Kaas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik geef Raiko vaak kaasjes,

In zijn Kong wat smeerkaas of als beloningsnoepje af en toe een stukje kaas (Gouda) 

Hij is er dol op, maar iemand zei me dat kaas niet gezond is voor een hond? 

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden

honden foto van Mara en Ayden

Voor zover ik altijd begrepen heb kunnen sommige honden last hebben van de lactose in kaas, maar hangt dat erg van de hond/gevoeligheid van de darmen af.

Als jouw hond geen last lijkt te hebben kan een beetje kaas af en toe verder geen kwaad! 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Het is idd niet gezond, kaas is vaak namelijk erg zout. 

Maar hier krijgt yara ook wel eens kaas in haar kong of een stukje kaas.  Maar niet als beloningssnoepjes ofzo. Dus echt met mate. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kaas bevat veel zout en vet, het is dus niet iets wat je geeft omdat het zo gezond is. Maar af en toe een beetje als verwennerij of beloning kan het wel.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Het is inderdaad niet heel gezond, maar wij eten ook wel eens wat ongezonde dingen. Als ik een boterham met kaas maak dan krijgt Kahlúa ook altijd een plakje. Of ik doe 2 plakjes kaas in de Kong, en dat dan in de magnetron. Af en toe kan het geen kwaad hoor, al zou ik het niet voor beloningssnoepjes voor bv de curus gebruiken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gezond is het inderdaad niet zoals de rest zegt.

Maar af en toe eens ietsjes is niet erg.

Ik bakte vanmiddag een ei en daar doe ik altijd kaas bij op. Wat overblijft (wat niet gebakken is!) krijgt puck. Ze is er helemaal zot op. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kaas...hier ook wel eens een klein stukje hoor, maar dat is echt als traktatie en het blijft bij een traktatie, gezond voor een hond is het niet, maar mijn honden krijgen ook wel eens een friet van me als ik zelf friet eet, ook niet gezond...

honden page profiel bentebente

Mijn honden vinden kaas heerlijk. Maar als je wil weten of het slecht is moet je misschien niet bij mij zijn, onze hond heeft een keer anderhalve chocoladeletter gejat.. en het oveeleefd zonder leeggepompt te worden.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Volgens de NierStichting zit er ongeveer 0,4 gram zout (natriumchloride) in een plak kaas, evenveel als in een boterham. Dus zelfs als je hond een heel pakje kaas opeet is er waarschijnlijk nog weinig aan de hand.

 

Af en toe iets met zout eten is niet altijd slecht, zout is zelfs nodig voor het goed werken van de celstofwisseling en het opnemen van andere (minerale) voedingsstoffen vanuit andere voedingsmiddelen. Daarom zit er ook altijd wat natrium / zout toegevoegd aan brokken en blikvoer.

 

Een hond kan ongeveer 1,9 à 3,7 gram keukenzout/natriumchloride  per kilo lichaamsgewicht verdragen (een eetlepel is ongeveer 15-20 gram).

 

Zoutvergiftiging 

  • 1,9 gram zout per kg lichaamsgewicht kan een hond erg ziek maken, denk aan o.a. braken, diarree, oedeem, epilepsie; dit is te vergelijken met 1 eetlepel zout bij een kleinere hond
  • 3,7 gram per kg lichaamsgewicht kan zelfs dodelijk zijn. 

Heeft je hond zout gegeten? Laat hem dan kleine beetjes water drinken, op die manier zal het natrium-chloorgehalte worden verlaagd. Neem altijd contact op met je dierenarts!

Bron: klik!

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn honden krijgen af en toe een klein stukje kaas maar ook wel de honden kip/kaas worsten, hier zijn ze dol op.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

volgens mij zijn er veel honden gek op kaas,skinny was er ook dol op,elke avond voordat wij naar bed gingen kreeg ze een heeeel klein stukje,als mijn man de broekriem los deed wist ze al hoe laat het was ,als hij zich overdag ging verkleden stond ze ook voor hem om een stukje

Volgende forumvraag: puro ervaring/advies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^