Dode (?) teek pas na een week weggehaald

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden

honden foto van Mara en Ayden

Vorige week (van zaterdag tot afgelopen zaterdag) hebben wij met Ayden gelogeerd in Purmerend. Zelf wonen wij in Amsterdam, hier hebben we, voor zover ik weet, geen teken zitten. In Purmerend wel, de hond waar we op pasten had al een dikke teek te pakken in de week dat wij daar waren. We dachten dat Ayden er goed vanaf gekomen was maar ondanks het goed controleren voelde ik net toch opeens 's een bultje in z'n knieholte. En verdorie, het was inderdaad zo'n rottig beest. 

Ik vermoed dat die vanuit Purmerend is meegelift en dus al wel een poosje vast heeft gezeten. Het gekke was dat de teek helemaal niet echt volgezogen was. De teken die ik bij de oppashond heb gezien waren na een nachtje echt al flink gezwollen, en die ik van  Ayden af haalde nauwelijks. Ik heb ook geen bewegende pootjes oid gezien dus ik vermoed dat de teek misschien al dood was? Ik dacht echter dat een dode teek vanzelf loslaat en afvalt. 

Anyway, ik maak me nu wel een beetje zorgen over ziektes en dergelijke (tja, dit is de eerste teek op mijn eigen hond dus dan ben je toch altijd een beetje over beschermend...) Ik had ergens gelezen dat teken na verwijderen kunnen worden onderzocht op ziektes dus ik hem 'm op een papiertje geplakt, gewoon voor de zekerheid Kan iiemand me een advies geven wat wijsheid is? Moeten we meteen naar de DA racen (lijkt me stug haha), gewoon afwachten? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat heeft geen zin om direct naar de dierenarts te racen, morgen weer een teek, schrijf de datum op dat je de teek ontdekt hebt, wordt je hond ziek dan kan je het meenemen....op het moment zijn er door heel nederland teken in het struikgewas, overal zitten ze.....als je een tekenmiddel gebruikt kan het zo zijn dat de teek na het slurpen van bloed dood gaat, en dan zijn ze niet groot, teken die rond en dik zijn zitten er al een flink aantal dagen in de huid van de hond....iedere avond je hond ibbelen met de toppen van je vingers, echt je voelt ze....

Volgende forumvraag: Hotspot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^