Verbetering. Maar...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cliff & QyraCliff & Qyra

Hallo,

Ik merk een serieuze verbetering tijdens het wandelen met mijn MH van 14 weken. Trekken aan de lijn doet ze ni meer. Ze loopt mooi aan de voet. Enigste minpuntje het happen krijg ik voor de moment niet afgeleerd heb al van alles geprobeerd. ( bijtspeeltjes afgenomen. Ze voldoende rust laten. Auww roepen. Foei zeggen enzov...) iemand mss nog wat raad om dit af te leren.?

groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Steeds wat aanbieden waar ze in mag bijten....en beloon dr daar voor, bijt ze in jou dan negeer je dr, je geeft een goed bot en laat ze mooi daar mee.....pups van die leeftijd bijten nog in alles ook in jou, steeds wat aanbieden waar het wel in mag.   Bijtspeeltjes niet afnemen, een pup moet wel ergens in kunnen bijten....kost energie en daarna zijn ze rustig, goede botten, de witte van biofood of farmfood, grote kopen, vasthouden is ook leuk voor je pup, bijt ze in je kan je het gelijk corrigeren zo leert je pup dat het mag in botten en niet in jou, de witte botten zijn goed verteerbaar, nimmer echt alleen laten met te kleine botten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja je hond meer tijd geven.

Ze is pas 14 weken, nog een pup.

Ik vind het al bijzonder dat een pup van 14 weken al aan de voet kan mee lopen.

 

Bij veel honden is het puppybijten/kauwbehoefte pas over nadat ze hun gebit gewisseld hebben.

Ik zou juist niet jouw hond haar bijtspeeltjes/kluifjes afnemen.

 

Mijn ene hond beet ook erg veel als pup.

Bij hem werkte om het te negeren, en hem iets te geven waar hij op mocht kauwen.

Bleef hij toch in mij bijten liep ik gewoon even de kamer uit.

Ging hij wel met z'n eigen speeltje/kluifje verder, dan beloonde ik hem weer.

 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Ze loopt mooi aan de voet.....

 

Dat is een menselijke eigenschap. Een hond de (beperkte) vrijheid geven om met dat fenomenaal reukorgaan op ontdekking te gaan? Zorgt bij een hond voor veel meer rust in het kopje. Het geeft ze de kans om hond te zijn en te doen wat in hun natuurlijk gedrag ook voor komt. Maak gebruik van een lange lijn, zodat je ruimte kan geven en nemen, afhankelijk van daar waar je wandelt.

 

Zorg voor voldoende rust, vermijd zoveel mogelijk opwinding.

Maar vergeet langs de andere kant ook niet dat dit is wat pups doen. Alleen doen ze dat normaal met soortgenoten. Bij het ontbreken hiervan, dienen wij als alternatief....

 

Zorg ook voor voldoende natuurlijk kauwmateriaal (hierdoor worden er via de hersenen stoffen geproduceerd om rustig te worden).

 

MH zijn honden die snel opgejut geraken.... dus een evenwicht van rust en kalmte is van groot belang.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ze loopt mooi aan de voet.....
 
Dat is een menselijke eigenschap. Een hond de (beperkte) vrijheid geven om met dat fenomenaal reukorgaan op ontdekking te gaan? Zorgt bij een hond voor veel meer rust in het kopje. Het geeft ze de kans om hond te zijn en te doen wat in hun natuurlijk gedrag ook voor komt. Maak gebruik van een lange lijn, zodat je ruimte kan geven en nemen, afhankelijk van daar waar je wandelt.Eliane

 Maar wel heel erg belangrijk dat een hond het kan, in verband met veiligheid, ik woon op een dijk en kan mijn hond niet zijn gang laten gaan, dan word hij aangereden, aan de voet leren lopen is soms handig, voor de veiligheid.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Maar wel heel erg belangrijk dat een hond het kan, in verband met veiligheid, ik woon op een dijk en kan mijn hond niet zijn gang laten gaan, dan word hij aangereden, aan de voet leren lopen is soms handig, voor de veiligheid. "

 Ja en ook wel handig aangezien de meeste mensen het wel fijn vinden als hun arm IN de kom blijft tijdens het wandelen 

 

Ik ging er overigens vanuit dat met aan de voet wandelen bedoelt word dat de pup gewoon netjes aan de lijn loopt, niet dat deze de hele tijd aan het volgen is? 

 

 

Wat betreft het bijten; hierboven staan al wat tips en wat dat betreft moet je even volhouden, het gaat echt over 

Volgende forumvraag: Slopertje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^