flyball

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Binnenkort hebben Puck en ik een proefles flyball!

 

Afgelopen week tijdens een demonstratie hebben we het een paar minuten geprobeerd en ze deed het al best goed! Ik vind het heel leuk om iets met haar te blijven doen, dus gaan we het eens proberen. Ben heel benieuwd!

 

zijn er hier ook mensen die flyballen? Hadden ze het snel geleerd? Blijven ze ook enthousiast? Puck en ik deden ook combi sport, maar na een paar maanden verloor ze haar enthousiasme en was ze niet meer fanatiek, terwijl ze het eerst heel goed deed.

Nog een foto van m'n ballenmeisje

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat leuk! Wij doen (nog) geen sport maar ik volg wel even mee. Ben heel erg benieuwd hoe jullie het straks gaan vinden. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Leuk zeg!  Ik heb met Lynn nog nooit flyball gedaan, maar ik gok dat zij het fantastisch zou vinden. 

 

Heel veel plezier! Ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

O en ik weet dat Danielle met Kaylin actief was in de sport flyball, misschien kan zij je meer vertellen over haar ervaring? 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Leuk! Heb laats ook een proefles flyball gedaan en Maylp vond het helemaal geweldig. Als ze genoeg mensen krijgen ga ik flyball doen met hem.

 

Maylo genoot er van en had het zo door. Na 2x hoefde ik niet meer GO te zeggen en ging hij van zelf over de hindernissen de bal halen en terug.

 

Was super leuk om te doen :)

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb jaren flyball gelopen met mijn honden,enkele het nu nog steeds al lijkt mijn jongste het nog niet zo heel leuk te vinden ( ze is soms wel en soms niet zo enthousiast ), ze is ook erg snel afgeleid ( net 16 maanden ), was misschien nog wel iets te vroeg om het met haar te proberen.

 

Ik ben 13 jaar geleden met mijn flatcoated retriever begonnen met flyball,en heb met haar ook wedstrijden gelopen, merkte dat zij toen ze een jaar of 7 was kreupel ging lopen, en ben toen gestopt met haar, heb toen nog een aantal jaar wedstrijden gelopen met 2 border collies van iemand anders.

 

In 2011 kwam mijn eerste aussie bij mij wonen, toen zij 9 maanden was begon ik met haar ook met trainen, ze vond het helemaal geweldig, toen zij 19 maanden was liep zij haar eerste wedstrijd, en dit heeft zij tot half vorig jaar ook gedaan, helaas heb ik haar vorig jaar terug moeten trekken uit het wedstrijd team en heb ik de trainingen ook stop moeten zetten doordat zij epilepsie kreeg ( ze was toen ruim 5,5 jaar jong ), ze kon de drukte niet meer aan ( bijwerking van de medicatie ).

 

Vorig jaar is mijn tweede aussie gekomen in de hoop dat zij het spelletje ook leuk zou vinden en dat ik met haar ook wedstrijden zou kunnen lopen ( maar dat en ik maar even uit mijn hoofd gezet ), zoals het nu gaat op de trainingen.

 

September vorig jaar werden ik en een team genoot van het wedstrijd team bij een andere hondenschool gevraagd om flyball lessen te gaan geven, we hebben dit aangepakt en hebben dit jaar ons tweede seizoen les gegeven, we hebben erg leuke enthousiaste cursisten, welke volgend seizoen allemaal terug gaan komen, en ook staan er al nieuwe cursisten op de lijst.

 

We hebben ook de flyball instructeurs cursus op kosten van de honden vereniging mogen doen, eind vorig jaar was module 1 ( hier hebben we ons certificaat al van ), en in oktober is het laatste deel van module 2 aan de beurt ( moeten nog 1 keer stage lopen bij een andere vereniging, en 1 keer op een wedstrijd )

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik heb ook zo'n twee jaar flyball gedaan met Bo (van zijn eerste tot zijn derde) en ook wedstrijden gelopen. Voor een kleine hond was hij erg snel en hij vond het heel leuk.  hij heeft het best snel geleerd want als ze eenmaal snappen wat ze moeten doen bij de bak moeten ze alleen nog leren netjes in de baan te blijven. 

 

Het jammere vond ik dat toen Bo en ik terug kwamen na ons avontuur in Ierland we wel mee mochten doen in het wedstrijdteam (er was geen recreantem team bij ons) maar dan moesten we elke wedstrijd lopen. Daar had ik totaal geen behoefte aan dus toen zijn we gestopt. Er zit in Lelystad wel een kc die geen wedstrijden loopt maar dat vind ik vanuit Almere dan weer net te ver rijden elke week.. Sorry, mijn auto rijd niet op gebakken lucht ben ik bang 

 

Maar echt een super leuke sport! Misschien moet ik toch weer eens wat oppakken met Bo en/of Yunah 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zit op sport en spel. We doen ook flyball! Super leuk om te doen.

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Bedankt voor de leuke reacties! Ben echt benieuwd hoe ze het gaat doen maar ook naar de sfeer op die hondenschool. Dat is ook heel belangrijk vind ik. 

 

Mooie collie Suzanne! Vind ze zo zonder die plofvachten veel leuker! 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Even een upje, ik wil ook graag flyball doen met joy. Hebben jullie nog cursussen voor flyball gevolgt? Joy heeft wel puppycursus gehad, maar tijdens de cursus weinig geleerd vanwege geen aandacht hebben. Alles op eigen houtje aangeleerd en ze luisterd vrij goed. Nu ben ik een beetje bang dat op het veld weer bananen in dr oren gaan en het misschien beter is om eerst gehoorzaamheid a/g&g recreanten te gaan doen. Onzin of goed?

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Even een upje, ik wil ook graag flyball doen met joy. Hebben jullie nog cursussen voor flyball gevolgt? Joy heeft wel puppycursus gehad, maar tijdens de cursus weinig geleerd vanwege geen aandacht hebben. Alles op eigen houtje aangeleerd en ze luisterd vrij goed. Nu ben ik een beetje bang dat op het veld weer bananen in dr oren gaan en het misschien beter is om eerst gehoorzaamheid a/g&g recreanten te gaan doen. Onzin of goed? "

 

Bij ons is in ieder geval GH1 verplicht vanwege inderdaad onder appèl staan. Ze lopen tenslotte (uiteindelijk) los tijdens zo'n run. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  
Bij ons is in ieder geval GH1 verplicht vanwege inderdaad onder appèl staan. Ze lopen tenslotte (uiteindelijk) los tijdens zo'n run.  "

 Hier moet je een vergelijkbaar niveau hebben van gh2, maar je hoeft geen diploma te tonen. Opzich durf ik haal wel gelijk aan gh2 te noemen, maar hoe ze nu, 1,5 na mislukte puppycursus op een veld is... Geen idee! Buiten luisterd ze iig super.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij hebben de basis cursus, jonge honden klas, fijn zonder lijn en een half jaar (schat ik) combi sport gedaan. 

 

En volgende week de proefles flyball, maar dat is bij een andere hondenschool. Bij de eerste hondenschool weet ze inmiddels dat dat veld betekend dat ze moet opletten. Dus ben benieuwd hoe het op een ander veld gaat. 

 

Al verwacht ik dat dat wel goed gaat als ze het leuk vindt. Als ze er niks aan vindt gaat het niks worden want dan doet ze gewoon waar ze zelf zin in heeft.  

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wij gaan defintief nu beginnen met flyball naast de agility. We blijven allebei doen. De agility meer voor de gezelligheid. 

 

Wij doen het voor de fun dus we hoeven geen voor cursussen te doen. De eerste les is 25 augustus en we hebben er zin in. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Wij gaan defintief nu beginnen met flyball naast de agility. We blijven allebei doen. De agility meer voor de gezelligheid. 
 
Wij doen het voor de fun dus we hoeven geen voor cursussen te doen. De eerste les is 25 augustus en we hebben er zin in.  "

 Heb jij ook zo'n last van die zomerstop? Alle scholen hier hebben zomer stop... Ik wil graag ook flyball gaan doen met joy

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier in de regio, hebben de meeste hondenscholen ook zomerstop.

Waar ik flyball train met Djaira beginnen we eind augustus weer, en waar ik flyball les geef beginnen we pas weer in september.

 

Het enigste wat bij de hondenschool waar ik les geef wel doorgaat zijn de puppy cursussen en de hoopers training, verder ligt alles volgens mij stil.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hier in de regio, hebben de meeste hondenscholen ook zomerstop.
Waar ik flyball train met Djaira beginnen we eind augustus weer, en waar ik flyball les geef beginnen we pas weer in september.
 
Het enigste wat bij de hondenschool waar ik les geef wel doorgaat zijn de puppy cursussen en de hoopers training, verder ligt alles volgens mij stil. "

 9 van de 10 hebben hier ook zomerstop met puppycursus.. Heel vervelend omdat we merken dat ie het zeker al aankan nu. Daarnaast heb ik eindelijk iets gevonden voor joy en wil ik het liefst gister dan morgn beginnen haha

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wij hebben ook zomerstop maar ik doe met Maylo zelf 1 a 2x frisbeeen nu. Zodat hij toch zijn uitlaatklep heeft. Maar ook alleen als het niet te warm is. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Even een upje, ik wil ook graag flyball doen met joy. Hebben jullie nog cursussen voor flyball gevolgt? Joy heeft wel puppycursus gehad, maar tijdens de cursus weinig geleerd vanwege geen aandacht hebben. Alles op eigen houtje aangeleerd en ze luisterd vrij goed. Nu ben ik een beetje bang dat op het veld weer bananen in dr oren gaan en het misschien beter is om eerst gehoorzaamheid a/g&g recreanten te gaan doen. Onzin of goed? "

 Hangt van de eisen van je school af.

 

Wij hebben sport en spel. Flyball, treibbal, frisbee en Aguility. Elke week iets anders.

 

Het is voor de fun en het maakt niet uit, of je al een cursus hebt gevolgd.

Gewoon je hond aan de lijn begeleiden. Ze vinden het allemaal zo leuk, dat ze vanzelf aandacht hebben en gaan luisteren.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de leuke reacties! Ben echt benieuwd hoe ze het gaat doen maar ook naar de sfeer op die hondenschool. Dat is ook heel belangrijk vind ik. 
 
Mooie collie Suzanne! Vind ze zo zonder die plofvachten veel leuker!  "

 De sfeer vind ik ook heel belangrijk. Je moet je er prettig voelen en een klik hebben.

 

Dank je voor je compliment.

Ik vind ze ook leuker zo.  Zij is een originele Collie, uit de Amerikaanse lijn.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  De sfeer vind ik ook heel belangrijk. Je moet je er prettig voelen en een klik hebben.
 
Dank je voor je compliment.
Ik vind ze ook leuker zo.  Zij is een originele Collie, uit de Amerikaanse lijn. "

 Dat klopt. Wij doen het echt just for de fun zowel de agility als nu de flyball. We hebben een enorm gezellige groep bij agility en we zitten vaker te flauwekullen met elkaar. 

 

Zo hebben we de winnares van de onderlinge wedstrijd in een bootje gezet en de mannen hebben haar over het veld getrokken terwijl zij met haar trofee zwaaide. 

 

En een andere keer zat iemand verstopt in een ton en wilde iemand anders weer laten schrikken toen hij zonder hond het parcours ging verkennen. Helaas ging dat niet volgens plan en viel ze om met ton en al en zat ze vast XD. We zagen alleen die ton met twee benen eruit steken. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat klopt. Wij doen het echt just for de fun zowel de agility als nu de flyball. We hebben een enorm gezellige groep bij agility en we zitten vaker te flauwekullen met elkaar. 
 
Zo hebben we de winnares van de onderlinge wedstrijd in een bootje gezet en de mannen hebben haar over het veld getrokken terwijl zij met haar trofee zwaaide. 
 
En een andere keer zat iemand verstopt in een ton en wilde iemand anders weer laten schrikken toen hij zonder hond het parcours ging verkennen. Helaas ging dat niet volgens plan en viel ze om met ton en al en zat ze vast XD. We zagen alleen die ton met twee benen eruit steken. 
 
  "

 Ha ha, zie het al voor me met de ton.

 

Het klinkt super gezellig bij jullie.  Zo hoor ik het graag.

Het mooi daarvan is, dat de honden op die manier ook genieten.

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Afgelopen week hebben we onze eerste proefles gehad.

 

Toen we daar aankwamen stond er een vrij grote groep mensen met hun hond, dus we zijn daar maar bij gaan staan. We begonnen met een parcour met allerlei hindernisjes. Na een minuut of 20 ben ik na gaan vragen of ik wel goed zat, want ik kwam natuurlijk voor flyball. 

Maar verder op het veld gebeurde niks. 

 

Bleek ik inderdaad verkeerd te zitten en waren de mensen van de flyball maar gaan zitten, want er was niemand gekomen naar de proefles. Dus toen heb ik nog even in m'n eentje met Puck flyball les gekregen.

 

Helaas ging het niet echt goed. Bij de demonstratie een paar weken geleden stapte ze al op de plank en ving ze de bal, nu dus niet. 

Hun leerden het wel op een andere manier aan, dus dat maakt misschien verschil. 

Nu heb ik dus ''huiswerk'' gekregen om thuis met haar te oefenen om poot te geven op iets en dan de bal te gooien. Dat ging al heel snel goed trouwens. 

 

De hindernissen deed ze wel goed, en de bal vangen ook. Maar het apparaat helemaal niet, ze schrok er zelfs van. Terwijl ze dat een paar weken geleden niet deed. 

 

Maar ze had nu natuurlijk wel minimaal al 20 minuten iets anders gedaan en heel veel nieuwe indrukken opgedaan. 

Ben benieuwd hoe het de volgende keer gaat. Ze hebben nu een paar weken zomerstop. 

Volgende forumvraag: zwemmen met hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^