Overstappen op andere brok.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eline (Gast)

Hoi! Ik heb een Golden getriever teefje van bijna 7 maanden. Ze krijgt nu Specific Puppy Large Breed (Merk van de dierenarts) Maar nu ik me er in verdiept heb zou ik graag haar een graanvrije brok willen geven zoals Acana, Orijen of Een van die andere merken.  Vanaf welke leeftijd mag ze overstappen?  ook heb ik veel gehoord over een tehoog calcium gehalte? en dat dit niet goed is voor een groeiende hond.  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Carnilove, graanvrij en aardappelvrij, een goede brok, er zijn varianten de keuze is aan jou, ik geef van carnilove zalm/kalkoen, verzadigd goed en ze poepen er een x per dag van...een goede verhouding fosfor calcium...je hond is zeven maanden die kan je gerust de volwassen brok geven.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Heb zelf Acana puppy large breed een tijdje gegeven maar niet helemaal tevreden over. Gekke kleur ontlasting (heel licht van kleur) en vaak aan de dunne. Overgestapt naar Orijen puppy large breed. Daar was ik erg tevreden over. Nu net overgestapt met ruim 10 maanden oude hond op Orijen original (voorheen adult) en ook erg tevreden over. Geef trouwens wel twee dagen per week kvv van carnibest als afwisseling. 

 

Toch zijn goede brokken erg verschillend per hond. Lees bijvoorbeeld dat veel honden dunne ontlasting krijgen van Acana of Orijen door wellicht het hoge eiwit gehalte. Het is gewoon uitproberen.

 

Probeer een nieuwe brok wel minimaal 6 weken uit om te kunnen bepalen of het aanslaat of niet. Tenzij de effecten natuurlijk zo negatief zijn dan direct stoppen. Zoals aanhoudende diarree. En veranderen van voer rustig opbouwen. Meng eerste 2 dagen 25% nieuw 75% oud voer, 2 dagen later 50% nieuw 50% oud weer twee dagen later 75% nieuw 25% oud. Dag 7 kan je helemaal over gaan op de nieuwe brok. 

 

Wat betreft calcium, zie:  https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/ 

 

Succes met de eventuele overstap! 

Eline (Gast)

Dankje voor de info!

Ik vind orijen wel een interessant merk en Carnilove ook! Maar jeetje wat duur! Misschien tips voor een iets goedkopere brok?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Proberen en dan zien. Ik heb net carnilove geprobeerd en het is echt niets hoor, hond haalt er niets van energie uit.
Dus nu terug op een nieuwe brok, wel met graan want die heeft ze blijkbaar nodig.
Of dat wat wordt, is nog wel afwachten ;-)

Al doende leert men, is mijn ervaring.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dankje voor de info!
Ik vind orijen wel een interessant merk en Carnilove ook! Maar jeetje wat duur! Misschien tips voor een iets goedkopere brok? "

 Ik voer Wolf of the Wilderness. 

 

http://www.bitiba.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/wolf_of_wilderness

 

Carocroc graanvrij is ook wat goedkoper.

 

https://www.brekz.nl/carocroc/carocroc-2313-graanvrij-hondenvoer.html?id_product_attribute=23694&gclid=CLf61NvBp9QCFUgW0wodXyIP0g

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

" Proberen en dan zien. Ik heb net carnilove geprobeerd en het is echt niets hoor, hond haalt er niets van energie uit.
Dus nu terug op een nieuwe brok, wel met graan want die heeft ze blijkbaar nodig.
Of dat wat wordt, is nog wel afwachten ;-)

Al doende leert men, is mijn ervaring. "

Ik heb een hele energieke Jack Russell en dat gaat prima op Carnilove. Ik geef overigens brok én kvv op een dag. Denk dat het per hond verschilt. De een doet het goed op merk A een een ander op merk B.

Succes!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dankje voor de info!
Ik vind orijen wel een interessant merk en Carnilove ook! Maar jeetje wat duur! Misschien tips voor een iets goedkopere brok? "

 Meestal moet je van de duurdere merken minder geven, dus doe je er langer mee, dus dan toch niet duur.

Ik vind acana een hele goed brok. en orijen vis.

Eline (Gast)

Ja toen ik keek naar hoeveel ze moest krijgen zag ik het inderdaad! 

Ik ben nu van plan als deze zak op is de Orijen puppy large breed te gaan halen. Eerst een klein zakje om te kijken of ze het lekker vind :)

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Als ik mijn honden brok geef wat 1x per week gebeurd geef ik ze tast of the wild. Ze vinden het lekker en hebben een goede stoelgang.

Volgende forumvraag: hondenvoer, wat zijn de kosten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^