Haten jullie het ook zo als een ras 'populair' word?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Het is gebeurd met dalmatiërs.. labradors.. jack russells.. en volgens mij komen de volgende meutes er al weer aan: windhonden en rhodeshian ridgebacks.

 

Ik vind dit altijd echt verschrikkelijk, vooral als het draait om een ras dat ik zelf ook leuk vind en heb of wil aanschaffen later. Het verpest een groot gedeelte van de fok.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Opzich vind ik het niet erg als er veel mensen met een bepaald ras lopen, iedereen moet er van kunnen genieten. 

Maarrrr, helemaal eens met de bijkomstigheid... hoe populairder hoe meer slecht gefokte honden.

Stiekem soms ook wel bang voor met mijn ras in Nederland.. naar mijn weten gebeurd alles op dit  moment nog verantwoord.. er hoeft maar 1 rotte appel tussen te zitten en het balletje gaat rollen 

Het enige wat wij kunnen doen is de pupkopers goed selecteren en informeren maar ik ben bang dat zoiets lastig tegen te houden is uiteindelijk! 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu 3 doggies

honden foto van Cai de shih tzu

Mijn ras is ook een hele tijd populair geweest in Nederland maar ik zie ze nu bijna niet meer.

toch merk ik het wel: hele platte neuzen en soms zie ik ook uitpuilende oogjes.

Gelukkig heeft cai een neusje waar hij normaal door kan ademen en kan rennen zonder moeilijkheden ( ookal snurkt hij wel). En zitten zijn oogjes er goed in. Maar ik heb anders gezien van mensen die een 'shih tzu' hebben

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Borders zijn ook heel populair. Ik haar eerder het feit dat ze vaak bij de verkeerde baasjes terecht komen. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Borders zijn ook heel populair. Ik haar eerder het feit dat ze vaak bij de verkeerde baasjes terecht komen.  "

 Helemaal mee eens :((

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn chihuahua stamt uit de tijd dat die helemaal hip waren. Iedere bimbo moest een chihuahua in d'r handtasje hebben. 

 

Ik zag het juist als een kans om mensen te laten zien dat het ook anders kan. Geregeld werd ik aangesproken met 'wat is dat voor hondje?' En als ik dan vertelde dat dat een chihuahua is zoals ze eruit horen te zien dan waren mensen vaak positief verrast. 

Of bimbo's met een chihuahua die wilde weten waarom die van mij zo goed luisterde. En dan legde ik geduldig uit over cursus enzo. 

En natuurlijk over de fokker waar hij vandaan kwam en hoe het kwam dat hij 'zo mooi was'.

 

Dus nee, haten is iets wat ik zo min mogelijk doe. Ik probeer van elke situatie iets positiefs te maken. Met haten schiet je niks op. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

De Cavalier King Charles spaniel , het 'Pim Fortuyn hondje' is ook helemaal om zeep geholpen.....

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ik vind haten een groot woord.

maar ik vrees toch voor de border collie die je nu overal ziet.

zowel de border eigenaren als de fokkers schieten als paddestoelen uit grond.

 

als dat zo doorgaat ben ik bang dat ook de border ( relatief gezond ras ) straks allemaal afwijkingen heeft.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Ik vind haten een groot woord.
maar ik vrees toch voor de border collie die je nu overal ziet.
zowel de border eigenaren als de fokkers schieten als paddestoelen uit grond.
 
als dat zo doorgaat ben ik bang dat ook de border ( relatief gezond ras ) straks allemaal afwijkingen heeft. "

 Ik ben ook fokker van de border. Ik heb ook bang voor de gezondheid van het ras. ik doe alles met de nodige testen en trek bloedlijnen na, maar er zijn er inderdaad anderen. Ook het karakter van de border begint helemaal om zeep te gaan. Ik heb nog steeds zeer werklustige hondjes, echte knuffels. Wat ik vaak zie is dikke borders zonder werklust of gedragsproblemen. Zeer jammer, als fokker is het mijn taak om dit absoluut te vermijden.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik haat het niet als een ras populairder wordt maar ik haat het wel als een ras als gevolg daarvan ongezond wordt of qua karakter onstabiel wordt. 

 

Ik zie overigens niet echt een groei in windhonden moet ik zeggen, meer in borders, aussies, mopshonden en franse bulldog. 

honden page profiel bentebente

" Ik haat het niet als een ras populairder wordt maar ik haat het wel als een ras als gevolg daarvan ongezond wordt of qua karakter onstabiel wordt. 
 
Ik zie overigens niet echt een groei in windhonden moet ik zeggen, meer in borders, aussies, mopshonden en franse bulldog.  "

 Kan natuurlijk verschillen in gebied, de laatste tijd zie ik er ineens heel veel. Gister nog een stuk of zeven, terwijl het normaliter toch wel bijzondere verschijningen waren. Overigens zie ik ook de border vaker idd.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

"  Ik ben ook fokker van de border. Ik heb ook bang voor de gezondheid van het ras. ik doe alles met de nodige testen en trek bloedlijnen na, maar er zijn er inderdaad anderen. Ook het karakter van de border begint helemaal om zeep te gaan. Ik heb nog steeds zeer werklustige hondjes, echte knuffels. Wat ik vaak zie is dikke borders zonder werklust of gedragsproblemen. Zeer jammer, als fokker is het mijn taak om dit absoluut te vermijden. "

 Ja voor de verantwoorde fokkers is deze explosie van borders angstig.

je hoopt toch dat je ras gezond blijft.

waarom ze zo plotseling enorm populair zijn is me een raadsel daar de meeste tegenwoordig niet meer worden gekocht om hun eigenschappen ( het drijven )

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Zeker,als ik zie hoeveel onbenullen er voor mijn geliefde ras kiezen,voor de engelse wat minder maar ik vind alle staffords leuk.

 

Slechte fokkers,die een graantje willen meepikken. Slechte kruisingen mensen die wel zo een hond willen maar niet gek zijn om zoveel voor een rashond te betalen.

 

De gevolgen voor mijn ras zijn groot,het doet mij pijn om te zien hoe het imago van mijn ras verpest is door domme mensen, ik weet niet welke hond ik gekocht heb maar hij ziet er zo stoer uit.

 

Het doet mij verdriet om die honden te zien wegkwijnen in asiels,ik weet hoe gevoelig ze zijn,hoeveel ze behoefte hebben aan een mens in hun omgeving.

 

Het zijn geen stoere honden,het zijn lieve honden die zonder de mens niet kunnen leven en doodongelukkig worden als ze in eenzaamheid moeten leven.

 

 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

"  Ja voor de verantwoorde fokkers is deze explosie van borders angstig.
je hoopt toch dat je ras gezond blijft.
waarom ze zo plotseling enorm populair zijn is me een raadsel daar de meeste tegenwoordig niet meer worden gekocht om hun eigenschappen ( het drijven ) "

 Jazeker. En zoals ik hierboven al heb vermeld. Vaak is de combinatie hond-eigenaar echt niet goed. Veel fokkers die hun honden zomaar meegeven... Mijn volgend nestje zal ook enkel zijn voor mensen met ervaring. het gaan enorm werklustige hondjes worden waar absoluut iets mee gedaan moet worden. Met loze beloftes ben je dus niets.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

De friese stabij (iig in mijn omgeving) word steeds populairder. Waarbij we er eerst maar een hadden rondlopen, zie je ze nu steeds vaker. Natuurlijk lang nog niet zo populair als andere rassen, maar ik vind het juist erg leuk om meer friese stabij's te zien 

Natuurlijk heeft het een nare bijkomstigheid van broodfokkers die mee azen, maar tot nu toe (hier lokaal) zijn het allemaal (en het zijn er veel!) goed gefokte hondjes. Het helpt dan ook wel dat we een verantwoordelijke fokker in de buurt hebben denk ik die mensen de goede richting opstuurt. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hypes hebben ook al veel schade aangericht aan mijn ras de Tibetaanse Mastiff :-( Al die verhalen van Big Splash de duurste hond. Slechte Chinese commerciële fokkers hebben van alles er door gefokt en grote harige Chow Chow achtige gecreëerd. Ook nog veel photoshop en wilde filmpjes. De rijke Chinesen telden er grif geld voor neer. Toen wilden sommigen in Europe en Rusland het ook en zou het in een keer de echte Tibetaan zijn ;-) Het is al vermengd met de oude Europese lijnen :'( Karakter en oogziektes moet op gelet worden bij ze. Heel jammer. Nu is de hype over in China en gaan ze naar de vleesindustrie (vaak juist de wat meer eigenlijke gelijke honden) of ze worden achtergelaten. Troepen achtergelaten honden schijnen zelfs een bedreiging voor de sneeuwluipaard te vormen omdat ze die verjagen voor de prooi die die gevangen heeft en de wilde dieren. Ook grote aantallen op verlaten terrein overgelaten aan hun lot. Het is verschrikkelijk. Voor geld geld.
Dit geld niet voor alle Chinesen trouwens hoor. Er zijn ook goede fokkers daar die proberen te behouden en nog wel wat basis gezondheidstesten doen.
Gelukkig is de invloed op de honden in Nederland er niet echt geweest en is de deur een beetje gesloten gebleven voor de over de top honden. Scheelt dat Nederland klein is dus al gauw kom je in contact en klein wereldje dat helpt het een beetje te kunnen voorkomen maar er hoeft er maar 1 te zijn dan is het moeilijk te stoppen :'(

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje 3 doggies

honden foto van Zilver_Papiertje

Voor we Pyxis hadden, had ik ooit 1 Ridgeback gezien. Nu zie je ze inderdaad meer en meer en hoor je ook familie zeggen van "ik zag er onlangs ene". Maar de vraag is: Zie je ze meer omdat je erop let....of zijn het er echt gewoon meer? Ik denk dat het beide wat is.

 

Voor mij geen probleem dat ze populair worden....maar zoals je zegt, popi is meer geld...is meer slechte fokkers en je prachtige ras is naar de zak.

 

Een RR is zo'n sterke hond...ik vrees voor zij die deze kopen van een slechte lijn. Onze Pyxis is zo'n zachtaardige hond, mede door haar moeder, grootmoeder...We hebben echt gelet op de stamboom toen we haar kochten en hoe de moeder was. Ik kan me niet voorstellen dat je een RR hebt zonder die lieve background. 

 

En dan worden ze gekend als vreselijke killers en heeft iedereen bang van mijn hond terwijl ze zelfs liever het keukenafval dan de kippen gaat opsnoepen als ze over de omheining geraakt 

Anoniem (Gast)

Aussies worden steeds populairder. Steeds meer fokkers proberen er een gezellige gezinshond van te maken. Gevolg steeds meer nerveuze stuiterballen zonder werkdrift of uitknop. Ook broodfokkers hebben ze gevonden. Ik lees hier trouwens dat mensen een border een relatief gezond ras vinden, dat vind ik dus helemaal niet. Reden voor mij om destijds over te stappen naar een ander ras. Ik kon bijna geen lijnen meer vinden waar ik achter kon staan en ken zoveel borders met gezondheidsklachten. Helaas gaat dit nu ook met de Aussie gebeuren vrees ik. Maar het ergste vind ik dus dat fokkers de werkdrift en alles wat ze leuk maakt er uit proberen te fokken om er een eenheidsworst van te maken. Borders en Aussies zijn juist zo gaaf door hun werklust en drive anders had ik wel voor een ander ras gekozen. 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Vele rassen worden impulsief aangeschaft . Want ze zijn in de mode , mensen kijken in vele gevallen naar het uiterlijk . En verdiepen zich totaal niet in karakter en /of behoeften van een ras . En juist dat vind ik vreselijk . Schaf maar aan , het is drie maanden leuk en daarna ligt Fikky weg te kwijnen . Of wordt naar het asiel gebracht . Dus ja , mijn hart huilt al jaren :'( Gelukkig zijn er nog goede fokkers die echt niet zomaar een hond verkopen , of tegen een geinteresseerde zeggen aan u verkoop ik geen hond . Maar het is en blijft een moeilijke materie , want dan kopen we toch een hond op MP , of erger bij een broodfokker

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Borders zijn ook heel populair. Ik haar eerder het feit dat ze vaak bij de verkeerde baasjes terecht komen.  "

 Helemaal mee eens.

 

Maar ook dat die showlijn steeds bepalender wordt en niet wordt gesplitst van de werklijn.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

"  Helemaal mee eens.
 
Maar ook dat die showlijn steeds bepalender wordt en niet wordt gesplitst van de werklijn. "

 Show en werklijnen verschillen enorm van elkaar. In de showlijnen kom je minder werkdrift tegen dan de echte werkers. Ik mag echt super blij zijn dat Sky (met haar volle showlijn) echt ene actieve werker is. En dat wil ik ook wel zo houden bij de nakomelingen. Border zijn werkers, en dat moet zo blijven!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Vele rassen worden impulsief aangeschaft . Want ze zijn in de mode , mensen kijken in vele gevallen naar het uiterlijk . En verdiepen zich totaal niet in karakter en /of behoeften van een ras . En juist dat vind ik vreselijk . Schaf maar aan , het is drie maanden leuk en daarna ligt Fikky weg te kwijnen . Of wordt naar het asiel gebracht . Dus ja , mijn hart huilt al jaren :'( Gelukkig zijn er nog goede fokkers die echt niet zomaar een hond verkopen , of tegen een geinteresseerde zeggen aan u verkoop ik geen hond . Maar het is en blijft een moeilijke materie , want dan kopen we toch een hond op MP , of erger bij een broodfokker "

 Klopt als een bus. Te gemakkelijk meegeven. Of juist eisen stellen die er eigenlijk niet toe doen (huis met tuin bv) terwijl de eisen die er wel toe doen (sport, consequent zijn, gezinssituatie) niet gesteld worden.

 

En dan krijg je dus uit huisplaatsingen zoals we hier helaas ook hebben gezien.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

"  Show en werklijnen verschillen enorm van elkaar. In de showlijnen kom je minder werkdrift tegen dan de echte werkers. Ik mag echt super blij zijn dat Sky (met haar volle showlijn) echt ene actieve werker is. En dat wil ik ook wel zo houden bij de nakomelingen. Border zijn werkers, en dat moet zo blijven! "

 De Border Collie is 'hot' op het moment. Helaas.

 

De werklijn en de showlijn moeten aan dezelfde ras en fokeisen voldoen. De showlijn moet een aanlegtest doen en de werklijn moet een voldoende halen op een show.

 

Persoonlijk zie ik echter (sorry voor de liefhebbers) de shows als het ultieme kwaad voor een ras. Het zijn de shows die verantwoordelijk zijn (geweest) voor ras-veranderingen die ten nadele zijn geweest voor het ras en de gezondheid. De steeds plattere snuiten, de langere ruggetjes, de kleinere schedeltjes, de veranderde vachten, de lage achterhanden.. Hoe extremer de ras-standaarden (bráák) hoe hoger de hond eindigt in een show en hoe meer nakomelingen er komen.

 

Bij de Border Collie was er nauwelijks sprake van een 'ras-standaard'. Het beestje moest goed kunnen werken en dat was het dan. Nu lees ik overal uiterlijke kenmerken waaraan de BC "moet" voldoen. Ik word er gewoon misselijk van als ik dat lees; het begin van het einde van een prachtig ras.

 

Ik zou echt heel erg blij zijn als de showlijn officieel gesplitst wordt van de werklijn en de werklijn nooit meer aan die achterlijke ras-standaarden hoeft te voldoen en nooit meer één edel werkpootje meer op een show hoeft te zetten.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

"  De Border Collie is 'hot' op het moment. Helaas.
 
De werklijn en de showlijn moeten aan dezelfde ras en fokeisen voldoen. De showlijn moet een aanlegtest doen en de werklijn moet een voldoende halen op een show.
 
Persoonlijk zie ik echter (sorry voor de liefhebbers) de shows als het ultieme kwaad voor een ras. Het zijn de shows die verantwoordelijk zijn (geweest) voor ras-veranderingen die ten nadele zijn geweest voor het ras en de gezondheid. De steeds plattere snuiten, de langere ruggetjes, de kleinere schedeltjes, de veranderde vachten, de lage achterhanden.. Hoe extremer de ras-standaarden (bráák) hoe hoger de hond eindigt in een show en hoe meer nakomelingen er komen.
 
Bij de Border Collie was er nauwelijks sprake van een 'ras-standaard'. Het beestje moest goed kunnen werken en dat was het dan. Nu lees ik overal uiterlijke kenmerken waaraan de BC "moet" voldoen. Ik word er gewoon misselijk van als ik dat lees; het begin van het einde van een prachtig ras.
 
Ik zou echt heel erg blij zijn als de showlijn officieel gesplitst wordt van de werklijn en de werklijn nooit meer aan die achterlijke ras-standaarden hoeft te voldoen en nooit meer één edel werkpootje meer op een show hoeft te zetten. "

 Ik ben ook geen show voorstander. Heb enkele shows met Sky gedaan en omdat ze met haar staart in de lucht liep werd ze dan eigenlijk 'bestraft'. Ze vond er dus ook niets aan. Met de jongste moet ik binnenkort het fokcertificaat halen. Zal op een gewone attesten dag worden, geen shows meer voor mij.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

"  De Border Collie is 'hot' op het moment. Helaas.
 
De werklijn en de showlijn moeten aan dezelfde ras en fokeisen voldoen. De showlijn moet een aanlegtest doen en de werklijn moet een voldoende halen op een show.
 
Persoonlijk zie ik echter (sorry voor de liefhebbers) de shows als het ultieme kwaad voor een ras. Het zijn de shows die verantwoordelijk zijn (geweest) voor ras-veranderingen die ten nadele zijn geweest voor het ras en de gezondheid. De steeds plattere snuiten, de langere ruggetjes, de kleinere schedeltjes, de veranderde vachten, de lage achterhanden.. Hoe extremer de ras-standaarden (bráák) hoe hoger de hond eindigt in een show en hoe meer nakomelingen er komen.
 
Bij de Border Collie was er nauwelijks sprake van een 'ras-standaard'. Het beestje moest goed kunnen werken en dat was het dan. Nu lees ik overal uiterlijke kenmerken waaraan de BC "moet" voldoen. Ik word er gewoon misselijk van als ik dat lees; het begin van het einde van een prachtig ras.
 
Ik zou echt heel erg blij zijn als de showlijn officieel gesplitst wordt van de werklijn en de werklijn nooit meer aan die achterlijke ras-standaarden hoeft te voldoen en nooit meer één edel werkpootje meer op een show hoeft te zetten. "

 hier ben ik het zooooo mee eens!

ik gruwel van de shows tegenwoordig , voorbeeldje dus die arme herders.

 

honden page profiel bentebente

Och vredelijk die "showstandaard". Laatst dook er hier ook al een filmpje op van een herderteef die niet eens meer kon lopen.. maar wel gewonnen had.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Liz, ik ben er met je eens dat shows bij Borders hele andere types opleveren die in mijn ogen niet meer op de ranke, sportieve Border lijken. Maar Borders hoeven in NL in principe geen 'echte' show te lopen: zij kunnen via de rasvereniging de functioneel exterieurkeuring doen, waarbij officieel wordt gekeken hoe de hond functioneel in elkaar zit: heeft hij een goed lichaam om mee te werken? Er wordt daarbij niet gekeken naar welke hond het mooiste is, maar puur op functie.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Er zijn nog veel meer rassen, die naar de filistijnen zijn geholpen; o.a. de Cavalier King Charles Spaniel; nr. 1 van de rassen, die kapot gefokt zijn.

 

Het gevolg van populariteit van dit ras en het in de wind slaan door fokkers van waarschuwingen door o.a. genetici heeft geleid tot schrikbarend hoge percentages aan erfelijke aandoeningen bij de Cavalier King Charles Spaniel

 

Hieronder de tot nu toe bekende percentages van de erfelijke aandoeningen bij de Cavalier:



97% Chiari-achtige Malformatie
62,4% Syringomyelie tengevolge van CM, boven 6 jaar 70%
50% PSOM (glue ear - soort chronische middenoorontsteking)
50% MVD (lekkende hartkleppen) oplopend tot ca. 100% op 10-jarige leeftijd
30% oogaandoeningen
20-30% PL (Patella (knie) Luxatie)
19,1% EFS - Episodic Falling Syndroom
10% HD (Heupdisplasie)
10,8% Curly Coat Syndrome (incl. dry eye)



n.b. met name Syringomyelie zal per generatie toenemen!

 

Hier bovenop is het risico van een chronische nieraandoening verhoogd met een progressief verlies van de nierfunctie.

http://cavalierhealth.org/kidney_diseases.htm



Wetenschappelijk onderzoek betreffende de Cavalier door een fokkerij specialist en geneticus, die de kachel aanmaakt met de sprookjes van de Cavalier fokkers:
http://www.gencouns.nl/artikelen/2012-12-29_leuvens_cavalierproject.pdf

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ik vind haten een groot woord.
maar ik vrees toch voor de border collie die je nu overal ziet.
zowel de border eigenaren als de fokkers schieten als paddestoelen uit grond.
 
als dat zo doorgaat ben ik bang dat ook de border ( relatief gezond ras ) straks allemaal afwijkingen heeft. "

Ik heb juist besloten om te gaan fokken omdat er inmiddels een flink aantal fokkers zijn die in mijn ogen het ras alleen maar schaden. Enorm hoge COI, met opzet fokken met honden die epilepsie hebben vererft... Ik kan mij daar zo boos over maken! En daarom heb ik besloten om te gaan fokken, om wél bewust te richten op de gezondheid en het ras op een verantwoorde manier in stand te houden. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

" Ik heb juist besloten om te gaan fokken omdat er inmiddels een flink aantal fokkers zijn die in mijn ogen het ras alleen maar schaden. Enorm hoge COI, met opzet fokken met honden die epilepsie hebben vererft... Ik kan mij daar zo boos over maken! En daarom heb ik besloten om te gaan fokken, om wél bewust te richten op de gezondheid en het ras op een verantwoorde manier in stand te houden.  "

 ho lieverd maar jij bent een verantwoord fokker , ik heb dus ook echt niets tegen jou.

Ik bedoel meer dat hoe populairder een ras word hoe meer niet verantwoorde fokkers om de hoek komen kijken.

 

En het zou vreemd zijn als jij bijvoorbeeld boxers zou gaan fokker terwijl de bc echt jou ras is.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Raar gedrag na de operatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^