ofzo..geen idee dat er zo'n ding van voeding werd gemaakt....
 
maar nogmaals bedankt iedereen "

 Ik heb het aangegeven, een x in de week octoclean, lees maar even terug.

Gast (Gast)

Ja had ik gelezen; bedankt Willemijn!! 

honden foto van Ingrid De Meulemeester

" Ingrid...ja natuurlijk kan dat!! Geen enkel probleem maar heb er een keer anders over gedacht, zo van we kopen het daar wel...is dat zo gek..volgende keer zal ik dat niet meer zo doen maar jeetje.....alsof ik een grote fout heb gemaakt zeg...de oorproblemen komen echt niet van 2 weken andere voeding; zoals ik al aangaf heeft hij dit op alle soorten voeding "

 Sorry was niet mijn bedoeling dat het zo over kwam.

Gast (Gast)

Geen probleem Ingrid! Kan natuurlijk ook zijn dat je niet alle berichten teruglas.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Het kan wel aan de brokjes liggen, als de stronghold niet werkt.
Maar volgens mij werkte die wel toch?
Java heeft bijvoorbeeld allergieën voor oa kip en rund (en nog aan t testen). Dat uit zich bij haar ook in oorklachten, schudden met de kop.

Maar de dierenarts kan je hopelijk meer vertellen. Je kunt beter oormijt en schimmel laten testen, en daarna zou je ander voer kunnen proberen als dat het toch niet is. Brokken zonder vlees maar met enkel vis als eiwitbron is dan goed.
Hopelijk weet je snel meer.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Als oormijt steeds terug komt is dat een teken dat die niet goed behandeld is geweest. Een hond die genezen is van oormijt zal deze niet vlug terug krijgen ook al hebben ze hangende oren.

 

Als je oorcleaner in het oor doet masseer je bij de oor aanzet deze omhoog, de oorschelp reinig je met een steriel doekje (wattenpropjes geven pluisjes af en deze blijven dan in het oor achter). Als deze een bruine smurrie weergeeft is het oorsmeer, is er wat schilferig uit dan heeft de hond oormijt. Is de oorschelp rood en voelt het oor warm aan dan heeft hij oorontsteking.

 

Bij oormijt kan je het beste maandelijks behandelen met Stronghold, een oorontsteking behandel je met een antibiotische oorzalf daar zalf zich beter in het oor vasthecht en een langere werkingsduur heeft dan druppels.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bobby's oog is verwijderd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^