Springen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tito (Gast)

Ik heb een rednose pitbull van 8 maanden oud, hij is erg actief en speels, als hij mij ziet dan springt hij op mij en gaat helemaal tekeer (speels), hoe kan ik hem dit afleren, en hij hapt nog is dit normaal voor een pitbull van 8 maanden jong?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een jonge hond, deze leeftijd zijn ze bijna allemaal onstuimig, neem iets lekkers in je handen, als de hond er aankomt, het lekkers laten zien en laat je hond dan zitten, geef gerust iets waar die dan even op kan kauwen zoals een gedroogd pensstaafje, dan is de anthousiastme ook wat gezakt....geef niet te veel aandacht, loop weg ...het zal niet makkelijk zijn, deze leeftijd is moeilijk om dat af te leren, je hond is blij dat je er bent.....wat ik zelf gedaan heb is....thuis komen, ik geef dan wat, even dat tie zijn blijdschap op het botje  kan uitleven, en ik zet een traphekje voor de keuken en woonkamer...ik ga dan mijn gang, de hond wordt rustig en na even haal ik het hekje weg, en negeer dan toch even de hond, is de hond echt rustig, al duurt het een half uur, geef danaandacht aan je hond.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Je hond is waarschijnlijk aan het puberen en dan proberen ze dingen uit die je als eigenaar niet wenst. Zoals hierboven vermeld kan je je hond afleiden door hem iets te kauwen te geven. Als hij te enthousiast is om dit te aanvaarden en hij tegen je op wil springen draai je dan om en zeg foei. Bij het happen kan je zeggen "nee laat,dat doet pijn",je kan ook gewoon enkel auw zeggen meestal begrijpen ze dan na een paar maal dat als ze happen ze je pijn doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat doe je allemaal met de hond, wat is je dagindeling?

Is de hond veel alleen?  Is er balans tussen aktiviteiten en rust?

 

In welke situaties springt hij tegen je op en hapt hij?

 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Kwam toevallig vandaag van Dutch cell dogs dit filmpje tegen: https://youtu.be/GBUoucanB8I

 

Misschien helpt dit wel. 

 

Hebben trouwens zelf een hond op springveren  en met bekend bezoek blijft het moeilijk. Met wandelen of bij onszelf is het geen enkel probleem. Vanaf dag één Laag geleerd, en met succes. Behalve bij bekend bezoek dus, dan is het even de gekke 5 minuten. Vaak pak ik hem dan even rustig bij de halsband vast en laat hem naast me zitten. Even een rust moment pakken en de hersens laten afkoelen en weer het werk laten doen Haha. Dat helpt goed. En zo niet, even op de gang rustig worden en daarna pas bezoek begroeten op een 'normale' manier. 

Volgende forumvraag: Teken doden na verwijderen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^