Darf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Oke, ik heb een verkooppunt met darf kvv gevonden. Is dit geschikt voor pups? Want dan ga ik morgen een paar pakjes halen. Wil dan 200 darf, 100 rodi, 200 darf gaan geven. Darf is verpakt per 400 gram, dus voor de makkelijkheid rodi burgerschijven van 100 gram tussendoor. Darf is met echt bot in plaats van nepcalcium zegmaar. 

Er staat namelijk dit bij:

Darf is geschikt voor pups, alleen voor pups van grote rassen bevatten de mixen volgens de Fediaf-richtlijnen teveel calcium en te weinig fosfor (in relatie met calcium), dit geldt ook voor de puppymix. Dit vergroot het risico op groeipijn.

Calcium zit overal rond de 0.80/0.90 en fosfor rond de 0.40/0.50. 

 

Ook wil ik dus darf brokken erbij gaan geven, als ik kan uitvogelen of hun dat kunnen bestellen. Anders moet ik kijken waar ik het kan bestellen. Nu weet ik dat ie dus puppy brokken moet hebben. Maar ik lees overal dat je niet te groot moet inkopen, omdat het dus echt vlees gedroogd is gaat het sneller schimmelen, ook in een afgesloten bak. Klopt dit? Want dan moet ik gewoon een klein zakje halen of wachten tot ie een jaar is en dan nu alvast joy erop zetten. Want neem aan dat deze brokken bij elk ras/gewicht kan? Ze hebben geen mini, large etc. Van darf pupy brokken is dit de samenstelling. 

Calcium 1.02%, Fosfor 0.62% 

Anoniem (Gast)

Ik zou gelijk een fatsoenlijk merk kvv gaan voeren en nooit geen brokken meer.Waarom is dat geen optie als ik vragen mag?Want eerst gezonde verse voeding en daarna drooggekookte meuk vol met geur-kleur en houdbaarheidsmiddelen,dat moet je toch niet willen?Ik ben er van overtuigd dat het voor zowel mens als dier beter is om onbewerkte verse voeding te eten dan instant spul.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb zelf een klein ras dus heb minder op hoeven letten aangezien hij weinig meer groeide. Hij stond direct op vers. Maar wat ik begrepen heb is dat vers of brokken niet direct het verschil maakt. Belangrijker is dacht ik de hoeveelheid Calcium (Ca) en fosfor (P) in het voer. Voor de pup mag dit niet te hoog liggen want dan kunnen ze inderdaad last krijgen met te snel groeien etc. 

De precieze verhoudingen weet ik niet, maar ik dacht wel dat het bij veel goede brokken (Acana Orijen etc) in ieder geval te hoog zit voor een pup. Tenzij je de puppy variant pakt mss maar die hebben ze niet altijd.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik heb zelf een klein ras dus heb minder op hoeven letten aangezien hij weinig meer groeide. Hij stond direct op vers. Maar wat ik begrepen heb is dat vers of brokken niet direct het verschil maakt. Belangrijker is dacht ik de hoeveelheid Calcium (Ca) en fosfor (P) in het voer. Voor de pup mag dit niet te hoog liggen want dan kunnen ze inderdaad last krijgen. 
De precieze verhoudingen weet ik niet, maar ik dacht wek dat het bij veel goede brokken (Acana Orijen etc) in ieder geval te hoog zit voor een pup.  "

 Nja, ik zag met joy echt kont hoger dan schouder, dan weer schouder hoger dan kont. En vanaf vers vlees zag ik niet dat ze groeide, maar was ze plots 10 centimeter hoger. Vandaar dat ik dacht dat het misschien ook een goede voor wolf was. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Vers kan natuurlijk prima, alleen moet je je dan even verdiepen in wat de verhoudingen zijn in het voer. Dus niet teveel Calcium (Ca) en fosfor (P). Gelijkmatig groeien is natuurlijk goed, maar gelijkmatig te hard groeien is net zo slecht 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Vers kan natuurlijk prima, alleen moet je je dan even verdiepen in wat de verhoudingen zijn in het voer. Dus niet teveel Calcium (Ca) en fosfor (P). Gelijkmatig groeien is natuurlijk goed, maar gelijkmatig te hard groeien is net zo slecht  "

 Nee precies. Ik weet dat bijvoorbeeld rodi daarin geschikt was voor joy. Zal misschien niet he beste kvv zijn, maar voor mij het snelst om te krijgen aangezien ik geen hele voorraden in kan slaan. En heb er natuurlijk al 2 honden mee op zien groeien.

 

Eerst beginnen met renske gestoomd of gewoon gelijk overstappen?

 

En wel gewoon deze brok houden? Ik dacht dat prins altijd een royal canine vergelijking was?

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik vind Prins beter dan Royal Canin. Gewoon een prima middenmoot brok. Je kan Rodi ook kort verhitten aangezien het geen bot bevat, dan heb je hetzelfde soort idee als Renske. Zelf zou ik meteen overstappen en kijken hoe dit gaat (als je pup gewend is). Verhitten kan altijd daarna nog als ze heftig reageren, maar is een keuze :)

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Even de samenstelling van Rodi opgezocht en volgens mij kan dat prima. Ik zou in 1x overstappen. Hier heb ik daar nooit problemen mee gehad. Mocht je merken dat het problemen geeft kun je altijd nog Renske kopen.

 

Ik zou wel voor een andere brok gaan kijken. Kijk eens op https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken 

Merken als Carnilove zijn in veel dierenwinkels wel te vinden. En anders is online ook van alles te bestellen.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Even de samenstelling van Rodi opgezocht en volgens mij kan dat prima. Ik zou in 1x overstappen. Hier heb ik daar nooit problemen mee gehad. Mocht je merken dat het problemen geeft kun je altijd nog Renske kopen.
 
Ik zou wel voor een andere brok gaan kijken. Kijk eens op https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken 
Merken als Carnilove zijn in veel dierenwinkels wel te vinden. En anders is online ook van alles te bestellen. "

 Brokken is geen probleem. Ik ga eerst kijken of ie het goed doet op het merk van joy, zo niet gaan we op zoek tocht.

Eerst vanavond/morgen rodi halen. Ga idd gelijk overzetten. 

Volgens de groeicurve zou die 7-8 kilo moeten zijn, wat ik ook zeker wel geloof. Ik heb geen zin om hem naar de da te slepen (kwartier rijden) en verder geen mogelijkheid om te wegen. Denk je dat 1,5 schijf rodi per dag prima is voor nu? (3 x per dag halve schijf) Volgende week word ie gewogen en dan kan ik beter schatten op de procenten.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Misschien zou je naar Carnilove kunnen kijken kwa brokken als kvv lastig is voor je 

Carnilove is een vrij zuivere brok zonder aardappel en graan en ze hebben ook een puppy fariant.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Misschien zou je naar Carnilove kunnen kijken kwa brokken als kvv lastig is voor je 
Carnilove is een vrij zuivere brok zonder aardappel en graan en ze hebben ook een puppy fariant. "

 Kvv is niet lastig hoor, alleen andere merken, bijvoorbeeld duck, zijn hier in de buurt niet te koop. Dus dan zou ik een voorraadje moeten kopen, die ik dus niet kwijt kan in de vriezer. Rodi is hier in de supermarkt te koop dus kan ik af en toe wat halen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

"  Kvv is niet lastig hoor, alleen andere merken, bijvoorbeeld duck, zijn hier in de buurt niet te koop. Dus dan zou ik een voorraadje moeten kopen, die ik dus niet kwijt kan in de vriezer. Rodi is hier in de supermarkt te koop dus kan ik af en toe wat halen. "

En als je hier op deze site kijkt? 

 

https://www.stolkpetfood.nl/

 

Is vrijdags bestellen en de week erop wordt geleverd.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" En als je hier op deze site kijkt? 
 
https://www.stolkpetfood.nl/
 
Is vrijdags bestellen en de week erop wordt geleverd. "

 Onder de 75 euro heb je verzendkosten. En ze leveren maar 1 dag in de week. Ik kan geen week eten kwijt in de vriezer. Ik kan echt 2 a 3 dagen kwijt (waarvan er dan al wat ontdooit in de koelkast staat zegmaar) dus ik moet wel naar smuldier/rodi kijken, waarvan rodi mij meer bevalt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je toch niet van plan bent om de hond op vers te laten dan zou ik voor een goede brok kijken.

 

Je zou voorbeeld wel 1 brokkenmaaltijd en 1 vleesmaaltijd kunnen geven.

Het is waar je voorkeur naar toe uitgaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zou gelijk een fatsoenlijk merk kvv gaan voeren en nooit geen brokken meer.Waarom is dat geen optie als ik vragen mag?Want eerst gezonde verse voeding en daarna drooggekookte meuk vol met geur-kleur en houdbaarheidsmiddelen,dat moet je toch niet willen?Ik ben er van overtuigd dat het voor zowel mens als dier beter is om onbewerkte verse voeding te eten dan instant spul. "

 Rosanja, je antwoord hier niet op...anoniem heeft hier een goed punt.....smuldier is niet geschikt voor jonge honden pups, er zit een calciumsupplement in , geen natuurlijk bot, pups hebben natuurlijk calcium nodig...geef een pup calcium van natuurlijk bot, kijk eens naar carnibest, of specimal, of tammenga, tamro...

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  Rosanja, je antwoord hier niet op...anoniem heeft hier een goed punt.....smuldier is niet geschikt voor jonge honden pups, er zit een calciumsupplement in , geen natuurlijk bot, pups hebben natuurlijk calcium nodig...geef een pup calcium van natuurlijk bot, kijk eens naar carnibest, of specimal, of tammenga, tamro... "

 

Hoewel ik zelf ook een KVV geef zonder premix moet ik wel benoemen dat pups prima kunnen opgroeien op een KVV met calciumsupplement erin en is dus gewoon geschikt. Dit zit immers ook gewoon in de brokken gestopt en daar gaat het ook goed op, KVV zelfde verhaal dus, maar dan door vlees gemengd i.p.v. in een brok verwerkt. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Rosanja, je antwoord hier niet op...anoniem heeft hier een goed punt.....smuldier is niet geschikt voor jonge honden pups, er zit een calciumsupplement in , geen natuurlijk bot, pups hebben natuurlijk calcium nodig...geef een pup calcium van natuurlijk bot, kijk eens naar carnibest, of specimal, of tammenga, tamro... "

 Omdat ik het er niet mee eens ben dat brokken 'meuk' is en ik op vers moet blijven. Daarnaast heb ik nu genoeg uitgelegd dat de betere kvv hier niet te verkrijgen is in de buurt en als ik wil bestellen moet ik gelijk een hoop bestellen, wat ik niet kwijt kan in mijn vriezer. Daarnaast zitten er in brokken ook geen echte bot + joy en de hond van mn ouders zijn ook goed en gezond opgegroeid op rodi/smuldier. Nu vind ik zelf smuldier minder dan rodi, gewoon omdat ik die bakken zo onhandig vind en veel meer vind stinken dan rodi en rodi zijn hamburgers. Mocht ie nou toch op vers blijven, ga ik wel verder kijken en dan een vriezer aanschaffen. Maar het punt is dat als hij straks gaat werken hij ook buiten de deur eten krijgt en vers vlees is niet handig in een auto. Dan moet er dus weer een koelbox voor in de auto komen. Vandaar mn eerste keuze; weer op brokken zetten zodra de 'groeispurt' voorbij is. Hij heeft gister en vanochtend ontbeten met worst van prins. Die kregen we erbij, en vanmiddag krijgt ie rodi.

 

Zit er wel aan te denken om 3 keer per dag de compleet versie te geven en soms 1 keer per dag een ander smaakje. Zou dat gewoon kunnen of moet ik echt altijd compleet geven?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

https://www.voerwijzer.com/nieuws/nieuwe-biologische-brokken-voor-hond-en-kat-vol-van-darf/

 

misschien heb je wat aan deze brok? Geen idee of het gegeven kan worden aan een pup, even de verhoudingen checken dus.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" https://www.voerwijzer.com/nieuws/nieuwe-biologische-brokken-voor-hond-en-kat-vol-van-darf/
 
misschien heb je wat aan deze brok? Geen idee of het gegeven kan worden aan een pup, even de verhoudingen checken dus. "

 Klikt wel goed! Is ook voor pups idd. Alleen de eiwit is aan de hoge kant voor pups, dus zou moeten uitzoeken of dat kwaad kan. Is alleen wel een beetje aan de dure kant, maar ga hem zeker in mn achterhoofd houden!

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Voor mijn oudduitser had ik als pupbrok Applaws Puppy Large breed uitgezocht op basis van de verhoudingen etc. (Edit: wel even googlen voor de goedkoopste verkoper, de prijzen verschillen nogal per webshop)

Helaas deed hij het niet goed op brok, dus toen overgestapt op kvv, maar voor jou is het misschien wel een interessante keuze :) 

 

Wat betreft eerst vers dan brok of enkel brok. Het is net wat jij het prettigst en het handigst vindt. Je kunt enkel brok geven (maar dan dus een goede uitzoeken voor het ras, om kans op groeipijn te verkleinen). Dat lijkt me bijna het handigst als je niet veel diepvriesruimte hebt, omdat je toch al snel 2 pakjes rodi per dag nodig hebt. (Voor afwisseling zou je ook eens bij Welkoop/Boerenbond kunnen kijken, daar verkopen ze ook rollen e.d. van Barfmenu, Prins, Duck (maar duck was dacht ik minder geschikt voor pups van grotere rassen). 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Klikt wel goed! Is ook voor pups idd. Alleen de eiwit is aan de hoge kant voor pups, dus zou moeten uitzoeken of dat kwaad kan. Is alleen wel een beetje aan de dure kant, maar ga hem zeker in mn achterhoofd houden! "

 Puck krijgt deze op 't moment en die doet echt een moord voor die brokken (terwijl ze nooit naar brokken heeft omgekeken).

Straks als deze ton weer leeg is, ga ik weer over op kvv. Weet nu dat Puck het hier goed op doet (al poept ze nu wel 2 of 3 keer op een dag, maar wel mooie stevige drolletjes) en ze vind het lekker. Mocht er dan eens iets wezen waardoor ik geen vers kan voeren, haal ik dit.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou hem lekker de eerste tijd op smuldier/rodi zetten en vervolgens een goede brok uitzoeken voor hem (: Merk aan Maybe dat ze ook ontzettend mooi gelijkmatig groeit. Inplaats van kont hoger en dergelijke (:

 

Volg je gevoel zou k zeggen (:

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik zou hem lekker de eerste tijd op smuldier/rodi zetten en vervolgens een goede brok uitzoeken voor hem (: Merk aan Maybe dat ze ook ontzettend mooi gelijkmatig groeit. Inplaats van kont hoger en dergelijke (:
 
Volg je gevoel zou k zeggen (: "

 Jaa, hij zit nu op rodi. Tenminste, gisteravond en vanmorgen een rol worst. Vanmiddag rodi. Voorlopig blijft ie lekker hierop, en dan moeten we kijken. We zijn aan het overleggen, misschien dat we die brokken van barf gaan doen en dan beide erop. Joy kan niet tegen vers, maar hoop dat ze het goed doet op die brokken dan. Voor hem is het handig in de auto en als er vlees vergeten uit de vriezer te halen is.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  Jaa, hij zit nu op rodi. Tenminste, gisteravond en vanmorgen een rol worst. Vanmiddag rodi. Voorlopig blijft ie lekker hierop, en dan moeten we kijken. We zijn aan het overleggen, misschien dat we die brokken van barf gaan doen en dan beide erop. Joy kan niet tegen vers, maar hoop dat ze het goed doet op die brokken dan. Voor hem is het handig in de auto en als er vlees vergeten uit de vriezer te halen is. "

 Waarom niet straks beide op het merk van Joy neem aan dat ze het daar goed op doet (:

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Waarom niet straks beide op het merk van Joy neem aan dat ze het daar goed op doet (: "

 Jaa, moet even kijken. Want die kan je niet combineren met vers. En als hij het wel goed doet op vers, is het misschien handig om dan een brok erbij te doen, die je met vers kan combineren en waar ze het goed op doen. Ik vind 2 verschillende brokken voor 2 honden ook weer zoiets. Als ie niet op vers blijft gaan we idd joy dr brokken voeren en hopen dat dat goed gaat.

Sanne (Gast)

150 gram Rodi lijkt me erg weinig voor een pup van dat gewicht? Wanneer je pup 8 kg weegt mag hij zeker 8 x50gr  =400 gram per dag eten van kvv/Rodi :)

Of voer je er nog brok naast?

 

En idd in een brok zit ook calciumsupplement, dus dat een kvv met supplement slecht zou zijn voor pups is onzin.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Wolf is die super schattige Duitse herder pup toch? 

 

Mijn mening is dat honden van grote 'gevoelige' rassen waar bijvoorbeeld groeipijn maar ook HD/artrose op latere leeftijd regelmatig voor komt de eerste levensmaanden op goede brokken op te laten groeien zoals Acana, Orijen, etc. Door goede brokken te voeren weet je zeker dat je pup in de groei geen tekorten heeft om tot gezonde hond uit te kunnen groeien. Even afgezien van erfelijke afwijkingen en hoe jij omgaat met je jonge hond zoals beweging. 

 

Of als je dat liever hebt kan je in plaats van brokken een zeer goede kvv zoals haaksbarf, carnibest, etc voeren. Maar daarbij nog belangrijker verdiep je heeeeel goed in hoe je dit moet voeren om er zeker van te zijn dat de samenstelling door variatie goed is voor een opgroeiende pup van een groot ras. Bedenk ook dat goede kvv voor een groot ras duur is. 

 

Wat een goede brok of kvv is kan je trouwens checken op voerwijzer. Heb hier genoemd waar ik tevreden over ben maar er is natuurlijk nog veel meer.  

 

 

Anoniem (Gast)

Persoonlijk zou ik dan weer nooit  smuldier en Rodi geven aan een pup. Zeker niet aan een herder waarbij opgroeien inderdaad zo belangrijk is. Merken als Rodi en Smuldier liften mee op het succes van de betere kvv's. Maar voor de prijs die je ervoor betaalt kun je nooit kwalitief goed (en diervriendelijk mocht je dat belangrijk vinden) vlees kopen. Dan kan het wel vers zijn maar zit er waarschijnlijk meer troep in dan in de gemiddelde supermarktbrok. Als je zo kritisch bent op je brok zou ik ook me dezelfde kritische blik kijken naar kvv. Ook daar geldt goedkoop is kwalitaitef minder goed dan duur. En bij een opgroeiende hond zou ik geen risico nemen. Prins vind ik overigens geen slechte blok maar een goede middenmoter die vrij open is over wat er in zit. Ik ken heel wat honden die het er prima op doen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik wil hem ook best op goed kvv zetten. Hoewel met rodi vrij weinig mis is hoor. Zoals ik al zei, ik heb al 2 pups laten opgroeien met rodi en smuldier. Nu geef ik zelf alleen rodi aan wolf. Brokken kun je altijd bestellen, en is maar een zak die je in de hoek zet. Kvv moet in de vriezer en daar heb ik geen plaats voor een week voorraad. Ook niet dichtbij een verkooppunt dus ik kan ook niet af en toe paar bakjes halen. Dat is gewoon een heel groot nadeel!

 

Qua brokken ga ik die van barf geven. Niet nual, maar in de toekomst. Toch handig met buiten de deur voeren en het kan gecombineerd met kvv. Hopelijk doet joy het er ook goed op. 

 

Ik weet voorlopig voldoende. Bedankt iedereen!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Brokken gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^