Weigeren hond op camping Ardennen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel veravera

honden foto van vera

Ik ben vorig weekend gaan kamperen in Belgie in de Ardennen. Op een camping waar ik al 6 jaar kom. Dit maal voor het eerst met mijn 9 maanden oude Staffordshire bullterrier. Dat ging dus niet door! Dit soort honden waten er niet welkom! 

Panda is goed opgevoed, luistert goed is super sociaal naar andere honden, gek van kinderen. Kwispelt of likt je dood... Maar nee er wordt niet naar de hond gekeken.. Enkel naar het ras!

dan maar naar een andere camping gegaan.. Iemand dit nog meegemaakt?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat naar Vera, jij hebt je hond goed opgevoed, je neemt daar de verantwoording voor, helaas moeten de goeie onder de eigenaars van de niet opgevoede honden lijden....

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Volgens mij is dit in veel andere landen zo.

Soms niet eens ras afhankelijk maar op grootte van een hond.

Daarom kun je beter van te voren uitzoeken hoe het zit, als je naar het buitenland gaat.

Anoniem (Gast)

Je mag wel van geluk spreken dat je niet in Frankrijk was, dan had je waarschijnlijk niet eens een andere camping gevonden waar je terecht kon. De "vechthonden", om het zo maar even te noemen, zijn in veel landen op vele campings inderdaad niet welkom. Zelfs landen waarin je zo'n dergelijke hond niet eens het land in mag nemen wanneer deze geen stamboom heeft. Helaas! 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou het zelf ook heel vervelend vinden als ik ergens word geweigerd om de type hond die ik zou hebben. Maar eerlijk is eerlijk het ras heeft een slechte naam en dus zijn er veel mensen bang voor. Ergens snap ik dus wel dat een camping eigenaar deze honden liever niet op zijn terrein heeft ivm met de andere gasten. Nu kan jouw hond wel de allerliefste zijn maar dat zien andere gasten misschien niet en ergens heeft de camping eigenaar dus blijkbaar een grens voor zichzelf, zijn camping en voor zijn gasten getrokken. Als je daarin dan uitzonderingen gaat maken kan je net zo goed geen regels opstellen. Als jij er met je stafford mag komen mag een ander dat ook die misschien zijn hond niet zo goed onder controle heeft...

 

Maar dat neemt niet weg dat het zeer vervelend is voor jou! Ik hoop dat je alsnog een hele leuke vakantie hebt gehad! 

honden page profiel veravera

honden foto van vera

Hij heeft gelukkig wel een stamboom.. Ik heb de regels per land al opgezocht een tijd geleden.. België heeft daar geen echte regels in.. Ik woon er zelf ook trouwens.. We zijn al in Frankrijk geweest.. Nog geen problemen.. Ik wil wel nog een socialisatietesy doen.. Maar jammer dat het gewoon niet per hond gekeken wordt! Ik wil geen problemen veroorzaken iedereen is verantwoordelijk voor zijn hond..

Anoniem (Gast)

Maar hoe zie je het dan voor je dat ze dat doen? Je komt op de camping, dan moet je er dus eerst al heen ook al weet je nog niet of je mag komen, en dan beoordelen ze in een paar minuten je hond? En zien in die paar minuten hoe hij zich gedraagt en met wat voor baasje ze te maken hebben? Want jij komt er jaren dus kennen ze je misschien, maar anderen zullen voor het eerst komen... En eenmaal toegestaan kun je iemand niet meer van de camping verwijderen als ze een inschattingsfout hebben gemaakt. Dus ik snap wat je bedoelt, maar ik snap ook de campingeigenaar want dat is niet haalbaar. Bovendien gaat het zoals eerder gezegd waarschijnlijk gewoon om het algemene beeld van rust en veiligheidsgevoel van de gasten en aangezien een hoop mensen toch een negatief beeld hebben over de HR rassen, zullen er waarschijnlijk problemen komen. Mensen die niet naast die persoon willen staan met hun tent, mensen die spastisch gaan doen, gaan klagen en misschien wel eerder weggaan/ nooit meer terug komen. Terecht? Nee natuurlijk niet, maar de zakelijke kant snap ik dus zeker. 1 persoon vs de camping in dit geval, hoe onterecht en vervelend ook voor jou...

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Niet meegemaakt, maar ik weet dat ik niet in sommige scandinavische landen kan komen met de honden. Dan moet ik bewijzen dat ze geen wolvenbloed in zich hebben. 

Dus uit voorzorg gaan we daar gewoon niet heen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Panda is goed opgevoed, luistert goed is super sociaal naar andere honden, gek van kinderen. Kwispelt of likt je dood... Maar nee er wordt niet naar de hond gekeken.. Enkel naar het ras! "

 Zouden er eigenaren van dat ras zijn die openlijk toegeven aan zo'n campingeigenaar dat hun hond niet goed is opgevoed, niet sociaal is naar andere honden, niet van kinderen houdt en kan bijten?

 

Moet de campingeigenaar jou dan op je mooie ogen geloven?

 

Hoe vervelend ook voor HR honden eigenaren, als een HR hond bijt is het goed mis en praten we niet over een gaatje in de kleding en een schram op de huid.

Volgende forumvraag: Hondje meenemen als student
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^