Bloed in ontlasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

hallo, 

sinds vorige week heeft vaös af en aan bloed in zijn ontlasting. Afgelopen 3 dagen ging t goed. Maar vandaag weer dus nu begin ik me toch wat zorgen te maken. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij niet tegen de premix kan in het voer. Heb namelijk andere rollen Kvv besteld als afwisseling. In de andere rollen zit geen premix. Zou het kunnen dat het hierdoor komt. Ik ga morgen contact opnemen met de dierenarts. 

 

Liefs van een bezorgd baasje en vaös die zorgeloos ligt te slapen. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Is zijn ontlasting te hard dat hij misschien zo hard moet drukken dat er een vaatje geknapt is? Ontlast hij makkelijk?

Onze Lady had dit wel eens en zij had echt veel te vaak te harde ontlasting...

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Is zijn ontlasting te hard dat hij misschien zo hard moet drukken dat er een vaatje geknapt is? Ontlast hij makkelijk?Onze Lady had dit wel eens en zij had echt veel te vaak te harde ontlasting... "

 Heeft hij heel af en toe last van. Maar de ontlasting met het bloed is zachter dan normaal.

 

Hij ontlast normaal gewoon makkelijk. En ook als er bloed bij zit geen problemen. 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

"  Heeft hij heel af en toe last van. Maar de ontlasting met het bloed is zachter dan normaal.
 
Hij ontlast normaal gezien gewoon makkelijk. "

 Ik zou toch even op giardia testen. Dat uit zich meestal in par dagen zacht, paar dagen normale ontlasting. Soms zit er bloed bij. Beter het zekere voor het onzekere. Bij giardia kan je er het beste optijd bij zijn.

Daven (Gast)


Zou kunnen staffords zijn honden met gevoelige darmen en hebben snel last van dikke darm ontsteking
Geen paniek ,geef hem wat protextin pro fibre en meestal komt het vanzelf weer goed meen dierapotheker is goedkoper dan medpets
Gaat het nog niet over weet ik nog wel middeltje om erbij te geven .

Verder niet te veel bewegen
,rust doet ook goed

Sterkte ermee

Mooie hond trouwens !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als het vaker voorkomt zou ik toch de dierenarts raadplegen, bloed bij de ontlasting als het een keer gebeurd ook niet goed maar je schrijft dat het meer voorkomt, ga naar de dierenarts en neem wat ontlasting mee......raden wat er aan de hand kan zijn is niet weggelegd voor ons.

Daven (Gast)



Ik raad niet ik spreek uit ervaring Willemijn

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Als het vaker voorkomt zou ik toch de dierenarts raadplegen, bloed bij de ontlasting als het een keer gebeurd ook niet goed maar je schrijft dat het meer voorkomt, ga naar de dierenarts en neem wat ontlasting mee......raden wat er aan de hand kan zijn is niet weggelegd voor ons. "

 Sinds vorige week heeft hij er last van. 'S ochtends is t meestal vrij normaal en 's avonds zit er regelmatig vers bloed op. 

Ik heb met de dierenarts gebeld. Ik moet hem vandaag en morgen gewoon zijn normale voer geven. Als het morgen avond weer is kan ik meteen terecht. Dit omdat het vanochtend weer netjes uit zag. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Sinds vorige week heeft hij er last van. 'S ochtends is t meestal vrij normaal en 's avonds zit er regelmatig vers bloed op. 
Ik heb met de dierenarts gebeld. Ik moet hem vandaag en morgen gewoon zijn normale voer geven. Als het morgen avond weer is kan ik meteen terecht. Dit omdat het vanochtend weer netjes uit zag.  "

 Verstandig hoor dat je even een belletje gedaan hebt...komt het weer dan ga je even het na laten kijken...komt zeker goed, je bent alert.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ik raad niet ik spreek uit ervaring Willemijn "

 Tuurlijk .....jouw ervaring, maar niet iedere hond is het zelfde.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Onze Lady had dat toen ook, soms ineens bloed erbij. En dan weer tijden niet... je kon er geen pijl op trekken. En de dierenarts zei dat je wel een beetje kon zien aan de kleur van het bloed (of het vers was of niet) waar het "probleem" ergens vandaan kwam. Als het bloed ouder is zit het dieper in de darmen zeg maar. Ze heeft toen met haar vingers inwendig onderzoek gedaan in het achterwerk. Bij Lady was het laatste gedeelte van de darmen ontstoken geraakt, net voor de anus. Zij kreeg toen een antibiotica kuur waarna het probleem weer verdween. Maar Lady had regelmatig last van veel te harde ontlasting (echt een chronisch probleem bij der) waardoor het wel eens terug kwam. Er is nooit iets geks gevonden, het was nou eenmaal zo jammer genoeg. 

 

Obi heeft ook pasgeleden zeker een week te harde ontlasting gehad door verandering van dieet ivm allergieën tot pijn aan toe maar geen druppel bloed...terwijl ik daar al bang voor was. Kan zijn dat er een vaatje daar zat bij jouw hond wat door het drukken geknapt is of dicht tegen de wand aan zit. Dus inderdaad goed dat je even navraag hebt gedaan.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

"  Verstandig hoor dat je even een belletje gedaan hebt...komt het weer dan ga je even het na laten kijken...komt zeker goed, je bent alert. "

 Ja het komt zeker goed ik houd hem heel goed in de gaten. En hij is nog steeds vrolijk en blij dus hij lijkt er geen last van te hebben. 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Onze Lady had dat toen ook, soms ineens bloed erbij. En dan weer tijden niet... je kon er geen pijl op trekken. En de dierenarts zei dat je wel een beetje kon zien aan de kleur van het bloed (of het vers was of niet) waar het "probleem" ergens vandaan kwam. Als het bloed ouder is zit het dieper in de darmen zeg maar. Ze heeft toen met haar vingers inwendig onderzoek gedaan in het achterwerk. Bij Lady was het laatste gedeelte van de darmen ontstoken geraakt, net voor de anus. Zij kreeg toen een antibiotica kuur waarna het probleem weer verdween. Maar Lady had regelmatig last van veel te harde ontlasting (echt een chronisch probleem bij der) waardoor het wel eens terug kwam. Er is nooit iets geks gevonden, het was nou eenmaal zo jammer genoeg. 
 
Obi heeft ook pasgeleden zeker een week te harde ontlasting gehad door verandering van dieet ivm allergieën tot pijn aan toe maar geen druppel bloed...terwijl ik daar al bang voor was. Kan zijn dat er een vaatje daar zat bij jouw hond wat door het drukken geknapt is of dicht tegen de wand aan zit. Dus inderdaad goed dat je even navraag hebt gedaan. "

 Ja zo'n telefoontje kan erg gerust stellend zijn

Anoniem (Gast)


Meesten da geven snel een ab kuur ,dit helpt over het algemeen prima . Maar van de 10 keer komt het 8 X weer terug en vaak nog erger en zijn de toch al zo gevoelige darmen nog meer van slag .
Ik zou liever eerst wat vezels en probiotica evt aangevuld met buscopan( destijds van da gekregen )geven dan een kuur
Mijn ervaringen zijn hier beter mee . Natuurlijk is dit ook geen levenslange garantie bij een hond met gevoelige darmen blijft de kans op herhaling altijd aanwezig !
Mits de hond geen gekke dingen heeft gegeven kun je er bijna donder opzeggen dat het een (dikke) darmontsteking is .
Maar goed dat je langs gaat dan weet je het zeker
Je kunt ook eens de symptomen googelen je hond zal vast nog wel meer symptomen hebben

Sterkte en ben benieuwd naar uitslag en behandeling

Daven (Gast)

Hierboven was ik

Volgende forumvraag: chip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^