Zit ik op het goede spoor?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Lara is iets ouder dan 2 jaar en weegt 24 kilo. Ze is gezond en heeft geen bijzonder dieet nodig.

Hoewel ik er geen verstand van heb, durf ik niet te vertrouwen op het aller goedkoopste voer. De aller duurste merken kan ik niet betalen. Ik zoek dus een middenweg, of zo.
Verder durf ik ook niet op alleen het verhaal van de dierenwinkel af te gaan, want in het verkoopgesprek merkte ik ook wat tegenstrijdigheden op.

Ik heb veel gehoord en gelezen (bijvoorbeeld op dit forum) en merk dat de meningen verdeeld zijn over bijna elk merk en soort brok. De discussie hoeft wat mij betreft hier dan ook niet herhaald te worden.

De vorige eigenaar gaf Lara Frolic. Ik hoorde daar eigenlijk best slechte dingen over en kocht daarom brokken van het merk Albert Heijn. Dit eet ze slecht. Nu krijgt ze tijdelijk brokken van Pedigree, terwijl ik mijn speurtocht voortzet.

Vanavond krijg ik van een andere hondeneigenaar brokken van Meradog om te kijken of ze die wil eten. Dat zou dan permanent de brok moeten worden waar ik haar geleidelijk aan op laat overstappen. Het wordt gebruikt door de instantie voor blindengeleidehonden en het lijkt mij dat zij wel hebben nagedacht over wat ze een hond te eten geven. Bovendien is het, mits groter ingekocht, best betaalbaar.
Kennen jullie dit merk en wat vinden jullie ervan? Zit ik op het goede spoor?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

Zoek een brok met een hoog vleesgehalte.

 

Pedigree is even slecht als royal canin en frolic. 

 

Zelf geef ik op het moment de VOL brok van darf. Ben er persoonlijk erg tevreden over.

Daarnaast voer ik puck af en toe nog wat kvv.

honden page profiel SyntaraSyntara 1 doggies

honden foto van Syntara

Ik was ook erg tevreden van Vol. Ze deed het er goed op en ik vind de ingrediënten super. Ik geef nu Fish4dogs, omdat het voor het ras van mijn hond beter zou zijn om een brok met weinig vet te voeren. 

 

Ik zou ook vooral kijken naar een brok met veel vlees in en dan testen op welk daarvan je hond het het best doet. Orijen en Acana worden ook vaak gegeven en vind ik ook goed qua vleesgehalte. 

 

Meradog lijkt me een pak beter dan Frolic, maar vind ik persoonlijk toch nog steeds geen supervoer als ik naar de ingrediënten kijk. 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby 1 doggies

honden foto van Marjolein & Toby

Ik voer zelf Carnilove naast kvv. 

Dog lovers gold original, een graanvrije brok met een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Hier hoor ik ook goede verhalen over. 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Je kan beter kijken waar de hond het goed op doet.

 

Ikzelf heb ook een middenweg. Van supermarkt voer gaan honden stinken. Tenminste, alle honden die ik ken die het eten. Zelf heb ik nature and sience. Is 25 euro voor 13 kilo. Vind ik een mooie prijs. Is niet het beste voer maar zeker beter dan supermarkt voer. En mn hond eet het met smaak, stinkt niet en heeft mooie drollen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een site met veel info over voer voor honden en o.a. een brokkenvergelijker 

https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

 

Mijn voorkeur gaat uit naar een brok met hoog vleesgehalte.

honden page profiel bentebente

De enige twee merken brok die het bij ons goed doen zijn markant eigen merk (coop) en natural health van de dierenspeciaalzaak. Misschien dat je daar naar kan kijken maar elke hond is natuurlijk verschillend.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Brouwers is redelijk en betaalbaar. Carocroc en Fokker ook.

 

Wat is je budget? Wat je ook geeft, geeen supermarktvoer, dat is troep en meestal veel te zout.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

als je hond het er goed op doet, is het een goede brok.
Laat je niet gek maken door mensen, zij moeten de brok niet eten, je hond wel ;-) dus kijk naar de mening van je hond ;-)

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Pedigree is zeker beter dan Frolic maar niet dan Royal Canin. RC zou ik zelf niet geven door het gebruik van chemische anti-oxidanten. Geen idee of pedigree deze niet ook nog gebruikt.

Wat betaal je nu voor een zak? Vaak kan je online bepaalde merken een stuk goedkoper kopen die beter en mogelijk nog goedkoper zijn dan wat je nu geeft.

Carocroc en Fokker zijn idd prima als alternatief, al is fokker wel beter dan carocroc gezien de eiwitbron. Smolke is ook vergelijkbaar net als Prins. Misschien kan je eens proefzakjes opvragen?

Volgende forumvraag: Puppy eet volwassene brokjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^