Wat als mijn hond de kat had verwond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoniemanoniem

Helaas niet meer belangrijk

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dan is dit niet jouw schuld. De kat bevindt zich op jouw terrein, dus zijn de eigenaren verantwoordelijk en niet jij. 

 

Wij hebben ook katten, maar ik heb eens ergens gelezen dat als ik kat echt boos is, het van een hond zou kunnen winnen. Katten kunnen honden echt heel lelijk verwonden dus kijk daar ook mee uit. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dan is dit niet jouw schuld. De kat bevindt zich op jouw terrein, dus zijn de eigenaren verantwoordelijk en niet jij. 

 

Wij hebben ook katten, maar ik heb eens ergens gelezen dat als ik kat echt boos is, het van een hond zou kunnen winnen. Katten kunnen honden echt heel lelijk verwonden dus kijk daar ook mee uit.  "

 


Grootste gevaar is dat de kat de ogen van je hond kapot krabt... Ben ik ook altijd bang voor bij die rotkat bij ons op de galerij.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  
Grootste gevaar is dat de kat de ogen van je hond kapot krabt... Ben ik ook altijd bang voor bij die rotkat bij ons op de galerij. "

 Bij mij in de buurt woont een Terveurense herder, even oud als Kahlua, toen ze beide pup waren liepen we eens samen, week later weer, toen was zn oog er uit, kapot gekrabt door de kat, is gaan ontsteken en de hebben het oog operatief moeten verwijderen. Beestje was toen 10 weken :( 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Jou terrein was niet jou schuld geweest. Mijn hond werd laatst aangevallen door een kat uit t niets. Voor honden 100 regeltjes en owee als ze los zijn waar t niet mag en katten daar is helemaal niets voor.. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Dat was knap lullig geweest voor de kat, maar niet jouw probleem, laat staan jouw schuld. Hij liep nota bene jouw woonkamer binnen en ging daar sproeien... ? De geur van hond hangt echt wel in je huis, dus dat was een hele achterlijke kat. 

 

Overigens kunnen honden het makkelijk van een kat winnen. Als een hond echt wil, schudt hij een kat in twee seconden dood. Als een kat echt wil, kan hij lelijk uithalen. Maar daar moet hij wel levend voor zijn. 

honden page profiel anoniemanoniem

Ja jullie hebben gelijk, daar had ik nog niet eens aan gedacht, terwijl mijn hond toch al vaak een open neus heeft gekregen. 

Ik denk wel, dat die kat niet een hele grote kans had, mijn hond was echt razend. Ik heb mijn hond nog nooit eerder zo gezien, en ik heb vaak genoeg andere honden op visite: nooit een probleem.

Buiten met katten ook geen probleem, maar misschien was het een combinatie van factoren. Ik ben allang blij dat we allemaal heelhuids er vanaf zijn gekomen, ik vond later wel plukken haar van de kat nog. 

 

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Je hond rook de urine van de vreemde kat midden in zijn eigen territorium natuurlijk nog 10x sterker. Dat zal gewerkt hebben als een rode lap op een stier.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier lopen ook genoeg katten. Ik roep altijd 'als er 1 in de tuin komt, moeten ze niet klagen als Puk hem te pakken heeft'.

Maar... het was toch zo dat je als baas verantwoordelijk bent voor de schade die jou hond aanbrengt bij een ander?? Ongeacht wie de schuldige is. Of geld dit alleen op openbaar terrein?? 

 

Er is een hele hetze gaande tegen honden die maar bijna overal vast moeten en 100% onder appel moeten staan. Maar een kat mag álles. Ik denk dat in deze situatie serieus nog gezegd kan worden dat jij te weinig gedaan hebt om de kat buiten te houden.. en dat je hond niet 100% onder appel staat. 

Ik vind dat uiteraard belachelijk!! Maar stel dat je dit juridisch gaat bekijken... er zijn geen regels rond katten. Er zijn vele regels rondom honden. Dus ik denk dat ze zich al snel beroepen op de regels van de hond. 'Hond moet 100% onder appel staan anders moet de baas verantwoordelijkheid nemen door te voorkomen dat de hond kan verwonden/doden'. 

 

Er is wel 1 regel en dat is dat mensen geen overlast aan elkaar mogen bezorgen. Ook niet door middel van huisdieren. Maar dat betekend niet dat die kat dan meteen dood moet (wat wel een logische reactie zal zijn voor een hond dat ik volledig begrijp). 

 

Maar ik denk dat het toch allemaal iets genuanceerder ligt dan 'eigen schuld dikke bult voor die katten eigenaar'. 

 

Nogmaals dit is niet míjn mening want ik vind dat je als katteneigenaar net zoveel plichten hoort te hebben als honden eigenaar maar ik denk dat het helaas wel zo werkt in het rechtssysteem... 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik kan het nog krommer vertellen... het schijnt zo te zijn dat als je hond een inbreker pakt(op eigen terrein van de hond) dat je alsnog kan gaan betalen voor die inbreker en afhankelijk van de schade kan je hond zelfs ingeslapen worden. 

 

Je bent ten alle tijden 100% verantwoordelijk voor je hond. 

Als je 'verboden toegang' en 'hier waak ik' bordjes hebt hangen en een groot hoog stevig hek kan het de aanklacht enigzins verlichten omdat het de inbreker moeilijk word gemaakt om binnen te komen. Ook heb je gewaarschuwd voor de gevaren van de hond die op het terrein loopt. 

 

Maar alsnog... ook dít blijft een moeilijke zaak want je hond mag gewoon geen schade aanrichten aan een ander en zo wel.. dan ben je er verantwoordelijk voor. Hopelijk tref je een rechter die enige nuance ziet in de voorzorgsmaatregelen (goed hek, bordjes etc) en hoef je een deel of geen schade vergoeding te betalen maar de wet is echt heel krom!! 

 

Je mag als mens ook geen inbreker in elkaar slaan als hij jou niks gelijkwaardigs doet... 

 

Dus ik blijf die kat een lastige kwestie vinden. 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een inbreker is een persoon en kan bovendien aangifte doen, een kat is geen mens en doet natuurlijk geen aangifte. De eigenaar van een kat zou aangifte kunnen doen wegens vernieling (van de kat), maar dan moet hij in de eerste plaats A) aan kunnen tonen dat jouw hond dat heeft gedaan en B) uitleggen wat de kat überhaupt in jouw huis deed.

 

Ik denk dat er geen enkele rechter is die een hondeneigenaar een boete of een aanlijn- en/of muilkorfgebod op zal leggen omdat de hond een vreemde kat in zijn eigen huis heeft verwond of doodgebeten, nota bene een kat die andermans huis is binnengedrongen om daar tegen de meubels aan te sproeien. Als jouw hond een vreemde, sproeiende kat in jouw eigen huis doodbijt, is dat wellicht een onrechtmatige daad (menselijk handelen, of gebrek daaraan (hond onder appèl houden), dat onbedoeld leidt tot rechtsgevolg --> de 'vernielde' kat) maar is daarmee niet persé een strafbaar feit. Voor een strafbaar feit moet er worden voldaan aan vier voorwaarden: 

  • het feit moet bewezen kunnen worden 
  • het feit moet strafbaar zijn en dus staan in het wetboek van strafrecht 
  • er moet geen rechtvaardigingsgrond zijn 
  • er moet schuld of verwijtbaarheid zijn 

 

Als je dat allemaal meeneemt, dan denk ik dat aan de hand van deze situatie niets zal gebeuren. Met andere woorden: Als je hond een vreemde kat in jouw eigen huis doodbijt is dat knap lullig, maar je hoeft je geen zorgen te maken. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Katten niet zo fris....zijn net de netste dieren, netter dan honden trouwens. Enkel een ongecastreerde kater, wat dus aan de baasjes ligt want elke goede katteneigenaar laat zijn kat steriliseren of castreren, sproeien. Dus niet veralgemenen a.u.b en schrijven dat katten niet zo fris zijn.

Ik zou mijn hond nooit toelaten een kat te verwonden, trouwens is ook niet gezegd dat de hond wint, onlangs kwam een Staffie van een vriendin in net dezelfde situatie terecht als jou hond, ook opeens een kat op zijn terrein en hij vloog er bovenop, maar hond kwam er heel bekaaid af, zat 14 dagen aan de antibiotica en kon eerst niet eens lopen. Maar wat schuld betreft, jij kan er niets aan doen als een vreemde kat binnen loopt en je niet meer op tijd bent om te reageren of in te grijpen, kan niemand jou of je hond kwalijk nemen.

 

 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Er is ooit een rechtszaak geweest van een katteneigenaar die zijn kat terug had gekregen in een minder levendige toestand van een hondeneigenaar. De kat was door de hond des huizes gepakt in de tuin van de hondeneigenaar. Katteneigenaar spande een rechtszaak aan.. heeft hij niet gewonnen, uiteraard. 

Het is zo simpel met dieren, als je niet wilt dat je hond of kat ergens verwond raakt, ook nog eens op het terrein van iemand anders houdt het dier dan gewoon bij je. 

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Moeilijke, bij een inbreker ben jij idd verantwoordelijk, ook al is diegene onbevoegd jouw huis aan het betreden.

 

Maar een andere vraag, wie betaalt jouw tv kast, want het is maar de vraag of je die stank er ooit nog uit gaat krijgen?

Heb je enig idee van wie die kat was?

honden page profiel Valerie ObiValerie Obi

honden foto van Valerie Obi

Paar jaar terug is onze knappe Noorse boskat Swiffer doodgebeten geweest door een pitbull 2 huizen hier vandaan ....we hoorden zijn doodsschreeuw tot in onze woning. De eigenaar van de pitbull heeft toen met een ijzeren staaf op het hoofd van zijn hond gemept zodat zijn hond onze kat zou lossen. Die man was echt lijkbleek en had amper controle over z'n hond op dat moment. Ik vraag me nog steeds af, wat als het ons jongste zoontje was geweest ipv van onze kat ? :/

 

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Ik heb zelf 2 katten en voor hun eigen veiligheid houd ik ze binnen, als je een kat naar buiten laat gaan weet je dat er een risico is dat het niet goed afloopt. Of ze worden  aangereden, gegrepen door een hond enz. In dit geval zou het niet jouw schuld zijn geweest. Even een tip ,ecodor 2000 werkt heel goed tegen de geur van het sproeien.

honden page profiel anoniemanoniem

" Katten niet zo fris....zijn net de netste dieren, netter dan honden trouwens. Enkel een ongecastreerde kater, wat dus aan de baasjes ligt want elke goede katteneigenaar laat zijn kat steriliseren of castreren, sproeien. Dus niet veralgemenen a.u.b en schrijven dat katten niet zo fris zijn.
Ik zou mijn hond nooit toelaten een kat te verwonden, trouwens is ook niet gezegd dat de hond wint, onlangs kwam een Staffie van een vriendin in net dezelfde situatie terecht als jou hond, ook opeens een kat op zijn terrein en hij vloog er bovenop, maar hond kwam er heel bekaaid af, zat 14 dagen aan de antibiotica en kon eerst niet eens lopen. Maar wat schuld betreft, jij kan er niets aan doen als een vreemde kat binnen loopt en je niet meer op tijd bent om te reageren of in te grijpen, kan niemand jou of je hond kwalijk nemen.
 
 
 
  "

 Net? Dat een kat zichzelf met zijn eigen tong likt, zegt niets over de hygiëne en potentiele ziekteverwekkers. 

Een buitenkat eet wel eens een muisje of een vogeltje, kan zo heel veel ziektes en parasieten met zich meedragen. En ze kunnen teken en vlooien meebrengen omdat ze in bosjes hebben gelopen. Maar vooral de ontlasting van een kat is gevaarlijk voor sommige mensen.

nee, mij maak je niet wijs dat een buitenkat "netter" is dan mijn hond, van wie ik weet dat hij geen parasiet heeft of andere gorigheid. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja als jouw hond ze had gegrepen dan was dat reactie en gevolg daarop geweest. Niet jouw schuld. Bedoel het emotioneel en niet vgs de ?ettelijke tekst.

 

Ik heb zelf ook last gehad van een rond struiende en rondplassende kater, is helemaal niet leuk, die stank....bah...

 

Maar mijn liefde voor katten is er niet door veranderd.

Het is de natuur en baasjes moeten maar ingrijpen , zeker in een druk bewoonde mensen buurt. Bij mij is het opgelost omdat ik met die eigenaar ben gaan praten.

Ik dreigde er ook mee van zijn kater met vangbak te vangen en naar asiel te brengen.

Had ik niet gedaan hoor.....

Van die stank wordt je duivels, dus echt ik begrijp je.

 

Dus zoek even uit wie de eigenaar is en ga ermee praten.

 

 

honden page profiel anoniemanoniem

" Moeilijke, bij een inbreker ben jij idd verantwoordelijk, ook al is diegene onbevoegd jouw huis aan het betreden.
 
Maar een andere vraag, wie betaalt jouw tv kast, want het is maar de vraag of je die stank er ooit nog uit gaat krijgen?
Heb je enig idee van wie die kat was? "

 Nee geen idee, maar er lopen hier 3 katers rond, soms hoor je ze ook vechten. 

 

Ik heb de tv kast, die gelukkig afwasbaar is, met dettol schoon laten maken. Het stinkt nu wel heftig naar dettol hahaha. Maar heb toch alles open (ja toch nog steeds).

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat vechten is toch alleen maar tweemaal per jaar ? Hier toch...dan is het paartijd en worden terreinen afgebakend. Zelfs mijn gecastreerde Rosse hoor ik dan grollen en blazen s nachts. 

 

 

 

honden page profiel anoniemanoniem

" Dat vechten is toch alleen maar tweemaal per jaar ? Hier toch...dan is het paartijd en worden terreinen afgebakend. Zelfs mijn gecastreerde Rosse hoor ik dan grollen en blazen s nachts. 
 
 
  "

 Geen idee, zo lang ze uit mijn huis en tuin blijven bemoei ik me er niet mee. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Een inbreker is een persoon en kan bovendien aangifte doen, een kat is geen mens en doet natuurlijk geen aangifte. De eigenaar van een kat zou aangifte kunnen doen wegens vernieling (van de kat), maar dan moet hij in de eerste plaats A) aan kunnen tonen dat jouw hond dat heeft gedaan en B) uitleggen wat de kat überhaupt in jouw huis deed.
 
Ik denk dat er geen enkele rechter is die een hondeneigenaar een boete of een aanlijn- en/of muilkorfgebod op zal leggen omdat de hond een vreemde kat in zijn eigen huis heeft verwond of doodgebeten, nota bene een kat die andermans huis is binnengedrongen om daar tegen de meubels aan te sproeien. Als jouw hond een vreemde, sproeiende kat in jouw eigen huis doodbijt, is dat wellicht een onrechtmatige daad (menselijk handelen, of gebrek daaraan (hond onder appèl houden), dat onbedoeld leidt tot rechtsgevolg --> de 'vernielde' kat) maar is daarmee niet persé een strafbaar feit. Voor een strafbaar feit moet er worden voldaan aan vier voorwaarden: 
het feit moet bewezen kunnen worden 
het feit moet strafbaar zijn en dus staan in het wetboek van strafrecht 
er moet geen rechtvaardigingsgrond zijn 
er moet schuld of verwijtbaarheid zijn 
 
Als je dat allemaal meeneemt, dan denk ik dat aan de hand van deze situatie niets zal gebeuren. Met andere woorden: Als je hond een vreemde kat in jouw eigen huis doodbijt is dat knap lullig, maar je hoeft je geen zorgen te maken.  "

 

Hier kan ik zeker inkomen en ik hoop oprecht dat het zo werkt hier in nederland. Maar ik betwijfel het een beetje door alle andere vage regels rondom honden. 

 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Schoonmaakazijn haalt de geur weg. Dettol niet

Ik heb 2 katers, allebei geholpen, MAAR als ze bij een ander naar binnen gaan om daar te plassen en de hond deshuizes bijt hem dood.... tja dan sla ik mijzelf voor mijn kop en ben erg verdrietig, maar logisch is het wel!

De katten van mijn buren komen hier in de tuin poepen ( 1 buur heeft er 5 de ander 7) die van mij komen binnen op de bak... Maar Kyra en Dirk mogen ze wegjagen... en tja bijten ze een x raak, jammer dan

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Mijn katten laten ze trouwens met rust, het gaat echt om vreemde katten in de tuin

Volgende forumvraag: hond in hete auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^