Betaalbare KVV

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Heeii hallo

 

Ik had een vraagje ik ben op zoek naar een goede maar betaalbare KVV voor Maybe. Ze staat nu op KIVO dit kreeg ze ook in het nest. Alleen stinkt ze ontzettend en is haar ontlasting alles behalve constant. 

 

Dus mijn conclusie een andere KVV zou de oplossing moeten zijn :P Alleen kom ik er niet echt uit. Mijn oog was op Tammenga gevallen. Iemand daar ervaring mee?

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Geen ervaring met Tammenga.

Maar wat ik doe is meerdere merken mixen.

Hier krijgen ze Smuldier, Haaksbarf, Kiezenbrink, Alaska en Tinlo barfmenu.

Vaak bestel ik het meeste via www.animalfoodexpress.nl

 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Wij bestellen op 

https://www.stolkpetfood.nl/c-3128565/kvv-voor-de-hond/ 

en dan daily meat ons ventje doet het er super op  

 

Met tammenga geen ervaring

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb ook geen ervaring met tammenga. Kaylo kreeg altijd hunters home afgewisseld met carnibest (vooral de light) en verschillende smaken van runner. 

 

Nu ivm pancreatitis gaat hij over op het pancreas dieet van carnibest. Weet niet waar je woont, maar ik heb vrijwel mijn hele vriezer nog vol liggen, dus je zou wat kunnen overnemen om te proberen 

 

Wij bestellen ook altijd bij stolk/mika petfood 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik heb ook geen ervaring met tammenga. Kaylo kreeg altijd hunters home afgewisseld met carnibest (vooral de light) en verschillende smaken van runner. 
 
Nu ivm pancreatitis gaat hij over op het pancreas dieet van carnibest. Weet niet waar je woont, maar ik heb vrijwel mijn hele vriezer nog vol liggen, dus je zou wat kunnen overnemen om te proberen 
 
Wij bestellen ook altijd bij stolk/mika petfood  "

 Ik woon in Veghel (:

 

De reviews over Tammenga waren wel allemaal positief. Althans die k had gelezen. K begreep juist dat Carnibest duurder was

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik geef Lotgering en KIVO, ik volg mee, want ben ook op zoek naar nog een andere KVV. 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  Ik woon in Veghel (:
 
De reviews over Tammenga waren wel allemaal positief. Althans die k had gelezen. K begreep juist dat Carnibest duurder was "

 Ja carnibest is wel iets prijziger. Ik ben wel voorstander van verschillende merken voeren en lekker veel afwisselen. Dan pak je van alles wat mee. Hunters home vind ik wel relatief goedkoop en ben daar altijd erg tevreden over geweest.

 

Veghel is helaas niet echt in de buurt haha. Of je moet 1,5 uur willen rijden 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  Ja carnibest is wel iets prijziger. Ik ben wel voorstander van verschillende merken voeren en lekker veel afwisselen. Dan pak je van alles wat mee. Hunters home vind ik wel relatief goedkoop en ben daar altijd erg tevreden over geweest.
 
Veghel is helaas niet echt in de buurt haha. Of je moet 1,5 uur willen rijden  "

 Mag ik vragen waarom. Wat daar het grote voordeel van is? (: 

 

Binnen een merk kun je toch ook compleet voeren (: althans dat dacht ik (: of is het gewoon om de prijs te drukken? 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  Mag ik vragen waarom. Wat daar het grote voordeel van is? (: 
 
Binnen een merk kun je toch ook compleet voeren (: althans dat dacht ik (: of is het gewoon om de prijs te drukken?  "

 Hoe meer afwisseling hoe beter. Wat het ene merk misschien weer teveel heeft, heeft de andere misschien weer te weinig. Hoe meer je afwisselt hoe minder kans je weer hebt op tekorten. 

 

Je kan ook zeker compleet voeren binnen een merk maar ik denk dat je met verschillende merken en diersoorten toch veiliger zit. 

 

Prijs drukken is ook zeker een voordeel. Ik keek soms gewoon per diersoort het bij welk merk het goedkoopst was en dan natuurlijk wel letten op de samenstelling. Ik voerde nooit rollen waar al groente in zit maar gaf dat er zelf los bij elke dag. Ook gaf ik geen rollen met vis maar 2x in de week een handje sprot, zalmstukjes of haring. Zo'n zak vis is vaak ook goedkoper dan van die rollen met vis. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

" Heeii hallo
 
Ik had een vraagje ik ben op zoek naar een goede maar betaalbare KVV voor Maybe. Ze staat nu op KIVO dit kreeg ze ook in het nest. Alleen stinkt ze ontzettend en is haar ontlasting alles behalve constant. 
 
Dus mijn conclusie een andere KVV zou de oplossing moeten zijn :P Alleen kom ik er niet echt uit. Mijn oog was op Tammenga gevallen. Iemand daar ervaring mee? "

 Je kan gewoon een ander proberen inderdaad. Neem wel in gedachten mee. Dat er ook honden zijn die sowieso kvv slechter verdragen. 

 

Geen enkele hond is hetzelfde 

 

Ikzelf ken maar 2 soorten.

Carnibest en Nutaris.

Carnibest ging goed de Nutaris minder. Maar de Nutaris ging ik zelf ook van over me nek. Dus heb toen of slechte kwaliteit getroffen of zo.

 

Ik vond in elk geval de Carnibest prettig qua structuur en oogde goed. De Nutaris vond ik tjah hoe leg ik dat uit. Geen mooie structuur. De geur ging ik van over mijn nek. En de hond had er geen vaste ontlasting op.

 

Maar dan geldt toch als met alles op vlak van voeding wat voor de een niet werkt werkt voor de ander wel.

 

Ik deel puur mijn persoonlijke ervaring zonder te willen beinvloeden.

 

Kvv werd hier af en toe gegeven. De normale standaard maaltijd vestond hier ut brok van wolfsblut (in ons geval de wideplain)

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Hier een moeilijke eter en de strijd opgegeven. 

Kivo, lotgering, naturis gaat er helemaal niet meer in. 

Kokhalzen en vervolgens weigeren. 

Ik denk dat hij stukjes bot vreselijk vind en te fijn gemalen ook en het is of het 1, of het ander bij de meeste merken. 

Maar het gaat nu al een tijd goed op 1 pak compleet van smuldier aangevuld met schijven duck, energique en rodi per dag.  

Alle smaken door elkaar van duck en energique speciaal (nr4) en rodi en vlees, of vleespens compleet. De kip en hart van smuldier eet hij ook niet meer. 

Verder haal ik bij een scharrelboerderij, lamsvleesribben, runderknoken tong, net wat de boer heeft liggen en daar smult hij heerlijk van. 

 

Link weg gehaald vanwege een slechte levering

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik denk dat ik Tammenga maar gewoon ga proberen (: 

 

De samenstelling vam Tammenga is 70% vlees 15% bot en 15% orgaan. Naar mijn mening een prima samenstelling (:

 

De samenstelling van KIVO is 65% vlees 15% bot en 20% orgaan.

 

Maar als iemand anders nog een goede KVV weet wat ook echt betaalbaar is hoor ik het als nog graag :D

 

Blijf denk wel bij 1 merk. Voer nu 4/5 diersoorten in de week. Dus naar mijn mening vrij compleet en in KIVO compleet zitten pre-mixen. Dus sws compleet. Misschien is het dat wel waar ze op reageert. 

 

Blijft ze naar mijn mening minder goed reageren op KVV. Gaan we gewoon opzoek naar een goede brok. Mijn vorige hond vond KVV niet meer lekker dus had haar over gezet op Taste of the wild (: deed ze het prima op (: 

 

Aftasten en kijken naar de hond :3

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Mijn ervaring met Tammenga is op zich positief; maar omdat er behoorlijk veel bot in zit, vonden ze het hier niet zo'n succes.

Ik voer een combinatie van Tinlo en Kiezebrink als basis; af en toe afgewisseld met Meat4Dogs of andere merken. Ben gemiddeld 100 euro per maand kwijt voor een hond van 40 kg.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Tammenga heb ik gegeven tijdens een keer pups. Hele plakkerige vieze stoelgang, zowel bij pups als volwassen honden. Nooit meer gegeven

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Mijn ervaring met Tammenga is op zich positief; maar omdat er behoorlijk veel bot in zit, vonden ze het hier niet zo'n succes.

Ik voer een combinatie van Tinlo en Kiezebrink als basis; af en toe afgewisseld met Meat4Dogs of andere merken. Ben gemiddeld 100 euro per maand kwijt voor een hond van 40 kg. "

 Maybe houd wel van een kauwen (: We gaan het gewoon proberen kijken of het iets is (: er zit een verkooppunt hier in de buurt. 

 

Niet geschoten is altijd mis ^-^

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tammenga is goed, toch wat duurder dan.... specimal.nl ik geef mijn honden deze kvv, goede kvv, en ik wacht de aanbiedingen af die er iedere week zijn, scheelt heel veel....ik geef variatie iedere dag wat anders....konijn compleet, lammix compleet, kalkoen kompleet, eend compleet, en rundkip compleet, uedere dag wat anders, kijk maar eens op hun website, als je goed inkoop heb je het goedkoop....

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik voer mijn aussie kvv van dogmeat, redelijk betaalbaar en zij doet het er goed op.

Ik voer haar elke dag een andere smaak, ( konijn compleet, rund, kip, eend, kalkoen, en 1 keer per week zalm of witvis, dit zijn géén complete soorten, doe hier zelf nog groente bij ) en om de prijs wat naar beneden te krijgen geef ik 1 keer per week een pakje smuldier pens.

 

Overigens hebben ze wel heel veel soorten kvv compleet, maar doordat mijn aussie niet alle diersoorten mag hebben ( niet omdat ze allergisch is, maar omdat sommige diersoorten verhitten zijn ), en vanwege haar epilepsie is het beter die te vermijden.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wij voeren Smuldier, heel betaalbaar en goed verkrijgbaar. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Wij voeren Smuldier, heel betaalbaar en goed verkrijgbaar.  "

 Dus echt alleen maar smuldier? Las dat je dat beter niet kon geven aan een hond in de groei en dergelijke. Idk wat hier natuurlijk van waar is (:

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Dus echt alleen maar smuldier? Las dat je dat beter niet kon geven aan een hond in de groei en dergelijke. Idk wat hier natuurlijk van waar is (: "

 Weinig  Wij voeren inderdaad alleen smuldier en soms een brok (cavom) als het vers vlees op is, iemand het vlees is vergeten te ontdooien of als we niet thuis zijn. Met mooi weer af en toe een karkas om de tanden te poetsen.

Smuldier, de compleet versie, bevalt ons al 5 jaar prima. Onze buurhond, een grote herder, is er op groot geworden en die is ondertussen ook alweer probleemloos 6 jaar oud geworden. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sinds kort geef ik Tamro. Ik wissel ook met andere merken: Barfmenu van Tinlo, Kivo, Raw4Dogs, Haaksbarf, Lotgering, ed. Ik voeg groentes bij, af en toe wat zilvervliesrijst, een eitje. Romeo krijgt zo heel veel verschillende soorten vlees, vis en pens. Hij doet het er prima op. Op "Voerwijzer" staan heel veel verkrijgbare kvv-merken met ingredienten, richtprijzen en verkooppunten.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik voer afgewisseld tammenga, kivo en smuldier..

 

Tammenga is prima kvv, niet zo fijn gemalen.. Hier vinden ze het heerlijk! Behalve de paard, maar die eten ze van andere merken ook niet 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Ik denk dat ik Tammenga maar gewoon ga proberen (: 
 
De samenstelling vam Tammenga is 70% vlees 15% bot en 15% orgaan. Naar mijn mening een prima samenstelling (:
 
De samenstelling van KIVO is 65% vlees 15% bot en 20% orgaan.
 
Maar als iemand anders nog een goede KVV weet wat ook echt betaalbaar is hoor ik het als nog graag :-D
 
Blijf denk wel bij 1 merk. Voer nu 4/5 diersoorten in de week. Dus naar mijn mening vrij compleet en in KIVO compleet zitten pre-mixen. Dus sws compleet. Misschien is het dat wel waar ze op reageert. 
 
Blijft ze naar mijn mening minder goed reageren op KVV. Gaan we gewoon opzoek naar een goede brok. Mijn vorige hond vond KVV niet meer lekker dus had haar over gezet op Taste of the wild (: deed ze het prima op (: 
 
Aftasten en kijken naar de hond :3 "

Wat is voor jouw betaalbaar??

 

 

De Daily meat mixen bevatten allemaal 20% bot, 20 % orgaan en 60% spiervlees. Deze voeding is opgebouwd uit 3 verschillende eiwitbronnen, hierdoor krijgt je hond een zo compleet mogelijke maaltijd binnen, zonder premix en zonder rijst of andere granen! 

 

Hunters Home

Verhoudingen:
60% vlees 
20% organen
20% botjes & kraakbeen

Analyse:
Ruwe as 3,5% 
Vet 9%
Eiwit 15,5%
Ruwe celstof 5,2%
Vocht 70% 

 

Deze twee die ik hierboven noem zijn allebei fijne KVV en goedkoper dan de Tammenga.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Wat is voor jouw betaalbaar??
 
 
De Daily meat mixen bevatten allemaal 20% bot, 20 % orgaan en 60% spiervlees. Deze voeding is opgebouwd uit 3 verschillende eiwitbronnen, hierdoor krijgt je hond een zo compleet mogelijke maaltijd binnen, zonder premix en zonder rijst of andere granen! 
 
Hunters Home
Verhoudingen:60% vlees 20% organen20% botjes & kraakbeenAnalyse:Ruwe as 3,5% Vet 9%Eiwit 15,5%Ruwe celstof 5,2%Vocht 70% 
 
Deze twee die ik hierboven noem zijn allebei fijne KVV en goedkoper dan de Tammenga. "

 Ik vind 4 euro voor een rol niet meer betaalbaar (: 

 

Ik vind ook 20% bot en orgaan wat aan de hoge kant (: dus dat valt voor mij af (: 

 

Thnks iedereen voor het meedenken. Stel ik echt op prijs :3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik voer afgewisseld tammenga, kivo en smuldier..
 
Tammenga is prima kvv, niet zo fijn gemalen.. Hier vinden ze het heerlijk! Behalve de paard, maar die eten ze van andere merken ook niet  "

 Merk aan Maybe dat ze dat hele fijn gemalen niet zo geweldig vind. We gaan Tammenga gewoon proberen. Lijkt me een prima KVV :D

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Ik zou heel graag KVV geven, maar Binky gaat van alle merken die ik intussen geprobeerd heb aan de diarree.

Evenzo ook de Tammenga. Maar zoals iedereen zegt: iedere hond reageert anders.

We houden het bij Bink op de graanvrije brokken van ProFine en CarniLove.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dus echt alleen maar smuldier? Las dat je dat beter niet kon geven aan een hond in de groei en dergelijke. Idk wat hier natuurlijk van waar is (: "

 dat geld alleen voor de pup, er zit namelijk een premix in de smuldier, een pup kan beter echt bot eten dat wordt beter opgenomen dan de premix.... hier wordt smuldier ook gegeven als budget...

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  dat geld alleen voor de pup, er zit namelijk een premix in de smuldier, een pup kan beter echt bot eten dat wordt beter opgenomen dan de premix.... hier wordt smuldier ook gegeven als budget... "

Maar KIVO is ook een premix en dat krijgt ze al vanaf 3 weken 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zou heel graag KVV geven, maar Binky gaat van alle merken die ik intussen geprobeerd heb aan de diarree.
Evenzo ook de Tammenga. Maar zoals iedereen zegt: iedere hond reageert anders.
We houden het bij Bink op de graanvrije brokken van ProFine en CarniLove. "

 hier ook de carnilove, zalm/kalkoen en de rendier, graanvrij en aardappelvrij, en ik geef specimal... en als budget de pens van smuldier... vroeger gaf ik bams lappen pens, tja ... de tuin na iedere pensmaaltijd schoonmaken en de hele hond... heb ik dus gekozen voor stukjes pens, hap slik weg...  en ik geef ook de worsten van intratuin, nu bams wat ouder wordt wordt ze wat kieskeurig, en ze mag vind ik door haar leeftijd verwend worden.....  geef ik niet aan ogin... buiten de koelkast mooi houdbaar.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Maar KIVO is ook een premix en dat krijgt ze al vanaf 3 weken  "

 misverstand, mijn schuld, het moet een natuurlijke bron zijn van bot voor de pup.... en dat zit er niet in in smuldier, oudere honden dat kan geen kwaad een pup kan geen natuurlijk bot niet makkelijk opnemen en een teveel uitscheiden. vandaar dat in de kvv natuurlijk bot moet zitten voor de pup.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Carnibest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^