Liesbreuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Patricia (Gast)

Hoi, Onze terrier (teefje) heeft een bult onderop haar buik, en toen we laatst bij de dierenarts waren hebben we hem gevraagd wat dit kon zijn. Een liesbreuk zei hij. En dat dit het beste kon worden geopereerd. de darmen e.d. konden hierin zakken en afgekneld worden, en dan zou je een levensbedreigende situatie hebben. Dit hoeft echter niet te gebeuren. Ik heb ook meerdere gesproken, die zeiden: niets aan doen. Ik ben toch geneigd om naar onze dierenarts te luisteren... maar die twijfel Heeft iemand hier ervaring mee ?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

ik weet niks van liesbreuk dus even een up voor je om je vraag weer bovenaan te zetten.

succes

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij hebben een border collie reu gehad die op latere leeftijd een liesbreuk kreeg. Omdat de breuk groter werd hebben wij besloten om geen risico te nemen en wel over te gaan tot operatie.

honden page profiel Patricia Patricia

honden foto van Patricia

ik snap trouwens niet waarom er gast achter mijn naam staat, Patricia ben ik dus..
@Gea onze meid is nu 4 jaar oud, en de verhalen wat je hoort zijn zo verschillend..

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Mijn reutje heeft een navelbreuk en mijn DA zegt ook om eraf te blijven. Is geen eenvoudige operatie en zolang het "zacht" aanvoelt is er geen probleem. Ik laat het haar regelmatig controleren.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus had ook een navelbreuk, da adviseerde juist om wel te laten verhelpen. Hebben het laten doen gelijk met de castratie, zo hoefde hij maar 1x onder narcose.

 

Volgende forumvraag: tekentang voor langharige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^