'S nachts onrustig op vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Hallo!

Wij vertrekken over een paar dagen op vakantie naar de ardennen en natuurlijk mag onze labrador van bijna 2 jaar mee. Vorig jaar is ze ook mee geweest en we hebben net zoals toen een huis gehuurd.

Alles is vorig jaar perfect verlopen, enkel 's nachts vormde een probleem. Ze zat daar net zoals hier thuis in een aparte kamer in haar vertrouwde bench met vertrouwde deken, maar ze is toen bijna iedere nacht beginnen blaffen terwijl ze dit thuis nooit doet. Waarschijnlijk lag het aan de vreemde omgeving waardoor ze onrustig werd, maar ze ging wel gewoon rustig slapen en begon pas in het midden van de nacht te blaffen. Het kan dus ook niet dat ze iets gehoord had of dergelijke aangezien ze het bijna iedere nacht deed. 

Nu hoop ik dat jullie  tips kunnen geven uit ervaring of weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat ze zich snel op haar gemak voelt in de ruimte waar ze moet slapen. Heb ook al gelezen dat je de bench naast je moet zetten, maar dit is jammer genoeg geen optie aangezien ze in dit huis enkel in de voorziene 'kennel' mag slapen en dus niet op de slaapkamers. 

Alvast bedankt!

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kun je haar niet gewoon op een kleedje naast je bed laten liggen?

Waar mag ze dan wel komen in het huisje?

Dat je misschien zelf wat kan schuiven, dat je dichter bij haar bent.

 

En als dat niet kan, misschien gaat het nu beter nu ze wat ouder is.

Vorig jaar was ze nog geen 1 jaar, dus nog niet zo volwassen.

 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Het is een redelijk groot huis met 2 verdiepingen. Ze mag wel gewoon in het huis lopen overdag, maar er is een kamer voorzien waar ze kan slapen en ze mocht enkel mee op voorwaarde dat ze hier sliep. Waarschijnlijk om te voorkomen dat ze in de zetels/op bedden slaapt. 

En ja zoals je zegt kan het zijn dat het dit jaar al veel beter gaat, maar ik zou toch graag doen wat kan om haar snel te laten wennen aan de omgeving 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je zou kunnen overleggen met de eigenaar van het huisje of je de bench in de slaapkamer mag plaatsen. Dan voorkom je ook dat ze op het bed of banken gaat liggen, maar heeft de hond toch niet ineens de stress van het alleen zijn in een vreemde omgeving als hij wakker wordt midden in de nacht.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja de bench in de slaapkamer zou ik doen. Daar ging ik geen toestemming voor vragen.

 

De andere optie is jij op een matras bij je hond.

 

Het kan ook dat het dit jaar beter gaat omdat ze t nog kent.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

gewoon een kleedje naast je bed s nacht's, ze komen heus niet controleren, onze hond slaapt altijd naast ons ook in vakanties ook al mag het niet, er komt echt niet iemand s nachts controleren.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Gewoon de bench bij jullie in de slaapkamer zetten. 

Dat ze thuis in een aparte kamer is ze gewend, maar op vakantie is alles vreemd. Gewoon lekker op de kamer nemen, als ze in de bench slaapt is het toch prima.

En wat yooop zegt, niemand komt he controleren.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Haar gewoon lekker bij je op de slaapkamer doen. Niemand gaat midden in de nacht bij de controleren of je hond wel in zn bench slaapt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het is een redelijk groot huis met 2 verdiepingen. Ze mag wel gewoon in het huis lopen overdag, maar er is een kamer voorzien waar ze kan slapen en ze mocht enkel mee op voorwaarde dat ze hier sliep. Waarschijnlijk om te voorkomen dat ze in de zetels/op bedden slaapt. 
En ja zoals je zegt kan het zijn dat het dit jaar al veel beter gaat, maar ik zou toch graag doen wat kan om haar snel te laten wennen aan de omgeving  "

 Bench naast je bed zetten.....kan toch niet zo zijn dat de hond niet in je nabijheid mag zijn, tuurlijk niet op stoelen bed of bank maar toch wel in de bench naast je bed......het is ook voor je hond een vreemde omgeving dat huis....en je hond is twee jaar schrijf je, is een bench dan echt nodig ? 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Kan me inderdaad ook iets voorstellen bij het feit dat een hond niet in de slaapkamer mag in een vakantiewoning, maar als hij in een bench zit zal hij toch best in de slaapkamer mogen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ik snap het wel, dat er geen honden in de slaapkamer van zo'n vakantiehuisje mogen komen. ze verhuren dat, en niet iedereen zit te wachten op drie kilo haar in de slaapkamer. sommige mensen zijn allergisch etcetc

 

ik zou een stinkend T-shirt (even flink sporten ) van jezelf in de bench leggen. werkt meestal perfect.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zou zelf proberen de regels te respecteren en als je hond s nachts gaat piepen even naar de wc gaan of glas water gaan drinken. Even laten weten dat alles goed is en zou ook tegen je hond zeggen, alles goed ga maar lekker slapen. Niet uit de bench halen maar wel laten weten het is goed zo.

 

Hopelijk werkt dat en zo niet kan je altijd de hond nog op de slaapkamer doen. 

 

Wellicht is je hond nu weer wat ouder en rustiger geworden. En heeft die vertrouwen genoeg om lekker te slapen in een onbekende omgeving. Eerst maar even afwachten .

 

Veel plezier op vakantie. Geniet ervan!! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ik snap het wel, dat er geen honden in de slaapkamer van zo'n vakantiehuisje mogen komen. ze verhuren dat, en niet iedereen zit te wachten op drie kilo haar in de slaapkamer. sommige mensen zijn allergisch etcetc
 
ik zou een stinkend T-shirt (even flink sporten ) van jezelf in de bench leggen. werkt meestal perfect. "

 Allergische mensen kunnen nooit in een huisje waar honden hebben gelogeerd. Er blijven nog jaren allergenen achter.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Dankjulliewel voor de reacties! 

Hopelijk zal ze het zoals jullie zeggen mogelijk niet meer doen aangezien ze ouder is.

En als het echt niet anders kan en ze het blijft doen ondanks de andere gegeven tips (tshirt, je laten horen,...), zal ik toch overwegen om ze naast me te leggen als dit mogelijk is 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Luchtbed mee en er een paar nachten naast slapen en zo nodig de hele vakantie is ook nog een optie. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Luchtbed mee en er een paar nachten naast slapen en zo nodig de hele vakantie is ook nog een optie.  "

 Dan beter een matras van 1 van de bedden. Heb ik ook eens gedaan, slaapt prima en dan heb je toch nog een beetje vakantie.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Dan beter een matras van 1 van de bedden. Heb ik ook eens gedaan, slaapt prima en dan heb je toch nog een beetje vakantie. "

 

Heb jaren op wintersport op een luchtbed geslapen. Anders moest ik het bed met m'n vader delen en dat wilden we niet. Vond een luchtbed altijd heerlijk slapen hoor.

Afgelopen wintersport voor t eerst in een bed gelegen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Heb jaren op wintersport op een luchtbed geslapen. Anders moest ik het bed met m'n vader delen en dat wilden we niet. Vond een luchtbed altijd heerlijk slapen hoor.
Afgelopen wintersport voor t eerst in een bed gelegen. "

 Haha, ach ja kan ook prima, ik ben wat ouder dan jij, zou echt niet op een luchtbed kunnen liggen.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Even een update!

We zijn inmiddels al 5 dagen op vakantie en vertrekken over 2 dagen alweer naar huis. 

De eerste nacht was verschrikkelijk... ze was voor we vertrokken al zenuwachtig omdat ze voelde dat er iets gaande was en aangezien we pas tegen de avond arriveerden had ze niet meer echt de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Bij aankomst kregen we dan ook nog eens te horen dat de hond eigenlijk niet binnen mocht komen... enkel op het grote terras, in de tuin en in de speciaal aangelegde hondenrennen. We hebben ons hier natuurlijk niet aan gehouden aangezien dit ondoenbaar is en laten haar toch in de keuken/woonkamer. Maar haar naast ons bed leggen zou dus wel een stap te ver zijn... ze heeft dus die nacht redelijk veel geblaft, waardoor ik amper 4 uur heb kunnen slapen. 2de en 3de nacht ook nog, maar enkel als ze pas in de bench zat en na een dik uur was ze stil voor de rest van de nacht, terwijl ze de eerste nacht ook doorheen de nacht blafte. Inmiddels zijn we toegekomen aan de 5de nacht en gisteren heeft ze niet geblaft en tot nu toe vandaag ook niet   Ik weet dat vele van jullie gaan denken "wie laat er nu zijn hond zolang blaffen?", maar ik heb er bewust voor gekozen om haar niet uit te laten, aangezien ik anders nu nog met een blaffende hond zat... als ze eens weet dat ze door te blaffen uit haar bench komt, geeft ze niet meer op... ik heb natuurlijk de tips die jullie gegeven hebben ook geprobeerd! Ben naar onder geweest, heb me laten horen, zachtjes iets gezegd en haar gerustgesteld,... maaar allemaal zonder effect... 

Nogmaals bedankt voor de reacties!!

 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Ohja voor de rest heeft ze het hier super naar haar zin! 

Als labrador een eigen vijver om te zwemmen in de tuin hebben voor een weekje... beter kan het niet worden! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" gewoon een kleedje naast je bed s nacht's, ze komen heus niet controleren, onze hond slaapt altijd naast ons ook in vakanties ook al mag het niet, er komt echt niet iemand s nachts controleren. "

 Zou ik ook doen hoor....in zijn mand of bench naast je bed....en geen licht meer aansteken 

 smorgens rap lege bench in die andere ruimte zetten....

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

"  Zou ik ook doen hoor....in zijn mand of bench naast je bed....en geen licht meer aansteken 
 smorgens rap lege bench in die andere ruimte zetten.... "

 

Ik ook, zeker met Freggle, die slaapt al 16 jaar op bed.

Voor geen geld zou ik hem in een kennel doen.

En Black op de grond naast het bed op zijn deken.

 

Volgende forumvraag: Waarom doen mensen zo?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^