Help aub, ik weet het niet meer...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Hoi hondenliefhebbers,

Al een lange tijd geleden dat ik wat geschreven heb over mijn twee kleine donderstenen. Het gaat goed met ze, maar ik zou heel graag om jullie hulp willen vragen.

Terwijl beiden hondjes heel lief zijn, zijn ze niet gek op vreemde... Dit uitte zich altijd in hard blaffen tegen mensen als ze via het metalen tuinhekje de tuin in kwamen of als we de voordeur open deden. Hier hebben we een aantal dingen tegen geprobeerd te doen, zoals de hondjes om de beurt kennis laten maken met degene die binnenkwam. Alleen in de zomer als de honden in de tuin zijn is dit heel lastig. Nu is het zo dat de laatste tijd de honden en vooral Soda steeds feller wordt en nu ook opspringt tegen mensen...

Vandaag is het gebeurt dat ze weer op iemand af zijn gestoven en nu heeft Soda degene in haar kuiten gebeten (blauwe plek). Hiernaast heeft ze ook dat ze bepaalde mensen (heel random) niet mag en er dan ook op af stuift tijdens een wandeling. Waarbij ze de laatste 2/3 maanden ook bijna in de kuiten hangt. Het is nu zo dat ik haar altijd vast maak als ik iemand tegen kom. Ik ben geen expert and heb mijn best gedaan, maar ik weet het niet meer... Als dit nog een keer gebeurt wilt mijn vader haar het huis uit hebben. Hebben jullie misschien tips of de naam van een goede gedragstherapeut? Ik wil haar absoluut niet kwijt...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou ze in ieder geval niet meer los laten lopen, zolang het probleem niet opgelost is.

 

Verder weet ik het ook niet, misschien weet iemand een goede gedragsspecialist voor je.

 

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

" Ik zou ze in ieder geval niet meer los laten lopen, zolang het probleem niet opgelost is.

 

Verder weet ik het ook niet, misschien weet iemand een goede gedragsspecialist voor je.

  "

 



Dat sowieso niet meer inderdaad, jammer genoeg

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Lastige situatie.

Is wel aan te pakken , maar het punt is, dat álle gezinsleden dan op 1 lijn moeten zitten en hetzelfde gaan reageren in deze kwestie......

Wat te doen: als er bezoek komt moet je de honden leren naar hun plaats te gaan. Met het ' commando' plaats.

Zolang dat niet gebeurd is en de honden niet rustig op hun plaats liggen, kan het bezoek niét naar binnen......

Dat klinkt lastig, maar als iedereen meewerkt en vooral consequent dit zo blijft doen; heb je dat in, zeg, een week voor elkaar.

Je kunt het nl oefenen, door gezinsleden voor gast te laten spelen; bv met een vreemde jas aan zodat ze niet direct herkent worden door de honden.

 

Als dit buiten gebeurd is het van heel groot belang dat je gaat leren anticiperen: je moet het zien aankomen dat je hond te onstuimig op een passant afgaat.

Zie je iemand aankomen: probeer er met een hele groot boog omheen te lopen of een ander weggetje in te slaan.

Voorkom dus een confrontatie waarbij de hond zó dicht bij een passant kan komen dat er gesprongen en gehapt kan worden.

Het probleem voorkomen dus....

Want als je hond 0, echt helemaal 0 procent kans heeft op succes op een  te wilde ontmoeting, Tsja. Dan gaat domweg de lol eraf voor je hond.....

Wel belangrijk om ze heel goed te belonen als ze mensen zijn gepasseerd terwijl de honden rustig bleven!

Dus het commando zit kun je ook heel sterk maken: zorg dat je hond zit als er iemand aankomt. Hij móet blijven zitten tot de persoon voorbij is! Daarna mega beloning.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel vervelend voor je, stres voelt je hond aan....ga apart met de honden wandelen, niet samen, zie je iemand aankomen dan ga je de afstand vergroten, naar de overkant of je draait je om, zodat je het conflict vermijd...leid de hond af, zie je dat tie op jou gericht is dan pas beloon je je hond, gaat dat goed dan kan je de afstand verkleinen....het kan natuurlijk niet dat tie anderen mensen bijt, daar komen problemen van, lukt het je niet, ga je hulp vragen bij een hondenschool , leg uit wat er aan de hand is en of ze je kunnen helpen... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je moet het zien zoals een stuiterbal die op anderen honden vliegt, daar vergroot je ook de afstand van....eerst de aandacht op jezelf houden dan pas kan je de afstand verkleinen, maar dat is echt oefenen, en is in een dag niet voorbij....in de tuin , als ze te keer gaan, binnen....en niet alleen in de tuin zodat je ze kan corrigeren, als je er niet bij bent kunnen ze hun gangentje gaan en dat kan niet als ze zo te keer gaan.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Aangelijnd houden. Ook tijdens de wandeling. Niet bij anderen laten komen. 

 

En in de tuin of aan een lijn dat ze niet op het pad naar de deur kan komen of daar ook afscherming neer zetten.

 

In de eerste plaats ben jij verantwoordelijk. En een hond in de kuit hebben hangen voorkom je als baasje.

 

Eenmaal de boel aangepast kun je overwegen er een gt bij te halen. Maar feit blijft jij moet zorgen dat je hondje niemand wat doet en geen kans krijgt in kuiten te gaan hangen zodat de postbode en bezoek veilig is. 

 

Daar zorg je gewoon voor. En wan gedrag betekent ruimte inleveren dus niet meer vrij rond kunnen lopen niet meer los om naar mensen toe te kunnen rennen.

 

Of t nou een teckel is of een pitbull of een jackrussel of wat voor ras ook. Ongeacht de schade die er word aangericht. Als baasje zie je het gedrag van je hond veranderen en daar pas je op aan.  Hou je hond weg bij mensen als t niet goed gaat. En dan gelijk al... niet pas nadat ie in de kuit heeft gehangen.

 

Is uitgesloten bij dierenarts dat pijn een oorzaak kan zijn of dat er wat anders medisch asn de hand kan zijn.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Heb even de rest van de reacties niet gelezen maar waarom laat je toe dat ze mee mogen naar de deur om mensen te begroeten? 

Die vond ons zit gewoon in de woonkamer achter een traphekje. 

Ik wil dat overenthousiaste gedoe niet aan de deur. 

 

Zou daar dis sowieso mee beginnen. Niet meer mee naar de deur nemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Phiep...ook een goede oplossing....achter een traphekje als er bezoek komt, wachten tot de anthousiastme gezakt is, dan mogen ze bij het bezoek, lukt dat niet dan hou je ze daar, oefen voor een voor een  aan de lijn en naast je laten zitten zodat ze ook bezoek gaan negeren en leren dat er rustig begroet wordt....je bent bij je ouders, laat ze mee lezen hier, allemaal een lijn trekken...

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

In welke omgeving woon je? Ik weet wel een hele goede gt. 

Ga alsjeblieft niet zelf aanmodderen, maar schakel iemand in die er verstand van heeft. Let er op dat diegene gediplomeerd is, aangezien gedragstherapeut een vrij beroep is. 

Tot die tijd zal ik wel de maatregelen van een traphekje of aanlijnen gebruiken. 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor het reageren allemaal. Veel van de tips die gegeven worden pas ik zelf al toe, maar alsnog bedankt voor het geven :). Inderdaad bij het uitlaten net een grote boog om mensen heen lopen en ze aanlijnen als ik andere tegenkom, waarbij ik dan de andere kant oploop en als dat niet kan hun aandacht bij mij probeer te houden. Thuis zet ik ze ook eerst in een andere ruimte voor ik de deur opendoe.

 

Het probleem is dat ik samen met mijn moeder de enige ben die dit doet. Als niet iedereen het doet heeft het te weinig effect merk ik heel erg. Daarom zou ik graag een goede gedragstherapeut erbij halen om te kijken wat we anders kunnen doen en hopelijk dat iedereen dat dan gaat doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Welke regio woon je?

Het lijkt me heel verstandig een gt te laten komen

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik heb hier ook een patterdale terrier die ook wel pittig kan zijn. Ze is hier nu vier maanden en is 13 maanden jong en in het begin beet ze me een keer in mijn schouder en een keer een correctie beet van haar in mijn been. Dit heb ik gecorrigeert. Ze weet nu heel duidelijk dat dit niet mag. Ook heb ik haar het commande laag geleerd. Wanneer ze opspringt geef ik het commando laag en daar luisterd ze naar. Ik ervaar dat deze hond meer van mijn leiderschap vraagt dan Ozzie. Jij bepaald wat wel en niet mag en je corrigeert dit duidelijk. Je kunt ze het commando laag leren, door mensen duidelijk te maken dat dit niet mag en dat ze niet mogen belonen door te aaien. Zelf laag leren door bij een opspring actie haar met een brokje laag te gaan, en daar het commando aan koppelen.

Ik loop er met Zoe wel tegenaan dat veel mensen het opspring gedrag zo schattig vinden en haar dan gaan aaien, soms doen mensen je opvoeding dan ook wat teniet. Maar met een aangeleerd commando dan krijg je wel wat meer grip op dit gedrag van de hond...op den duur.

Totdat je haar dit goed geleerd hebt, zou ik haar vast houden en eerst wat kort. Je weet nu dat ze op mensen afstuift dus kun je daar wat mee. 

Naar dat je door je vader onder druk gezet word, want dat geeft wel spanning wat de hond ook voelt.. Een hond leert nou eenmaal niet enorm snel. De angst om je hond te kunnen verliezen voor "gedrag" lijkt me heel moeilijk om dan met de hond ook in je rust te kunnen blijven.

Misschien gehoorzaamheidscursus. Leuk om te doen en je kunt daar veel leren over het gedrag van de hond, want daar zijn ook andere mensen en honden waardoor ze sneller kan leren misschien.

Bij blaffen naar mensen mag je ook best even duidelijk corrigeren, want dat hoeft niet, zou ik ook op een hondenschool vragen hoe je daarmee om kunt gaan. Dan weet je of je bewust of misschien onbewust bepaald gedrag stimuleerd en anders kan gaan doen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Dat een hond feller en agressiever word kan ook te maken hebben met ziekte. Ozzie werd ineens ook heel fel, maar dat was een beeld wat ook bij Leishmania hoorde. 

Volgende forumvraag: Watermonster
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^