Hond doet bazig tegen bekende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rachel (Gast)

Mijn reu van 19 maanden reageert bazig naar teefje van 5 jaar wanneer we gaan wandelen. Als het teefje een correctie krijgt van haar bazin gaat mijn hond haar ook nog corrigeren. Of wanneer ze een stok pakt wil mijn hond die stok afpakken. Mijn hond kent haar vanaf dat hij 3 maanden was en tegen andere honden reageert hij rustig. Hij vertoont dit gedrag alleen bij haar. Wat zou dit kunnen betekenen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je beschrijft mijn eerste hond haha, die wilde ook altijd meehelpen met de "opvoeding" van de logeerlabrador die we soms hadden. En ook dacht ze dat elke stok van haar was.

 

Maar ik ken jullie situatie natuurlijk niet, om wat voor correcties gaat het? Hoe worden die gegeven?  Kan het zijn dat je hond daar erg opgewonden van wordt en helemaal niet snapt wat er aan de hand is?

 

Stokken en balletjes, als daar ruzie door ontstaat, zou ik dan niet als onderdeel van de wandeling samen inlassen. En verder de honden zo goed mogelijk begeleiden als je denkt dat het mis gaat. Voordat het eens een keer echt goed mis gaat.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Jij als baas moet dan zorgen dat je je hond bij je roept zodat hij zich er niet mee kan bemoeien. Zodra de andere hond weer gewoon zn eigen ding doet kan de jouwe weer los.

 

Vraag me eigenlijk wel af wat er gecorrigeerd moet worden tijdens een wandeling en hoe er gecorrigeerd wordt.. 

Anoniem (Gast)

Andere hond wil bijv door poep rollen en bazin zegt met een strenge stem Senna niet doen. Mijn hond rent dan naar haar toe en hapt zacht in dr nek. Of Senna pakt een stok die ergens ligt en mijn hond wil hem afpakken. Wanneer een andere hond lelijk tegen haar doet neemt mijn hond het voor haar op. Lijkt net alsof mijn hond haar als z'n vrouw beschouwt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het zijn maatjes als ik jouw schrijven zo bedoeld, ze kennen elkaar door en door en jouw hond neemt het voor dr op....een stok, als ze samen zijn geen stok dat kan zich uiten in ongewenst gedrag..laat ze samen dr gangentje maar gaan...je hond is nog heel jong en holt achter die van je vriendin aan....ga eens samen wandelen een kwartier, beiden aan de lijn, jullie er tussen laat ze beiden netjes volgen en gooi ze dan weer eens lekker los....zolang er geen geharrwar is zo laten.

Volgende forumvraag: Speelgoed kapot bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^