Duitse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast (Gast)

Omdat het type hond vanuit de basis veel verschild. worden sociale honden voor speuren getraind en minder siciale voor het bijtwerk. En nee ze worden niet vals gemaakt of geleerd te bijten dit doen ze uit zichzelf al.een hond die je miet leren te bijten als iemand boos op hem afloopt is niet geschikt. Om deze eigenschappen kunnen corecties niet uitblijven aangezien het erin is gefokt dat ze bijten zodra ze zelf denken dat het nodig is. En je loopt dus voor de wet (in nederland) met een wapen over straat. Om dit wapen onschadelijk te houden moet hij altijd luisteren. Oa martin gaus en nog een vrouw. Hebben het geprobeerd om deze honden zonder dwang en corectie af te richten tot het examen en dit is niet gelukt!!!! Een speurhond is heel anders. Die werkt met jou. Die lopen liefst aan een tuig en doet alles voor zn beloning. Hooguit een stemverheffing maar liever dat niet eens.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Een allrouder/speurder?
In nederland waar ik dus instructeur zoek en diensthonden ben is het of of en nooit beide. Speurhond op migratie kan evt wel gecombineerd worden maar drugs (mag wettelijk niet als beveiliger) of explosieve/wapens (zeer duur en worden vrijwel noiit zelf opgeleid).

Ik ben dus erg benieuwd.

Een "bijthond" moet weldegelijk bijten zonder commando op het examen. Dus dat houd in dat er altijd een kans bestaat dat de hond dit ook thuis doet indien iemand ineens op je af komt of gillend langsrend. Hierom hebben verschillende bedrijven de regel nooit je hond los te laten lopen! Deze honden zijn gefokt en getraind om hierop te reageren! Als ze dat niet doen zijn ze ongeschikt voor het werk. En ja ik heb ik nederland al vaker de politie moeten assisteren bij voetbal rellen en zeer grote evenementen. Overgens is speuren vooral overdag. "

 Een bijthond?

Sinds wanneer mogen honden in de privé bewaking bijten?

Nooit.

Je zou als bewakingsagent vlug je werk kwijt zijn.

Voor zover ik weet is dat hetzelfde in Nederland als in België 

Dus je hebt zeker geen hond nodig die gefokt en getraind is om te reageren op iemand die gillend langs komt, integendeel.

Voorschriften voor België (Nederland is ongeveer hetzelfde):

https://vigilis.ibz.be/pages/abcdef.aspx?PageId=bewaking/bewakingsagent/mag&Culture=nl&keyword=Honden&searchkeyword=

Zoals je daarin kan lezen wordt de hond ongeschikt voor de bewaking verklaart als hij agressief of aanvalachtig reageert.

Het omgekeerde dus wat jij beweert.

 

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Zelf ben ik al 11jaar hondengeleider in de bewaking. 

 

Mijn honden gaan gewoon mee wandelen zwemmen trainen en op vakantie naar zee en lopen ook gewoon los. Hebben een normaal maar zeer actief hondenleven. 

 

Waarom zou dat niet te combineren zijn?  

 

Bijten is volledig uit den boze en word niet toegelaten. Honden dienen immers ten alle tijden gemuilkorfd te zijn tijden het werk! 

 

Heb nu een duitse herder in opleiding. Honden horen gewoon sociaal te zijn. Honden worden hier in België ook getest op "sociaal" zijn. 

 

 

gast (Gast)

Honden in nederland lopen niet met muilkorf en worden ook gebruikt om politie te assiseren indien nodig! Geen sociaal test. En voor examen moeten ze bijten op een persoon die zonder waarschuwing achter een muur vandaan komt. Bijt de hond niet dan is deze ongeschikt en slaag je niet.

gast (Gast)

ik loop zelf al jaren met honden in de bewaking die het politiehonden certivicaat hebben dus weet wel zeker dat de hiervoor gefokt en getraind zijn. Als beveiliger kan je kiezen om geen KNPV examen maar een bewaking examen te doen maar de honden komen bij de zelfde fokkers vandaan.

ik beveiliger loop dus met honden die als politiehond gecertiviceerd zijn. Daarnaast komt het helaas wel eens voor dat de hond uit noodweer moet bijten.

Anoniem (Gast)

Heb het nog even nagevraagd, en hij word getraind op speuren. Hij word dan ingezet bij rondes zoals terrein bewaking. Loopt zonder muilkorf, bijten mag alleen in overleg met meerdere en zelfverdediging. Verder is het meer dreigen als in blaffen, grommen en tanden laten zien. 9 van de 10 hebben het dan wel gezien dus vaak gebeurt er niet meer dan dat.

 

Het word dus inderdaad gewoon een huishond die af en toe diensten meedraaid, voornamelijk nachtdiensten. Daar word ie ingezet op speuren en/of afschrikken van ongewenste mensen. Het word 1 a 2 keer in de week trainen en aangezien ie niet elke dag werkt zijn er ook dagen dat ie gewoon met mij en onze hond mee kan naar het bos of zwemmen. 

 

Nu alleen nog een goede fokker vinden. Ik heb alleen wel een aparte uitspraak gehoord; meer letten op de testen dan op de stamboom? Uiteraard wil ik dat de ouders getest zijn, maar het is dus niet nodig om een stamboom te hebben en kunnen alle kruisingen (ook Bouvier, Dobermann en Rottweiler) gewoon hiervoor opgeleid worden. Zolang de baas maar paoieten voor beveiliging heeft en je het examen haalt met de hond. Ik neem nu dus aan dat zodra de ouders netjes getest zijn dat stamboom niet eens zo belangrijk is. Hoewel, misschien wel voor inteelt?

honden page profiel bentebente

Stamboom is niet heel erg belangrijk vind ik zelf. Voor inteelt inderdaad, maar daar houdt het ook wel een beetje mee op (naar mijn weten dan). Het probleem met kruisingen is wel dat je meer onderzoek moet doen naar testen, erfelijke afwijkingen enz aangezien er dan meerdere rassen zijn met verschillende afwijkingen.

gast (Gast)

Kijk anders voor alle vragen op bond voor dediensthond.nl Toegestaande Rassen en kruisingen staan daar ook.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^