Baasje: Geschikt of ongeschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik vind dat hier vaak een ideaal beeld geschets wordt. Altijd lekkee thuis zijn voor de hond en het geld van een geldboom plukken achter uit je tuintje. 

 

Mensen werken en een hond kan prima mits hij tussendoor uit gelaten wordt en er neven activiteiten worden gedaan met de hond. Zoala ik hier lees wordt dat zeker gedaan. Zeg ik dag ik 5 dagen niet veel vind....ja maar hoe doen die andere miljoenen mensen die niet op HP zitten het gedraaid? 

 

Ik vind dat je er goed over nadenkt en als je ouders een vaste dag of dagen willen oppassen is dat eigenlijk nog beter. Ja ik vind dat je wel geschikt bent.

 

En kwa ras? Zijn veel rassen mogenlijk. Gewoon gaan rond snuffelen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk dat het aantal fulltime werkende alleenstaande mensen met een hond een beetje overschat wordt door sommigen hier. Ik ken er in mijn vrienden/familie/kennissenkring gelukkig niet 1. 

 

Ik zou er wel eens cijfers van willen zien.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik denk dat het aantal fulltime werkende alleenstaande mensen met een hond een beetje overschat wordt door sommigen hier. Ik ken er in mijn vrienden/familie/kennissenkring gelukkig niet 1. 
 
Ik zou er wel eens cijfers van willen zien.
  "

 En ik ken er aardig wat. Gaat daar nog goed ook.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik denk dat het aantal fulltime werkende alleenstaande mensen met een hond een beetje overschat wordt door sommigen hier. Ik ken er in mijn vrienden/familie/kennissenkring gelukkig niet 1. 
 
Ik zou er wel eens cijfers van willen zien.
  "

 Ik ook niet hoor. 

Sterker nog, ik ken veel mensen die graag een hond willen, maar het niet doen omdat ze teveel van huis zijn. 

 

En ookal zouden veel mensen het doen, maakt dat het nog niet goed. 

Een hond is een keuze, dus dat er veel gewerkt moet worden is prima, maar dan zou ik dus niet voor een hond kiezen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Als ik je berichten zo eens lees... Wat dacht je van een Border Collie?

 

Ze hebben een consequente, duidelijke baas nodig

Zijn doorgaans na een goede opvoeding de rust zelve in huis

Sporten heel erg graag en zijn actief buitenshuis

Kunnen goed loslopen en met een beetje inspanning kan je ze prima leren om naast je mee te rennen bij het hardlopen

Ze zijn niet te groot maar ook groot genoeg voor intensieve sport

 

Nadelen:

Zijn vaak afstandelijk naar vreemden

Kunnen behoorlijk slopen als ze alleen zijn. Als je geen sloopproof ruimte hebt is een ruime bench dus soms wel nodig al zijn er ook die helemaal niets slopen.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Qua type hond keus wellicht gezien de trappen een hond die te tillen is.

Er zijn de nodige rassen waarvoor trappen belastent zijn.

 

Meermalen per dag zoveel trappen is ook erg belastend. Plus als er nood is om wat voor reden ook en je woont op 4 hoog is t fijn als je je hond tenminste kan tillen.

 

Je lijkt je voldoende bewust van zaken. En als uitlaten tussendoor als je er niet bent ook goed geregeld is hoeft ook dat geen probleem te zijn.

 

Alleen zowel pup als herplaatser kost wel altijd even tijd om het alleen zijn langzaam aan te leren/op te bouwen. Dus wel belangrijk dat die tijd er is en er echt voor genomen kan worden.

 

Ook een hetplaatser die alleen kan zijn. Heeft in een nieuwe omgeving tijd en opbouw nodig om daar weer aan te wennen.

honden page profiel RenateRenate

Voor mijzelf zou ik het niet zien zitten om 4 hoog een hond te houden. Het gebeurt te dikwijls dat er ééntje 's nachts dringend buiten moet...als de hond dan moet wachten tot jij aangekleed bent om mee naar beneden te gaan...nee echt niet.
Mijn oudste hondje heeft 's nachts meer en meer moeite om een plasje op te houden, dat komt er ook nog eens bij als je voor een ouder hondje zou kiezen.
Ik zou wachten tot ik ergens beter kon gaan wonen.

Anoniem (Gast)

Niets ideaalbeeld hoor gewoon gezond realistisch en bereid om in te leveren voor mijn hond. Ik werk ook gewoon 32 uur. Maar kan wel een dagje thuiswerken. En mijn vriend werkt ook 32 uur. Ik vond het zelfs nog knap lastig om voor 2 dagen een goede uitlaatservice te vinden. De meesten lopen hier met 15 tot honden en daar doe ik die van mij echt geen plezier mee. En ik vind het ook onverantwoord. Na lang zoeken een kleintje gevonden die nog twee dagen plek had. Helaas inmiddels gestopt maar gelukkig na een half jaar een nieuwe gevonden. Oppas heb ik ook. Een paar adresjes. Ik wil niemand verplichten want mijn hond is mijn verantwoordelijkheid niet van een ander. Mijn eerste hond was een herplaats border collie die op een flat woonde met een baasje die full time werkte. Zijn zooltjes waren kappot gekauwd hij was super neurotisch en angstig. Binnen een half jaar was het heerlijke huishond gewoon omdat wij meer tijd met hem doorbrachten. Ik geloof niet dat honden ervoor gemaakt zijn om uren alleen te zitten. In een roedel vind ik het al een ander verhaal want dan hebben ze elkaar. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Super dat je er zo bewust over aan het nadenken bent! Daar zouden veel mensen aan voorbeeld aan mogen nemen

 

Zo te horen heb je een druk schema waar je nu een plekje in vrij maakt voor een hond. Echter ga je hierbij er vanuit dat de hond alleen kan blijven, lekker mee rent aan de riem, sociaal genoeg is voor een uitlaatservice, etc etc. Een herplaatser moet ook opgevoed worden, en wat hij/zij bij de vorige baas kan is geen garantie dat 'ie dat bij jou ook kan. 

Heb je in je drukke schema tijd om zo'n hond een aantal weken te begeleiden? 

 

Ik ben zelf geen voorstander van fulltime werken in combinatie met een hond thuis. Mensen komen al snel met het excuus: 'tja er moet ook gewerkt worden'. Dat klopt, maar niemand dwingt je om een hond aan te schaffen. Daar kies je zelf voor. 

Een uitlaatservice is in mijn ogen een oplossing voor een dagje, maar vind het door o.a. het gebrek aan individuele aandacht en qualitytime geen oplossing voor 5 dagen per week.

 

Het zou geweldig zijn als je iets kunt regelen met je ouders. Dat die een aantal dagen kunnen oppassen.

Wat ook mogelijk is is om een oppas (gezin) te zoeken. Een vriendin van mij brengt bijv. elke ochtend haar hond naar een gezin uit de buurt, en haalt die na werk weer op. 

Ook oudere mensen vinden het soms gezellig om overdag voor een hond te zorgen. Misschien kun je eens rondvragen. 

honden page profiel Patricia Patricia

honden foto van Patricia

ik zou een wat kleinere hond nemen, is inderdaad beter op een appartementen, gemakkelijker met trappen e.d. Tevens neem je een kleinere hond eerder mee als je op pad gaat ( terrasje pakken etc.) 

Er zijn zat kleine rassen waar je wel aktief mee kunt doen, ik heb onze Westie veel aan de fiets gehad toen ze jong was, ook hardlopen ging ze mee, nu ze oud (12 jr) is kan dat helaas niet meer, maar een wandeling van 6 tot 7 km gaat nog goed. Shih Tzu's kunnen er ook wat van

honden page profiel toto

honden foto van to

Ongeschikt!!!

een herplaatser opvoeden is nogal eens een ding...

er loopt er hier in de wijk eentje daar hebben die mensen de handen aan vol. Die vrouw wilde na een weekje wennen weer gaan werken, nou de hele inboedel is gesloopt, en toen ging hij toch maar in de bench.

 

De uitlaat service brengt bij regenachtig weer echt geen schone en droge hond binnen.. denk je meubilair.

 

5 volle werkdagen vind ik te veel, dan nog 3x sporten, kan die herplaatser dat nog wel?

de boodschappen, niet iedereen vind een hond leuk als hij/zij op visite komt. Je moet je huishouden doen, daar hen ik nog nooit een hond mee zien helpen

nee ik zou het niet doen, en wachten totdat ik iets minder veel werk..

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

5 dagen uren alleen is geen leuk leven voor een hond,..
Dan zou ik juist een oudje uit het asiel nemen, die zijn blij met een wandeling, maar hoeven ook niet perse elke dag flink te lopen of mentaal moe gemaakt te worden.
Een leenhond is inderdaad ook een optie.

Wat wij hebben gedaan voordat wij een hond namen; was 3 maanden lang bij elk bezoekje van familie, vrienden, uitjes de vraag stellen;

Waar laten we de hond in dit geval?

Kan ze mee naar de visite?

En/of wie kunnen we anders bellen om haar uit te laten.

Zo konden wij een soort schema maken hoe vaak en hoelang de hond alleen is. Misschien is dit voor jou ook een optie?

Omdat niet iedereen er soms bij nadenkt dat de visite het misschien niet eens erg vindt (+ goed voor de sociale vaardigheden) als je je hond meeneemt.

 

Max (Gast)

Zo te horen zou je een goed baasje kunnen zijn ik vind 5 dagen in de week helemaal niet te veel en zeker niet met die uitlaat uren tussendoor. Er zijn zoveel mensen die 5 dagen in de week werken betekend het dan dat die ook geen hond kunnen hebben...?
Als iedereen met werk zit kan Niemand meer een hond hebben..... mijn mening
Ik zag trouwens op hp een hondje staan zn naam is Guus iemand had hier een filmpje opgezet echt n leuk hondje
Ik weet niet meer waar dat stond maar ik zou bij recente topics even kijken en wat naar onder gaan en daar zou ergens iets in de titel Guus moeten staan met een filmpje
Succes met zoeken! En onderzoeken !

Max (Gast)

Ik zie hum nu ergens boven aan staan

Max (Gast)

Ben ik nog een keer Hahah
Ik bedacht me net dat misschien een Australian shepherd erg sportief is maar denk ik te groot voor een appartement
Maar een mini Australian shepherd is dan weer net een formaatje kleiner (zelf hou ik ook niet van kleine hondjes )
Maar een mini aussie is nog wel erg leuk!
En ik weet niet of je op je werk veel sport en als het een lief hondje is die gewoon lekker rustig naast je komt liggen is het misschien een idee om hum 1x in de week mee te nemen naar je werk (ligt helemaal aan wat je precies doet bij defensie en of dat zou mogen en kunnen )

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik  vind het goed dat je er over nadenkt. Ik zal wel een zeur zijn maar  als je 5 dagen werkt vind ik niet dat je een hond moet nemen. Buiten de 5 dagen werken moeten er ook boodschappen gedaan worden en afspraken met vrienden. Ik vind dat de hond te lang alleen is. Kan  de toekomstige hond niet bij je ouders zijn als je werkt? "

 Neem toch aan dat de hond gewoon mee kan naar vrienden? Onze hond gaat mee naar al onze sociale contacten, en ook naar een groot deel van onze andere activiteiten (middagje winkelen, op bezoek bij familie, etc). Als je een goed opgevoede hond hebt, vindt bijna iedereen het leuk of gewoon wel best, ook winkels etc.

Los daarvan twijfel ik ook een beetje, want ik vind vijf volledige dagen zonder baasje ook wel veel. Het scheelt dat ze dan tussendoor uitgelaten kunnen worden door een service, maar een vaste oppas lijkt me inderdaad beter voor het welzijn van de hond. Honden zijn gewoon echt niet gemaakt op alleen zijn.

 

Dat gezegd hebbende is onze border collie nu 13 en ondertussen is ze op het punt dat ze echt heel veel slaapt (in verhouding met vier jaar geleden), waardoor 4 uur slapen - lange wandeling - 4 uur slapen voor haar denk ik een stuk beter te doen is. Dit zal voor meer oudere honden gelden. Het nadeel is dat oudere honden incontinent kunnen worden of verlatingsangst kunnen krijgen door kwaaltjes, en dan zit je alsnog met een probleem. Het is echt iets wat je per individuele hond moet bekijken, denk ik.

 

Verder zou ik op basis van mijn eigen ervaring dus echt geen jonge border collie (of andere baasgerichte werkhond) aanraden, want onze hond was echt gek geworden als ze zo lang alleen had moeten zijn, ook al kreeg ze genoeg beweging. Gewoon omdat haar leven echt draait om samen met de baas op pad zijn. Ik denk dat, wat dat betreft, een zelfstandiger ras toch een veiligere keus kan zijn. Al snap ik je voorkeur voor baasgericht, dat betekent wel dat de hond een extra reden heeft om alleen zijn vervelend te vinden...

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Oke is misschien wat lang als je 5 dagen per week werkt maar een buurman van me heeft het opgelost door zijn hond overdag naar zijn vader te brengen, ideale oplossing.

heb het zelf kunnen oplossen doordat ik in de schoonmaak werk.

vooral smorgens vroeg en in de late namiddag zodat de honden maximaal 4 uur per keer alleen zijn ( 3x in de week).

Heel fijn om te lezen dat je alles in ieder geval goed overdenkt en ook in het belang van de hond.

Een niet al te grote en superactieve hond zou ook mijn eerste idee voor je zijn.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Onze 'opvang' husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^