Honden gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een vraagje aan degen die vlakbij Midwolda wonen in de blauwe stad...de honden die los kunnen lopen en sociaal zijn, niet bang voor grote honden en ook de eigenaars niet bang zijn van grote honden.....ogin komt niet in aanraking met honden , af en toe loopt er een hond daar maar die zit aan de lijn en dan mag ze er niet naar toe....ze wil heel graag spelen, aangezien ze niet in aanraking mag komen met aangelijnde honden is de drang er naar toe sterk...Ik zou het heerlijk vinden als ze in aanraking zou komen met vriendelijke honden, zodat ze niet meer zo geobsedeerd is...Ogin heeft een goed en uitmuntend karakter, als een hond lelijk doet gaat ze weg, ze valt niet aan. Ze is nog een heel klein pubertje in een groot lichaam, ........wie o wie heeft daar zin in, zo,n drie x in de week, groote maakt niet uit, als ze maar sociaal zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

..ze is groot maar echt nog een kleine puber.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Waarom mag ze niet in aanraking komen met aangelijnde honden?

(als de hond verder sociaal is)

 

Ik snap dat ogin geen kwaad in de zin heeft..slechts jong en onervaren

Maar ze erg  onstuimig lomp doet in haar pogingen tot spelen kan een beleefde kleine hond ook goed omvergekegeld worden.

Ik zou juist met haar en kleine hond aan de lijn gaan wandelen

zodat ze leert dat ze beetje voorzichtig moet zijn met de kleine honden..maar dat ze wel mag snuffelen en dat samen wandelen gezellig is.

Ik heb bij mijn honden nooit enig onderscheid gezien in benaderen grote hond of kleine hond aangelijnd of niet

Drukke honden moeten ze niks van hebben...al laten ze dat alleen zien door negeren  en afstand houden

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" ..ze is groot maar echt nog een kleine puber. "

 trouwens mooie  foto van Ogin..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik loop in een gebied waar weinig honden zijn, af en toe komen we een vooral klein hondje tegen aangelijnd, de eigenaren zijn panisch, krijsen net zo hard als de hond, ogin wordt daardoor opgewonden en wil naar de hond, dat kan dus niet.....ze raakt er geobsedeerd door, als ze wat meer in aanraking komt met honden zal dat afnemen....ze mogen daar los, het is niet verplicht om de honden aan te lijnen....er zijn geen honden daar, vanochtend daar meer dan een uur gelopen gewandeld gezwommen en gespeeld niemand, ik heb raad gevraagd, honden ontmoeten dan gaat het geobsedeerde eraf....       ik loop daar drie x per dag......zelden dat we een hond tegen komen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

We zijn naar een newfoundlander wandeling geweest, alle honden liepen daar los, ze gedraagt zich keurig..het is echt als er in dat gebied opeens iemand een pad oploopt, meestal aan de lijn dat ze kennis wil maken, gaat niet , eigenaar en hond krijsen allebei net zo hard...en ja ik grijp gelijk in, bied mijn excuus aan, maar de eigenaar is helemaal ondersteboven er van, meestal zijn het vrouwen...als er eens een hond los loopt, geen enkel probleem, maar het is te weinig.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik loop in een gebied waar weinig honden zijn, af en toe komen we een vooral klein hondje tegen aangelijnd, de eigenaren zijn panisch, krijsen net zo hard als de hond, ogin wordt daardoor opgewonden en wil naar de hond, dat kan dus niet.....ze raakt er geobsedeerd door, als ze wat meer in aanraking komt met honden zal dat afnemen....ze mogen daar los, het is niet verplicht om de honden aan te lijnen....er zijn geen honden daar, vanochtend daar meer dan een uur gelopen gewandeld gezwommen en gespeeld niemand, ik heb raad gevraagd, honden ontmoeten dan gaat het geobsedeerde eraf....       ik loop daar drie x per dag......zelden dat we een hond tegen komen.... "

 ja dat is jammer dat die mensen zo panieken....ook voor eigen hond

dat is koren op de molen van ogin.

Persoonlijk zou ik trainen op negeren van dit soort onrust

Ja er is onrust ogin maar het is niet jou zorg...jij gedraagt je normaal en negeert het

Je zal toch ook wel eens een hond op straat tegen komen?

gaat het dan wel goed?

 

Geen mensen met een sociaal hondje in de buurt die met je mee willen wandelen bij de blauwe stad af en toe

of samen rondje lopen in de woonwijk bv

Het gaat om oefenen..dus klein rondje met veel aandacht hier en daar volstaat

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook in de wijk is er panisch gedrag...heel vervelend....zodra ik een aangelijnde hond zie ga ik een andere weg op, Ogin mag niet bij de hond komen, mensen zijn bang en panisch, vandaar dat ik vaak naar de blauwe stad ga, kan ze nog enigszins de ei kwijt......af en toe komt er een collie daar, dan zijn het de beste maatjes, na afloop liggen ze gebroedelijk bij elkaar, op een terras...prima, maar dat is echt een zeldzaamheid.......jammer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er is hier pas een reu komen wonen, een zwarte labrador, dacht nog even dat is leuk, loopt altijd los....maar vloog grommend met lip omhoog naar bams toe, in een reflex zat mijn autosleutel er tussen en de hond ging er jankend vandoor, hoorde dat tie meerderen honden heeft gebeten...en daar stel ik ogin niet aan bloot....misschien vanavond een bernersenner van vijf jaar, gisterenavond tegen gekomen met bams...een goeie reu, vanavond nog een keer naar de blauwe stad, maar of die er dan is.....echte afspraak was er niet, helaas.....ook hier in het dorp weinig of geen honden...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ook in de wijk is er panisch gedrag...heel vervelend....zodra ik een aangelijnde hond zie ga ik een andere weg op, Ogin mag niet bij de hond komen, mensen zijn bang en panisch, vandaar dat ik vaak naar de blauwe stad ga, kan ze nog enigszins de ei kwijt......af en toe komt er een collie daar, dan zijn het de beste maatjes, na afloop liggen ze gebroedelijk bij elkaar, op een terras...prima, maar dat is echt een zeldzaamheid.......jammer. "

 ohh wat had ik graag met de berenmeisjes en mijn waldootje met je mee gewandeld door het dorp en bij blauwe stad

gewoon om ze te laten zien dat het prima samen kan

zelfs met kleine anti held die wel geleerd heeft dat maat niet het probleem is

Ik zou ogin leren negeren bij dit soort raar volk...met overspannen honden

misschien een keer via een wandel app met iemand afspreken?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Er is hier pas een reu komen wonen, een zwarte labrador, dacht nog even dat is leuk, loopt altijd los....maar vloog grommend met lip omhoog naar bams toe, in een reflex zat mijn autosleutel er tussen en de hond ging er jankend vandoor, hoorde dat tie meerderen honden heeft gebeten...en daar stel ik ogin niet aan bloot....misschien vanavond een bernersenner van vijf jaar, gisterenavond tegen gekomen met bams...een goeie reu, vanavond nog een keer naar de blauwe stad, maar of die er dan is.....echte afspraak was er niet, helaas.....ook hier in het dorp weinig of geen honden... "

 Ik zou zeggen ga eens een keer naar de stad

daar zijn de honden en bazen meer gewend aan omgang met anderen 

even oefenen..kopje koffie drinken en weer terug

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Het is dat ik veeel te ver weg woon, hier 2 leuke mannen die de aandacht van Ogin zeker weten te waarderen! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Wij wonen natuurlijk veeeeel te ver weg, maar anders had ik zeker een paar wandelingen met je willen maken!

Frøya is maatje Ogin wel gewend (Taika is onze 7-jarige altijd-puber, dus het wat onstuimige gedrag had ze ook prima aangekund, haha)  En Taika had een speelmaatje van hetzelfde formaat ook wel erg leuk gevonden 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik zou zeggen ga eens een keer naar de stad
daar zijn de honden en bazen meer gewend aan omgang met anderen 
even oefenen..kopje koffie drinken en weer terug
  "

 Ik ga heel vaak naar groningen, terrasje pikken...ogin gaat dan mee, gaat goed...ogin wil....spelen... dat is het, groningen is een grote stad, heeft ze interesse in heel andere dingen, ook braderies, ziet dan geen hond, haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het is dat ik veeel te ver weg woon, hier 2 leuke mannen die de aandacht van Ogin zeker weten te waarderen!  "

 Jammer, je hebt mooie grote honden....

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Helaas, ook te ver weg voor mij.

 

Diesel had het ook leuk gevonden, die is van geen een hond onder de indruk, ook al stormen ze met een noodgang op hem af. En rennen met voormaat Ogin zou hij super hebben gevonden. 

 

Succes met je zoektocht!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wij wonen natuurlijk veeeeel te ver weg, maar anders had ik zeker een paar wandelingen met je willen maken!
Frøya is maatje Ogin wel gewend (Taika is onze 7-jarige altijd-puber, dus het wat onstuimige gedrag had ze ook prima aangekund, haha)  En Taika had een speelmaatje van hetzelfde formaat ook wel erg leuk gevonden  "

 Heel gek, met grote honden is ze rustig en bedaard, aftasten, ontzag misschien, ziet ze dat het goed is, speelt ze er mee...en dan laat ik haar de gang gaan...roep ik na een poosje dan twijfelt ze niet en komt...het zijn juist de kleintjes, zouden die ook zo zijn als grote honden zou het geen punt zijn, het zijn vaak de eigenaars die bij het zien van ogin de angst om het hart slaat.....ze krijsen en gillen, jammer, maar er zit geen kwaad in ogin.....een week geleden een duitse vrouw met zes keffers , chihuahuas....een pakte de vrouw op, de anderen liepen los, en waren zo aan het gillen en keffen dat ogin dacht, daar valt niet mee te spelen, ze draaide zich om en kwam mee, en van verre riep de vrouw...aanlijnen die hond, ogin kwam niet eens in hun buurt.......mensen zijn bang voor ogin....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer Marlies...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Helaas, ook te ver weg voor mij.
 
Diesel had het ook leuk gevonden, die is van geen een hond onder de indruk, ook al stormen ze met een noodgang op hem af. En rennen met voormaat Ogin zou hij super hebben gevonden. 
 
Succes met je zoektocht!! "

 Ogin stormt er niet op af, ze is eerst wat aftastend, het is het gekrijs wat haar dan triggerd.....zowel van de hond als eigenaar.....en echt ik grijp altijd direct in als ze toch naar een aangelijnde hond gaat..

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Is de doggydate app hier niet ideaal voor? (ik heb er verder geen ervaring mee, maar volgens mij kun je dan een wandeling aanmaken en daar kunnen mensen op reageren).

Als ik dichterbij woonde kwam ik graag wandelen met jullie :-) 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"  Heel gek, met grote honden is ze rustig en bedaard, aftasten, ontzag misschien, ziet ze dat het goed is, speelt ze er mee...en dan laat ik haar de gang gaan...roep ik na een poosje dan twijfelt ze niet en komt...het zijn juist de kleintjes, zouden die ook zo zijn als grote honden zou het geen punt zijn, het zijn vaak de eigenaars die bij het zien van ogin de angst om het hart slaat.....ze krijsen en gillen, jammer, maar er zit geen kwaad in ogin.....een week geleden een duitse vrouw met zes keffers , chihuahuas....een pakte de vrouw op, de anderen liepen los, en waren zo aan het gillen en keffen dat ogin dacht, daar valt niet mee te spelen, ze draaide zich om en kwam mee, en van verre riep de vrouw...aanlijnen die hond, ogin kwam niet eens in hun buurt.......mensen zijn bang voor ogin.... "

 Ah ja, we hadden het met Taika ook vaak toen we nog in Oslo woonden (en dus mensen/honden tegenkwamen). Een groot deel zag dat ze juist alleen maar heel enthousiast was en alleen maar wilde spelen of begroeten, maar het andere deel (vaak met kleine hondjes inderdaad) vonden haar maar eng en véél te groot, 'gevaarlijk'.

 

Als een Jack russel hetzelfde gedrag zou vertonen, dan zou het 'superschattig' gevonden worden, maar omdat er 50+ kilo meer aan zit is het opeens eng en gevaarlijk 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

ja eh... wie gaat er dan ook helemaal in Groningen wonen??

 

mijn herder had 't enig gevonden, maar ik kom nooit in het noorden

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik woon ook veel te ver weg en misschien zou Ogin ten opzichte van Pepijn ook wat 'te lomp' zijn....

Kheb nog wel een tip voor je, als je zegt dat andere mensen zo 'bang' zijn van Ogin. Hier in de buurt kom ik regelmatig een Sharpei tegen met een roze zakdoek om. Toen ik vroeg of hij misschien jarig was, zei de eigenares, nee, maar zo zijn de mensen minder bang van hem. Dus misschien dat je Ogin ook iets vrolijks om moet doen!

Baat het niet, dan schaadt het niet.

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Is de doggydate app hier niet ideaal voor? (ik heb er verder geen ervaring mee, maar volgens mij kun je dan een wandeling aanmaken en daar kunnen mensen op reageren).Als ik dichterbij woonde kwam ik graag wandelen met jullie :-)  "

 Dit is een hele goede tip Willemijn! 

 

Hier kan je ook zelf een wandeling aanmaken..

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ah ja, we hadden het met Taika ook vaak toen we nog in Oslo woonden (en dus mensen/honden tegenkwamen). Een groot deel zag dat ze juist alleen maar heel enthousiast was en alleen maar wilde spelen of begroeten, maar het andere deel (vaak met kleine hondjes inderdaad) vonden haar maar eng en véél te groot, 'gevaarlijk'.
 
Als een Jack russel hetzelfde gedrag zou vertonen, dan zou het 'superschattig' gevonden worden, maar omdat er 50+ kilo meer aan zit is het opeens eng en gevaarlijk  "

 Ze weegt al 65 kilo, ik begrijp het wel hoor......er komt opeens een berin achter de bosjes vandaan, whaaaa eng en te groot...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat apart om te gaan gillen als je een grote hond ziet terwijl je zelf een hond hebt.. 

 

Deze app hebben ze het over: 

 

http://www.doggydating.com/app-informatie 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ja eh... wie gaat er dan ook helemaal in Groningen wonen??
 
mijn herder had 't enig gevonden, maar ik kom nooit in het noorden "

 Noordoost....scheemda.....ik woonde vroeger in capelle a.d ijssel, hier juist gaan wonen voor de ruimte....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik woon ook veel te ver weg en misschien zou Ogin ten opzichte van Pepijn ook wat 'te lomp' zijn....
Kheb nog wel een tip voor je, als je zegt dat andere mensen zo 'bang' zijn van Ogin. Hier in de buurt kom ik regelmatig een Sharpei tegen met een roze zakdoek om. Toen ik vroeg of hij misschien jarig was, zei de eigenares, nee, maar zo zijn de mensen minder bang van hem. Dus misschien dat je Ogin ook iets vrolijks om moet doen!
Baat het niet, dan schaadt het niet.
  "

 Hahahaha....ze heeft ook geen halsband om, juist om nergens achter te haken.........we kwamen van de week een echtpaar tegen, geen hond, de vrouw was heel bang van bams en ogin....ik zorg dat bams en ook ogin er niet naar toe gaan, doen ze dus ook niet, de man vroeg me.....wat zijn dat voor dieren...beren......wat groott, hahahaha.....lopen er nog meer rond ? Nee dit zijn de enige, hahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet iedereen is bang, een vrouw met twee kinderen op de fiets, stopte voor ons...vroeg wat voor honden zijn het....newfoundlanders, de vrouw, ik ken ze, ik ben er niet bang voor, bams en ogin gaan niet snel naar mensen toe, ik hou ogin goed in de gaten want de vrouw is kwetsbaar met twee kleintjes een voor op en een achter op, ogin kijkt dan niet eens.... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is de doggydate app hier niet ideaal voor? (ik heb er verder geen ervaring mee, maar volgens mij kun je dan een wandeling aanmaken en daar kunnen mensen op reageren).Als ik dichterbij woonde kwam ik graag wandelen met jullie :-)  "

 Geen ervaring mee.....moet je dan een mobiel hebben ? 

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^