Lui / oud of gewoon geen zin meer in leven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zaza (Gast)

Ik heb een jack russell van 9 jaar. Zij heeft gedraaide pootjes (hele kromme doorgehangen pootjes bij stilstand). Verder niets specifieks.  Misschien hoort het bij mijn hond maar ik merk dat ons hele gezin zich steeds meer aan haar gedrag gaat ergeren. En zelfs ik ook, terwijl ik de laatste ben die dat zou doen.  De dagindeling van onze hond gaat alsvolgt: bij beneden komen, kijkt ze niet op of om en toont geen interesse. Na drie kwartier wordt ze uitgelaten (rondje van 10 minuten) ze gaat vervolgens liggen en blijft liggen met eventueel waterdrinken als onderbreking. Als ik vervolgens wil gaan wandeling, komt ze aangesjokt en loopt de eerste 100 meter mee, daarna loopt ze achteraan (uittrekriem) en sjokt tot sleuren toe een rondje mee. Ze loopt uiteindelijk een half uurtje maar dit gaat niet met plezier. Een bal gooien is leuk maar meer dan 3x moet ik dat niet willen. Bij thuiskomst gaat ze liggen en blijft liggen tot wij vinden dat er weer een rondje gelopen kan worden. Nog erger dan de middag ronde, is de ronde van 6 uur. Sjokken, sleuren. (Je hoort haar nog net niet zuchten, van pfffff moet dit). Toch lopen we weer een rondje van 20 a 30 minuten, sjokkend. Thuisgekomen liggen en blijven liggen tot wij naar bed gaan, dan gaat ze plassen en meteen weer naar binnen.   als ik of een ander gezinslid weg ben geweest zal ze nooit op staan. Het ligt maar te liggen de hee dag. Zodra er een vreemde komt kan ze enthousiast doen maar dat doet ze bij ons nooit!   ze eet omdat ze bang is dat de kleine man hierin huis haar brokken op eet. Anders zou ze ze laten staan.   dit is al geruime tijd zo denk aan 2a3 jaar maar wordt erger of lijkt erger te worden wegens irritatie bij ons.   Wat moeten we hiermee? Haar laten gaan? De rondjes aanpassen op blokje om huis (zoals zij graag zou willen)   pffff zo vermoeiend dit, verder is ze hartstikke lief hoor maar ze straalt echt geen levensvreugde uit helaas.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Kromme pootjes zijn niet normaal, daar moet je hond last van hebben.

Het kan dus best dat je hond nu veel pijn heeft en daarom niet wil lopen.

 

Mijn advies, maak een afspraak met de dierenarts en laat haar goed onderzoeken, inclusief röntgenfoto's.

Vraag om pijnstillers bij de dierenarts als je nog lang moet wachten voor de afspraak. 

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

idd eerst DA voor de pootjes
Verder vertel je zelf dat ze bij visite wel enthousiast is, of wel geeft aan dat ze het eigenlijk een beetje saai vind denk ik ( wat ik uit je verhaal lees en lezen is altijd moeilijk de echte situatie te zien he )
Wat doen jullie bv met haar om haar gemotiveerd te houden en denk hierin aan denkspelletjes, sport etc 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Vroeger hadden Jack Russels bijna altijd van die lelijke kromme X- of O- pootjes.

Als dit pas recent is ontstaan, is een bezoek aan de dierenarts wel nuttig.

Is de hond misschien te zwaar?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat verdrietig om dit van je te lezen, irritaties omdat ze niet meer zo mee komt, doe je leuke dingen met dr? Dan alleen maar een wandelingentje ? 9 jaar is toch niet oud voor een jack, je schrijft dat deze al twee drie jaartjes zo is.......  hier een hond in haar elfde jaar, ook niet meer zo actief, maar ik ga iedere dag wat leuks met dr doen, en als ik thuis ben zorg ik voor een mooi plekje bij me op de bank...ze zal wat minder doen dan een jonge hond van een jaar, maar ik geniet iedere dag van haar...mijn advies, neem haar mee naar andere plekjes. Desnoods een leuke picknik in een park, neem drinken en wat lekkers mee....en probeer je niet te ergeren aan haar gedrag dat ze zo op zich zelf is, probeer het de andere richting uit te krijgen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En wat anderen aangeven, doe eens een gezondsheid check bij de dierenarts.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat erg dat jij en je familie zich ergeren, die arme hond heeft gewoon pijn, het is dat ik er geen hond bij kan hebben maar ik zou bijna zeggen geef maar hier.

Je verwacht vrolijkheid van de hond, maar wat doen jullie dan allemaal behalve lopen, even buiten het feit dat de hond misschien pijn heeft.

Ik lees er is een kleine bij, een nieuwe hond? Misschien is de hond er helemaal niet blij mee.

Ik zou eerst eens naar de dierenarts gaan en eens goed kijken wat de hond wel leuk vind, misschien snoepjes zoeken of wat dan ook.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik ken dat soort kromme pootjes.

Ik moet dan altijd denken dat als wij als mens met zo'n kromme benen moesten lopen, dat we dan ook geen zin zouden hebben om uit ons bed te komen.

Naar dierenarts. waarschijnlijk is er niets aan te doen maar hij kan je dan een pijnstiller voorschrijven. 

Zaza (Gast)

ik wil de hond absoluut niet kwijt. Begrijp me niet verkeerd! 

De pootjes is aangeboren en met pijnstillers geeft dit geen ander resultaat. Ze is hiervoor al bij de dierenarts geweest in het verleden. 

Het is een hond die niet met andere honden kan. Ze loopt er met een grote boog omheen. Ze speelt dus nooit met anderen. Als wij wandelen, dan willen we echt wel met haar spelen maar zij wil niet. De frisbee, bal is leuk voor hooguit 3x halen. Zwemmen is leuk maar ook maar 3 korte stukjes. Andere omgeving hoef ik niet heen want dan loopt mevrouw helemaal niet meer. 

Momenteel krijgt ze prednison ivm jeuk. Ook hier verandert haar gedrag niet mee in positieve zin. Terwijl dit toch een middel is wat veel onderdrukt. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Laat haar dan gewoon lekker haar eigen gang gaan. Dat vinden veel honden prettiger.

Hier een maltezer die met wandelen veel blijer is als ze alle grassprietjes mag besnuffelen dan dat ze met andere honden moet spelen, balletjes gooien? Dat heeft die van mij helemaal nooit leuk gevonden.

Jij als baas moet je aanpassen aan de hond en niet andersom . Ga mee op het ritme en de belevenissen die de hond prettig vind.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

De hond voelt vast ook dat jullie je aan haar ergeren... 'ze blijft liggen tot wij besluiten te gaat wandelen' wat verwacht je? Dat je hond al het initiatief neemt? 

En ja, pas de rondjes aan naar wat zij aan kan, zo is het voor je hond leuk, en hoeven jullie je niet te ergeren. 

 

Verder, daag haar uit, doe leuke dingen met haar, als ze niet kan lopen, doe dan hersenspelletjes met haar, vermaak haar.. misschien is er wel iets mis met dr en heeft ze ergens pijn? Ik zou even naar de da gaan.. enne.. laten gaan?! Ik vindt 9 jaar voor een jack russel niet oud, dus zou ik graag willen weten wat er aan de hand is met dr.. misschien is er wel een medische oorzaak. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn hond wil ook al die dingen doen, maar gewoon snuffelen overal doet hij wel heel graag, vind die van jou dat dan misschien wel leuk.

Als iets aangeboren is dan kan er nog wel pijnstilling voor worden gegeven.

Misschien is er wel iets anders aan de hand dat hij pijn lijkt te hebben?

En hoe lang is hij al zo?

Ik ging er van uit dat als je je alleen nog maar ergert aan je hond en eigenlijk hem niet leuk vind doen, dat je niet zo blij met hem bent.

Het kan natuurlijk ook gewoon het karakter zijn?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" De hond voelt vast ook dat jullie je aan haar ergeren... 'ze blijft liggen tot wij besluiten te gaat wandelen' wat verwacht je? Dat je hond al het initiatief neemt? 
En ja, pas de rondjes aan naar wat zij aan kan, zo is het voor je hond leuk, en hoeven jullie je niet te ergeren. 
 
Verder, daag haar uit, doe leuke dingen met haar, als ze niet kan lopen, doe dan hersenspelletjes met haar, vermaak haar.. misschien is er wel iets mis met dr en heeft ze ergens pijn? Ik zou even naar de da gaan.. enne.. laten gaan?! Ik vindt 9 jaar voor een jack russel niet oud, dus zou ik graag willen weten wat er aan de hand is met dr.. misschien is er wel een medische oorzaak.  "

 Nee 9 jaar is echt niet oud, een paar huizen verder woonde er 1 van 16 haar.

honden page profiel bentebente

Wij hebben ook twee jacks van 14. Deze zijn wel wat enthousiaster maar beginnen doof te worden (denken we, of ze gaan door hun tweede puberteit) en horen ons vaak gewoon niet binnenkomen etc. Dan moeten we echt naar ze toe lopen en ze aaien. Wij lopen eigenlijk alleen nog maar plasrondjes met ze, en dan om zes uur loop ik een kwartiertje met ze door het park en soms in het weekend een langere wandeling.

 

Vind het een beetje naar dat je zegt dat je je hieraan irriteert.. hondjes worden nou eenmaal oud. 

Zaza (Gast)

laat ik het zo zeggen, ik vind het geen normaal gedrag voor een jack. Ze heeft tot 5 jaar wel enthousiast meegelopen. Maar dit werd steeds minder. Ook was ze altijd in voor een bal. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" laat ik het zo zeggen, ik vind het geen normaal gedrag voor een jack. Ze heeft tot 5 jaar wel enthousiast meegelopen. Maar dit werd steeds minder. Ook was ze altijd in voor een bal.  "

 Dan weet je wat te doen, naar de dierenarts, dat sowieso, maar ik vind het niet vreemd voor een oudere hond, die heeft gewoon geen zin in teveel druk gedoe.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" laat ik het zo zeggen, ik vind het geen normaal gedrag voor een jack. Ze heeft tot 5 jaar wel enthousiast meegelopen. Maar dit werd steeds minder. Ook was ze altijd in voor een bal.  "

 Dan weet je wat te doen, naar de dierenarts, dat sowieso, maar ik vind het niet vreemd voor een oudere hond, die heeft gewoon geen zin in teveel druk gedoe.

honden page profiel bentebente

" laat ik het zo zeggen, ik vind het geen normaal gedrag voor een jack. Ze heeft tot 5 jaar wel enthousiast meegelopen. Maar dit werd steeds minder. Ook was ze altijd in voor een bal.  "

 Tsja, honden veranderen nu eenmaal. Het zal echt niet hetzelfde hondje met dezelfde interesses blijven het hele leven lang.

 

De mijne lopen ook niet enthousiast mee, maar als ze dan lekker sloom mogen snuffelen aan alles in het park, los, op hun dooie gemakje, lijken ze toch al wat vrolijker.

 

Ik denk dat je je gewoon moet aanpassen aan je hond. Ze geeft nu aan op een lager tempo dingen te willen doen, jullie verwachten nog zoveel van haar..

Zaza (Gast)

misschien moet ik haar dan ook maar gewoon de blokjes om het huis laten lopen zoals zij het liefst wil. En ja, dan zullen wij ons erbij neer moeten leggen.we gaan het proberen volgens haar idee te doen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" misschien moet ik haar dan ook maar gewoon de blokjes om het huis laten lopen zoals zij het liefst wil. En ja, dan zullen wij ons erbij neer moeten leggen.we gaan het proberen volgens haar idee te doen. "

 ja en zeker naar de dierenarts! En andere aandacht geven, zonder druk gedoe, ga er lekker bij zitten, lekker aaien, knuffelen, als ze dat wilt, mijn hond wil dat ook niet altijd.

probeer je in de hond te verplaatsen, als ze geen aandacht vraagt dat wil niet zeggen dat ze dat niet nodig hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" misschien moet ik haar dan ook maar gewoon de blokjes om het huis laten lopen zoals zij het liefst wil. En ja, dan zullen wij ons erbij neer moeten leggen.we gaan het proberen volgens haar idee te doen. "

 Volg haar eens tijdens wandelingen.

Gaan jullie wel eens naar het bos/strand/heide? Erg leuk om je hond eens te volgen ipv dat het altijd andersom is

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

oh en neem eens een andere route, waar je eigenlijk nooit komt, kunnen ze heel leuk vinden.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Jeuk heeft ze dus ook.

De ene hond is natuurlijk ook sneller oud dan de andere. Zo is dat met mensen ook.

Vooruit sleuren zou ik zeker niet doen. Als je een tuin hebt, is 3x per dag naar buiten met een hond die liever niet loopt misschien ook wat veel. Wij gaan zelf maar 2x per dag wandelen.

 

Je zou een wandelkar kunnen aanschaffen. Als je hond moe is, zet je haar in de kar. Je rijdt een stuk verder en laat haar er nog een keer uit. Zo loop je niet altijd dezelfde stukken en blijft het allemaal wat interessanter voor je hond en je hoeft jezelf niet te irriteren dat je hond niet meer mee wil komen. Je hebt zelf ook nog je wandeling op die manier. Ik gebruik mijn wandelkar het laatste jaar elke dag. Mijn hond is 11 jaar. 's Avonds loopt mijn vriend met hem zonder kar en die draagt hem als hij moe is. Dragen vind ik zelf niet te doen, dat weegt al snel door. Als je zo'n kar aanschaft, wel op een positieve manier aanleren! Ik gebruik veel snoepjes. De kar heeft ook eerst een aantal maanden zonder wielen binnen gestaan en regelmatig gooide ik een snoepje in de kar. En de kar wordt hier echt superleuk bevonden!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik denk dat de hond niet meer met jullie gezin mee kan komen en dat jullie te veel verwachten van haar. Ook is het goed mogelijk dat ze jullie irritatie aanvoelt en zich onzichtbaar probeert te maken.

Ik denk dat een hondje waar het hele gezin zich aan irriteert en die zelf laat blijken dat ze niet happy is, beter af is als ze herplaatst word. Bij oudere mensen zal ze denk ik erg goed op haar plaats zijn, die ijzen meestal niet zo veel meer.

Maar als je haar zo als je aangeeft niet kwijt wil, ga dan ook echt voor haar en zet jullie ergernis opzij hier word niemand vrolijk van en dit verdient ze ook niet.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" ik wil de hond absoluut niet kwijt. Begrijp me niet verkeerd! 
De pootjes is aangeboren en met pijnstillers geeft dit geen ander resultaat. Ze is hiervoor al bij de dierenarts geweest in het verleden. 
Het is een hond die niet met andere honden kan. Ze loopt er met een grote boog omheen. Ze speelt dus nooit met anderen. Als wij wandelen, dan willen we echt wel met haar spelen maar zij wil niet. De frisbee, bal is leuk voor hooguit 3x halen. Zwemmen is leuk maar ook maar 3 korte stukjes. Andere omgeving hoef ik niet heen want dan loopt mevrouw helemaal niet meer. 
Momenteel krijgt ze prednison ivm jeuk. Ook hier verandert haar gedrag niet mee in positieve zin. Terwijl dit toch een middel is wat veel onderdrukt. 
  "

 Door de prednisolon kan ze nog stiller worden ,Sommige worden er actief van ,andere rustig ,

Is haar bloed al eens onderzocht ? Buik gevoeld ?ontlasting normaal?

Niets verandert in huis qua gezinssamenstelling?

Het klinkt een beetje als een depri hondje ,maar er zijn zat honden die na drie keer bal ophalen denken ,verzin eens wat anders ik ben al geweest .

Dat zijn de meer slimmere zal ik maar zeggen .

En gevoelige honden voelen echt jullie irritatie wel aan ,dus misschien wordt ze daardoor steeds rustiger ,

Maar als ze ook maar kort zwemt en ook niet in een andere omgeving wil lopen zou ik meer aan iets medisch denken en haar eens goed na laten kijken .

Succes .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ga met haar naar een goed holistisch dierenarts, prednison geneest niet maar geeft verlichting, het nadeel is, op de lange duur is dat niet goed voor het lichaam wat weer ernstige gevolgen kan hebben. Er zijn natuurlijke alternatieven voor.

 

 

Persoonlijk zou ik haar ook door een goed chiropracter laten bekijken of naar een kliniek als kreupel dier gaan, om het hele skelet te laten onderzoeken die kunnen vast iets voor je hondje doen.

http://www.kreupeldier.nl/

 

Ik hoop zo dat je dit wil doen, niet opgeven,  je arme hond verdient echt een eerlijke behandeling, dat is wat hij nodig heeft. En de liefde en steun van zijn baasjes.

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou toch terug naar de da gaan voor ged onderzoek. Ze kan bijvoorbeeld ook iets met de nieren hebben, daar worden ze moe van.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" ik wil de hond absoluut niet kwijt. Begrijp me niet verkeerd! 
De pootjes is aangeboren en met pijnstillers geeft dit geen ander resultaat. Ze is hiervoor al bij de dierenarts geweest in het verleden. 

 Tuurlijk kan een dierenarts er geen rechtere pootjes van maken.

Maar met het ouder worden krijgen de honden met dergelijke afwijking echt pijn met het lopen.

 

Pijnstillers dienen niet om een beter resultaat te krijgen maar om de pijn bij je hond te onderdrukken.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Klinkt voor mij als een hond die iets mankeert.  Zeker voor een jack russell is dit geen normaal gedrag. En voor een jack russell vind ik 9 jaar niet bijzonder oud. Ik zou dan eerder denken dat ze dus iets mankeert. En daar kom je pas achter bij de dierenarts. 

Honden laten pas echt merken dat ze pijn hebben als het deze pijn onhoudbaar is geworden. Dus ga daar niet op zitten wachten, tot ze daadwerkelijk laat zien dat ze pijn heeft. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Beste ZaZa,

Je hebt ons gevraagd :   "Wat moeten we hiermee? Haar laten gaan?"

Tienmaal het advies gekregen om (nog eens) naar een dierenarts te gaan. Ga je iets doen met ons advies?

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond met onbekend gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^